Đački dinar

• Začetnik teme Začetnik teme Ulice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sledece nedelje idem da se upisem u cetvrti razred srednje skole...Razredni je rekao da ponesemo i 1000 dinara za djacki dinar, OBAVEZNO...Pa, zanima me da li je to zaista obavezno, da li to moram platiti...

Moja starija ćerka upisuje drugi srednje i MORA da ponese 2000 din za upis....To "pod mora" je u stvari dogovor da roditelji ove godine "podupru" osiromašeni školski budžet sa đačkim dinarom. Onaj ko nema, može da uz obrazloženje odloži ili plati na rate...
Kod nas se to zove roditeljski dodatak....

Kod nas u Crnoj Gori se koliko ja znam, ne mora plaćati ništa, ni upis, ni nešto tome slično, čak ne smiju ni da naplate oštetu

Nemaju kintu za sto stvari. Drugarica mi je uciteljica i bilo je blam da trazi pare, pa je o svom trosku, recimo, kopirala kontrolne i sl. za trideset djaka.

Pa, po zakonu (makar kod nas), za takve stvari se ne smije tražiti novac od đaka. Škola treba da ima kopir aparat ili da se iz budžeta škole plati kopiranje (ako nemaju kopir aparat). Uostalom, zašto kontrolni moraju da se štampaju?

Pa, po zakonu (makar kod nas), za takve stvari se ne smije tražiti novac od đaka. Škola treba da ima kopir aparat ili da se iz budžeta škole plati kopiranje (ako nemaju kopir aparat). Uostalom, zašto kontrolni moraju da se štampaju?

Haha, pa eto, nema aparat, nema budzet, nema nista. Sifra "snadji se".

Stampas i podelis pitanja, recenice, gramaticke vezbe. Kako bi ti to inace, posaljes im kao sms?

pa ne mora da znaci , meni je recimo razredna jednom namestila da me u IV gimnazije murija ispituje u skoli za neku glupost , pa keva kada je cula nazvala je skolu sa zajedno sa advokatom i tadasnjom nacelnicom za prosvetu i posle su bili prema meni fini i ljubazni ko u da sam Volodja himself :cool:

E, upravo to, svaka joj čast. Normalno da, ako su roditelji ovce koje na roditeljskom sastanku ćute, ne smiju da progovore, a kad dođu da pogledaju ocjene gledaju kako kome da se uližu, svi će da maltretiraju takvu đecu.

Tesko. Imas gomilu djaka koji slabo znaju engleski i nece ni uspeti da napisu te recenice sto im ti diktiras, a kamoli da ukapiraju sta sa njima posle da radis, gde ide prazno mesto, koji se tu glagol deklinira itd.

Tako sad ona lepo ispovrne 400-500 kinti za kopiranje svaki put. Daje im i neke slicice, pa im kopira pesmice, trudi se... nije jos oguglala, mlada je, voli svoj posao.

Tesko. Imas gomilu djaka koji slabo znaju engleski i nece ni uspeti da napisu te recenice sto im ti diktiras, a kamoli da ukapiraju sta sa njima posle da radis, gde ide prazno mesto, koji se tu glagol deklinira itd.

Tako sad ona lepo ispovrne 400-500 kinti za kopiranje svaki put. Daje im i neke slicice, pa im kopira pesmice, trudi se... nije jos oguglala, mlada je, voli svoj posao.

Au, komplikovana situacija, engleski je u pitanju. Ništa, ja bih se obratio direktoru, i rekao da oni koji ne budu pravilno napisali postavku, neće dobiti pozitivnu ocjenu, pa neka on iz svog džepa da za kontrolne, ili neka on traži od roditelja da daju pare. K'o da prosvjetari primaju neke silne pare, pa mogu još i da plaćaju kopiranje kontrolnih

Back