Quantcast

Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

radoznala mala

Početnik
Poruka
50
Da li neko zna pouzdanu informaciju...Da li mora da je ugovor na nemackom jeziku?
I da li noks 3-5 mora da ima polozen neki nivo nemackog jezika u Goethe institutu (npr za kvalifikovanog radnika treba B1) iako poslodavac iz Nemacke ne trazi ?
Sad se nesto prica da mora i polozen jezik iako u informatoru to ne pise(pise samo da je obavezno A1 za spajanje porodice)!!!!
ugovor mora biti na nemackom,za jezik zavisi od zanimanja i onoga sta za to zanimanje trazi ambasada,sve pise u informatoru i ispod svega dole u vezi jezika ima odeljak gde pise za koje zanimanje koji nivo
 

Atanas

Početnik
Poruka
31
Da li neko zna pouzdanu informaciju...Da li mora da je ugovor na nemackom jeziku?
I da li noks 3-5 mora da ima polozen neki nivo nemackog jezika u Goethe institutu (npr za kvalifikovanog radnika treba B1) iako poslodavac iz Nemacke ne trazi ?
Sad se nesto prica da mora i polozen jezik iako u informatoru to ne pise(pise samo da je obavezno A1 za spajanje porodice)!!!!
Ugovor uglavnom na Nemackom jeziku, moguce al nisam siguran da prihvataju na Engleskom. Sto se tice jezika nije potreban ukoliko ne trazi poslodavac.. tek sledece godine sa novim zakonom ce biti obavezan..
 

Freiheit

Početnik
Poruka
14
Da li bi bili ljubazni da odgovorite na par pitanja u vezi popunjavanja obrasca "Zahtev za izdavanje nacionalne vize"?

1. "Kako ćete biti smešteni?" - "zasebna soba, stan sa __ soba itd."
* Ovde me zanima da li je uopšte bitno šta ćete odgovoriti. Da li oni to proveravaju?
2. "Davaoci preporuke" "obavezno popuniti" - "poslodavac, obrazovna ustanova, rođaci itd."
* Ako nemam nikakvu preporuku (sam sam preko interneta našao posao) zašto da popunim onda? Ali pošto piše obavezno popuniti, da li ipak da stavim podatke o poslodavcu?
3. "Predviđeno trajanje boravka u SR Nemačkoj" - "od - do."
* Probni ugovor je u trajanju od 6 meseci a celokupan ugovor je ograničen na godinu dana. Ali me zanima šta da napišem od kada (u ugovoru stoji od trenutka kada se viza odobri) do kada (za sada je maksimalno predviđeno godinu dana ali ne bih se ograničavao na taj period zbog mogućnosti produžetka)?
4. "Iz kojih sredstava podmirujete izdržavanje za vreme boravka u Nemačkoj?"
* Da li ovde da napišem od sopstvene plate (naravno na engleskom ili nemačkom jeziku)?
5. "Da li posedujete važeće zdravstveno osiguranje za SR Nemačku?" - "da - ne."
* Da li ovde da štikliram da, jer ću po dobijanju vize da dostavim polisu za Nemačku u trajanju od 6 meseci?
 

BUJALICA

Zainteresovan član
Poruka
336
Da li bi bili ljubazni da odgovorite na par pitanja u vezi popunjavanja obrasca "Zahtev za izdavanje nacionalne vize"?

1. "Kako ćete biti smešteni?" - "zasebna soba, stan sa __ soba itd."
* Ovde me zanima da li je uopšte bitno šta ćete odgovoriti. Da li oni to proveravaju?
2. "Davaoci preporuke" "obavezno popuniti" - "poslodavac, obrazovna ustanova, rođaci itd."
* Ako nemam nikakvu preporuku (sam sam preko interneta našao posao) zašto da popunim onda? Ali pošto piše obavezno popuniti, da li ipak da stavim podatke o poslodavcu?
3. "Predviđeno trajanje boravka u SR Nemačkoj" - "od - do."
* Probni ugovor je u trajanju od 6 meseci a celokupan ugovor je ograničen na godinu dana. Ali me zanima šta da napišem od kada (u ugovoru stoji od trenutka kada se viza odobri) do kada (za sada je maksimalno predviđeno godinu dana ali ne bih se ograničavao na taj period zbog mogućnosti produžetka)?
4. "Iz kojih sredstava podmirujete izdržavanje za vreme boravka u Nemačkoj?"
* Da li ovde da napišem od sopstvene plate (naravno na engleskom ili nemačkom jeziku)?
5. "Da li posedujete važeće zdravstveno osiguranje za SR Nemačku?" - "da - ne."
* Da li ovde da štikliram da, jer ću po dobijanju vize da dostavim polisu za Nemačku u trajanju od 6 meseci?
Ides u neku agenciju...bilo koju u Bg...zavrse ti to za 1.500,00 din....i resis problem...ljudi su u materiji..
 
Top