Ulice
Aktivan član
- Poruka
- 1.773
Sledece nedelje idem da se upisem u cetvrti razred srednje skole...Razredni je rekao da ponesemo i 1000 dinara za djacki dinar, OBAVEZNO...Pa, zanima me da li je to zaista obavezno, da li to moram platiti...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moja starija ćerka upisuje drugi srednje i MORA da ponese 2000 din za upis....To "pod mora" je u stvari dogovor da roditelji ove godine "podupru" osiromašeni školski budžet sa đačkim dinarom. Onaj ko nema, može da uz obrazloženje odloži ili plati na rate...
тако је било и у моје време ... давали смо месечно паре, а наставници себи попуњавали кућни буџет
Никад чуо за ђачки динар ... Да то није нешто у оквиру школе у коју идеш?
Jel' to bilo pre drugog rata, Nojkicu? Ja sam isao u osnovnu skolu osamdesetih i bas nista nismo morali da platimo osim ekskurzije.
Какав црни школски буџет ... Дају плате наставницима ... тако је било и у моје време ... давали смо месечно паре, а наставници себи попуњавали кућни буџет
Nemaju kintu za sto stvari. Drugarica mi je uciteljica i bilo je blam da trazi pare, pa je o svom trosku, recimo, kopirala kontrolne i sl. za trideset djaka.
Jel' to bilo pre drugog rata, Nojkicu? Ja sam isao u osnovnu skolu osamdesetih i bas nista nismo morali da platimo osim ekskurzije.
Pa da, i sakupljali smo nekad za gladnu decu u Africi....mali pioniri-humanitarci
valjda neka komisija u kojoj je i predstavnik roditelja....
...
Не мораш да платиш, то је одлука школе а не министарства. Ако те зезају запрети инспекцијом и миран си.
Sad kad se setim, mislim da su mi davali i dzabe uzinu jer mi je radio samo cale... tako nesto
Parce leba i... dzem? pasteta? Znam da sam isao sa jos jednim klincem to nekad da donesem gore na posluzavniku. Pojedem to, pa onda natenane ono sto mi je keva spakovala.
Где је наш друг Тихи да ово прокоментарише и да назове Тадићев школски динар
Tema: Tadić uzima reket siromašnim učenicima.