Pikax
lečim je ja , lično. sada ti meni odgovori na sva moja postavljena pitanja, konkretno.
A ja ti zelim uspeha, pitala si me, .Dijabetčna ketoacidoza ili hiperosmolarna koma ? Kako rešavaš dehidrataciju ?
U zdravom organizmu koji ima funkcionalani ispravan metabolizam nivo glukoze odrzava se sadejstvom ;Insulina-kortikalnih hormona-i lucenjem hipofize
Kod bolesne osobe Dijabeticka ketoacidoza nastaje zbog nedovoljne kolicine INSULINA, s povecanim izlucivanjem stresnih hormona ,KORTIZOLA, ADREALINA. i HORmmona rasta.
Dijabeticka {dka] se sastoji od biohemiskog trojstva hiperglikemije, ketonemije, metabolicke acidoze. DKA nastaje zbog - ne postoji razmena , ugljenohidrata, proteina, lipida, slom glikogen prodavnice[secera za energiju]hidrolita [razgradnja]tkiva masnih tkiva, i mobilizaciju aminokiselina iz misica,
trigliceride i aminokiseline iz perifernih tkiva
DKA i HHSbolesti su slicne , U HHSnema dovoljno insulina da spreci lipolizu i ketogenesisa ali i neadekvatan uzrok koriscenja glukoze. O uzrocima nastanka neprikladan insulin, stres nezgoda, embolijapankreatitis.....
Hiperglikemija u DKA je rezultat povecanja glukogenoza, povecan, glukogenolisis, smanjuje iskoristenje glukoze od strane jetre, misica , masti
U STANDARDNOJ MEDICINI {NAUCI} NIJE JASNO OVO; ZASTO JE ODSUTAN KETOSIS- je prirodan proces kad se masti pretvaraju u energiju tela obicno kad nema dovoljno glukoze, ugljenohidrata za energetske potrebe tela. UMESTO toga mast je razbijena u energiju kao i' ketonska tela' su molekularne nus proizvod ovog procesa tela, metabolizma.Medjutim kada ketonskih preteran nivo nastupa dka.
Da ne duzim dalje u standardnoj medicini TERAPIJA je nadoknada kalijuma,bikarbonati, fosfati magnezijuma....
U ovakim slucajevima bolesti , ishod je neizvestan , dolazi do cestih oscilacija, predkoma , koma, , ukoliko je doslo do ostecenja hipofize, bolesti nastupaju posledice po kontrolu bolesti i lecenje.
IMoje misljenje jeste ovo da se DKA i predkomna stanja, koma , mogu kontrolisati, izleciti, znaci da oboljela osoba nema vise predkoma -koma-ketona-hiper glikemija,
OVO STO SAM rekao nije moguce samo ako je doslo do ekstremnog ostecenja hipofize,[posledice i dalji razvoj bolesti su poznati] samo u tom slucaju bez obzira na pankreas[b celije, ili jetru..