Diploma i ljubav

ja sam "o tebi" napisala pola recenice...:lol:
ostalo je bio pokusaj da ti objasnim sta su moji stavovi izvan to pola recenice.
pokusaj je bio neuspesan, i ne bez razloga...

jos jednom, i tebi i svima sa umom tvog formata: slozenost posla koji se obavlja direktno zavisi od stepena strucnosti. uvek bilo, uvek ce biti, ma sta vi mastali kako biste porasli u sopstvenim ocima, ili unizili druge.
tvoji mucenicki pokusaji da provociras i ono o cemu govorim svedes na niske i privatne grane - sorry, ali to ces morati sa nekim tvojih "sposobnosti" i iz tvog miljea...
:D Dobro je što ti znaš koje su moje sposobnosti.
A još bolje što me "raspoređuješ" u određeni milje...
Treba da se zna kome je gde mesto. Baš o tome i pričamo...

NatasaNatasa kad te puste u kancelariju gde su ovi sa VSS da castis drugare sa foruma. Bio bi red

A pa ja imam ambiciju da imam svoj office i kožnu fotelju
c008.gif
šalim se naravno ..... Ja sam skoro promenila direktora .... gde su medjuljudski odnosi mnogo bolji i gde nema fizičke podele na one koji jesu i koji nisu završili fakultete .... LJudi rade svoj posao, pomažu jedni drugima i u neku ruku svi zavise jedni od drugih u tom nekom poslovnom pogledu. To je u redu.

Koliko god da je vama to smešno, ili već ..... ta fizička podela je napravila baš barijeru medju ljudima .... i bilo je mnogo nezadovoljstava .... i mnogo nesuglasica. A teško je 8 sati raditi pod takvim presijama.... zbog raznoraznih kompleksa jednog čoveka....ON je čak reagovao i kad vidi da VSS i SSS piju kafu zajedno ...... malo bolesno zar ne .....

Ја добијам осип на колеге које се народу обраћају стручним језиком, па још кад их човек збуњено пита за објашњење они глуматају немање времена.
А кад би одмах срочили дијагнозу и објашњење на народском језику никад их нико не би ''смарао''.
Е то су, за мене, комплексаши, из моје струке.

E to je pitanje koje je pravo - kako se postaviti da te neko ceni zbog onoga sto jesi ali i da te postuje kroz posao koji obavljas?
Jer ako koristis termine koji su tebi normalni a vecini nisu, ispadas zaista kao neko malo cudan u drustvu ili kompleksas, a ako radis neki zahtevan posao a sa svima si ortak i ne postavis granicu, ljudi pocnu da ti se podsmevaju....
Takva je ljudska priroda.....
Zato mi je jedan premudar covek dao jedan fenomenalan savet koji uvek vredi - nikada, ali nikada ne pricaj o svom poslu dok te neko ne pita, a i kad te pita - odgovaraj sa DA i NE

Ti si napisala da ti poslodavci sto traze takve kvalifikacije faxu nisu ni primirisali.
Ja spadam u kategoriju sa fakultetom plus se i napolju skolovao malo ali to mi nije bitno kao sto mi nije bitno ni sta su drugi ljudi zavrsili.Sto se mene tice moze da ima fax ili da ni osnovnu nema sa svakim mogu da pricam ako mi je ta osoba ok i ako je normalna.

Jesam.
I ne razumem kako si na osnovu toga izneo zakljucak da sam iskomplexirana...al nema veze..dosadila mi ova diskusija...
ko sta ima, nema...blablabla...
da l je bitno ili ne..kome je bitno taj je zavrsio kome nije bitno nije ni zavrsio...
i.

E to je pitanje koje je pravo - kako se postaviti da te neko ceni zbog onoga sto jesi ali i da te postuje kroz posao koji obavljas?
Jer ako koristis termine koji su tebi normalni a vecini nisu, ispadas zaista kao neko malo cudan u drustvu ili kompleksas, a ako radis neki zahtevan posao a sa svima si ortak i ne postavis granicu, ljudi pocnu da ti se podsmevaju....
Zato mi je jedan premudar covek dao jedan fenomenalan savet koji uvek vredi - nikada, ali nikada ne pricaj o svom poslu dok te neko ne pita, a i kad te pita - odgovaraj sa DA i NE

Eeeee
kad upoznajem nekog, ne pitam cime se bavi...samo zato da mene ne bi pitao cime se ja bavim!!! Hahahhaha
Izbegavam taj razgovor.
A savsim mi je normalno da znam sta neko radi..isto kao sto se pita dete u koju skolu ides...ili jel ides u vrtic...ili jel studiras...tako nesto...najnormalnija komunikacija, kako covek provodi vreme, cime se bavi. Za razliku od toga gde se napio prosle subotu, zar ne?

Da, ali ako malo bolje pozbnajes te ljude, druzis se s njima, pre ili kasnije pocnu da te zapitkuju - a sta je s ovim, a sta je s onim, a kolika ti je plata, a sta tacno radis i bla bla bla.....
E za taj stadijum se vracamo na pomenuto pravilo.....

Кад је поштовање у питању дефинитвно сам сигурна да ћеш га увек имати ако знаш свој посао и ако се не интимизираш превише са људима са којима радиш.

Da, ali ako malo bolje pozbnajes te ljude, druzis se s njima, pre ili kasnije pocnu da te zapitkuju - a sta je s ovim, a sta je s onim, a kolika ti je plata, a sta tacno radis i bla bla bla.....
E za taj stadijum se vracamo na pomenuto pravilo.....

I sta je tu lose?
AKo se s anekim druzis vec, ne bi trebalo da ocekujes da ce promeniti odnos prema tebi zbog posla i zbog plate. Ja bas volim da cujem cime se ljudi bave. Kako im izgleda posao. Kako im izgleda radni dan. Nije to intimno pitanje kao na primer ko je kakav u krevetu.
Ne znam. Na poslu provedes pola zivota, pa ljudi koji su deo njega, imaju pravo da znaju sta ti se desava u tom domenu. Naravno da ne uzimam u obzir kafanske prijatelje.
:)
Ako neko nece da prica sta radi...meni je to sumnjivo...:think:

А зашто ти је сумњиво?:)

Hahahahha

Pa ako radi neki normalan posao, sto ne bi pricao o tome...zasto neko ima potrebu da krije sta mu je posao? Ok je ne pricati o tome, kao i o bilo cemu sto se tice licno nas sa strancima. Ali mi je nebulozno da neko nece da kaze da ostaje na poslu do 10 da sredi fakture npr...nego kaze...ma imao sam neki posao da zavrsim...svako normalan bi rekao..."Ubio sam se juce od posla, zbog toga toga i toga..." kao sto rekoh ne racunam kafanu...
A sumnjivo mi je zato sto veliki procenat ljudi radi sumnjive poslove...:mrgreen:

Veruj mi samo da ce ljudi da te posmatraju na pravi nacin ako ne pricas o poslu, i to je istina
Sve ostalo je rekla-kazala i mozes postati meta nepotrebnih nagadjanja i nesporazuma

Pretpostavl;jam da tako izgleda kad imas porodicu...pa te detalje is svog zivota delis sa ukucanima. Inace ako si single, i stalno si u nekom drustvu to potpuno drugacije funkcionise.
Bar ko dmene...
ja zaista nemam potrebu ljude da ispitujem neke detalje o kojima nece da pricaju...ako nece nece, a razlozi su njima poznati...cak i one koji su mi bliski...ali ta prica o poslu mi spada u neki najnormalniji razgovopr...ne mislim da ispitujem detalje tipa...jel svi zaposleni u tvojo kancelariji imaju diplome, a ostali su zatvoreni u faradejevom kavezu?

Звезданка;

Добро, мислила сам да очекујеш да ти особа препричава шта ради на послу, али дефинисати своје радно место, то је уреду.

Звезданка;

Добро, мислила сам да очекујеш да ти особа препричава шта ради на послу, али дефинисати своје радно место, то је уреду.

A ono..ja sam direktor poslala sam danas portira u cosak..ili skresala sam im plate 20%. Ili doktorka...prica kako je imala operaciju na srcu koje ima 5 komora?
ma jok...
Ova online komunikacija je cudo....niko nikog ne razume...i posle milion postova...:telefon:

A ono..ja sam direktor poslala sam danas portira u cosak..ili skresala sam im plate 20%. Ili doktorka...prica kako je imala operaciju na srcu koje ima 5 komora?
ma jok...
Ova online komunikacija je cudo....niko nikog ne razume...i posle milion postova...:telefon:
Ја говорим из мог угла...а знам да постоје људи који воле да причају са другима о својим обавезама на послу, збивањима и немам ништа против тога.
Ја препричавам догађаје који се везују за међуљудске односе, типа замисли та и та колегиница није завршила извештај па су увалили мени да га урадим....али о самом послу не.

Ja tebe razumem, samo iznosim svoje misljenje
Tvoje misljenje i moje misljenje se nicim ne suprotstavljaju, Zvezdanka, i ne znam odakle ti to
Niti ja pokusavam da te ubedim u nesto sto ti ne mislis:cmok:

Back