Ђинђић добија споменик у Београду

Да ли треба овај споменик у Београду

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Слоба јесте био херој. Не кажем да није правио грешке (јесте свакако), али није служио странцима, нити је био немачки агент, нити је тражио бомбардовање свог народа.

Heroj koji je osakatio zemlju...Nije sluzio strancima,nego zajedno sa njima pljackao ono sto je ostalo od Srbije.Nije bio nemacki agent,nego agen CIA,dooobro placen.Ma nije on kriv za bombardovanje,nego je samo slucajno bio krivac za isto...:per:Napravio samo jednu gresku-rodio se...

Heroj koji je osakatio zemlju...Nije sluzio strancima,nego zajedno sa njima pljackao ono sto je ostalo od Srbije.Nije bio nemacki agent,nego agen CIA,dooobro placen.Ma nije on kriv za bombardovanje,nego je samo slucajno bio krivac za isto...:per:Napravio samo jednu gresku-rodio se...

Па наравно да није. Крива је империјалистичка и експанзионистичка политика НАТО-пакта. Тврдити да је Слоба крив за бомбардовање је исто ко и тврдити да су партизани криви што су Немци стрељали по Србији, јер су им се партизани супростављали.

Zoran Djindjic: „Jugoslavija se mora bombardovati” ,,samo nastavite da bombardujete popustice oni''' (Der Spiegel 20/1999):

albumpic1nn.jpg

Српски опорбени политичар Зоран Ђинђић изјавио је у интервјуу за данашњи број израелског дневника ”Харец„ да ће Милошевић за два, три тједна прихватити НАТО-ове захтеве, наводећи да је то последица страшних удара НАТО-а које, како је рекао, треба наставити.”

„Milo Đukanović i Zoran Djindjic:
”Не смете потписати мировни споразум док је милошевић на власти„:
”If the war ends with a signature on a peace agreement and the same political leadership remains in power, with Slobodan Milosevic at the helm, the tragedy and violence will continue.„

17. Maj 1999 Zoran Djindjic: ”Ako se zivotna situacija naroda u Srbiji pogorsa i ako se unisti energetski sistem države, Milosevic će morati da potpise sve sto zahtevate. (Izrealski list „Haaerz”)

http://img163.imagevenue.com/img.php?image=02422_djindjic_haaretz_1999_122_509lo.jpeg#

26. Maj 1999 Djindjic ponavlja svoj poziv na bombardovanje Jugoslavije i izjavljuje „Ja sam najomrazenija osoba u Srbiji” (nemacki dnevnik na ZDF).

Слоба јесте био херој. Не кажем да није правио грешке (јесте свакако), али није служио странцима, нити је био немачки агент, нити је тражио бомбардовање свог народа.
Тај никако не може бити херој, по дефиницији.

Штавише, врло је далеко од тога.

То што се, у Хагу, муком притиснут, сетио да буде Србин, може бити само један детаљ у његовој иначе, занимљивој биографији.

Niko u Silerovoj nije trebao biti da bi na osnovu onog bjesomucnog obracuna sa gradjevinom,...izveo zakljucke sta se sve tamo moglo u vezi sa Djindjicem pronaci!!!

...аха....Само се питам зашто се онако ЕКСПРЕСНО рушила и срушила она онолика грађевина у Шилеровој, чим се пронела вест да је убијен Ђинђић. (два дана након убиства) Шта ли је она скривала или да будем јасније, ШТА је зграда била крива да се према њој онако иживљавају. Сећате ли се само како је она рушена и ко је све рушио ту зграду и цели онај комплекс око ње...

feljton.jpg
U zgradi u Šilerovoj sastanci ljudi iz podzemlja, policije, pravosuđa i politike. Pajser brigada zadužena za uterivanje dugova​

feljton.jpg

SILEROVA-BETA.jpg

Ето униђе Румунија у ЕУ, а нема ни сокака за Чаушескуа.

Nije baš najbolje poređenje, jer Čaušesku je skinut u revoluciji, kao npr. Obrenovići. Đinđić je ubijen u atentatu i to ne od strane onih koji su ga smatrali krvožednim tiraninom koji porobljava (srpski) narod (naprotiv, naslijedio je Miloševića).

No, daj još nekih 50-ak godina, kada pomru svi stariji ljudi, žrtve komunističkoga režima, i kada se pojavi određena vremenska distanca i ljudi mogu misliti hladne glave - vjerujte mi ljudi, Čaušesku će u određenoj mjeri biti posmrtno rehabilitovan i dobiće svoje počasno mjesto u rumunskoj istoriji...

Da je Koštunica bio taj koji je ubijen kao predsjednik SRJ, ništa manje ne bi zasluživao ulicu, a što da ne i spomenik.

Radno mesto premijera Srbije je cela Srbija.Ako cemo da pratimo tvoju logiku,zasto je Aca Istina isao na Kosovo kao zamprem?On licno jos nije otvoreno priznao nezavisnost KiM,i isao je tamo deklarativno,u okviru svoje funkcije.Iskreno,i ja bih voleo da se sve te spekulacije oko Djindjicevog ubistva rese,i da se PRAVI ucesnici i organizatori izvedu pred sud,a pre toga skinu iz fotelja koje danas zauzimaju.Odlutasmo od teme.....Ja sam,priznajem antikomunista i protivnik radikala,to su svi videli.Ali da se to desi (ne daj Boze ponovo) sa Ivicom,ili Acom,i tada bih bio za da se coveku koji je obavljao drzavnu funkiju,i obavljajuci istu poginuo,digne spomenik.Ponavljam,NIKAD da se to ne ponovi,vlast treba da se menja na izborima,a ne preko nisana.

Зависи из ког угла гледаш на "целу Србију"...

Толико има локација у тој истој Србији, и када би у њима угледали неког државног функционера, било би то баш,
онако :eek::eek::eek:

Што се тиче споменика, по теби га свако заслужује ако се налазио на некој државној функцији, а да је при том погинуо. Морам да признам, чудне неке "заслуге" за споменик.

Aleksandar Simović: Đinđić sa Šiptarom švercovao cigarete!

http://www.kurir-info.rs/aleksandar-simovic-dodik-sa-siptarom-svercovao-cigarete-clanak-776727

- Pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić, Milorad Dodik i Borislav Mikelić, nekadašnji premijer Republike Srpske Krajine, pripadali su jednoj od grupa koje su se devedesetih godina bavile švercom duvana. Drugu grupu s kojom je Spasojević sarađivao činili su Ljubiša Buha Čume, Milan Narančić Limun, Predrag Ranković Peconi, Ekrem Luka i izvesni Sale Banana - ispričao je Simović.

aleksandar-simovic-milorad-dodik-dusan-spasojevic-siptar-sverc-cigareta-1367874218-306481.jpg

Ђинђић добија споменик у Београду​

Београд -- Убијени премијер Зоран Ђиндић добиће спомен обележје у Београду, које ће бити финансирано из градског буџета, једногласно усвојили градски одборници.

Средства за подизање спомен обележја ће из буџета града бити пребачена Секретаријату за културу, наведено је у одлуци одборника.

Одлуком, у којој није прецизирано место и време када ће споменик бити подигнут, наводи се да ће трошкови расписивања Конкурса такође бити покривени средствима градског буџета, односно Секратаријата за културу.

Иницијативу за подизање спомен обележја Ђинђићу покренула је одборничка група Демократске странке, а подржала је и Комисија за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда на седници одржаној крајем маја.

Тада је предложено и да се образује Одбор за подизање спомен обележја Ђинђићу, чија је председница Горица Мојовић, а чланови, поред осталих, Зоран Алимпић, Бранислав Белић, Чедомир Васић...

Тај одбор у сарадњи са стручним службама - Урбанистичким заводом Београда и Заводом за заштиту споменика културе Београда, одабраће одговарајућу локацију за постављење споменика убијеном премијеру.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=06&dd=25&nav_category=12&nav_id=726270

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

:?:

И докле ће овако :think:

Да ли то нас неко у овој Србији зеза :?:

.

Nadam se samo da na diskaveriju neće i o toj građevini biti emisija kao o najskupljem spomeniku na svetu....

Ja mislim da u Svetu ne postoji drzava u kojoj je ubijen jedan visoki zvanicnik kao premijer ili predsednik a da nema svoj spomenik.

Ne znam zasto uopste raspravljati o tome.
Da li je bio dobar politicar i da li ga je voleo svaki pojedinac je totalno nebitno u ovoj prici.

Nije on pogino na skijanju, vec je ubijen na radnom mestu.

Ima plato, ima bulevar. Malo li IM je? Pošto njega u suštini zabole. Ima mnogo bitnijih stvari.
Primera radi....

- Ne mogu da shvatim da država zbog 5.000 evra koliko bi koštala popravka ovakav lokalitet drži zatvoren. Beograd je jedan od retkih gradova u svetu koji se može pohvaliti da je bio metropola pre 7.500 godina, ali on to kao da ne želi da prepozna i ugradi u svoj identitet - čudi se Dragan koji, uprkos što ne može ništa od artefakata da im pokaže, ne odbija strance kad ovde svrate.

http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/...ca-Prvu-metropolu-Evrope-ostavili-da-propadne

Poslednja izmena:
Надам се да ће статуа бити барем тридесет метара висока и од чисте бронзе. Све друго би био шамар сећању на српски спејс шатл.

У ствари може и статуа да буде у виду спејс шатла. То би било одлично.

Ja mislim da u Svetu ne postoji drzava u kojoj je ubijen jedan visoki zvanicnik kao premijer ili predsednik a da nema svoj spomenik.

Ne znam zasto uopste raspravljati o tome.
Da li je bio dobar politicar i da li ga je voleo svaki pojedinac je totalno nebitno u ovoj prici.

Nije on pogino na skijanju, vec je ubijen na radnom mestu.
Demagogija.

Back