Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li moze neko da mi da savet ovde. Naime zelim da odem u NEmacku da radim. Zavrsio sam fakultet bezbednosti. Da li neko zna gde treba u nemacku da se odnese d ase proveri koje polove mogu da radim sa svojim fakultetom. Diploma je priznata i receno mi je da treba da prevedem diplomu na nemacki. E sad na koje mesto trreba da se posalje ili neko da odnese diplomu u nemacku da bi se utvrdilo koje polove mogu da radim u Nemackoj? I jos jedno pitanje da li neko moze da mi kaze koji su sajtovi najbolji za trazenje posla u NEmackoj? hvala

bitnije od svega toga je da li i kako govoris nemacki!?

bitnije od svega toga je da li i kako govoris nemacki!?

krenuo da ucim nemacki. to mi je najmanji problem. idu mi jezici jako. samo ako moze neka ova inforrmacija jak o bi mi znacila

- - - - - - - - - -

Maci sad nesto gledam, a jel ti imas zakazan termin?? Vidim ovde pise " ukoliko je nova saglasnost izdata nakon ZAKAZIVANJA termina...." jel imas zakazan termin ili cekas da ti zakazu, kao ja npr??? Jer ja se jos uvek dvoumim dal da storniram, negde sam procitao da traze da se svi podatci u potpunosti slazu, kao ne zameraju c umesto ć na prezimenu ali sve ostalo mora biti ispravno.... ne znam vise sta da radim. Pisao sam u agenciju za zaposljavanje u Minhenu i oni su mi potvrdili da je nula ispred S a ja sam napisao slovo O.... (dosadih vise svima sa ovim :(..)

druze , fda li moze mail agencije za zaposljavanje u nemackoj. ZAISTA BI MI ZNACILO HVALA U NAPRED

WP_20171010_001.jpg

Poštovani prijatelji,
juče sam dobio ovu odbijenicu iz Ambasade. Šta ovo znači (slabo se razumem u ove pravne zavrzlame) i šta dalje raditi?
HVALA

Sto se termina tice,mislim da je bespotrebno da lomimo glave trenutno i da se hvatamo za svaku sitnicu,svi smo uradili kako smo mislili da treba prilikom prijave za termin i najbolje je sada da sacekamo dok nekome ne dodele termin. Ako krenu da stizu termini ljudima koji su se prijavili recimo u avgustu (sa odobrenjem) a nama ne,onda stvarno nesto nije u redu i videcemo da l' da storniramo ili sta vec. I meni posao visi o koncu kao i svima vama,zbog ove birokratije koja traje ovoliko dugo,ali mi tu nista ne mozemo da promenimo. Ja sam se nadao da stignu termini juce posto su neki momci objavili proslog ponedeljka da su dobili,ali nisu,mozda danas budemo vece srece.

Pogledajte prilog 458267

Poštovani prijatelji,
juče sam dobio ovu odbijenicu iz Ambasade. Šta ovo znači (slabo se razumem u ove pravne zavrzlame) i šta dalje raditi?
HVALA
Zdravo,koliko sam ja ukapirao Vama je potrebna saglasnost nadleznog organa za strance koji su odgovorni za mesto boravka,da bi vam izdali tu vizu.Ali morate to da proverite kod nekog ko se razume u te pravne stvari.
Pozdrav

Sto se termina tice,mislim da je bespotrebno da lomimo glave trenutno i da se hvatamo za svaku sitnicu,svi smo uradili kako smo mislili da treba prilikom prijave za termin i najbolje je sada da sacekamo dok nekome ne dodele termin. Ako krenu da stizu termini ljudima koji su se prijavili recimo u avgustu (sa odobrenjem) a nama ne,onda stvarno nesto nije u redu i videcemo da l' da storniramo ili sta vec. I meni posao visi o koncu kao i svima vama,zbog ove birokratije koja traje ovoliko dugo,ali mi tu nista ne mozemo da promenimo. Ja sam se nadao da stignu termini juce posto su neki momci objavili proslog ponedeljka da su dobili,ali nisu,mozda danas budemo vece srece.
Ja mislim da oni i ne idu redom,moja komsinica se prijavila pocetkom jula,termin je dobila 25 avgusta,za 04.11.Po toj logici ko je predao jula vec bi trebalo da je dobio termin ali ko ce ga znati.A sto se tice da li je O ili 0 ni ja nisam siguran sta sam upisao ali koliko sam video taj broj svima tako pocinje(0S)tako da mislim da tu nema problema.Zelim Vam da sto pre dobijete termin i naravno postavite to ovde,jer sigurno ima puno ljudi koji se pitaju da li su to dobro upisali.
Pozdrav

Ma ljudi pomazite vi se brinete za o ili nulu a meni broj ceo veze sa zivotom nema upisan sa ovom saglasnoscu validnom sto je kod mene! Da li da otkazujem ili sta da radim sad me zbuniste totalno! Da li mislite da oni po tom broju nas proveravaju ili zasto je bitna tacnost tog broja! Mene trenuci dele od otkazivanja a vec pomavljam dva meseca cekam! Ja vas molim da neko ko zna napise mi sta da radim!

Možda nekom pomogne:

Aplicirala sam 16.6. za POGREŠNU vizu... Aplicirala sam za Arbeitsplatzsuche i nisam dobijala tremin do 19.9. kad sam i shvatila da sam pogrešno aplicirala. Pa tako stornirah zahtev za termin (morate da stornirate da biste se prijavili za novi) pa se prijavih toga dana i za novi termin, ovog puta ispravno - aplicirala sam za plavu kartu - 19.9. i dobila sam termin za 24.10. iliti 13 dana nakon apliciranja ZA PLAVU KARTU. Od dana kad sam dobila mejl sa terminom, čekanje na sam termin traje - 3 nedelje.

Dan nakon storniranja neko je napisao ovde da se te vize za traženje posla maltene i ne izdaju jer ti i ambasada preporučuje da posao tražiš u 90 dana koje imamo zbog šengena. Jer svakako kad se i nađe posao tamo onda proces opet kreće za dobijanje radne dozvole/vize i to sve naravno iz zemlje u kojoj ste prijavljeni...

Ne znam da li će nekom pomoći ali ja se nisam smirila dok nisam istražila sve ovo i shvatila da sam bila na pogrešnom putu čekanja. Sad sam na pravom hah
Moje učenje je svakako da TREBA DA SE PROČITA 10 PUTA pre nego što se aplicira ili pre nego što se predaju papiri...
Učimo se strpljenju, kao što svi već ovde znamo ali slabije praktikujemo:)
Uglavnom, čekanje je majka ovde i to je sve.

Srećno svima!

https://www.arbeitsagentur.de/

Idi ovom logikom , sto odgovorniji posao (mislim na fax jer je to upravljacka pozicija) zahteva ozbiljno znanje jezika tj min b1 ili optimum b2 (mislim da je b2 na nivou tecnog i da je u klasi maternjeg nivoa) za to se treba izdvojiti dobrih godinu dana minimum. A da li ti idu jezici to postoje institucije da utvrde i daju ti sertifikat za svaki nivo.

Imas opise svih poslova na netu na nemackim institucijama za obrazovanje, trazi na google...

krenuo da ucim nemacki. to mi je najmanji problem. idu mi jezici jako. samo ako moze neka ova inforrmacija jak o bi mi znacila

- - - - - - - - - -

druze , fda li moze mail agencije za zaposljavanje u nemackoj. ZAISTA BI MI ZNACILO HVALA U NAPRED

//www.arbeitsagentur.de
Idi ovom logikom , sto odgovorniji posao (mislim na fax jer je to upravljacka pozicija) zahteva ozbiljno znanje jezika tj min b1 ili optimum b2 (mislim da je b2 na nivou tecnog i da je u klasi maternjeg nivoa) za to se treba izdvojiti dobrih godinu dana minimum. A da li ti idu jezici to postoje institucije da utvrde i daju ti sertifikat za svaki nivo.

Imas opise svih poslova na netu na nemackim institucijama za obrazovanje, trazi na google i to ti je jedan vid ucenja jezika(naravno uz pomoc google translate...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back