Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj II

Imam diplomu i znanje B1 nemačkog jezika.
Konstelacija može da zvuči čudno, ali poznavanje umetnosti u mnogome pomaže oko grafičkog dizajna.

Hvala na odgovoru
Ja bih na tvom mestu slala svoj CV na razne adrese firmi koje traze grafickog dizajnera
i tako bih i videla kakve su moje sanse. U krajnjoj liniji ti mozes za stranu firmu da radis
dizajn i od kuce, zasto bi dolazio u Nemacku?

Imam diplomu i znanje B1 nemačkog jezika.
Konstelacija može da zvuči čudno, ali poznavanje umetnosti u mnogome pomaže oko grafičkog dizajna.

Hvala na odgovoru
Mnoge IT firme imaju medju svojim zaposlenima i grafickog dizajnera. Da li si nekad radio i web dizajn? Ako i nisi, naucices. Napravi LinkedIn profil, pokazi prethodne radove, i cimaj regrutere koji rade za nemacke firme.

Aplicirao za termin 01.03.2022 i dobio termin 09.03.2022. U pitanju je ubrzani postupak stručne radne snage (beschleunigten Fachkräfteverfahren) sa delimično priznatom diplomom, dobijenom predsaglasnosti od službe za strance u Nemačkoj, radnim ugovorom na neograničeno. Spadam u grupu preko 45 plus. Imam položen A2.

Zamolio bih nekog sa istim statusom kao što imam ja, da mi se javi u vezi nekih pitanja.

Aplicirao za termin 01.03.2022 i dobio termin 09.03.2022. U pitanju je ubrzani postupak stručne radne snage (beschleunigten Fachkräfteverfahren) sa delimično priznatom diplomom, dobijenom predsaglasnosti od službe za strance u Nemačkoj, radnim ugovorom na neograničeno. Spadam u grupu preko 45 plus. Imam položen A2.

Zamolio bih nekog sa istim statusom kao što imam ja, da mi se javi u vezi nekih pitanja.
bruto u ugovoru iznad 3000€ ili dosta godina staza u Srbiji za 45+

To znam za bruto platu.

Sad je nejasno u vezi slika. U informatoru piše da se slike lepe na zahtev a na samom zahtevu u delu gde treba da stoji slika piše da se slika ne lepi nego da se samo zakači.
Zamolio bih nekog ko je prošao proceduru i trrmin da napiše šta je pravilno. Da se lepi slika ili ne ?
ja koliko se sećam bilo je odavno, kačio sam spajalicom

Pozdrav, dobila sam spajanje porodice u februaru ove godine, muz ima vizu vec 3 godine u medjuvremenu smo odlucili da je to najlaksi nacin da budemo skupa jer smo jako dugo bili odvojeni, inace sam iz Bosne i Hercegovine i dugo sam cekala na vizu, odmah sam pocela raditi ovdje, inace smo u Bayernu. Zanima me, da li postoji mogucnost da se viza prebaci na radnu vizu posto svakako radim, i da li ja imam pravo da ostanem ovdje slucaju da se rastanemo? Cisto informativno me zanima radi moje sigurnosti. Hvala

Pozdrav, planiram da konkurisem za vizu za trazenje posla u nemackoj... nije mi uopste jasan deo na videxu oko referenci, kako da popunim ako nemam nikog u nemackoj.
Šta će ti to? Svi smo našli poslodavca preko nekoga ili preko neta... kad ga nadješ jednostavno odeš na razgovor da te vide par dana obično bude, nadju ti i smeštaj. Što da se mlatiš i komplikuješ sa vizom za traženje posla?

Nemam bukvalno nikoga u Nemackoj a voleo bih da posao nadjem na licu mesta
ali u praksi ne znam kako si to zamislio, odeš i tražiš posao. gde, s kim? znaš dobro nemački? ne možeš da baneš recimo u Minhen i da kreneš okolo, moraš da imaš neki plan.
ako nemaš nemački barem na b1 nivou i dobru konverzaciju mislim da ti je ovo nemoguća misija.

ali u praksi ne znam kako si to zamislio, odeš i tražiš posao. gde, s kim? znaš dobro nemački? ne možeš da baneš recimo u Minhen i da kreneš okolo, moraš da imaš neki plan.
ako nemaš nemački barem na b1 nivou i dobru konverzaciju mislim da ti je ovo nemoguća misija.
Imam B1 sertifikat i u maju polazem za B2, sa jezikom stojim solidno tako da sa te strane nemam brige. Imam zavrsen fakultet i master a imao bih i dovoljno sredstava da odem i ostanem neko vreme dok ne nadjem posao. Smatram da je za mene viza za trazenje posla ok stvar, jedino me buni kako i sta da ispisem na videxu pod reference ukoliko zelim da konkurisem za bas tu vizu.

Imam B1 sertifikat i u maju polazem za B2, sa jezikom stojim solidno tako da sa te strane nemam brige. Imam zavrsen fakultet i master a imao bih i dovoljno sredstava da odem i ostanem neko vreme dok ne nadjem posao. Smatram da je za mene viza za trazenje posla ok stvar, jedino me buni kako i sta da ispisem na videxu pod reference ukoliko zelim da konkurisem za bas tu vizu.
ne znam ali pretpostavljam da moraš da upišeš neko boravište u tvom slučaju neki hotel ili tako nešto gde bi online rezervisao. najbolje pozovi ambasadu pokušaj ili pošalji mejl, možda brzo odgovore

Pozdrav ljudi,
Nov sam na forumu.
Dobio sam ulaznu vizu na tri meseca, spajanje porodice je u pitanju, pokrajina Hessen. Da li sa tom vizom mogu da trazim posao posto na vizi pise erwebstatigkeit erlaubt ili moram da cekam na termin koji je tek za 2 meseca u Auslanderbehörde kako bih mi izdali boravisnu dozvolu na osnovu koje bih se mogao zaposliti?
Hvala unapred

Pozdrav ljudi,
Nov sam na forumu.
Dobio sam ulaznu vizu na tri meseca, spajanje porodice je u pitanju, pokrajina Hessen. Da li sa tom vizom mogu da trazim posao posto na vizi pise erwebstatigkeit erlaubt ili moram da cekam na termin koji je tek za 2 meseca u Auslanderbehörde kako bih mi izdali boravisnu dozvolu na osnovu koje bih se mogao zaposliti?
Hvala unapred
Ne znam možda ima neko na forumu ko je došao na spajanje (ja nisam). Najbolje pitati pozvati Aus.behorde ili im poslati mejl. Na mejl nekad ne odgovaraju pa najbolje ko zna dobro nemački da pozove

Back