Diploma i ljubav

E to je pitanje koje je pravo - kako se postaviti da te neko ceni zbog onoga sto jesi ali i da te postuje kroz posao koji obavljas?
Jer ako koristis termine koji su tebi normalni a vecini nisu, ispadas zaista kao neko malo cudan u drustvu ili kompleksas, a ako radis neki zahtevan posao a sa svima si ortak i ne postavis granicu, ljudi pocnu da ti se podsmevaju....
Takva je ljudska priroda.....
Zato mi je jedan premudar covek dao jedan fenomenalan savet koji uvek vredi - nikada, ali nikada ne pricaj o svom poslu dok te neko ne pita, a i kad te pita - odgovaraj sa DA i NE

Ovo je meni bio jedno vreme problem na predhodnom poslu. Počela sam da radim kada sam bila apsolvent posao na koma se zahtevala SSS i neke druga znanja i sposobnosti. Posao na koji se gledalo, a i danas gleda sa predrasudama i po malo negativnom konotacijom. Nakon diplomiranja sam nastavila da radim isti posao jer je bio dobro plaćen i pružao mogućnost da putujem. Obzirom da sam na poslu nosila uniformu, nije bilo šanse da ljudi ne znaju šta radim i svoj stav prema meni su zasnivali na osnovu svojih predrasuda. Samo vaspitanje i obziri su me sprečavali da takve ne oteram tamo gde treba, a takvima dokazivati svoje intelektualne sposobnosti i nivo obrazovanja je zaludan posao. Zbog sopstvene ne ostvarenosti ne vide čoveka kakav jeste, ma ne vide ništa.

Ne znam da li je bila tema,ako jeste oprostite mi,nova sam ovde;)
Jucerasnji dogadjaj me je naveo na razmiljanje.Drugarica sa studija je pravila oprostajnu veceru ,posto odlazi u Nemacku.Pozvala je dosta nas,neke prijatelje iz detnjistva,neke sa studija,kolege sa posla....I posto se druzimo dugo,odobrila je da povedemo nase lepse polovine;)Jedna nasa dobra drugarica sa faxa nije htela da povede svog muza,iz razloga sto nije zavrsio fakultet,a valjda vecina prisutnih jeste(nisam se raspitivala,ali ona je verovatno tako mislila)zato sto covek nema faklutet,pa da mu ne bude dosadno i da se ne oseca glupo:confused:
Meni je to tako delovalo besmisleno.Kao da je pa vazno,ako nije studirao ne znaci da je glup.:roll:I da bi ga bilo ko smatrao glupakom.
Sta vi mislite o tome?Da li ste nekada obracali paznju na status osobe,mislim u smislu zavrsene skole?Ili ste dosli u situaciju da vas neko pita :a sta ti je muz/zena zavrsio/la?

Pa ja ne znam kakvi ste vi ljudi, mozda zena zna nesto o vama i kako vi tretirate ljude, a mozda vi toga niste ni svesni... Mozda zena jednostavno zeli da zastiti voljenu osobu, mada ja na njenom mestu ne bih ni isla na takav skup, pajaca i prefarbanih glumica.

I samo da dodam da muz i ja imamo fakultete :) da se moj odgovor ne bi tumacio... nakaradno

i da cela moja familija tj. svi ljudi u mojoj porodici imaju bar fakultet, ako ne i vise... pod uslovom da su stasali za isti... dakle, ima dece koja su jos osnovna skola i tako to... valjda se to ne racuna :D

i ne bih rekla da su zato sto su zavrsili fakultete neobrazovani
kao sto je neko ovde na pocetku nespretno sugerisao svojim postom... kao, imaju fakultet a nepismeni

pa to nije krivica fakulteta!

Ne znam da li je bila tema,ako jeste oprostite mi,nova sam ovde;)
Jucerasnji dogadjaj me je naveo na razmiljanje.Drugarica sa studija je pravila oprostajnu veceru ,posto odlazi u Nemacku.Pozvala je dosta nas,neke prijatelje iz detnjistva,neke sa studija,kolege sa posla....I posto se druzimo dugo,odobrila je da povedemo nase lepse polovine;)Jedna nasa dobra drugarica sa faxa nije htela da povede svog muza,iz razloga sto nije zavrsio fakultet,a valjda vecina prisutnih jeste(nisam se raspitivala,ali ona je verovatno tako mislila)zato sto covek nema faklutet,pa da mu ne bude dosadno i da se ne oseca glupo:confused:
Meni je to tako delovalo besmisleno.Kao da je pa vazno,ako nije studirao ne znaci da je glup.:roll:I da bi ga bilo ko smatrao glupakom.
Sta vi mislite o tome?Da li ste nekada obracali paznju na status osobe,mislim u smislu zavrsene skole?Ili ste dosli u situaciju da vas neko pita :a sta ti je muz/zena zavrsio/la?

Prijatelje ne merim prema školi ili fakultetu, ali postoji razlika u komunikaciji. Bez obzira na to ko je kakav, ipak se i kroz školovanje može čovek procenjivati, bar u domenu rada na sebi i ambicija koje ima u životu.

Poslednja izmena:
Prijatelje ne merim prema školi ili fakultetu, ali postoji razlika u komunikaciji. Bez obzira na to ko je kakav, ipak se i kroz školovanje može čovek procenjivati, bar u domenu rada na sebi i ambicija koje ima u životu.

Kako postoji??? Neko je ovde pomenuo kao neku sirinu koja se stice fakultetom sto je teska glupost. Sirinu stices iskljucivo svojim interesovanjima a ne fakultetom...pa tako ako coveka zanimaju razne stvari on time stice sirinu i imace mnogo oblasti o kojima ce se moci sa njim razgovarati....a ako je neko zavrsio recimo ekonomiju...a nista ga ne zanima u zivotu...pa sta da pricas sa tim covekom...smao o ekonomiji...Sve je do coveka a ne toliko do obrazovanja ima li fax ili ne.

Kako postoji??? Neko je ovde pomenuo kao neku sirinu koja se stice fakultetom sto je teska glupost. Sirinu stices iskljucivo svojim interesovanjima a ne fakultetom...pa tako ako coveka zanimaju razne stvari on time stice sirinu i imace mnogo oblati o kojima ce se moci sa njim razgovarati....a ako je neko zavrsio recimo ekonomiju...a nista ga ne zanima u zivotu...pa sta da pricas sa tim covekom...smao o ekonomiji...Sve je do coveka a ne toliko do obrazovanja ima li fax ili ne.

jeste...fax ne služi ničemu,zaista...:neutral:

Sluzi da bi stekao znanje iz jedne oblasti ali to nije shirina.Eto ja sam ETF zavrsio i da me nista drugo nije interesovalo mogao bi samo o mojoj struci da razglabam

koliko znam,ljude ne zanima samo njihov fax u životu...ima i drugih stvari kojima se "zanimaju" dok studiraju...i pravo da ti kažem,ne znam nijednu osobu sa "širinom" koja jedva da ima srednju školu...jer takve ljude skoro da ništa u životu ne interesuje:neutral:...naglašavam da je ovo viđenje mojim očima i na osnovu ljudi iz moje okoline:)

čast izuzecima koji su retki;)

koliko znam,ljude ne zanima samo njihov fax u životu...ima i drugih stvari kojima se "zanimaju" dok studiraju...i pravo da ti kažem,ne znam nijednu osobu sa "širinom" koja jedva da ima srednju školu...jer takve ljude skoro da ništa u životu ne interesuje:neutral:...naglašavam da je ovo viđenje mojim očima i na osnovu ljudi iz moje okoline:)

čast izuzecima koji su retki;)

Pa losha ti je okolina.

mozda je procenat ljudi sa sirim interesovanjima veci medju onima koji imaju visoko obrazovanje,ali isto tako znam mednju njima i one kojima je vrhunac uzivanja u slobodnom vremenu da odu u staru pazovu u izvesni klub pin valjda da slusaju dzenana i naravno da drndaju svoj najnoviji model mobilnog telefona valjda misleci da tako izgledaju pametnije,zauzetije ili sta ti ja znam vec...

zapravo ne znam puno onih sa srednjom skolom jer sma isla u gimnaziju,ali ove neke koje znam i te kako imaju i druga interesovanja...mislim da nema pravila,to je ipak dublje u coveku.ili te interesuju nove stvari il ne.

Sluzi da bi stekao znanje iz jedne oblasti ali to nije shirina.Eto ja sam ETF zavrsio i da me nista drugo nije interesovalo mogao bi samo o mojoj struci da razglabam

Prvi put cujem da neko ko je zavrsio fax ume da govori samo o svojoj struci,
Nikoga takvog ne poznajem, a poznajem relativno veliki broj ljudi i to obrazovanih. Ne smatram da fakultet sluzi iskljucivo sticanju strucnih znanja.To mu je mozda primarna svrha, svako se upise da bi zavrsio i stekao diplomu(pre svega, ali to ne podrazumeva puko bubanje za ocenu, vec sustinsko znanje), ali da fax pruza mnogo vise od toga- pruza.
Kome se ne svidja, ne mora da veruje u to. :)

Prvi put cujem da neko ko je zavrsio fax ume da govori samo o svojoj struci,
Nikoga takvog ne poznajem, a poznajem relativno veliki broj ljudi i to obrazovanih. Ne smatram da fakultet sluzi iskljucivo sticanju strucnih znanja.To mu je mozda primarna svrha, svako se upise da bi zavrsio i stekao diplomu(pre svega, ali to ne podrazumeva puko bubanje za ocenu, vec sustinsko znanje), ali da fax pruza mnogo vise od toga- pruza.
Kome se ne svidja, ne mora da veruje u to. :)

tako:)

Formalno obrazovanje je jako bitno, ali nije najbitinije. Slažem se sa onima koji kažu da masa ljudi završi fakultet, a da ne zna neke najosnovnije stvari. To je žalosno, ali nisu svi fakultetski obrazovani ljudi takvi. Ima dosta i onih širokog opšteg obrazovanja, dakle osim struke, poznaju i opštu kulturu - muziku, film, istoriju, geografiju, znaju da narežu disk itd :D...
Sa druge strane ima dosta ljudi bez fakulteta koji su upućeni u sve i svašta, načitani su, znatiželjni...
A što se tiče muža bez fakulteta.. Moja najveća ljubav bio je dečko sa završenom trogodišnjom stručnom školom, a ipak mi je uvek bio interesantan. Nikad se nisam pored njega osećala superiorno zbog toga što imam diplomu, a on ne, niti je njemu smetalo, što znam da predstavlja izuzetak jer mnogi muški pate pored obrazovanije lepše polovine.

Crnci i Belci - zajedno.
Srbi i Hrvati - bratstvo i jedinstvo.
Zene i muskarci - ravnopravni.
Ljudi i zivotinje - sve Bozija stvorenja.
Ali:
Ljudi sa diplomom i bez nje ne mogu biti zajedno, nisu isti niti ravnopravni. I ne treba da piju kafu u istoj kancelariji niti da se druze sa istim ljudima.
Ako vam zena nema fakultet ostavite je, ako muz nema diplomu razvedite se ili barem ga povremeno menjajte ljubavnikom lekarom ili inzinjerom, ne zbog dobrog seksa ili emocija vec tek toliko da ga pokazete drustvu.

Ne treba dozvoliti da fakultet bude bitan samo na poslu, ne treba diploma biti samo mogucnost vise da se zaradi za zivot lakse i vise, ona treba da bude merilo "sirih pogleda", viseg drustva i naravno treba da upravlja nasim zivotom i nasim osecanjima.

Formalno obrazovani i neobrazovani ne treba i ne smeju biti zajedno!!!

mozda je procenat ljudi sa sirim interesovanjima veci medju onima koji imaju visoko obrazovanje,ali isto tako znam mednju njima i one kojima je vrhunac uzivanja u slobodnom vremenu da odu u staru pazovu u izvesni klub pin valjda da slusaju dzenana i naravno da drndaju svoj najnoviji model mobilnog telefona valjda misleci da tako izgledaju pametnije,zauzetije ili sta ti ja znam vec...

zapravo ne znam puno onih sa srednjom skolom jer sma isla u gimnaziju,ali ove neke koje znam i te kako imaju i druga interesovanja...mislim da nema pravila,to je ipak dublje u coveku.ili te interesuju nove stvari il ne.

Ko ti je taj Dzenan :D

More, na etfu se sticu takva obrazovanja, priznaj!
Ne, ne, na etf-u se sticu iskljucivo znanja iz ET-e posto fax tome sluzi, iskljucivo struka, je l' lepo covek rekao?! :hahaha::rtfm::rotf:
Da nije zavrsio fax ne bi bio tako suzen u saznanjima i znao bi npr. sve Grandove pevace i klubove i gradove u kojima nastupaju... pored svih ostalih korisnih znanja koja nam fax ne pruza... :sad2: :per: :hahaha:
E gde je otisla tema "diploma i ljubav"... :roll::dash:

Crnci i Belci - zajedno.
Ali:
Ljudi sa diplomom i bez nje ne mogu biti zajedno, nisu isti niti ravnopravni. I ne treba da piju kafu u istoj kancelariji niti da se druze sa istim ljudima.
Ako vam zena nema fakultet ostavite je, ako muz nema diplomu razvedite se ili barem ga povremeno menjajte ljubavnikom lekarom ili inzinjerom, ne zbog dobrog seksa ili emocija vec tek toliko da ga pokazete drustvu.

Ne treba dozvoliti da fakultet bude bitan samo na poslu, ne treba diploma biti samo mogucnost vise da se zaradi za zivot lakse i vise, ona treba da bude merilo "sirih pogleda", viseg drustva i naravno treba da upravlja nasim zivotom i nasim osecanjima.

Bože, ženo, koliko ovde ima istine, ja bila slepa kod očiju sve vreme..
a070.gif

Crnci i Belci - zajedno.
Ali:

:super:
Е, стварно си лујка! :zag:

Ја предлажем и кафиће у којима су одвојени једни од других, а можда и неке траке око рукава, да одмах препознамо ко је ко, а не да се неко, недајбоже, меша грешком! :mrgreen:

Back