Diskus hernija

Ma u pravu si nego mi sve pripisuju diskus herniji vrata i tako me vrte u krug...., na VMA su mi rekli bitno je da nemam tumor na mozgu a to sto ti se vrti...., pripisuju kičmi...., a ja sve više verujem da ima ORL problema, radio sam kalorijski test, mala odstupanja. Inače sam Pazarac iz Kragujevca a živim trenutno u Starčevu kod Pančeva,....

Ma u pravu si nego mi sve pripisuju diskus herniji vrata i tako me vrte u krug...., na VMA su mi rekli bitno je da nemam tumor na mozgu a to sto ti se vrti...., pripisuju kičmi...., a ja sve više verujem da ima ORL problema, radio sam kalorijski test, mala odstupanja. Inače sam Pazarac iz Kragujevca a živim trenutno u Starčevu kod Pančeva,....

Ukoliko nemas glavobolje, gubitak sluha, zujanje u usima onda pokusaj da se lecis vezbama protiv vrtoglavice.
To su jako jednostavne vezbe, dovoljno je desetak minuta dnevno, a odlicne i jednostavne su vezbe i protiv
te diskus hernije vrata.

Hvala, hvala, zaista si veoma odgovoran i čovek koji baš želi da pomogne.....

Meni je to ORL specijalista preproucio, rekao mi je da drugog nema. I stvarno je tako i bilo, trajalo je neko
vreme, a nekada i proslo, ali su mi stvarno ove vezbe bile od velike pomoci.
Ja sam konkretno radila ove vezbe, za to ti nije potrebna ni lopta.

Gledas u ekran i radis pet-6 minuta kao i ova devojka na youtube klipu.

Ljudi, i dalje muku mučim sa c5 c6 i vrtoglavicom, evo danas malo fizičke aktivnosti i naglo mi se zamantalo, bukvalno mi ne da da se krećem...., imali li neko sličnu priču i rešenje.? Pozdrav
Probaj sa običnim Clometolom od 5mg, on može da se pije 3x dnevno u početku dok se to ne smiri posle neko vreme piješ 2x1 i to je to. Imala sam strahovite vrtoglavice, sve to kod ORL dobiješ terapiju, ako je potrebno nesto jače za početak.

Jel neko imao mučnine zbog diskursa? I onaj osecaj da srce hoce da iskoči i da ne može lepo da diše, pa pluća prosto trepere? To je katastrofa jedna, nisam ni znala da se to dešava.

Snimila kičmu u četvrtak. 4 diskus hernije, dve u vratnom delu, dve u lumbalnom.
U devetom pršljenu neki krvni podliv, kaže to je ko zna od kad, to je ono što ja govorim da mi je kao otečeni u nivou struka.
Da promenim jastuk, da nadjem dobrog fizijatra, da radim vežbe i šetam, da ne bi bilo loše da odem malo u Selters, ali da sačekam da ovo ludilo malo prodje. Da pijem nesto za smirivanje/opuštanje i protiv bolova. Eto.

Snimila kičmu u četvrtak. 4 diskus hernije, dve u vratnom delu, dve u lumbalnom.
U devetom pršljenu neki krvni podliv, kaže to je ko zna od kad, to je ono što ja govorim da mi je kao otečeni u nivou struka.
Da promenim jastuk, da nadjem dobrog fizijatra, da radim vežbe i šetam, da ne bi bilo loše da odem malo u Selters, ali da sačekam da ovo ludilo malo prodje. Da pijem nesto za smirivanje/opuštanje i protiv bolova. Eto.
To je podliv od ukljestenog nerva i sada bi trebalo da mirujes.Moze blaga setnja,ali nemoj na duze staze,da te ne zaboli u povratku.Vec odmeri.Mazi fastum Gel i ujutru i uvece i kao sto sam ti rekao,obavezno vidi sa svojim odabranim lekarom da ti prepise 2x1 Diklofenak Duo.I to pi tako samo kada su jaci bolovi,kada se stabilizuje pij sam uvece da bi se to smirilo da bi lakse zaspala.Da mogla bi koristiti ,jutri Fastum Gel,a uvece Gavez.

To je podliv od ukljestenog nerva i sada bi trebalo da mirujes.Moze blaga setnja,ali nemoj na duze staze,da te ne zaboli u povratku.Vec odmeri.Mazi fastum Gel i ujutru i uvece i kao sto sam ti rekao,obavezno vidi sa svojim odabranim lekarom da ti prepise 2x1 Diklofenak Duo.I to pi tako samo kada su jaci bolovi,kada se stabilizuje pij sam uvece da bi se to smirilo da bi lakse zaspala.Da mogla bi koristiti ,jutri Fastum Gel,a uvece Gavez.
Ovaj radiolog sto je citao snimak Kaze da je taj podliv odavno i da on ne treba da me brine uopšte. Jedino je rekao to što sam u prethodnom postu već napisala. Moram ovih dana kad malo zahladi otići da kupim Gavez gel, Fastum imam. Zvaću sutra mog izabranog doktora da pitam hoće li da mi prepiše Diklofenak DUO, ja nisam ni znala da on postoji u duo varijanti, ja znam da ima samo Diklofen DUO a to mislim nije isto. Ne znam.

Ovaj radiolog sto je citao snimak Kaze da je taj podliv odavno i da on ne treba da me brine uopšte. Jedino je rekao to što sam u prethodnom postu već napisala. Moram ovih dana kad malo zahladi otići da kupim Gavez gel, Fastum imam. Zvaću sutra mog izabranog doktora da pitam hoće li da mi prepiše Diklofenak DUO, ja nisam ni znala da on postoji u duo varijanti, ja znam da ima samo Diklofen DUO a to mislim nije isto. Ne znam.
Diklofenak je Duo i to od 75 Mg,a Diklofen,je od 50 i 100 Mg.A sto se tice podliva, njemu nije nista,jer nije na njegovom teluZnas i sama kada se podliv javlja,ili ako se jako udaris na to mesto,ili je veci problem sa ukljestenje,ne samo nerva,vec i tkiva iznutra,sto nimalo nije prijatno.Doktora ne boli,sta god bilo.

Diklofenak je Duo i to od 75 Mg,a Diklofen,je od 50 i 100 Mg.A sto se tice podliva, njemu nije nista,jer nije na njegovom teluZnas i sama kada se podliv javlja,ili ako se jako udaris na to mesto,ili je veci problem sa ukljestenje,ne samo nerva,vec i tkiva iznutra,sto nimalo nije prijatno.Doktora ne boli,sta god bilo.
Nisam te pitala da li savetujem Gavez gel nekog određenog proizvođača ili je svejedno?

Kako je ovo podmuklo. Iz čista mira me večeras zaboli baš tamo gde je dr rekao da kao ne treba da me brine, gde je onaj krvni podliv u 9-om pršljenu.
Nit vratni nit lumbalni deo već baš taj, e pa bzvz skroz.

Kako je ovo podmuklo. Iz čista mira me večeras zaboli baš tamo gde je dr rekao da kao ne treba da me brine, gde je onaj krvni podliv u 9-om pršljenu.
Nit vratni nit lumbalni deo već baš taj, e pa bzvz skroz.
Posle C7 ide T1 i odozgo i posle L5 ide S1 odozdo.Ovi gornji su Tarkalni,a donji Sarkalni.Ima tu jos naziva za vezu ,trticne kosti koji povezuje kicmu sa karlicama,ali vecinom na snimcima ih obelezavaju sa C.S i L i brojevi prsljenova.Normalno C su vratni,a L lumbalni.

IMG_20200812_002207.jpg

To je otprilike ispod lopatica.Ti bolovi nastaju od dugog stajanja,recimo,kada peglas,malo vise,sigurno pocinje tu da boli vise nego sto moze da se podnese.Taj podliv sto si imala,moguce je da je od nekog udarca spolja,ali se ne secas,ali moze kao sto sam ti ranije pisao,ako ima ostecenja diskusa da se ustine pri nekim pokretima i tkivo iznutra.Opet ce izaci podliv,jer je tako meni bilo na par mesta na lumbalnom delu,ali su meni diskusi vec bili dobro osteceni,pa se prslenovi nekada sastave i ukljeste tkico iznutra.Kako vidim kod tebe nema ostecenih diskusa na tom mestu,mada ko zna da li je to dobro pregledano,pa posle opisano.

Back