Diploma i ljubav

off topic - uvek sam govorila da je dobro sto sam na muskom fakultetu, nema ovoliko ZENA koje bi da se nadglasavaju... :mrgreen:;):per::hahaha::rotf:
Eto nove podele medju fakultetima, nove podele na kategorije ljudi (muskarci i zene :hahaha:) i nove jabuke razdora medju nama forumasima...:whistling: :hahaha:
Glasam za uvodjenje kafica iskljucivo za muskarce i iskljucivo za zene - sa dozvolom da u svaki udje po neki pripradnik suprotnog tabora koji zeli da se odmori od sopstvenog...
Gde je Maricicak da me podrzi, njoj se svidjaju podele :per: :hahaha::mrgreen::rotf::manikir:

Pozdravljam predlog. Ja bih stalno visio u zenskom kafeu. Zenska pamet je odlicna, znanja pristojna i razmisljanja vrlo intrigantna. A ne gnjave me nista. Duuuug dooobar odmor.

Pozdravljam predlog. Ja bih stalno visio u zenskom kafeu. Zenska pamet je odlicna, znanja pristojna i razmisljanja vrlo intrigantna. A ne gnjave me nista. Duuuug dooobar odmor.
ustupam ti svoje mesto... ;) kad mene smore, rotiramo se, ja odoh malo da odmorim dusu u suprotni tabor... :whistling::mrgreen:
Kad sa drugom odem kod njegove devojke na pravni... uhvati me neka klaustrofobija od toliko zena... :eek::hahaha:
Pa me drugarica pre par godina uvela na andragogiju da sednem s njom u amfiteatar (polagala sam joj neki ispit... ja, masinac... ali to je druga prica... a i protivzakonito :mrgreen: :rumenko:) auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... onoliko zena na jednom mestu... brrrrrrrr... ;):hahaha::rotf: nisam ja navikla na to! :sad2::whistling:

Ajmo sad - sta ti imas protiv zena... ne zaboravite, i ja sam jedna od njih :per: ;)

Ovi sa etf-a kao i sa svih tehnickih fakulteta moraju biti izuzetno kreativni ne u smislu u kom su to umetnici (taj se epitet nekako najvise za njih vezuje...) nego kao inzenjeri - u smislu resavanja razlicitih problema, inventivnosti, iznalazenja novih, boljih resenja na osnovu raspolozivih cinjenica ... toga u studijama prava nema, vec memorisanje i reprodukcija OGROMNIH knjiga... tako da nije da pravnik TREBA da ima kreativnost nego i da hoce ne moze, on je upravo rekao da taj fakultet NE ZAHTEVA kreativnost :p) Mene to ne ispunjava, ne vidim nikakav izazov u tome da reprodukujem nabubanu materiju i dosadno mi je do besvesti...

Lik je poceo da prica o tome kako ljudi koji su zavrsili pravni fax nemaju ni malo kreativnosti posto je i fakultet takav.Definitivno nije dobro objasnio sustinu, ali se iz ostalih postova vidi da olako komentarise stvari koje definitivno ne poznaje.
Svako je upisao i zavrsio fakultet za koji misli da je najbolji izbor za njega samog(iz bilo kog razloga, sto ne mora da znaci da ne bi mogao da zavrsi neki drugi fakultet na kome se izucava potpuno drugacija materija ) Znaci, nije osoba koja je na tom faxu `nuzno osudjena` na isti zbog svojih (ne)sposobnosti da zavrsi neki drugi.Postoji ljudi koji mogu da zavrse skoro svaki fakultet, ma koliko se nekima to cinilo smesno, nemoguce ili sta vec.
P.S. Ne znaci da ako branim svoj stav po bilo kom pitanju branim sebe, jer ni na koji nacin nisam pogodjena licno, iz prostog razloga sto ovde toliko ocrnjeni pravni fax nisam zavrsila.Samo znaci da ne podnosim bilo kakvo potcenjivanje jednog fakulteta, a velicanje vlastitog.Sustina je biti objektivan, sto dalje zahteva potpunu neutralnost pri komentarisanju, a to nije moguce ako si jedan od npr. par istih zavrsila/o.

Poslednja izmena:
Lik je poceo da prica o tome kako ljudi koji su zavrsili pravni fax nemaju ni malo kreativnosti posto je i fakultet takav.Definitivno nije dobro objasnio sustinu, ali se iz ostalih postova vidi da olako komentarise stvari koje definitivno ne poznaje.
Svako je upisao i zavrsio fakultet za koji misli da je najbolji izbor za njega samog(iz bilo kog razloga, sto ne mora da znaci da ne bi mogao da zavrsi neki drugi fakultet na kome se izucava potpuno drugacija materija ) Znaci, nije osoba koja je na tom faxu `nuzno osudjena` na isti zbog svojih (ne)sposobnosti da zavrsi neki drugi.Postoji ljudi koji mogu da zavrse skoro svaki fakultet, ma koliko se nekima to cinilo smesno, nemoguce ili sta vec.
P.S. Ne znaci da ako branim svoj stav po bilo kom pitanju branim sebe, jer ni na koji nacin nisam pogodjena licno, iz prostog razloga sto ovde toliko ocrnjeni pravni fax nisam zavrsila.Samo znaci da ne podnosim bilo kakvo potcenjivanje jednog fakulteta, a velicanje vlastitog.Sustina je biti objektivan, sto dalje zahteva potpunu neutralnost pri komentarisanju, a to nije moguce ako si jedan od npr. par istih zavrsila/o.

Ma... ;) On jeste fljusnuo ono o ukusima na osnovu fakulteta... onako ... bas... mislim, to i ne moze da se shvati ozbiljno ...:lol: tebi je zasmetala takva nonsalantnost, ok sto si reagovala, nesto si usput pogresila i ja sam ti to ispravila/objasnila ("kakva je molim te kreativnost potrebna za etf") bez ikakve namere da govorim NI DOBRO NI LOSE o drugim fakultetima... Tebe sam cak pohvalila prethodno za jedno razmisljanje...
Onda sam se u sitne sate sa Zvezdankom salila upravo na racun Torr. koji je iako elektroinzenjer rekao da fax sluzi (samo) sticanju usko strucnih znanja...
On nije reagovao, ali jesu mnogi drugi koji su tu uspeli da nadju nesto politicki nekorektno u mojim postovima, i razvila se diskusija neslucenih razmera... :roll::dash:
Ako nekog zanima sta mislim to pise u mom prvom postu na ovoj temi ;):cao:

A ovo koja logika za koji fakultet - iz supljeg u prazno... :thumbdown:

Jel to onaj Katin post?
Ako je taj... to ja samo podržavam cinizam... :D
jeste, jeste, taj :ok:
Ma znam ja... razumem i nju i tebe, naravno... :D;)
Ali mnogi ne razumeju, naroguse se odmah i na salu, i treba im objasnjavati od Kulina Bana... :roll::confused:
btw,
sve je ok, ne poznajemo se, ne znamo ko je uistinu kakav i kako razmislja i kakav je kao osoba, plus imamo samo stampanu rec sa pokojim izrazom lica-smajlijem... niej to isto kao razgovor uzivo...

Ne znam da li je bila tema,ako jeste oprostite mi,nova sam ovde;)
Jucerasnji dogadjaj me je naveo na razmiljanje.Drugarica sa studija je pravila oprostajnu veceru ,posto odlazi u Nemacku.Pozvala je dosta nas,neke prijatelje iz detnjistva,neke sa studija,kolege sa posla....I posto se druzimo dugo,odobrila je da povedemo nase lepse polovine;)Jedna nasa dobra drugarica sa faxa nije htela da povede svog muza,iz razloga sto nije zavrsio fakultet,a valjda vecina prisutnih jeste(nisam se raspitivala,ali ona je verovatno tako mislila)zato sto covek nema faklutet,pa da mu ne bude dosadno i da se ne oseca glupo:confused:
Meni je to tako delovalo besmisleno.Kao da je pa vazno,ako nije studirao ne znaci da je glup.:roll:I da bi ga bilo ko smatrao glupakom.
Sta vi mislite o tome?Da li ste nekada obracali paznju na status osobe,mislim u smislu zavrsene skole?Ili ste dosli u situaciju da vas neko pita :a sta ti je muz/zena zavrsio/la?

Pa nas ... ima zavrsene skole, ali lupa li lupa...

Najbolji su ipak pevaci novokomponovane muzike koji na pitanje o obrazovanju odgovaraju kako su fakultet zavrsili na ulici ili u kafani.

Tako je svojevremeno i jedan ambasador imenovan na to mesto posle II Sv. rata, na pitanje kolega gde je zavrsio fakultet , odgovorio da ga je zavrsio u shumi....

U skladu sa opštim trendovima, odrekla sam se dve trećine familije sa očeve i jedne trećine sa majčine strane... Niko nije završio fakultet, nemam šta sa njima da razgovaram... :lol:

Plitki su, nisu široki.. ja to ne mogu da podnesem :lol:

Najbolji su ipak pevaci novokomponovane muzike koji na pitanje o obrazovanju odgovaraju kako su fakultet zavrsili na ulici ili u kafani.

Tako je svojevremeno i jedan ambasador imenovan na to mesto posle II Sv. rata, na pitanje kolega gde je zavrsio fakultet , odgovorio da ga je zavrsio u shumi....

A Tito i ondasnja vrhuska" CKKPJ su fakultete zavrsavali u Lepoglavi i ostalim zatvorima u Prvoj Jugoslaviji...Neko se ovoga mozda i seca, neko od nas +35 :p

Doduse ja i danas ne verujem da Tito nije imao fakultet i da je bio masin-bravar ( ne da mi je idol nego je imao znanje, vestine i recnik predratnog plemstva npr: macevanje, maniri u ponasanju, recnik, odeca i sl. ), tesko je poverovati da i Tesla nije imao diplomu, Bil Gejts pogotovo, nisam ni za Cosica sigurna, i jos mnoge...Izgleda da diplome nisu potrebne stvarno velikim i jako malim ljudima, mi koji smo neka "srednja zalost" covecanstva ne treba da damo bas sve od sebe ali da se trebamo svojski potruditi da zavrsimo visoku skolu cinjenica je, ako pripadamo vecini i delimo shvatanje zivota vecine, a ako smo drugaciji npr. boemi, buntovnici ili jednostavno samo drugaciji onda mozemo ziveti po svojoj volji i bas nas briga sta ce misliti ovi u vecini...

A Tito i ondasnja vrhuska" CKKPJ su fakultete zavrsavali u Lepoglavi i ostalim zatvorima u Prvoj Jugoslaviji...Neko se ovoga mozda i seca, neko od nas +35 :p

Doduse ja i danas ne verujem da Tito nije imao fakultet i da je bio masin-bravar ( ne da mi je idol nego je imao znanje, vestine i recnik predratnog plemstva npr: macevanje, maniri u ponasanju, recnik, odeca i sl. ), tesko je poverovati da i Tesla nije imao diplomu, Bil Gejts pogotovo, nisam ni za Cosica sigurna, i jos mnoge...Izgleda da diplome nisu potrebne stvarno velikim i jako malim ljudima, mi koji smo neka "srednja zalost" covecanstva ne treba da damo bas sve od sebe ali da se trebamo svojski potruditi da zavrsimo visoku skolu cinjenica je, ako pripadamo vecini i delimo shvatanje zivota vecine, a ako smo drugaciji npr. boemi, buntovnici ili jednostavno samo drugaciji onda mozemo ziveti po svojoj volji i bas nas briga sta ce misliti ovi u vecini...

To vaspitanje i maniri o kojima pricas za tita se ne sticu na fakultetu, vec na "dvorskim" skupovima. A ovi ljudi su genijalni..isli su na fakultet i zivot ih je odveo na drugu stranu...
Tesko je poverovati da tesla nije imao od cega da zivi, ali tako je bilo. Tesko je poverovati isto i za Van Gogha...
To sto su ti ljudi stvorili se danas izucava na fakultetima!

To vaspitanje i maniri o kojima pricas za tita se ne sticu na fakultetu, vec na "dvorskim" skupovima. A ovi ljudi su genijalni..isli su na fakultet i zivot ih je odveo na drugu stranu...
Tesko je poverovati da tesla nije imao od cega da zivi, ali tako je bilo. Tesko je poverovati isto i za Van Gogha...
To sto su ti ljudi stvorili se danas izucava na fakultetima!

Da, naravno da se maniri ne uce na fakultetu zato ih i nazivam "manirima predratnog plemstva" ali je tesko zamisliti da onaj ko je prisustvovao "dvorskim" skupovima zavrsi kao masin-bravar...:think:
Posle vecere sa njim kaze engleska kraljica :"Ako je ovaj covek masin-bravar ja nisam kraljica".

Izgleda da joj je Tito bio "sirok" a nije verovala da to mogu biti masin-bravari. Ima mnogo istomisljenika na ovoj temi, ta mudra engleska kraljica. ;)

Da, naravno da se maniri ne uce na fakultetu zato ih i nazivam "manirima predratnog plemstva" ali je tesko zamisliti da onaj ko je prisustvovao "dvorskim" skupovima zavrsi kao masin-bravar...:think:
Posle vecere sa njim kaze engleska kraljica :"Ako je ovaj covek masin-bravar ja nisam kraljica".

Izgleda da joj je Tito bio "sirok" a nije verovala da to mogu biti masin-bravari. Ima mnogo istomisljenika na ovoj temi, ta mudra engleska kraljica. ;)

A to,pa...teoriaj zavere...
Ajde maniri i sve to...neki ljudi se rode sa urodjenom elegnacijom., ocito je bio genije i mogao je to da nauci i kasnije..ali kako je naucio da svira klavir? :think::think:
To vec nije tako prosto...treba vezbati, vezbati, vezbati...sa znanjem se ne radjas...

pa dobro ne moze svako da zavrse svaki fakultet....ali recimo ove razne fakultete gde se zavrsava za razne menadzere...to svaki idiot moze da zavrsi samo ako ima trunke volje.....i plus jos par fakulteta gde je potrebno samo da nabubas lekcije i to je to....od pravnog pa na dalje....

Ja na primer medicinu u zivotu ne bih mogao da zavrsim.

Torrente,pricas gluposti:)
Ja sam primer nekoga 'ko je zavrsio pravni,a nisam nikada bubala niti sam za vreme studiranja bilo sta ucila napamet.U pravu postoji baza,koja mora dobro da se shvati,da bi se kasnije sve nadovezivalo.A isto tako,znam mnogo ljudi koji su upisali prava i bez obzira sto su mislili da je to fax gde je dovoljno da se buba,nisu mogli da se snadju,prebacili se na razne druge fakultete koje su uglavnom pozavrsavali.Jedna moja drugarica je zavrsila ekonomiju,a ja kreativniju osobu od nje ne poznajem:lol:
Strasno koliko ljudi koji treba da imaju "sirinu",su "uski"

Back