Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala puno!! I još jedna stvar što se tiče dokumentacije, ja sam svoju diplomu početkom godine poslao u ZAB na proveru i dobio potvrdu da je diploma jednaka diplomi iz Nemačke, 3 - godišnje studije. Da li da sad nosim da se lupi apostil na original diplomu ili je dovoljno doneti original potvrdu iz Nemačke i original diplome na uvid? Već imam sve papire overene od strane sudskog tumača i notara (to sam prevodio sve za potrebe izjednačavanja diplome).
Ja imam apostile na svim bitnim dokumentima i sve moje kolege isto. Proverite sa vasim, ali svakako ne moze da skodi da imate i apiszil. A tim pre jer mislim da je obavezan. Ali nemojte mene da drzite za rec, proverite svakako.

Zaista ne znam gde ste to videli da ugovor mora biti dvojezičan?

U informatoru za NOKS 3-5 lepo stoji samo ovo "Ugovor o radu koji treba da sadrži sledeće podatke:
Vrsta, opis i trajanje planirane delatnosti, nedeljno radno vreme, mesto vršenja delatnosti, visina zarade, mesto sastavljanja ugovora, datum i potpise obe ugovorne strane".

Zaista ne znam gde ste to videli da ugovor mora biti dvojezičan?

U informatoru za NOKS 3-5 lepo stoji samo ovo "Ugovor o radu koji treba da sadrži sledeće podatke:
Vrsta, opis i trajanje planirane delatnosti, nedeljno radno vreme, mesto vršenja delatnosti, visina zarade, mesto sastavljanja ugovora, datum i potpise obe ugovorne strane".

Ja sam pisao za medicinske radnike, ne za NOKS 3-5.

Evo screenshot informatora:

med_radnici.jpg

Ovo vazi u slucaju Triple-Win projekta i za medicinske radnike koji su dobili direktan Urkunde. Za one kojima treba doskolavanje (opcija C) vaze drugi uslovi.

Dobar dan svima,danima citam komentare nikako da krenem dopisivanje sa vama svima.Kao prvo zelim prvo svima dobro zdravlje pa sve ostalo.Drugo vidim da svi zivimo u cekanju.Bice i tih viza.Prijavio sam se za termin 19.06 za vozace sa radnim ugovorom i svim ostalim licencama.Koji me to period cekanja ocekuje dok me ne pozove agencija.Hvala na odgovoru ,svima ,unapred.

Dobar dan svima,danima citam komentare nikako da krenem dopisivanje sa vama svima.Kao prvo zelim prvo svima dobro zdravlje pa sve ostalo.Drugo vidim da svi zivimo u cekanju.Bice i tih viza.Prijavio sam se za termin 19.06 za vozace sa radnim ugovorom i svim ostalim licencama.Koji me to period cekanja ocekuje dok me ne pozove agencija.Hvala na odgovoru ,svima ,unapred.

Racunaj minimum 8-9 meseci ako nesto nepromene.

Da li neko zna da mi objasni oko spajanja porodice vezano na stan. Zanima me iznajmim stan sa 60kvm, primim jos jednog ili dvojicu kolega radi prijave i oni se vode na taj isti stan. Ja predajem sva potrebna dokumenta za spajanje porodice e sada da li oni znaju,vide da su na tom stanu prijavljena jos dva lica ili ne. Tj pitanje moram li da ih odjavim i moram li ja da budem sam prijavljen u tom stanu. Naravno kada mi dodje porodica oni bi se odjavili. I ako moze neko da mi objasni sta sve ide za spajanje porodice. Znam da treba da mi prodju 3 platne liste, samo to znam :)
Imate na prve dve strane ovog foruma dosta toga objasnjeno za spajanje porodice. Procitajte pa ce vam neke stvari biti jasnije.

Ja ne pitam kad je se delio noks 3-5, nego sasvim jasno do kog datuma se stiglo po novom noksu 3-5 za strucna zanimanja

tad kad se delio tad smo i napisali dokle se stiglo sasvim jasno kliknes 3 do 4 puta i imas svoj odgovor
ili mora neko to da uradi za tebe bez obzira sto sam napisao vec treci post sa sve instrukcijama sta treba da uradis da bi dobio odgovor koji trazis?

tad kad se delio tad smo i napisali dokle se stiglo sasvim jasno kliknes 3 do 4 puta i imas svoj odgovor
ili mora neko to da uradi za tebe bez obzira sto sam napisao vec treci post sa sve instrukcijama sta treba da uradis da bi dobio odgovor koji trazis?
Covece sta ti lupas ja sam jasno postavio pitanje imali neko u skorije vreme po novom noksu 3-5 za strucna zanimanja saznanja do kada se stiglo sa podelom termina,a ti ako namas sta pametnije raditi nego ovde tipkati bezveze cao.

Covece sta ti lupas ja sam jasno postavio pitanje imali neko u skorije vreme po novom noksu 3-5 za strucna zanimanja saznanja do kada se stiglo sa podelom termina,a ti ako namas sta pametnije raditi nego ovde tipkati bezveze cao.

druze smesno je koliko ispadas nesposoban samo da bi izgurao svoj neki cilj
ziv primer da nekim ljudima ne moze da se pomogne. kliknuo sam umesto tebe. stiglo se izmedju 10 i 15og decembra za noks 3-5. za medicinare 17 decembar

druze smesno je koliko ispadas nesposoban samo da bi izgurao svoj neki cilj
ziv primer da nekim ljudima ne moze da se pomogne. kliknuo sam umesto tebe. stiglo se izmedju 10 i 15og decembra za noks 3-5. za medicinare 17 decembar

Eto vidis kolko nemas pojma takvi ljudi su najgori misle da sve znaju a u stvari ne znaju nista to mi govoris po starom a ja pitam po novom idi bezi.

Eto vidis kolko nemas pojma takvi ljudi su najgori misle da sve znaju a u stvari ne znaju nista to mi govoris po starom a ja pitam po novom idi bezi.

Staro je oktobar, tu su stigli do 14.10.

taman lekcija da se preispitas ko ne zna i kakvi su to ljudi koji ne znaju i osudjuju pride druge. malo samorefleksije.

od prvog posta ti pricam gde ti je odgovor a sad ti ga i dajem i ti i dalje tovaris nesto. nisi ti ovde zbog odgovora ocigledno, ja lekar nisam da ti pruzam pomoc na taj nacin

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back