Poz ljudi! Dugo nisam uzimao učešće na ovom forumu jer nisam bio dobio vizu pa sam izašao iz cele te priče oko odlaska u D. E sad pošto je ovde idalje s**** probao bih opet. Zamolio bi neku dobru dušu da mi odgovori na par pitanja u vezi novog zakona koji stupa na snagu 2020g da se ne bih vraćao unazad jer stvarno ima puno stranica. Kakva je to "viza" koja omogućava odlazak radi pronalaženja poslodavca i kako se dobija. Dal posao MORA da se nađe isključivo u struci, jer sam mašinsku završio pre 15 godina a nikada nisam time bavio. U međuvremenu sam zaboravio a i te mašine su i programi su uznapredovali. Dal se nakon pronalaska poslodavca ponovo prolazi procedura kroz ambasadu i koliko se čeka u tom slučaju. Čuo sam da treba da se ima i određena suma novca na računu, nešto oko previlašta.... pa ako neko može da mi odgovori na postavljena pitanja bio bi mu zahvalan. I da, razmišljao sam da se prekvalifikujem u medicinskog tehničara, da odradim prekvalifikaciju u srednjoj medicinskoj ništa privatno, jel se ta diploma priznaje, ne želim da se bacim u trošak i da izgubim vreme (2god) pa se ispostavi da se ne priznaje.