Dilema

e ti si nasao da me kritikujes, da stvarno znas srpski, ne bi pisao ch nego č..

Argh, glupi... ljudi... svuda... oko mene... Dete, da ti objasnim ja neshto, mada sam vec probao brojnim ljudima pre tebe, ali bezuspeshno. Pisanje sh i ch, nije gramatichka greshka, vec ono, shto bih u nedostatku boljeg termina, morao nazvati "internet slengom", a to je posledica toga shto koristim kompjuter 12 godina, i od prvog dana, pa do danas, nameshten mi je engleski raspored slova na tastaturi, a neke je navike je teshko promeniti. Svakako da ja znam kako se pishe š i č u srpskom jeziku (proshao sam prvi razred osnovne shkole uspeshno, jelte), no, usled ispred pomenute navike, te, povecane brzine kucanja i veceg stepena komfora shto proizilazi iz te navike, odabrao sam da pishem ovako. Po istoj analogiji, mogao bih ja tebe da kritikujem i za to shto ne pishesh veliko slovo na pochetku rechenice, ali necu, jer to opet potpada pod domen pomenutog "internet slenga". S druge strane, pisati spojeno "nizakim" i "zamnom", pa ne znati kad odvojiti rechcu ne od glagola, i slichno - to je vec osnovno nepoznavanje srpskog jezika, za koje se dobijaju jedinice u osnovnoj shkoli. Pa da, pitam ja tebe, kako si ti zavrshila osnovnu shkolu sa takvim neznanjem?

Argh, glupi... ljudi... svuda... oko mene... Dete, da ti objasnim ja neshto, mada sam vec probao brojnim ljudima pre tebe, ali bezuspeshno. Pisanje sh i ch, nije gramatichka greshka, vec ono, shto bih u nedostatku boljeg termina, morao nazvati "internet slengom", a to je posledica toga shto koristim kompjuter 12 godina, i od prvog dana, pa do danas, nameshten mi je engleski raspored slova na tastaturi, a neke je navike je teshko promeniti. Svakako da ja znam kako se pishe š i č u srpskom jeziku (proshao sam prvi razred osnovne shkole uspeshno, jelte), no, usled ispred pomenute navike, te, povecane brzine kucanja i veceg stepena komfora shto proizilazi iz te navike, odabrao sam da pishem ovako. Po istoj analogiji, mogao bih ja tebe da kritikujem i za to shto ne pishesh veliko slovo na pochetku rechenice, ali necu, jer to opet potpada pod domen pomenutog "internet slenga". S druge strane, pisati spojeno "nizakim" i "zamnom", pa ne znati kad odvojiti rechcu ne od glagola, i slichno - to je vec osnovno nepoznavanje srpskog jezika, za koje se dobijaju jedinice u osnovnoj shkoli. Pa da, pitam ja tebe, kako si ti zavrshila osnovnu shkolu sa takvim neznanjem?

hoces da kazes da su sh i ch internet sleng, a kad neko napise sx, cx, w, 0, itd, onda ide pljuvanje po njemu kako je nepismen, kako ne poznaje srpski jezik i kako se vuk karadzic prevrce u grobu..? :lol:
ja rechcu ne nikad ne pisem spojeno sa glagolom, toliko vec nepismena nisam :mrgreen: a sto se tice osnovne skole, lako je bilo zavrsiti je s obzirom da reci za koje nisam sigurna kako se pisu (eto npr. ''nizakim'' i ''zamnom'') u pismenima nikad nisam ni pisala, nego nadjem neku slicnu.. xD

Ma sta ne postoje pravila, naravno da postoje!!! Imas dva tipa devojaka, jedan tip su one superijornije koje traze slabije muskarce i prakticno im namecu svoju zastitu i drugi tip su one koje nikako ne zele da vide kod muskarca slabost!!!!! Kao na foru dovoljno su i same slabe, pa im nije bas neophodno da i jaca polovina bude slaba...i tako to na tu temu....:hvala:

Zanima me jedna stvar,da li sa devojkama treba biti direktan i reci im sve sto osecas,drugim recima,da li uvek treba da se "srce da na dlanu" ili se time postize kontra-efekat,devojka te odbije(imao sam neprijatno iskustvo sa jednom devojkom,verovatno sam bio previse iskren,pa me zanima za ubuduce)...hvala unapred :) P.S. pogotovo bi hteo da cujem odgovor zenskih clanova foruma :D
pa procenis (ali iskreno bez da lazes samog sebe) da li se i ti njoj svidjas,ili ti nju juris a ona nije ni svesna da postojis.u prvoj verziji mos da kazes, mada to "srce na dlanu" ima sve uslove da bude bljutavo i dramaticno,al ajde, ne znam sta si tacno mislio pod tim.

Slične teme

Back