Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kosta nemojte zbunjivati ljude,samo jedan mejl ambasada salje prilikom registracije,jedan jedini mejl,a drugi salje prilikom dodele termina.

- - - - - - - - - -

Connexion Wien opet zbunjujes ljude i pises netacne informacije,ambasada salje samo jedan mejl prilikom zakazivanja termina,a drugi kada ti posalju datum termina za predaju u ambasadu.Forumasi,da li sam u pravu?

Citiras Kostu,a spominjes mene,koji sam isto to pitao Kostu oko storniranja.Zato te molim da gde god procitas connexion ili da me preskocis ili da me procitas vise puta,mozda ti budem malo jasniji.

Pa tako iz dana u dan, iz nedelje u nedelju iz meseca u mesec, i dodjosmo do proleca.

muma,a kako da te nadjem na fb?
Kao frendovi...ovo ono i to i tako
Naravno ako hoces?
A sad ce i prolece,cvece,pticice...pa ce onda mozda i termin...
A i ovde nekako tematika: termin/ viza/ pa opet viza/ termin...pa...
Pa onda se pojedinci ljute na nas...pa
Ne znam
Mislim ovde smo uvek...ne menjamo kanal,nego kazem samo

Kosta nemojte zbunjivati ljude,samo jedan mejl ambasada salje prilikom registracije,jedan jedini mejl,a drugi salje prilikom dodele termina.

- - - - - - - - - -

Connexion Wien opet zbunjujes ljude i pises netacne informacije,ambasada salje samo jedan mejl prilikom zakazivanja termina,a drugi kada ti posalju datum termina za predaju u ambasadu.Forumasi,da li sam u pravu?

Gde vi u mom tekstu vidite da sam dobio dva mejla. Da tako je, samo jedan sam i dobio...

I dokle tako? Kako da saznamo sta se desava sa terminima? Ne stvarno! Ovo je stvarno vise...nemam reci.Da li je moguce da uopste ne dele term.ili ljudi ne pisu ovde...

Ne dele imaju gresku u sistemu, kobajagi. A i ko dobije od iz novembar nesme da kaze jer raspale po njemu. Mozda sto nepostimo petak pa nas bije maler. Sledeci petak postim na vodu i bice nafake.

muma,a kako da te nadjem na fb?
Kao frendovi...ovo ono i to i tako
Naravno ako hoces?
A sad ce i prolece,cvece,pticice...pa ce onda mozda i termin...
A i ovde nekako tematika: termin/ viza/ pa opet viza/ termin...pa...
Pa onda se pojedinci ljute na nas...pa
Ne znam
Mislim ovde smo uvek...ne menjamo kanal,nego kazem samo

Poslala sam kontakt u poruku privatnu

Drugari par pitanja pa ko zna da mi odgovori i ko moze :)

Kad se predaju papiri za vizu koliko se dugo ceka na odgovor? Da li postoji velika sansa da odbiju zahtev za vizu nemci, posto to ide kod njih na proveru?
Da li zovu poslodavca da provere za ugovor? Plava karta/visokokvalifikovani noks 6-8 je u pitanju.
Hvala unapred.

Pozdrav.

dobrp vece ,jedno pitanje,ja sam specijalista lekar,a sef mi nudi do dobijanja BE tj do polaganja FSP da radim kao mediz.Hilfskraft,da li se registrujem kao noks 6-8 ili registracija za vizu ide spram ugovora tj med:Hilfskraft,unapred zahvalna na odgovoru

Ma dele oni teemine samo nisu svi internet korisnici kao mi nego ljudi ne koriste tehnologije jednostavno .A niko ne osudjuje ljude koji su dobili termine a aplicirali su posle 1 novembra vec su ljudi kivni na sistem da se razumemo .Makar je to moje misljenje iskreno i krivo mi je jbt. Jula sam bio na razgovor znaci da je neki sistem sad bi trebao da produzujem radnu vizu a ja jos nisam dobio ni prvu ulaznu cccc

dobrp vece ,jedno pitanje,ja sam specijalista lekar,a sef mi nudi do dobijanja BE tj do polaganja FSP da radim kao mediz.Hilfskraft,da li se registrujem kao noks 6-8 ili registracija za vizu ide spram ugovora tj med:Hilfskraft,unapred zahvalna na odgovoru

Apliciranje za termin ide naspram ugovora i posla koji cete raditi. Dok vam se ne javi neko ko je bio u vasoj situaciji toliko ili jos bolje pozovite Ambasadu pa pitajte bez da lutate.

Drustvo ,vi koji dugo cekate ... jbg ,ne gubite nadu .Znam kako se osecate ,imao sam slicna iskustva kada sam prvi put cekao vizu za Rusiju .

Btw , moja prica , resio sam da prelepe predle Sibira i ostalih ruskih vukojebina :zima: zamenim trulim zapadaom (tj pokusaj )

Sam proces pronalaska ozbiljnog poslodavca ,nije dugo trajao (ako izuzmemo jedan neozbiljni ,sa moje strane pokusaj ) ,dobio sam ugovor ,procitao sta i kako treba od dokumenata na sajtu ambasade .... i posle toga pristupio citanju teme , sto mi je bila velika greska :D

Prvo ,razocarao sam se kada sam procitao da pojedinci toliko dugo cekaju za vizu ,moj brat/drugovi su isle preko detasmana i kratko je trajao proces izdavanja 'vize' (15-25 dana ) drugo ,tek sada sam zbunjen koja mi je diploma potrebna (o tome kasnije :D ,u nekoj drugoj poruci )

z:poz: Jedan veliki pozdrav za sve vas/nas koji planiraju da beze iz ovog provizijuma od drzave

do skoranjeh pisanja .... e da totalno mi je nelogican nacin na koji se podnosi zahtev za termin ,mslim podnosis zahtev ,a da pri tome ne moras da navedes druge podatke (npr grad/pokrajina gde ides da radis ,sa kojim poslodavcem si sklopio ugovor,za koje zanimanje , itd itd ) ,tako da i ne cudi da su termini prebukirani jer moze da se prijavi koliko hoces 'spamera' i osoba koje nemaju ugovor :shock:

Ambasada da ocekuje uskoro jedan E-mail na tu temu z:mrgreen:

z:poz:

Zna li neko da li vredi otići na Ausbildung? Šture informacije o tome sam pročitao na početku ove teme i nešto još malo po netu. Imam neku ponudu kao zavarivač za Ausbildung nego to traje tri godine a plaća se malo tek da pokrije troškove. Ipak imam 43 godine i porodicu...

Vredi puno. Tezak početk jer mala primanja, ali nadjete mini job do 450 evra i bice bolje. Sad se vec prijavljuje za ausbildung, jezik a2 traze obično. Kad završiš onda si uspeo sve u zivotu. Plata veca nego ostali, onda posao svuda. Jedino sto spajanje porodice tesko jer nema finansija dovoljno.

Vredi puno. Tezak početk jer mala primanja, ali nadjete mini job do 450 evra i bice bolje. Sad se vec prijavljuje za ausbildung, jezik a2 traze obično. Kad završiš onda si uspeo sve u zivotu. Plata veca nego ostali, onda posao svuda. Jedino sto spajanje porodice tesko jer nema finansija dovoljno.
Hvala muma.
Ovaj naš što me je kontaktirao ne reče ništa za A2 ali ja sam sigurno na nivou A2 samo nemam sertifikat ;)
U ponedeljak ide gungula zavarivača na probu, kažu tu će biti neki Nemac koji će lično procenjivati ko može da ide...
Ne verujem da od te gomile iko više zna nemački od "zwei bier, bitte"

Hvala muma.
Ovaj naš što me je kontaktirao ne reče ništa za A2 ali ja sam sigurno na nivou A2 samo nemam sertifikat ;)
U ponedeljak ide gungula zavarivača na probu, kažu tu će biti neki Nemac koji će lično procenjivati ko može da ide...
Ne verujem da od te gomile iko više zna nemački od "zwei bier, bitte"

Uzmi skini informator za ausbildung i vidi sta ambasada trazi. Jer tu ima i nastava mora se uci kako bez poznavanje jezika. A nadji i zeni posao da bi spajanje odradili. Mozda ce uporedo kurs jezika i ausbildung, imali i takvi slucajevi ranije. Sretno i budi uporan. Sve se može kad ima volje i malo sreće.

Uzmi skini informator za ausbildung i vidi sta ambasada trazi. Jer tu ima i nastava mora se uci kako bez poznavanje jezika. A nadji i zeni posao da bi spajanje odradili. Mozda ce uporedo kurs jezika i ausbildung, imali i takvi slucajevi ranije. Sretno i budi uporan. Sve se može kad ima volje i malo sreće.
:ok:
U pon. ću sve videti jer kruže razne poluinformacije o ovom poslu.

:ok:
U pon. ću sve videti jer kruže razne poluinformacije o ovom poslu.
Da dodam da mi nije jasno potpuno o čemu se radi, ni da li je to ausbildung uopšte jer mi je telefonski sad objašnjeno tako nekako. Ne znaju da objasne šta je to u stvari vidi se da su skroz neupućeni...
Kao, trebalo bi da se ide za par meseci a ausbildung kreće valjda na jesen. I još kao prvo tri meseca tamo na probu a onda može da se radi?! Ovde lud zbunjenog...

Da dodam da mi nije jasno potpuno o čemu se radi, ni da li je to ausbildung uopšte jer mi je telefonski sad objašnjeno tako nekako. Ne znaju da objasne šta je to u stvari vidi se da su skroz neupućeni...
Kao, trebalo bi da se ide za par meseci a ausbildung kreće valjda na jesen. I još kao prvo tri meseca tamo na probu a onda može da se radi?! Ovde lud zbunjenog...

Pa gde nadje takve, jesili na nemacke sajtove ili preko nasih nekih. Ausbildung pocinje uvek na jesen. A prijave idu do februar obicno. Udji u grupu na fejs iusnj non eu i pitaj. Ima ljudi koji su prosli to.

- - - - - - - - - -

http://www.make-it-in-germany.com/d...en/ausbildung/kann-ich-eine-ausbildung-machen evo citaj sve sta potrebno i koja vrsta postoji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back