Tacno je,sreca u nesreci shto je rano otkrio,ali nije problem,u HIV-u { da,znam kako sad ovo zvuci } vec je problem o percepiji sveta,percepiciji medija . Necu da se spustim i da se rasravljam sa primitivcima kako HIV,u vecem broju ne dobijaju oni koji uskacu izkreveta u krevet vec su cesce price...'' ja sam imala jednog decka 5 godina i...'' ili '' moj muz i ja imamo 35 godina smo u braku 6 godina vec a on kada je imao 18 godina bio je godinu dana u zatvoru nisam ni znala da oboje imamo HIV vec 6 godina..'' ili prica one devojke koja je bila nevina medju drugaricama koje su bile ono,girls gone wild pa su htele da ''pomognu'' devojci da ne bude vishe nevina,i prvi put dobila HIV.....I onda takvi ljudi,zbog neznanja i straha okoline budu nazvane kruvama, ''ma ona se sigurno kresala sa svakim ma laze sigurno kako je imala samo jednog ma daj'' i te osobe to cuju..I kako mogu da se osecaju? Ljudi po prirodi vishe teze tom haoticnom u sebi,malicioznom i stvore takvu sliku kad im oni izadju pred oci...A najstrasnije je to...shto je to ruski rulet. Ali to je pravi test licnosti izdici se iznad te macilionzosti,zlih jezika i iako te sutiraju dok si vec pao,pljuju, udare jedan samar ti okrenes drugi oni josh jedan,da se izdignes iznad njih,iakos i u bolu, ne spustajuci se na njihov nivo, ni ne shvatajuci da si mnogo veci covek nego shto ce oni ikad biti....E to je za divljenje,a dobrota je jedna tako prokleto teshka stvar za postici,...unutar sebe. Isto je pitanje,u mnogo manjoj meri,za solarijum...Znam devojke koje se kvarcuju godinama i jedna koja je prvi put otisla dobila rak koze,aktivirao joj mladez..U ovakvoj ''igri'' nema pravila,zato je i opasna. Ono shto mene vishe plasi nego virus je stigma...Kad imas HIV to ti stave na zdravstvenu knjizicu odmah velikim crvenim slovom,na radni list...Zigosan si,gde god da odes da trazis posao svako vidi to odmah ko ce zaposliti neku HIV pozitivnu osobu? Koja firma? Ako studira za profesora,novinara...Gase im buducnost tek tako,zato sam rekla,...Nametnuta percpecija sveta mora da se menja,kroz medije,da se uticaj na mase usmeri na neshto pozitivno,da, HIV je virus, nije smrtonosan,da predstavi ljude sa HIV-om kao osobe koje s kojima treba pazljivije ali da MOGU ziveti sa njima,mogu raditi,mogu biti kao ti ili ja..Osnovno pravo svakog coveka je pravo na slobodu, osobama sa HIV-om to kljucno pravo koje poseduju i bivse ubice,silovatelji pusteni na slobodu,oni,time shto ih odbijaju sa radnih mesta,da budu gde zele,krse to pravo kao da su zivotinje koje treba stavljati u obor. Jeste treba da budu pazljivi,treba da uzimaju lekove,ali kakva je to motivacija za obolelog ako mu se dozivotno zakine pravo na normalan zivot,koje je svakome zagarantovano onog trenutka kad se rodio? Da se bavi onim shto voli,...Hiv ,bar meni iz tog ugla deluje strasnije,da je pogled na HIV malo drugaciji,iz korena da se promeni to da HIV pozitivna osoba ne sme nigde raditi jer ce ''zaraziti''....Tada im daju ono osnovno pravo svakog coveka...nadanje.
Da napomenem da osobu koja im je prenela HIV mogu tuziti,jer je to kaznjivo delo.
Ja dam imam HIV....Ne daj Boze,ali da mi se desi.....Jedan deo mene bi hteo da se bori,ali,nisam ponosna za ovo ali bih mozda izvrsila smaoubistvo...zbog toga shto sam rekla,te stigme. Shto znam,da su svi moji snovi,moji planovi za buducnost,sruseni,.... Ali bih pre toga htela ubiti osobu koja mi je prenela,ako je znao,....da to ne uradi vishe nijednoj.
postuj svoje telo,postuj svoj zivot,postuj samog sebe..i zastiti se