Dikić je smenjen

Da li ste za smenu komandanta Žandarmerije, generala Bratislava Dikića?

• да

• не

• да

• не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mnogi pripadnici Zandarmerije su ogrezli u kriminal i nasilnicko ponasanje. Ova odluka je sklanjanje problema pod tepih ako je ne prate masa krivicnih prijava protiv barem nekoliko desetina pandura iz Zandarmerije.

Najjace od svega je sto ovaj Dikic ima obraz da bilo sta izjavljuje u javnosti.

celo drustvo je ogrezlo u kriminal i korupciju pa sto bi bilo drugacije i u zandarmeriji.

moralno smo totalno posrnuli kao narod.

Interesuje me još jedna stvar!?
Kde ovi kvazu generali pozavršavaše školu nacionalne odbrane i generaštabne akademije?
Biti general bez takvog obrazovanja nebi trebalo da je moguće!!
A što su šareni i istetovirani!!!
Kao umetničko delo naivnih slikara.

Разрешен Братислав Дикић

dikic.jpg

http://srbin.info/2013/07/razresen-bratislav-dikic/

Издајници сменише Дикића.

Очигледно је да је ДИКИЋ МУЊЕВИТО СМЕЊЕН ЗА НЕШТО ЗА ШТА УОПШТЕ НЕ МОЖЕ БИТИ ОДГОВОРАН ЈЕР ОСУМЊИЧЕНИ ПОЛИЦАЈАЦ ЗА ЗЛОЧИН УБИСТВА ИМА СВОГ КОМАНДАНТА КОЈИ НИЈЕ СМЕЊЕН .......а осим тога он је само осумњичен а не и осуђен... лично мислим ДА ЈЕ ОВИМ НАШИМ ВЕЛЕИЗДАЈНИЦИМА СТИГЛА СТРОГА НАРЕДБА ДА ГА УКЛОНЕ ЗАТО ШТО ЈЕ ПОМЛАТИО ОНЕ ШИПТАРЕ ШТО СУ КРАЛИ ДРВА......НА ШТА НИ КФОР НИ ЕУЛЕКС ДО САДА УОПШТЕ НИСУ ХТЕЛИ ДА РЕАГУЈУ НИТИ ДА СЕ ОГЛАСЕ - КАО ДА КРАДУ ШУМЕ ЗАЈЕДНИЧКИ... А ДИКИЋ ИМ ЈЕ ДОАКАО...

mito, kog bi ti meto za sefa policije da mozes a kog za ministra vojnog?

Између ових што се свакодневно врте на политичкој сцени немам ни једног иза кога бих могао да станем, али у принципу постоје некакви предуслови.

за министра војног:

- човека који има ВСС, који је служио војни рок али не цивилно да је мењао пелене по болницама, који
је поуздана и проверена личност са чистомбиографијом, који нема у досијеу доушништво са
страним службама, који ВРЛО ДОБРО ЗНА шта је
ПУШКА, шта је оружје, који је личност у кога цела држава може имати поверења.

за шефа полиције:
- оног који се ПОКАЗАО и ДОКАЗАО дужом службом у жандармерији и који је КРШТЕНИ СРБИН.

Да сам у праву ШТО СУМЊАМ У ОБЈАВЉЕНЕ РАЗЛОГЕ ЗА СМЕНУ ДИКИЋА ТО ЈЕ ДАНАС И
САМ ВЕЉОВИЋ ПОТВРДИО - погледајте шта је џибер урадио:

Profesionalci KAO I PRE DIKIĆEVE SMENE: Stanje u Žandarmeriji redovno!
Društvo, 16:04, 17.07.2013.
Autor: Ekipa Kurira

Direktor policije Milorad Veljović, posle smene komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića odlučio je i da rasformira Prvi odred te jedinice
Arhivska fotografija
Ne propustite... Dačić: Ja sam postavio Dikića, ja ga i razrešavam!
DAČIĆ GA SMENIO: Dikić mirno primio otkaz
SMENJENI DIKIĆ: Veljoviću sam pre 15 dana bio dobar!
Dragišić: Deo Žandarmerije se otrgao kontroli države!
Dikić: Ubistvo u Rekovcu učinjeno van službe, a ja smetam jer sam Srbin!
DAČIĆ: Prihvatam Dikićevu smenu!
VELJOVIĆ: Predložio sam Dikićevu smenu
BEOGRAD - Nema pobune u jedinici.

Dan pošto je direktor policije Milorad Veljović razrešio dužnosti sada već bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića van snage je stavljen i Prvi odred te jedinice, čije je formiranje prošle godine odobrila Vlada Srbije.

- Prvi odred stavljen je van snage juče ujutru, kada je direktor policije poslao depešu sa tom odlukom. Depešom je poništena uredba Vlade, pa je cela protivteroristička jedinica, koja inače obavlja najsloženije i najzahtevnije zadatke, raspoređena da sutra brine o bezbednosti na utakmici između Crvene zvezde i IBV-a - kaže izvor Kurira.
Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici Prvog odreda sumnjaju da je reč o nekoj vrsti osvete prema ljudima za koje se veruje da su bliski i odani Dikiću i da bi eventualno mogli da mu pruže podršku.
- Reč je o najboljim i najsposobnijim pripadnicima, koji brinu o bezbednosti građana i učestvuju u najsloženijim zadacima. Nema sumnje da će oni i nove dodeljene zadatke obavljati kako se od njih očekuje - kaže sagovornik Kurira i dodaje da nema reči o pobuni u toj jedinici.
Zadaci se, kako navode, obavljaju kao da se ništa nije dogodilo.
- Ljudi su profesionalci, koji će brinuti o bezbednosni građana i izvršavati zadatke bez obzira na to ko je na čelu jedinice, dodaj izvor Kurira.
- I pored ove odluke u jedinici nema ni govora o haosu niti pobuni, kaže izvor Kurira.
Kako objašnjava, sve funkcioniše kao i pre smene a pripadnici Žandarmerije obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

Žandarmerija je kriminalna organizacija koju su stvorili Đinđić i ekipa posle 5.oktobra da štiti njihove mutne poslove i da brani režim od naroda . Ako se pogleda istorijat Žandarmerije od 2002. naovamo vidi se da je ona mahom tukla Srbe , a štitila pedere, Šiptare , Cigane-ubice (selo Jabuka) i sl .

Da ima pameti i poštenja , Žandarmeriju bi trebalo rasformirati , međutim pošto nema ovo su samo unutar-mafijaške borbe oko toga ko će je kontrolisati kao silu protiv svojih protivnika .

ljudi.....i treba da ga smene i da se raspusti i reorganizuje žandarmerija......malo malo te neki žandar učestvovao u nekoj plački....ubistvu.....bahatom ponašanju......šta je bre to......jel to policija ili leglo napaljenih idiota koji tripuj u da su kriminalci......

ljudi..PA TO JE POTUNO ISTO KAO LEGIJINE JEDINICE...One su bile u vreme Milosevica isto sto su Dikićevci sada. I JSO su bili predstavnci vlasti pa su na najbrutalniji nacin ubili jednog bivseg predsednika IVANA STAMBOLICA koji nicim to nije zasluzio (Covek van politike u penziji) TO JE SVE BAGRA. Isto kao sto su sada stvoreni DIKIĆ (Novi Legija). Tu su sve sami kriminalci...Sk0ro su imali proslavu na ADI a slogan je BOG I YANDARMERIJA ČUVAJU SRBIJU...e jadna nam čuvanja kad nas KRIMINALCI I UBICE ČUVAJU...i da tragedija bude veća mediji upozoravaju da DIKIĆEVI ŽANDARI ( čitaj kriminalci) već mesecima uteruju dugove, reketiraju, ubijaju..i etooo..desilo se konačno...UVEK TREBA DA SAĆEKAMO DA NEKO UBIJE DA BI GA HAPSILI...

p.s. pitanje je da li će biti smenjen uopšte..isto kao i LEGIJA nekad i ovi su sad - JAČI I OD DRŽAVE NAŽALOST...to je SRBIJA.

LEGIJU je stovrio Milošević da ČUVA NJEGOV REŽIM I BRANI GA OD NARODA....kad su dosli ŽUTI pobili su ih, pohapsili...znamo to svi...ONDA TI ŽUTI STVARAJU NJIHOVOG "LEGIJU" koji se preziva DIKIĆ i koji će ih takodje braniti od naroda..posto je dosla nova vlast slede nove turbulencije..kako god okrenes BAGRA...

Nikada žandarmerija neće čuvati ovaj narod...kao sto nas nije čuvao ni LEGIJA

Žandarmerija je kriminalna organizacija koju su stvorili Đinđić i ekipa posle 5.oktobra da štiti njihove mutne poslove i da brani režim od naroda . Ako se pogleda istorijat Žandarmerije od 2002. naovamo vidi se da je ona mahom tukla Srbe , a štitila pedere, Šiptare , Cigane-ubice (selo Jabuka) i sl .

Da ima pameti i poštenja , Žandarmeriju bi trebalo rasformirati , međutim pošto nema ovo su samo unutar-mafijaške borbe oko toga ko će je kontrolisati kao silu protiv svojih protivnika .

Не лупетај - ГЕНЕРАЛ ДИКИЋ ЈЕ УХАПСИО ЛЕГИЈУ..... заиста верујете да ће расформирање жандармерије да вам помогне - ПА ДИЋИ ЋЕ СЕ НАРОД КУКОМ И МОТИКОМ ПА ЋЕ ВАМ ј***** матер......:evil:

26/06/2013 - 17:38
DIKIĆ: Nisam novi Legija, ja sam ga uhapsio!
- Nikada ne bih da budem Legija, običan sam čovek koji radi u Žandarmeriji, koja je uhapsila tog Legiju - kaže komandant Žandarmerije, dodajući da će uhapsiti i svog brata ako je kriv

Bratislav-Dikic-komandant-Zandarmerije-2.jpg
Foto: Facebook/Bratislav Dikić

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da pripadnici te jedinice i njegov brat Dragan Dikić nisu izvršili krivična dela koja im se pripisuju i da bi, u slučaju da se dokažu optužbe, uhapsio svog brata i pripadnike Žandarmerije jer “u Srbiji niko nije iznad zakona”.

Dikić je u intervjuu za sutrašnji NIN demantovao da je iz vrha vlasti stopirana akcija hapšenja nekoliko pripadnika Žandarmerije i njegovog brata.
- Prvi sam tražio da se ispita o čemu se radi. Za tako ozbiljne optužbe, a reč je o pokušaju ubistva, ubistvu i likvidaciji, neko će morati da odgovara – rekao je on.
Komandant Žandarmerije naveo je i da je protiv mnogih visokih državnih funkcionera vođena istraga zbog sumnje da su sarađivali sa Šarićevim klanom, naglasivši da istraga nije isto što i dokaz da je neko počinio krivično delo.
Bratislav-Dikic.jpg
Foto: Facebook/Bratislav Dikić

Dikić je, odgovarajući na pitanje o plakatima na kojem stoji slogan “Bog i Žandarmerija čuvaju Srbiju“, rekao da se ne bavi marketingom, da Žandarmerija nije štampala plakate i da ne zna ko je to učinio.
- Amadeus bend drži koncert nakon taktičke vežbe i to uz odobrenje direktora policije – rekao je Dikić.
On je odbacio poređenja Žandarmerije sa Jedinicom za specijalne operacije i poređenje sa bivšim komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom.
- Žandarmerija je razoružala JSO i uhapsila Legiju. Ko i sada sprovodi Legiju i najveće kriminalce do suda i nazad? Mi vodimo računa da ne pobegnu. Kako smo onda mi isti kao Legija? – upitao je Dikić.
Komandant Žandarmerije je dodao da je jedini razlog za takvo poređenje nečija želja da prikaže Žandarmeriju kao kriminalnu jedinicu.
- Nikada ne bih da budem Legija, običan sam čovek koji radi u Žandarmeriji, koja je uhapsila tog Legiju – kazao je Dikić za sutrašnji broj NIN-a.

(D. Z. / Izvor: NIN)

Не лупетај - ГЕНЕРАЛ ДИКИЋ ЈЕ УХАПСИО ЛЕГИЈУ..... заиста верујете да ће расформирање жандармерије да вам помогне - ПА ДИЋИ ЋЕ СЕ НАРОД КУКОМ И МОТИКОМ ПА ЋЕ ВАМ ј***** матер......:evil:

Legija , kakav god da je bio , ipak je branio srpski narod u ratovima 90-ih . Dikić nije nikakav general nego običan razbojnik (isto kao i njegov šef Veljković) . Dikić je izvodio svoje džandare da biju narod kad je protestovao na administrativnoj granici , štitio je pederske parade , ciganske ubice i.t.d. To su njegova dela .

Очигледно је да је ДИКИЋ МУЊЕВИТО СМЕЊЕН ЗА НЕШТО ЗА ШТА УОПШТЕ НЕ МОЖЕ БИТИ ОДГОВОРАН ЈЕР ОСУМЊИЧЕНИ ПОЛИЦАЈАЦ ЗА ЗЛОЧИН УБИСТВА ИМА СВОГ КОМАНДАНТА КОЈИ НИЈЕ СМЕЊЕН .......а осим тога он је само осумњичен а не и осуђен... лично мислим ДА ЈЕ ОВИМ НАШИМ ВЕЛЕИЗДАЈНИЦИМА СТИГЛА СТРОГА НАРЕДБА ДА ГА УКЛОНЕ ЗАТО ШТО ЈЕ ПОМЛАТИО ОНЕ ШИПТАРЕ ШТО СУ КРАЛИ ДРВА......НА ШТА НИ КФОР НИ ЕУЛЕКС ДО САДА УОПШТЕ НИСУ ХТЕЛИ ДА РЕАГУЈУ НИТИ ДА СЕ ОГЛАСЕ - КАО ДА КРАДУ ШУМЕ ЗАЈЕДНИЧКИ... А ДИКИЋ ИМ ЈЕ ДОАКАО...

Sto nije razresio duznosti burazera i mafiju u Nisu ?
Nije njemu ovo prvo "sranye", zato je i smenjen.

S*rem se u bilo sta sto nije sposobno da nastavi bez jednog coveka.
Srbi i njhovo shvatanje sistema, bez ovog nema zandarmerije, bez onog nema drzave, bez onog nema zvezde, itd. :roll:

Bez namere da branim bilo koga, narocito o policiji, pa jos specijalcima, imam lose misljenje, ali ako je za ovo odgovoran Dikic, slazem se da treba da lete i Veljovic i ministar UP.

A tek kako bi trebalo da je leteo Obradovic za one testove - istog sekunda, i to da ga pokopaju da mu se za ime vise ne cuje.

Nego da nisu ovog Dikica smenili sto su isprangijali one Sipose pre neki dan? Mada bih ga ja smenio zato sto nijedan nije ubijen - kada se puca u takvim situacijama nema promasivanja. A oni ranise 6, tj. ispromasivase se...

u nekim normalnijim drzavama bi bilo 2 moguca resenja ove situacije:

- zlocin pocinjen van duznosti, zandar na rostilj, rukovodioci bez posledica.
- prvo leti ministar unutrasnjih poslova, pa ispod njega koga dokace (metodom kolateralne stete i slucajnog uzorka).

naravno, mi smo zbog junackih devedesetih malo izmesteni iz normalnih razmisljanja, pa direktor policije koji je inace direktor van svih mogucih pravila
vrlo efikasno da potpaljujuci izjavu i skine komandanta zandarmerije. u srbiji to i nije prvi put da se tako nesto desi, setimo se kako je odleteo guri.
zakljucak je da u je srbiji mesto komandanta zandarmerije vrlo labilno, a u ostalim drzavama koje imaju zandarmeriju to bas i nije tako.

verovatnije da je pozadina egzekucije dikica potpuno drugacija od onoga sto je prezentovano u javnosti, a to moze da bude (nagadjam, naravno ) :

- dikic se osilio i krenuo legijinim stopama, pa se civilna vlast uplasila na vreme i pa-pa gospodine dikicu. za ovo niko jos nije dao dokaze.
- obracun srpskog i crnogorskog lobija u policiji oko prevlasti u policiji.
od 5. okt. 2000 srpsku policiju vode crnogorci, a naravno, crnogorsku u nezavisnoj crnoj gori opet vode crnogorci.

nadam se da gresim, jer ako ne gresim, ne znam sta je gore od ove dve mogucnosti.

sto se promasenih siposa tice, pa bolje je sto su ranjeni, iz mnogo razloga.

Sto nije razresio duznosti burazera i mafiju u Nisu ?
Nije njemu ovo prvo "sranye", zato je i smenjen.

S*rem se u bilo sta sto nije sposobno da nastavi bez jednog coveka.
Srbi i njhovo shvatanje sistema, bez ovog nema zandarmerije, bez onog nema drzave, bez onog nema zvezde, itd. :roll:

Погодио си суштину, њима се то спрема још од Ниша и убиства оног власника мењачнице, сад су само закуцали себи задњи ексер у ковчег.:ok:

Невини Дикић.
Питам се како је тако препоштен и просрпски оријентисан био командант жандармерије и у време БоТе и пре тога, а за све време Вељовићевог слугерањства западу.

Невини Дикић.
Питам се како је тако препоштен и просрпски оријентисан био командант жандармерије и у време БоТе и пре тога, а за све време Вељовићевог слугерањства западу.

Pa on je žuti kadar ,a prosrpski je orijentisan kao i većina Srba u verbalnom - turbo folk maniru ,tj. samo se dereš "Pomaže Bog " ili "Kosovo je Srbija ",ili okitiš kola papirnim ikonicama ,brojanicama i krstićima ,istetoviraš Obilića tj. Žarka Lauševića preko pola ledja ili ramena ... što reče mučeni i neuki Dick-ić "moje starosrpsko ophodjenje " .

Невини Дикић.

Није он ту једини, сви високи официри пливају у тим варијантама.. Само се с времена на вријеме неко удави..;)

samo se vi zaebavajte...zna se redosled.. saj, ptj, pa tek onda zandarmerija... problem ce biti kad neki budu razvlasceni pa onda u civilu nastave po starom, ali toga ima svuda ne vidim da su policajci nesto losiji i gori od onih u odelima...

Ko je bre uhapsio Legiju? Legija se coveca sam predao.

Legija , kakav god da je bio , ipak je branio srpski narod u ratovima 90-ih . Dikić nije nikakav general nego običan razbojnik (isto kao i njegov šef Veljković) . Dikić je izvodio svoje džandare da biju narod kad je protestovao na administrativnoj granici , štitio je pederske parade , ciganske ubice i.t.d. To su njegova dela .

Pa dobro, morao je i on da radi nesto normalno i moralno.

A Legija je sljam i olos, i jedino je Arkan veca bitanga od njega.

Back