Dikić je smenjen

Da li ste za smenu komandanta Žandarmerije, generala Bratislava Dikića?

• да

• не

• да

• не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa on je žuti kadar ,a prosrpski je orijentisan kao i većina Srba u verbalnom - turbo folk maniru ,tj. samo se dereš "Pomaže Bog " ili "Kosovo je Srbija ",ili okitiš kola papirnim ikonicama ,brojanicama i krstićima ,istetoviraš Obilića tj. Žarka Lauševića preko pola ledja ili ramena ... što reče mučeni i neuki Dick-ić "moje starosrpsko ophodjenje " .

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku al bundy.

Ја сам јуче увече поставио нека питања која су се наметала.Нико на то није реаговао сем Камија и то на једно питање.данашњи догађаји, реакције и саопштења су потврдила да су та питања има смисла.
Данас се намеће једно ново :
Ако је све тачно што је директор полиције рекао о смени као последици одговарања по конмандној одговорности,зашто је распуштен први (елитни) одред жандармерије?
Још од прошлог Видовдана је приметан и све присутнији, да се изразим дипломатским речником, амбивалентан однос према жандармерији.Да није то у вези ове заклетве:
Без Косова немам мајку,
Без Косова немамо порекло,
Без Косова немам претке,
Без Косова намам историју,
Без Косова не постоји мој срски народ,
Без Косова не постоји моја Сбија

Народе српски,браћо и сестре,
Заклињем се пред Богом,
Победићу или часно погинути,за моју част,за моје порекло,
За моју породицу, за моју Србију.
С вером у Бога,за Крст Часни и Мајку Србију.
Живела Србија!
Ако се погледа снимак ове заклетве и погледа пажљиво реакције званичника су биле прилично различите,а уследило је и "повлачење" те заклетве
из употребе за у будуће.
Питам се:think:

Ја сам јуче увече поставио нека питања која су се наметала.Нико на то није реаговао сем Камија и то на једно питање.данашњи догађаји, реакције и саопштења су потврдила да су та питања има смисла.
Данас се намеће једно ново :
Ако је све тачно што је директор полиције рекао о смени као последици одговарања по конмандној одговорности,зашто је распуштен први (елитни) одред жандармерије?
Још од прошлог Видовдана је приметан и све присутнији, да се изразим дипломатским речником, амбивалентан однос према жандармерији.Да није то у вези ове заклетве:
Без Косова немам мајку,
Без Косова немамо порекло,
Без Косова немам претке,
Без Косова намам историју,
Без Косова не постоји мој срски народ,
Без Косова не постоји моја Сбија

Народе српски,браћо и сестре,
Заклињем се пред Богом,
Победићу или часно погинути,за моју част,за моје порекло,
За моју породицу, за моју Србију.
С вером у Бога,за Крст Часни и Мајку Србију.
Живела Србија!
Ако се погледа снимак ове заклетве и погледа пажљиво реакције званичника су биле прилично различите,а уследило је и "повлачење" те заклетве
из употребе за у будуће.
Питам се:think:

Himna je jedan od glupljih tekstova sto sam ikad procitao.
Tu mislim na onaj prvi deo "Bez Kosova ...."
Ko je uopste pisao taj tekst ?

Himna je jedan od glupljih tekstova sto sam ikad procitao.
Tu mislim na onaj prvi deo "Bez Kosova ...."
Ko je uopste pisao taj tekst ?
Саветниче,то није никаква химна,него заклетва жандармерије.Текст је говорио Дикић, а жандарми га за њим поновили.Мислим да није тешко наћи и погледати тај видео снимак и видети и реакције директора полиције и осталих присутних.

Саветниче,то није никаква химна,него заклетва жандармерије.Текст је говорио Дикић, а жандарми га за њим поновили.Мислим да није тешко наћи и погледати тај видео снимак и видети и реакције директора полиције и осталих присутних.

Izvini, zakletva, pogresno sam se izrazio.
I dalje mislim da je deo "Bez Kosova nemam ...." definitivno jedan od najglupljih tekstova sto sam ikad procitao.
Covek sa zavrsenom osnovnom skolom sebi nebi dospustio da napise takvu glupost.
Ne znam kakve su im bile reakcije, ali ako nisu vristali od smeha ili ostali sokirani i zabezeknuti, onda ni sa njima nesto nije u redu.

Izvini, zakletva, pogresno sam se izrazio.
I dalje mislim da je deo "Bez Kosova nemam ...." definitivno jedan od najglupljih tekstova sto sam ikad procitao.
Covek sa zavrsenom osnovnom skolom sebi nebi dospustio da napise takvu glupost.
Ne znam kakve su im bile reakcije, ali ako nisu vristali od smeha ili ostali sokirani i zabezeknuti, onda ni sa njima nesto nije u redu.
Нико тамо није размишљао о литерарним вредностима текста и стилским слабостима, а не размишља ни данас, него о идеји и значењу те заклетве:per:

Нико тамо није размишљао о литерарним вредностима текста и стилским слабостима, а не размишља ни данас, него о идеји и значењу те заклетве:per:

Ako je nesto jos gluplje od samog teksta, onda je to duh i ideja tog teksta ove smehotresne zakletve.

Не знам баш да ли таква врста заклетве приличи снагама које су се без поговора повукле са тог истог Косова, дакле те мајке, тог оца, тог брата, те сестре, тог деде, итд.

Уместо што су се заклели да ће славно да погину, што од полицајаца баш нико не очекује, боље да су се заклели да неће да рекетирају, пљачкају и убијају грађане, што је можда за очекивати али им нешто не полази од руке.

pa jel mi sad postojimo il ne postojimo?
mislim potpisan onaj sporazum...
tako je govorio Dačić a ponavljao Vučić
čini mi se da ima i video snimak

А шта је са командиром ПУ Краљево (?), претпостављеног полицајцу убици?
А шта је са њим?Ухапшен је ,судиће му се и ако му се диокаже то зверско убиство,робијаће.Али шта је са чувеном Полицијском Академијом којом се толико махало.Шта је са кадровском политиком и врло строгим решетањима ПРЕ примања у службу, било у полицији или жандармерији, шта је са свим питањима везаним за корупцију,некомпетентност и тако даље.
Овде је питање да ли је оптужени припадник жандармерије само изговор за решавање неких других, политичких потеза.

Zasto je ona problem..ne himna,vec vidim zakleta ili tekst koji su ponavljali.
Е то је већ оно питање о коме се ради заправо!
Не смета њима ни форма, ни стил, ни литерарна вредност, него значење садржаја,који је за многе неприхватљив и проблематичан( не иде им уз политички "тренд" и евроатланске интеграције.

Е то је већ оно питање о коме се ради заправо!
Не смета њима ни форма, ни стил, ни литерарна вредност, него значење садржаја,који је за многе неприхватљив и проблематичан( не иде им уз политички "тренд" и евроатланске интеграције.

Znaci onda da zajebemo pricu o smeni Dikica zbog zlocina..vec da pricamo konkretno smeta njegov stav koji se razilazi u odnosu na drzavni(izdajnicki)trend nase vlasti.

Жандармерија је чупо врло важна полуга власти и премијер је рекао да је најважнија.Овде су споменути неки од примера "употребе" жандармерије.За даљу такву "употребу",а биће ,вероватно потребе, мора да постоји поверење.А тешко је са овим политичким курсом имати поверења у некога ко се заклео онаквом заклетвом,зар не?

Da Srbija stvarno ima moć,volju i dozvolu da povrati Kosovo vojno u narednih bar 20 do 50 godina onda bi taj profil napaljenih sirovina poput Dick-ića i njegovih polukrimosa iz te jedinice bio i opravdan za angažovanje , hebiga sve sile u ratu angažuju polusvet od kada je sveta i veka za svoje ratne ciljeve , nije lepo , al je opravdano i ponekad nužno ,poput Legije Stranaca , JSO , Wafen SS-a,Blackwatera i sličnog .
Tu dolazimo do problema što ne postoji teoretska šansa da će Srbija u skorije vreme ratovati sa bilo kim ,niti se braniti u ratu ,barem ne otvorenog tipa od bilo kog spoljnog neprijatelja , ta s' toga takav šljam u službi države može da koristi samo režimu u obračunu sa sopstvenim narodom i gradjanima ,ili da ga za svoj račun bez pristanka vlasti maltretira ,reketira ,likvidira kao što smo i videli pre neki dan ,samo zato što se osećaju moćni do muda .
Ista stvar je bila sa njihovim "prethodnicima " iz JSO , dok je bilo borbe i ratova u BiH i na Kosovu ,iako kontroverzni ipak je od njih država i narod imala kakve takve koristi i zasluge , pogotovo u borbi sa teroristima na Kosovu, kako su ratovi neslavno završni, a Srbiji "potkresana krila " ,oni su se okrenuli raznim vidovima kriminala po samoj Srbiji i znamo kako se sve završilo ,a isto su za himnu imali onu novomoponovanu pesmicu iz Šotrine turbo-folk limunade "Hriste Bože " , nešto slično kao ova Dick-ićeva zakletva , a glavni posao im je bio da diluju drogu , organizuju likvidacije , reketiraju,vrše nedozvoljene uticaje na vlast ,ucene , kidnapovanja ... i na kraju i počine najviši andidržavni akt .
Tako isto i ovi se zaklinju na Kosovo i Boga , a reketiraju i ubijaju ljude po Srbiji ,pa ih posle flambiraju u automobilima ,mlate iste te Srbe sa Kosova na administrativnim prelazima ,čuvaju Tadićev i sada Vučićev režim kao zenicu oka svoga , ponašaju se osiono i bahato , a naravno od Kosova ni K nisu videli ,niti će još sto godina ,osim kao turisti .

Poslednja izmena:

Back