Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam svoje prosao ja sam po struci zavarivac a zena mi je medicinska sestra tako da nismo imali ni najmanji problem,a to sto su oni rekli da samo se nadje poslodavac pa potpise ugovor pa se saceka dozvola za rad to sve jeste tako kada su def.zanimanja a ako nisu 99%u praksi stizu odbijenice jer je mnogo ljudi sa eu papirima na birou bez kvalifikacija i kad ambasada pozove nasumicno 5 ljudi koji nemaju niti jednu kvalifikaciju a pristanu na posao koji nije sa deficitarne liste nasi koji su aplicirali za takve poslove direktno dobijaju odbijenice
Ok,ako tako tvrdite verovatno imate pouzdane informacije,ali kako ste napisali"ambasada pozove nasumicno 5 ljudi",to nije posao ambasade sigurno da trazi ljude iz EU ili sa nemackog zavoda.Inace ja cekam vizu za posao elektricara,tako da ne pomislite da me interesuju zanimanja koja nisu deficitarna ali znam ljude koji su dobili i takve vize,kazem Vam to samo iz razloga da ne obeshrabrujete mnogo ljudi koji cekaju takvu vrstu vize.

Ambasada je navela da ko god je aplicirao u julu a nije jos dobio termin da im se obrati pismenim putem da bi dobio

- - - - - - - - - -

To nisu dezinformacije to je tako

- - - - - - - - - -

Nisu dezinformacije to je tako tako rade

- - - - - - - - - -

To nisu dezinformacije to je tako tako rade

- - - - - - - - - -

Ko je dobio vizu a da nije sa liste deficitarnih zanimanja nek se javi bas me zanima??
Marinko Selendi, kako mislis pismenim putem,ne razumem...Poslala sam ambasadi tri mejla i nista od odgovora.Molim te, budi ljubazan i objasni?! Gde si i kako to saznao da vidim i ja.Koja adresa...?Hvala...

Pozdrav svima!
Da i ja javim,dobila sam vizu nakon pet mjeseci cekanja i odbijenice.Put je dugacak i trnovit.
Sad imam pitanje,bila bih zahvalna na odgovoru.Naime,moj muz vec radi u De,ja sada imam radnu vizu,imamo maloljetnu djecu,jos nisu dobili vize.Da li je neko imao takvu situaciju,da povede djecu sa sobom i da oni u De cekaju termin za vizu,a da ih u medjuvremenu mogu prijaviti na zdravstveno osiguranje preko mene ili muza i da oni normalno idu u skolu?
Svima zelim srecu i ne odustajte.

Pozdrav svima!
Da i ja javim,dobila sam vizu nakon pet mjeseci cekanja i odbijenice.Put je dugacak i trnovit.
Sad imam pitanje,bila bih zahvalna na odgovoru.Naime,moj muz vec radi u De,ja sada imam radnu vizu,imamo maloljetnu djecu,jos nisu dobili vize.Da li je neko imao takvu situaciju,da povede djecu sa sobom i da oni u De cekaju termin za vizu,a da ih u medjuvremenu mogu prijaviti na zdravstveno osiguranje preko mene ili muza i da oni normalno idu u skolu?
Svima zelim srecu i ne odustajte.

Za koji posao ste dobili odbijenicu i sta su naveli kao razlog ?Kada ste napisali zalbu,posle koliko vremena Vam je odobrena viza?Da li ste zalbu pisali na nemackom?Unapred hvala na odgovorima

Gile70 vi nemate sta da brinete ali mnogo je je ljudi apliciralo cak 5 puta vise od planiranog za ovu god.da ne kazem da je 100000 bosanaca samo.Pogledajte samo koliko su u zadnje vreme kriterijumi podignuti pa dugo cekanje termina to sve ima svoje..Ali boze moj samo napred treba misliti pozitivno i pozitivno ce doci,zelim svima da odu iz ove zemlje za boljim zivotom..pozz i svako dobro

Ja sam svoje prosao ja sam po struci zavarivac a zena mi je medicinska sestra tako da nismo imali ni najmanji problem,a to sto su oni rekli da samo se nadje poslodavac pa potpise ugovor pa se saceka dozvola za rad to sve jeste tako kada su def.zanimanja a ako nisu 99%u praksi stizu odbijenice jer je mnogo ljudi sa eu papirima na birou bez kvalifikacija i kad ambasada pozove nasumicno 5 ljudi koji nemaju niti jednu kvalifikaciju a pristanu na posao koji nije sa deficitarne liste nasi koji su aplicirali za takve poslove direktno dobijaju odbijenice

Marinko Selendi,da li mi mozete molim Vas da objasnite,sta tacno,kako pismenim putem da se obratimo ambasadi mi koji cekamo termin od jula meseca?
Na koju adresu? Ne razumem.Ja sam jutros dobila ipak mejl iz abmasade, da mi koji smo se registrovali do 1. 11. Budemo strpljivi i da sacekamo termin....( Automatski odgovor) kao i svi prethodni- sablonski... Hvala

Marinko Selendi,da li mi mozete molim Vas da objasnite,sta tacno,kako pismenim putem da se obratimo ambasadi mi koji cekamo termin od jula meseca?
Na koju adresu? Ne razumem.Ja sam jutros dobila ipak mejl iz abmasade, da mi koji smo se registrovali do 1. 11. Budemo strpljivi i da sacekamo termin....( Automatski odgovor) kao i svi prethodni- sablonski... Hvala

Ambasada je porucila za one koji su aplicirali u julu mesecu a nisu jos uvek dobili termin da se obrate pismenim putem odnosno mailom

Ambasada je porucila za one koji su aplicirali u julu mesecu a nisu jos uvek dobili termin da se obrate pismenim putem odnosno mailom

Hvala Vam na odgovoru! Ali ja opet moram da Vas pitam odakle Vam ta informacija i kako da i ja vidim- cujem,eventualno procitam-isto? I adrsa na koju mogu da se obratim ambasadi? Jos jednom,zahvaljujem na odgovoru,pomoci.

Da se I ja javim dobio sam I ja termin 11.12
U julu sam predao papire ali preko agencije jer nisam hteo da nesto zeznem itd....
Elektricar sam pa se nadam da ce sve proci kako treba
I jel neko zna po novom jel I nama treba sertifikat o b1 znanju jezika?
Zdravo Branko,to pitanje i mene muci posto sam i ja elektricar i imam A2?Jel si pitao u agenciji preko koje si predao mozda oni imaju iskustva sa time?Ovako gledajuci na sajtu ambasade moze da se tumaci i da treba a mozda i ne...Ako nesto uspem da saznam napisacu ovde a uradi i ti isto ako nesto saznas.Pozdrav

Zaboravio sam da napomenem da istog dana kada sam bio na razgovoru u ambasadi, bio je i moj brat od tetke. Ja sam mu i poslao zahtev za termin pola sata posle mog, i dobili smo istog dana u isto vreme. On je danas dobio obaveštenje, zvali ga iz ambasade, da mu je odobrena viza!Eto posle samo 10 dana.
Mene nisu. Kakve sam sreće, videćemo.

- - - - - - - - - -

U pitanju je isti posao, samo preko druge firme.
Da li da se nadam ili...?

Dobio mail da je odobrena viza 20.11. Već sutra podigao vizu, u nedelju putujem. Pozdrav

Pomocni kuhar.Razlog nisam suradjivala sa ambasadom.Cekala 4 mjeseca i onda odbijenica.Zatim zalba i nakon 9 radnih dana javili da je viza odobrena.
Savjet:informisite se u konzulatu u Berlinu,ako dugo cekate na obradu zahtjeva.
Sve na njemackom.

Postovana, dali je konzulat u Berlinu nadlezan za sve gradove .Ja licno cekam od avgusta trebao bih raditi u Stuttgartu.I na koju adressu ili mail ste pisali pitanje zasto se kasni sa terminom ili obradom dokumenata .Pa da prosledim tu adresu poslodavcu u Deutschland da im se njegov pravnik obrati na nemackom.

Pozdrav svima veliki.

Molim za pomoc.

Naime, dobio sam "letter of intent" ugovor sa nemackim poslodavcem u Stuttgartu.
Treba mi radna i boravisna dozvola za Nemacku, ljudi sa kojima sam pricao su jako ozbiljni i rekli su mi da je to gotova stvar,
da treba samo da odem u ambasadu i da trazim vizu koja traje 2-3 godine?! Tako mi je u jako ozbiljnom razgovoru receno.
Sta ja da radim sada? Stalo mi je jako do tog posla i ucinicu sve, da li oni (kompanija) mogu da mi pomognu vezano za to?

Hvala vam mnogo i unapred na odgovorima, znacili bi mi mnogo.

Srdacan pozdrav.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back