Pravim Bewerbung i Cv na nemackom sa vasim podacima. Samo medicinski kadar. Cena za oba 25 evra.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ambasada u Beogradu je Bg, zustimmung ce oni zatražiti novi ako je istekao. Jos juli mesec nisu očistili, ima se nacekamo dok krenu za avgust da dele. A poslodavac moze da proba da obnovi zustimmung, mada mislim da mu nece izdati bez ambasadu.
Aha, hvala ti... Pa nista cekacu ovaj termin jos malo, mozda se smiluju uskoro. Znaci sada ovo po novom nije potrebno nista za zakazivanje termina, samo uneses licne podatke i zakazu ti termin? Kad odes prilozis ugovor o radu i dr. i cekas da oni odrade ostalo?
Prijavio sam se za termin za vizu 25 novembra, plava karta/visokokvalifikovani.
Kad bih mogao ocekivati odgovor o datumu termina, da li neko mozda zna ili moze da pretpostavi?
Pozdrav.
Uuu pa ti si bas imao srece, ili sad po novom to brze ide?
Kako bi dobro bilo da se dobije za mesec dana termin![]()
Mislim da plava karta, naucnici, itd. i inače ide brže. Vidim da je neko pre mene napisao da je cekao od 10. oktobra do 8. novembra za plavu kartu. Ja sam od 10. novembra do 8. decembra za naucnike. Gotovo identično vreme čekanja.
Dobro jutro. Moze li mi neko reci ko zna,da li je potrebno overiti kopiju polozenog sertifikata za poznavanje nemackog jezika(B1) prilikom slanja dokumentacije na anerkennung?
Molim vas potreban mi je odgovor hitno... Hvala unapred[/QUOTE
Potrebno je overiti fotokopiju sertifikata kod notara.
Koliko sam primetio trenutno nije moguce zakazati ni jedan termin
Kada se sve popuni jednostavno nema opcija da se klikne da pise zakazi ili dalje...?!
Mozda sam ja nesto pogresio ali voleo bih da neko proba i da mi kaze u cemu je problem posto ja treba da zakazem termin .
Ima opcija kad popunis ona slova i brojeve. Nisi lepo.
Ja sam onda lud,pokusavam vec sat vremena i nista,jednostavno nema opcija za dalje
Sve lepo popunim..
Kad sve popunis onda na levu stranu pritisnes speishern.
Uspeo sam pre jedno sat vremena,cekam povratni mail,verovatno ce sutra doci
Predpostavljam da je do njih bilo,cak nije ni htelo da otvori stranicu jedno pola sata za zakazivanje a meni je net radio perfektno
Hvala Muma.
Evo da i ja ispricam moje iskustvo:
Prijavila sam se za Plavu kartu 8.10 a 9.11 dobila odgovor od ambasade da mi je termin 16.11, istog dana (8.10) sam prijavila i muza za spajanje porodice, on jos uvek nije dobio termin.
Kako su ljudi ovde na forumu pisali da mogu da se predaju papiri i za spajanje porodice zajedno sa plavom kartom, ja sam ih uredno ponela, ali nista od toga. Odmah da kazem nisam bila jedina koja je to uradila i niko ko je pokusao da preda papire za spajanje porodice tad nije uspeo u tome. Ako neko zna kako se to radi slobodno nek napise ceo proces a ne tako neka polu informacija. Ja sam cak smarala sluzbenicu da uzme njegove papire da bi mi ona posle treceg puta mog navaljivanja rekla da je to nemoguce i da bi ona dobila otkaz ako bi uzela papire od nekoga ko nije tu, da ostavi otiske. A da bi usli u ambasadu morate da budete na spisku. Toliko o tome.
Poziv od ambasade da mi je odobrena viza sam dobila 20.11.2017
Otisla sam u ambasadu ujutru 22.11 i popodne sam imala vizu u pasosu.
Ugovor o radu mi je od 1.12.2017 i taj datum je pisao na vizi. Kupila sam avionsku kartu za 26.11 jer sam vec zakazala gledanje stana za taj dan. Realno sam mislila da nece biti nikakvih problema jer mozemo da putujemo po evropi kao turisti a radna viza pocinje mi od 1.12. E pa to nije tako!!!!! Na nasem aerodrmu su me zaustavili i stavili sa strane i rekli da ne mogu da putujem jer nemam povratnu kartu pre 1.12. I da ako hocu da idem tad moram da se vratim pre 1.12. Gde na licu mesta odlucujem da kupim kartu za 30.11 i placam 200e (hvala bogu pa nije bila vise) i uspevam da se ukrcam u avion. Na nemackoj granici me policajac pita da li imam povratnu kartu i ja mu pokazujem i tek onda me pusta. Moj muz koji ide sa mnom nema nikakvih problema, on svuda prolazi bez ikakvih pitanja. Stizem u Nemacku i pocinjem da zovem sve koje znam da vidim sta da radim, da li da se vracam ili ne. Jer su mi na nasem aerodromu rekli da ako se ne vratim, nemci ce me deportovati!!!!
U tih 3 dana koliko sam imala vremena sam se cula sa nemackom ambasadom u Beogradu, nasom ambasadom u Nemackoj, bila Auslander-u i svi su mi rekli da ne moram da se vracam i da je to birokratski propust jer nemacka radna viza je jaca od naseg pasosa tako da na granici to tako gledaju. Mozda? u slucaju da ne idete direktno u Nemacku moze da se prodje bez problema,
Savetovala bih svakog ko planira da ide pre nego sto mu viza vazi da od nemacke ambasade trazi napismeno da moze da putuje turisticki ili pita sta da radi, jer nimalo nije prijatna situacija kad vas zaustave i kazu "a pa ne mozete da putujete sad, tek od kad vam vazi viza".
Puno srece zelim svima, i nadam se da ce uskoro podeliti termine za spajanje porodice!Tschüs !!!
termin@belg.auswaertiges-amt.deDa li neko ima jos neku email adresu ambasade sem visa@belg.diplo.de na kojoj im se moze obratiti u vezi dobijanja termina?
- - - - - - - - - -
Sa ove adrese nema nikakvog odgovora,cak ni onog automatskog budite strpljivi itd..
Hvala Vam puno
Hvala Vam puno
- - - - - - - - - -
Da li moze i na srpskom da im se obrati ili mora na nemackom?