Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Strava. A za postojece ostaje kako je? Mislim na nas koji vec cekamo? Mozes li da napises odakle je ova informacija? Hvala!
Sa FB grupe. Sada postoji opcija kada se konkuriše na termin da se unese broj osoba koje dolaze sa podnosiocem zahteva na termin (može se proveriti na sajtu ambasade ako se ponovo krene u proces zakazivanja termina). Za nas koji smo već aplicirali i čekamo verovatno se ništa ne menja :( Mislim da ne mogu da znaju ko od trenutnih ljudi koji čekaju spajanje zapravo čeka za spajanje sa plavom kartom pa samim tim i ne očekujem nikakve benefite za nas.

Ovde pricas o znanju engleskog, zar ne? Mislim da je kolega pitao za znanje nemackog, tj. Da preformulisem: Plavu kartu je moguce dobiti samo sa znanjem engleskog?
Pozdrav BeliBG, bas kao sto je kolega Tomas odgovorio, Plavu kartu mozes da dobijes bez poznavanja Nemackog. Ako firma za koju pocinjes da radis koristi bilo koji jezik (najcesce engleski), u ambasadi njih ne interesuje to, samo im je bitno da je bruto godisnja plata veca od onog minimuma koji su propisali, i to je to. Da bi dobio stalno boraviste, nakon 21 mjeseca u Njemackoj, moras da imas b1.
Pozdrav!

Ništa mi više nije jasno! Čemu onda apliciranje za one koji sada hoće to da učine? Oni se igraju sa ovim narodom.

Ne znam šta si mislio, da oni jedva čekaju da ti dođeš tamo? Cela Afrika i Azija hoće da se usele u EU, nismo mi jedini. Ne treba njima više jeftina radna snaga koja će da obara satnicu. Ako nemaš EU pasoš uvek ćeš biti tretiran kao građanin drugog reda, bilo da si iz Srbije, Ugande ili Pakistana. Kada budemo sredili državu onda ćeš moći napolju s ličnom kartom. Ako imaš 800k evra iskeširaj za Malteški pasoš, u suprotnom sedi i čekaj još 10 godine da ti ambasada dodeli termin.

Pozdrav svima! Video sam na par mesta ovde na forumu da su ljudi koji su aplicirali za NOKS 6-8 dobili vizu u roku od par meseci, pa me interesuje da li je takva situacija kod svih koji se prijave za NOKS 6-8 i pritom imaju ugovor od poslodavca? Na sajtu ambasade stoji da se ceka na termin minimum 8 meseci, pa me zanima otkud sad ovako brzo dobijanje termina :D Unapred hvala!

Ne znam šta si mislio, da oni jedva čekaju da ti dođeš tamo? Cela Afrika i Azija hoće da se usele u EU, nismo mi jedini. Ne treba njima više jeftina radna snaga koja će da obara satnicu. Ako nemaš EU pasoš uvek ćeš biti tretiran kao građanin drugog reda, bilo da si iz Srbije, Ugande ili Pakistana. Kada budemo sredili državu onda ćeš moći napolju s ličnom kartom. Ako imaš 800k evra iskeširaj za Malteški pasoš, u suprotnom sedi i čekaj još 10 godine da ti ambasada dodeli termin.
Aplicirao sam prošle godine u decembru i nadam se terminu do kraja januara. Spajanje porodice je u pitanju.

Pozdrav svima! Video sam na par mesta ovde na forumu da su ljudi koji su aplicirali za NOKS 6-8 dobili vizu u roku od par meseci, pa me interesuje da li je takva situacija kod svih koji se prijave za NOKS 6-8 i pritom imaju ugovor od poslodavca? Na sajtu ambasade stoji da se ceka na termin minimum 8 meseci, pa me zanima otkud sad ovako brzo dobijanje termina :D Unapred hvala!
Pozdrav Andrija. To sto pise 8 mjeseci na sajtu ambasade uzmi sa rezervom. Dosta kolega sa foruma koji su aplicirali za 6-8 noks su dobili vizu za manje od 3 mjeseca. Ja sam dobio za 2 mjeseca, programer sam i imao sam ugovor. Nisam siguran kakva je situacija za doktore recimo. Tako da, nemoj da brines, nadji poslodavca i pravac ambasada. Pozdrav.

800e za Malteški pasoš to nije legalno i šta ako te uhvate ha ha...

Poz ljudi! Dugo nisam uzimao učešće na ovom forumu jer nisam bio dobio vizu pa sam izašao iz cele te priče oko odlaska u D. E sad pošto je ovde idalje s**** probao bih opet. Zamolio bi neku dobru dušu da mi odgovori na par pitanja u vezi novog zakona koji stupa na snagu 2020g da se ne bih vraćao unazad jer stvarno ima puno stranica. Kakva je to "viza" koja omogućava odlazak radi pronalaženja poslodavca i kako se dobija. Dal posao MORA da se nađe isključivo u struci, jer sam mašinsku završio pre 15 godina a nikada nisam time bavio. U međuvremenu sam zaboravio a i te mašine su i programi su uznapredovali. Dal se nakon pronalaska poslodavca ponovo prolazi procedura kroz ambasadu i koliko se čeka u tom slučaju. Čuo sam da treba da se ima i određena suma novca na računu, nešto oko previlašta.... pa ako neko može da mi odgovori na postavljena pitanja bio bi mu zahvalan. I da, razmišljao sam da se prekvalifikujem u medicinskog tehničara, da odradim prekvalifikaciju u srednjoj medicinskoj ništa privatno, jel se ta diploma priznaje, ne želim da se bacim u trošak i da izgubim vreme (2god) pa se ispostavi da se ne priznaje.

Poz ljudi! Dugo nisam uzimao učešće na ovom forumu jer nisam bio dobio vizu pa sam izašao iz cele te priče oko odlaska u D. E sad pošto je ovde idalje s**** probao bih opet. Zamolio bi neku dobru dušu da mi odgovori na par pitanja u vezi novog zakona koji stupa na snagu 2020g da se ne bih vraćao unazad jer stvarno ima puno stranica. Kakva je to "viza" koja omogućava odlazak radi pronalaženja poslodavca i kako se dobija. Dal posao MORA da se nađe isključivo u struci, jer sam mašinsku završio pre 15 godina a nikada nisam time bavio. U međuvremenu sam zaboravio a i te mašine su i programi su uznapredovali. Dal se nakon pronalaska poslodavca ponovo prolazi procedura kroz ambasadu i koliko se čeka u tom slučaju. Čuo sam da treba da se ima i određena suma novca na računu, nešto oko previlašta.... pa ako neko može da mi odgovori na postavljena pitanja bio bi mu zahvalan. I da, razmišljao sam da se prekvalifikujem u medicinskog tehničara, da odradim prekvalifikaciju u srednjoj medicinskoj ništa privatno, jel se ta diploma priznaje, ne želim da se bacim u trošak i da izgubim vreme (2god) pa se ispostavi da se ne priznaje.
Viza za odlazak za trazenje posla je u sustini jedno veliko nista jer sa njom mozes da odes u Nemacku i da boravis odredjeni period tj.da trazis posao ali ne smes da radis,i moras da imas odredjenu svotu novca u banci kao dokaz da se mozes za taj period tamo sam finansirati dok ne nadjes posao.Posto se po novom zakonu ukida noks 1-2 tj.moci ce samo kvalifikovani da idu ti naravno da moras za odredjeno zanimanje da imas nostrifikovanu diplomu i polozen odredjeni nivo jezika( ceka se za jezik jos da se definise).Za tu prefalikaciju sto kazes moze ali naravno ta diploma sto se dobije mora biti priznata u Nemackoj.Za termine za vizu su rekli po novom da ce da prosire kapacitete ambasade i da ce svi cekati na termin po novom oko 3 meseca,to je ono sto se tice novog zakona i to sve navedeno stoji u njemu.Za zapadni Balkan ljudi koji trenutno cekaji ili se prijavljuju na termin taj zakon je trenutno na razmatranju u Nemackoj da li da ga ostave kao sto je predvidjeno do kraja 2020 ili da ga ukinu odmah po nastupanju novog zakona,ali u jednom su svi saglasni u Nemackoj da zapadni Balkan ne moze imati dva useljenicka zakona i da ce za sve vaziti taj novi kad stupi na snagu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back