Dijabetes (Shecerna Bolest)

Trazio sam odgovor na ovo moje pitanje, ali ga nisam nasao. Moja devojka je dijabeticar tipa 1 i zanima me da li se dijabetes moze preneti ljubljenjem? :confused:
Ne bi bilo lose da se malo vise informises o Diabetes-u tip 1! U svakom slucaju ne moze se preneti ne samo poljupcem nego ni polnim odnosom ma kakav bio, rukovanjem, kijanjem... Jednostavno nije zarazna bolest. U principu i nije bolest onako kako bolest vecina naroda tretira, najbolje je da svatis da je u njenom organizmu (telu) doslo do poremecaja u radu jednog organa koji prirodno luci insulin po potrebi (kod tebe taj organ radi tako sto luci insulin u zavisnosti od potrebe koja je uzrokovana unosom namirnica) tako da ona sad mora sama to da regulise uzimanjem insulina povremeno i tako nadoknadjuje rad tog organa. Znaci, prakticno je potpuno zdrava osoba i tako je tretiraj, narocito u odnosu sa njom koji treba da bude kao da i nema Diabetes. Sama ce ti reci, upozoriti te, na potrebe koje ona ima, potrebe koje nisu teske niti predstavljaju prepreku za bilo kakav nacin zivota koji vodi/vodite. U svakom slucaju bi bilo najmanje lepo od tebe da se informises a obzirom da koristis Internet nece ti biti tesko da se cak i detaljno informises o svemu. Kada malo vise saznas bice ti jasna reakcija neverice sto si pitao za poljubac. :) A nama koji imamo Diabetes je to bilo smesno da nema dalje!

I slobodno pitaj, samo ne ocekuj da neko dezura pored kompjutera i samo ceka da odgovori! Imaj strpljenja i dobices sve odgovore! :)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Pošto su mi mnogi postovi ovde izbrisani, zbog jednoumlja na koje se polako navikavam, evo da postavim sjajno predavanje o dijabetesu koje može svim razumnim ljudima da pomogne da se informišu, ili da druge ljude informišu (uz nadu da se opet ne pojavi bezrazložno brisanje):

EDIT
Da dodam jos jedan koristan link za seriju knjiga autora Violete Oreskovic koje su bazirane na ishrani Dijabeticara. Njen sin je dugogodisnji Dijabeticar i svi recepti su "domaca radinost" a provereni su nebrojeno puta od mnogo ljudi koji su Dijabeticari.

http://www.carobna-kuhinja.com/

Pozdrav!

Knjige iz serije "Čarobna kuhinja" su, najblaže rečeno, očajne. Recepti su užasno netačni i svako ko ih se bude pridržavao doći će do situacije da mu nešto od materijala ili fali ili ga ostaje previše. Opet je tu iskustvo najbitnije.

Pošto su mi mnogi postovi ovde izbrisani, zbog jednoumlja na koje se polako navikavam, evo da postavim sjajno predavanje o dijabetesu koje može svim razumnim ljudima da pomogne da se informišu, ili da druge ljude informišu (uz nadu da se opet ne pojavi bezrazložno brisanje):

Pogledao sam prvih 1:50 sa linka i odmah naišao na... grešku, recimo. Šta to znači da je dijabetes izlečiv? Da li nam ovaj doktor tvrdi da nema razlike izmeću dijabetesa tip 1 i tip 2? Ovde je reč o dve sasvim različite bolesti, neporedive. Pogledaću i ostatak kasnije, videću da li ima išta logično, jer mi se početak ne sviđa.

Pogledao sam prvih 1:50 sa linka i odmah naišao na... grešku, recimo. Šta to znači da je dijabetes izlečiv? Da li nam ovaj doktor tvrdi da nema razlike izmeću dijabetesa tip 1 i tip 2? Ovde je reč o dve sasvim različite bolesti, neporedive. Pogledaću i ostatak kasnije, videću da li ima išta logično, jer mi se početak ne sviđa.
Bilo bi lepo da odgledaš predavanje sa namerom da naučiš nešto, a ne da pronalaziš mane.
Odgledaj celo predavanje kada budeš imao vremena, pa možemo diskutovati o nejasnoćama - ukoliko se opet ne pojavi jednoumlje.
P.S.
Razlika između tipa 1 i tipa 2 je objašnjena u predavanju.

Pa normalno da je dijabetes izljeciva i da je jednoumlje kao sto rece Servant of God

A ko je podelo dijabetes na tip 1 i 2. Zbog cega zasto. Tu treba traziti odgovor. Samo ako je covek rodjen s dijabetesom ne izlecivo je ne izlecivo je s tom .

bolesti.

Da Stevia je lekovita biljka s efektom delovanja na organizam kod diabetesa od o,oo1- o, 5 posto. Iz nezavisnih istrazivanja . TO je lekovita biljka za MML trgovinu , reklamu , mali je efekat , nevazna je. To prodaju ovuda jer misle da mi ne znamo nista o lekovitom bilju doktori , uvoznici dovoljno je procitati novine.A mi imamo mnogo vise lekovitih biljki koje mogu izleciti dijabetes

Knjige iz serije "Čarobna kuhinja" su, najblaže rečeno, očajne. Recepti su užasno netačni i svako ko ih se bude pridržavao doći će do situacije da mu nešto od materijala ili fali ili ga ostaje previše. Opet je tu iskustvo najbitnije.
Boldovano i podvuceno - to nije razlog da se kaze da su ocajne, to je samo rec o ne snalazenju i kompatibilnosti u vezi naznacenih mera. Meni se to nije desilo, a kako vidim iz komentara koji su posveceni knjizi (ne na ovom forumu!) ljudi su vrlo zadovoljni receptima ali i ostalim stvarima i niko nije postavio prigovor u smislu materijala i mera! Reci za knjigu/knjige da su ocajne je u najmanju ruku nekulturno, narocito znajuci ko je autor, inicijalni razlog pisanja knjiga kao i to da smim tim sto je autor majka diabeticara koja pise recepte koje ona licno priprema tom istom sinu diabeticaru i proverava svako jelo kako se manifestuje u odnosu na SUK. Ali, sto ljudi - sto cudi, pa nije nemoguce da se nekome ne svidi knjiga ali i nije osnova za nepristojan, nekulturan stav. Bez ljutnje, narocito sto nemam nista sa autorom a ni knjigama u principu (ne poznajem autora licno), samo komentarisem ono sto je napisano, nista licno! :)

Pozdrav!

Bilo bi lepo da odgledaš predavanje sa namerom da naučiš nešto, a ne da pronalaziš mane.
Odgledaj celo predavanje kada budeš imao vremena, pa možemo diskutovati o nejasnoćama - ukoliko se opet ne pojavi jednoumlje.
P.S.
Razlika između tipa 1 i tipa 2 je objašnjena u predavanju.
Posle 56 minuta i 16 sekundi kaze:
"Dve recenice, prva je "Biljnu hranu jedite kakva jeste" i druga recenica je "Hodaj, hodaj, hodaj""

Pa na 56 minuta i 22 sekunde kaze:
"Dobicete kljuc za izlecenje Dijabetesa"

Pa na 56 minuta i 25 sekundi kaze:
"U Svetom Pismu kaze: "Spoznacete istinu i istina ce vas osloboditi"

Da bi neposredno posle toga zavrsio sa:
"Sad znate istinu"
>KRAJ<

Da nije tragicno bilo bi smesno. Potpuno dosadno i gubljenje vremena. Odgledao sam do kraja i nista novo niti sam naucio niti moze da se nauci iz ovog klipa. Sve to sto je covek ispricao moze na Internet-u da se nadje odavno i treba da se zna. Ali nije to poenta! Poenta je da opet pocinje da radi varijanta "Dijabetes je izleciv" i sve se ponavlja, sve sto je besmisleno gubljenje vremena! Ovde na temi se ljudi javljaju sa konkretnim problemima a ti i tebi slicni imate temu za to vase alternativno nadrilekarstvo pa se tamo igrajte do mile volje!

Potpuno je u pravu @Sofija sto tako reaguje! Dokle vise, bre!

Pozdrav!

Boldovano i podvuceno - to nije razlog da se kaze da su ocajne, to je samo rec o ne snalazenju i kompatibilnosti u vezi naznacenih mera. Meni se to nije desilo, a kako vidim iz komentara koji su posveceni knjizi (ne na ovom forumu!) ljudi su vrlo zadovoljni receptima ali i ostalim stvarima i niko nije postavio prigovor u smislu materijala i mera! Reci za knjigu/knjige da su ocajne je u najmanju ruku nekulturno, narocito znajuci ko je autor, inicijalni razlog pisanja knjiga kao i to da smim tim sto je autor majka diabeticara koja pise recepte koje ona licno priprema tom istom sinu diabeticaru i proverava svako jelo kako se manifestuje u odnosu na SUK. Ali, sto ljudi - sto cudi, pa nije nemoguce da se nekome ne svidi knjiga ali i nije osnova za nepristojan, nekulturan stav. Bez ljutnje, narocito sto nemam nista sa autorom a ni knjigama u principu (ne poznajem autora licno), samo komentarisem ono sto je napisano, nista licno! :)

Pozdrav!

Nije nekulturno već iskreno. Onaj ko slepo prati te recepre će da dobije loš rezultat. Isto kao i onaj ko slepo prati lekare u svojoj bolesti. Meni ime autora ne znači ništa, knjiga mi znači. Ukoliko sam platio za nju, očekujem da bude dobra, barem u tim receptima, što ona nije. Čak ni grafički nije dobra, ali hajde da likovnost ostvaimo po strani ovaj put (bojim se da bih tek tu imao šta da kritikujem).

Posle 56 minuta i 16 sekundi kaze:
"Dve recenice, prva je "Biljnu hranu jedite kakva jeste" i druga recenica je "Hodaj, hodaj, hodaj""

Pa na 56 minuta i 22 sekunde kaze:
"Dobicete kljuc za izlecenje Dijabetesa"

Pa na 56 minuta i 25 sekundi kaze:
"U Svetom Pismu kaze: "Spoznacete istinu i istina ce vas osloboditi"

Da bi neposredno posle toga zavrsio sa:
"Sad znate istinu"
>KRAJ<
Šta ti ovde nije jasno?
Da nije tragicno bilo bi smesno.
Slažem se.

Potpuno dosadno i gubljenje vremena. Odgledao sam do kraja i nista novo niti sam naucio niti moze da se nauci iz ovog klipa. Sve to sto je covek ispricao moze na Internet-u da se nadje odavno i treba da se zna. Ali nije to poenta! Poenta je da opet pocinje da radi varijanta "Dijabetes je izleciv" i sve se ponavlja, sve sto je besmisleno gubljenje vremena! Ovde na temi se ljudi javljaju sa konkretnim problemima a ti i tebi slicni imate temu za to vase alternativno nadrilekarstvo pa se tamo igrajte do mile volje!
Mnogo ti je ovde dozvoljeno da lupetaš...s obzirom na kriterijume koji se ovde primenjuju, nimalo me ne čudi.
Niko nije rekao da nema po internetu ovo što čovek govori. Baš suprotno, o ovome sam ovde pisao i ovakvih predavanja ima mnogo. Danas se veoma lako može spoznati istina, i način na koji se leči svaka bolest, uključujući dijabetes, ali je najveći problem što smo lenji da menjamo loše navike.
Tema je dijabetes, i u normalnim uslovima bi se očekivali razni uglovi posmatranja bolesti, ne samo jedan koji se ovde potencira - konvencijalni pristup "lečenju", koji tretira simptome i tera ljude da čitav život provedu bolesni. Ako već idemo u tom smeru, nije mi jasno zašta onda služi ovaj pdf, takve informacije se mogu saznati na svakom ćošku, zašto bi neko dolazio na forum. Ja ipak mislim da ima i onih koji žele da se leče, da napadnu uzrok bolesti, pa ovde dolaze da čuju i tu stranu medalje kojoj se ne daje mnogo prostora.
Dakle, niko ovde nikog ne dira, niti skreće sa teme. Kome se nečije razmišljanje ne sviđa ne mora ni da ga komentariše.

Navedi samo jedan jedini razlog i ja momentalno odlazim sa ove teme?
Razlog naravno ne postoji, ovde je nešto drugo u pitanju.

Citat Original postavio Sceka222 Pogledaj poruku
Potpuno dosadno i gubljenje vremena. Odgledao sam do kraja i nista novo niti sam naucio niti moze da se nauci iz ovog klipa. Sve to sto je covek ispricao moze na Internet-u da se nadje odavno i treba da se zna. Ali nije to poenta! Poenta je da opet pocinje da radi varijanta "Dijabetes je izleciv" i sve se ponavlja, sve sto je besmisleno gubljenje vremena! Ovde na temi se ljudi javljaju sa konkretnim problemima a ti i tebi slicni imate temu za to vase alternativno nadrilekarstvo pa se tamo igrajte do mile volje!

Ovde na temi se ljudi javljaju sa konkretnim problemima a ti i tebi slicni imate temu za to vase alternativno nadrilekarstvo pa se tamo igrajte do mile volje!

Mene interesuje sta mozes ti ponuditi pametno u toj konvencionalnoj[stamdardnoj medicini]
Mozes ponuditi ovo pet skupina lekova za dijabetes, mozes ponuditi stalnu terapiju sa svim posledicama po organizam[srce, krvotok , neuropatija, nefropatija, ..], unos kolicine ugljenohidrata .merene stalno secera, i stalno ista laz kao sto je dijabetes laz i izmisljena bolest za odredjeno jednoumlje koje se servira obicnim ljudima.

A to nadrilekarstvo pitao bih te da li je hrana nadrilekarstvo[brokoli, spanac , sargarepa. sampinjoni grasak,kupus, dinje ............ i sva druga hrana prirodna kompleks vitamina , minerala magnezij, mangan, cink,kalij , bakar, vitamina b6, b12. h,f ......belancevina , ugljenohidrata, masti....

nisi mi jasan mozda citas pogresne knjige , kao sto je sve pogresno sto se reklamira kod nas na tv, novine necije strano kao stevia, morski krastavac, ginko, i mnoge druge ljekovite biljke....

A ljekovite biljke imaju sve vitamine ,minerale...... jace od namirnica sto sam ih nabrojao, brze delovanje , jaci efekat na organizam, nije to nadrilekarstvo pogresno shvacas ,
TO je proturena teza[nadrilekarstvo] od kompanija , doktora....... , koji hoce da kontrolisu lekovito bilje[codex alimentarius u EVROPI],

Istina ima i drugu stranu, napisi svoju koju rec, pusti te knjizurine, sta je ko rekao

Citat Original postavio Sceka222

Nisi mi jasan , pogresne knjige citas, kako konvencionalne medicine tako i tradicionalne medicine

Poslednja izmena:
Данас сам у елементу, подстакла ме је прича на теми о 'месечевој дијети' :)

Сцеко, је л' се ти храниш према тебели гликемијског индекса?
Dobro je da ima neko da misli svojom glavom i da pita nesto korisno!

Tabelu sam koristio u pocetku, dok nisam dobijenim vrednostima merenjem SUK-a ustanovio da neke stvari obavezno vode u hipo a da druge vode u bas velike vrednosti. Onda sam se konsultovao sa doktorkom i sa "kolegama po Dijabetesu" i redukovao tabelu. Posle nekog vremena sam svatio da tabela nema neki veliki znacaj u smislu da se covek nje drzi "k'o pijan plota" vec je jako znacajno imati je pri ruci i znati je ali samo kao osnovu za dalje. To dalje podrazumeva ono sto sam vec nekoliko puta pisao, obrok, merenje, obavezno pisanje kako rezultata merenja tako i namirnica koje se konzumiralo. Posle nekog vremena se automatski zna koje namirnice sa kojima ne sme nikako da se kombinuju, koje namirnice treba izbegavati, koje namirnice su "dobre"... Najgore je to sto su svi ljudi razliciti, odnosno razlicito reaguju na iste namirnice. Ja, recimo ako pojedem manju krisku hleba (do 50g) uz rucak koji je, recimo, piletina (belo meso) u kari sosu sa pirincem merenje obavezno pokazuje 9 pa i 10! Ako istu porciju jedem bez hleba, merenje pokaze najvise 7, a cesto i manje (cifre pricam po secanju, da ne trazim sada po knjizici). Kad pomenuh knjizicu, knjizicu samokontrole, to je javrednija stvar koju jedan Dijabeticar moze da ima, pored terapije naravno! Ja i sada iako je relativno dosta vremena proslo od prestanka uzimanja Insulina, redovno 3 puta dnevno merim SUK i redovno pisem vrednosti i namisrnice u knjizicu samokontrole! Enivej, kad jedem pasulj, klasicno pripremljen sa suvim rebrima na primer, pojedem uvek dve "normalno secene" kriske hleva i merenje bude uvek oko 6 i manje. Pre neki dan sam jeo teletinu u sosu od kikirikija, iz Kineskog restorana poruceno telefonom, i sa dodatkom pirinca sa povrcem (kici, supruga spremila) i bez hleba, merenje je bilo 5,7 - secam se jer je bilo prekljuce! :) Znaci, tabela glikemijskog indeksa je odlicna ali mora da se koriguje za svakog posebno. Hvala na pitanju, vrlo korisno, dobro bi bilo kad bi jos neko dao svoje misljenje, licno iskustvo! Molio bih ove nadrilekare da izbegnu komentar!!!

Pozdrav!

...Mnogo ti je ovde dozvoljeno da lupetaš...s obzirom na kriterijume koji se ovde primenjuju, nimalo me ne čudi.
...
Nekulturan si i vredjas a posle se cudis sto ti se poruke brisu! I treba da se brisu, ne samo tebi, svima koji se ponasaju kao ti! Nekultura, nevaspitanje, drskost, nepristojnost... treba sankcionisati jer je tema vrlo ozbiljna i nije takvima mesto u njoj!

Pozdrav!

Mene interesuje sta mozes ti ponuditi pametno u toj konvencionalnoj[stamdardnoj medicini]...
Ja sam ponudio licno iskustvo koje je rezultiralo prestankom uzimanja Insulina, procitaj celu temu pa ces videti sve sto sam napisao i bice ti jasno sta sam dao! A ti, jesi li ti Dijabeticar, jesi li ti lekar?! Ako nisi ni jedno ni drugo, onda spadas u onu grupu ljudi koji pisu samo da bi neso pisali ili sta vec, i nije ti mesto u ovoj temi! Postoji tema za tekve tvrste pisanja pa slobodno izvoli, pisi tamo!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Dobro je da ima neko da misli svojom glavom i da pita nesto korisno!

Tabelu sam koristio u pocetku, dok nisam dobijenim vrednostima merenjem SUK-a ustanovio da neke stvari obavezno vode u hipo a da druge vode u bas velike vrednosti. Onda sam se konsultovao sa doktorkom i sa "kolegama po Dijabetesu" i redukovao tabelu. Posle nekog vremena sam svatio da tabela nema neki veliki znacaj u smislu da se covek nje drzi "k'o pijan plota" vec je jako znacajno imati je pri ruci i znati je ali samo kao osnovu za dalje. To dalje podrazumeva ono sto sam vec nekoliko puta pisao, obrok, merenje, obavezno pisanje kako rezultata merenja tako i namirnica koje se konzumiralo. Posle nekog vremena se automatski zna koje namirnice sa kojima ne sme nikako da se kombinuju, koje namirnice treba izbegavati, koje namirnice su "dobre"... Najgore je to sto su svi ljudi razliciti, odnosno razlicito reaguju na iste namirnice. Ja, recimo ako pojedem manju krisku hleba (do 50g) uz rucak koji je, recimo, piletina (belo meso) u kari sosu sa pirincem merenje obavezno pokazuje 9 pa i 10! Ako istu porciju jedem bez hleba, merenje pokaze najvise 7, a cesto i manje (cifre pricam po secanju, da ne trazim sada po knjizici). Kad pomenuh knjizicu, knjizicu samokontrole, to je javrednija stvar koju jedan Dijabeticar moze da ima, pored terapije naravno! Ja i sada iako je relativno dosta vremena proslo od prestanka uzimanja Insulina, redovno 3 puta dnevno merim SUK i redovno pisem vrednosti i namisrnice u knjizicu samokontrole! Enivej, kad jedem pasulj, klasicno pripremljen sa suvim rebrima na primer, pojedem uvek dve "normalno secene" kriske hleva i merenje bude uvek oko 6 i manje. Pre neki dan sam jeo teletinu u sosu od kikirikija, iz Kineskog restorana poruceno telefonom, i sa dodatkom pirinca sa povrcem (kici, supruga spremila) i bez hleba, merenje je bilo 5,7 - secam se jer je bilo prekljuce! :) Znaci, tabela glikemijskog indeksa je odlicna ali mora da se koriguje za svakog posebno. Hvala na pitanju, vrlo korisno, dobro bi bilo kad bi jos neko dao svoje misljenje, licno iskustvo! Molio bih ove nadrilekare da izbegnu komentar!!!

Pozdrav!

Па ти се феноменално храниш!
Једеш готово све.
Дакле, само је поента добро укомбиновати и на сопственој кожи утврдити шта доводи до скока шећера, а шта не.
Хвала. :)

Па ти се феноменално храниш!
Једеш готово све.
Дакле, само је поента добро укомбиновати и на сопственој кожи утврдити шта доводи до скока шећера, а шта не.
Хвала. :)
Naravno da je jednostavno. Inace jedem sve, u kontrolisanim kolicinama. Ne jedem svinjsko, ne zato sto izbegavam nego sto supruga vise voli ukus teletine a meni prija njeno "kuvanje" i nemam potrebu ili zelju za svinjskim pecenjem ili ostalim djakonijama. Merenja iz Mekdonaldsa me malo cude, uvek uzmem Big Mek obrok i merenje posle toga uvek bude manje od 5,6! Eto to je dobar pokazatelj jer se dobro zna koliko je i sta ide u Mek Obroku! :) Inace, mislim da niko nema potrebe ni za kakvim dijetama (ti pomenu neku Mesecevu pa mala digresija) jer sve moze da se regulise samo vodeci racuna o kolicini i vrsti namirnica koje se konzumiraju. Imam drugaricu koja jede iskljucivo Italijansu hranu, pice i paste svih "boja i oblika" vec dvadesetak godina - i uvek ima istu tezinu, kako sama kaze, varira u 3 kilograma, ne vise! :)

Isto tako sam bio vise puta svedok kad ljudi tvrde da jedu samo ono sto su dobili od nutricioniste i lekara pa imaju problema kako sa SUK-om tako i sa kilogramima. A kad im kazem da promene i ispricam moju pricu, od reda se svi zapanje. Sa nekolicinom sam u vezi, poslusali su me i regulisali su kako hipo tako i kilazu ali i SUK! Naravno svima uvek naglasim da obavezno konsultuju lekara ako bilo sta promene i primete nakon toga promenu. Bilo da je promena pozitivna ili negativna. Uvek sve treba iskreno prijaviti lekaru, uvek! :)

Pozdrav!

Osim ishrane, kojom se reguliše unos količine i vrste ugljenih hidrata, o kakvom je lečenju reč? Ko je to izlečen od dijabetesa tip 1, ima li takvog? ja još nisam sreo ili čuo za nekog... oni su kao vanzemalci, izgleda?
Što se tiče tipa 2, pa i savremena medicina savetuje posebnu ishranu. U čemu je razlika?

Sceka222
A ti, jesi li ti Dijabeticar, jesi li ti lekar?! Ako nisi ni jedno ni drugo, onda spadas u onu grupu ljudi koji pisu samo da bi neso pisali ili sta vec, i nije ti mesto u ovoj temi! Postoji tema za tekve tvrste pisanja pa slobodno izvoli, pisi tamo!

Ti imas problem sam s sobom, pusti ljude neka drugacije misle i razmisljaju, pisu, lece se. Sto stalno nesta naturas svoje misljenje, razmisljanje lecenje.
Sta mislis da si samo ti u pravu i sve znas
.
A ko sam ja sta sam sigurno ne gledam samo jednu stranu lecenja,standardne medicine iako spadam u svet te medicine, ali isto tako tradicionalne medicine koja je billa pre nas i pre standardnog nacina lecenja..I nemoj osporavati tradicionalnu medicinu , kao sto sam rekao to te odhranilo[namirnice brokoli , spanac, zelena salata, kupus........isto tako to su lekovite biljke, a ti bi mozda vise raspravljao o stevia-ljekovita biljka koja nema nikog efekta , pusti to.

Ja pisem , lecim s nasih podrucja i to me interesuje lekovito bilje a te strane to su prica za sebe.

Zato mozemo raspravljati ali nemoj meni pametovati, i neciji rad istrazivanje podnistavati. Prihvati sta ti odgovara Tvoje pravo postujem , ali postuj i ti moje

Reefer
Osim ishrane, kojom se reguliše unos količine i vrste ugljenih hidrata, o kakvom je lečenju reč

Da to je kod standardne medicine.To sam i ja vec rekao , dijabetes 2 ako se leci tradicionalnom medicinom nema potrebe da se kontrolise kolicina i vrsta ugljenohidrata. , da se koriste lekovi standardne medicine, znaci bez lekova .Bez obzira koja je visina nivoa secera ili ako oscilira ili ako je nizak secer .NEMA
otrebe za posebnom ishranom[kao sto savetuje standardna medicina. Osoba je zdrava i nema secera i posledica diabetesa.

Kod dijabetesa 1 se primenjuje poseban nacin ishrane ukoliko se izvrsi regeneracija pankreasa osoba je zdrava. tacno se vidi delovanje , postepeno se skida s inzulina[mislim jedinice],kako se vrsi regeneracija pankreasa tako se osoba skida s inzulina,

Tu je razlika, i standardna medicina nece to da prihvati a zasto vrlo je jednostavno zakljuciti.Sve osobe koje su imale dijabetes 2 pa presle na insulin mogu se skinuti s inzulina , zatim sledi skidanje oralnih tlekova i da su zdrave.

broj osoba je oko 5 posto da je doslo skroz do autoimunog unistenja, a drugi su zdravi , a zasto koriste lekove i insulin to je vec drugo pitanje

Osim ishrane, kojom se reguliše unos količine i vrste ugljenih hidrata, o kakvom je lečenju reč? Ko je to izlečen od dijabetesa tip 1, ima li takvog? ja još nisam sreo ili čuo za nekog... oni su kao vanzemalci, izgleda?
Što se tiče tipa 2, pa i savremena medicina savetuje posebnu ishranu. U čemu je razlika?
O tipu 1 smo već diskutovali.

Što se tiče tipa 2, dobro se zna da se lako leči ishranom i adekvatnom fizičkom aktivnošću, što je i uzrok dijabetesa.

Koju ishranu savetuje savremena medicina?

Sceka222

Ti imas problem sam s sobom, pusti ljude neka drugacije misle i razmisljaju, pisu, lece se. Sto stalno nesta naturas svoje misljenje, razmisljanje lecenje.
Sta mislis da si samo ti u pravu i sve znas
.
...iako spadam u svet te medicine, ...

Ja pisem , lecim s nasih podrucja i to me interesuje lekovito bilje a te strane to su prica za sebe.

Zato mozemo raspravljati ali nemoj meni pametovati, i neciji rad istrazivanje podnistavati. Prihvati sta ti odgovara Tvoje pravo postujem , ali postuj i ti moje
Nemam ja problem sa samim sobom, imam problem sa nadrilekarima u koje tebe ubrajam! I ne mislim da sve znam jer je to nemoguce ali ti se tako postavljas, kao da sve znas o Dijabetesu, pa cak i tvrdis da je izleciv!!!

Sta ti znaci ovo "iako spadam u svet te medicine"?! I cistacica na VMA moze isto da kaze ali je to ne svrstava u merodavne po osnovu medicine! Znaci jesi li lekar ili nisi?!

Znaci priznajes da lecis lekovitim biljem a ne priznajes da si nadrilekar i ne priznajes da nedozvoljeno lecis ljude?! Pa to je kaznjivo po zakonu! Ja cu vrlo rado raspravljati sa tobom o lecenju lekovitim biljem jer imam tog iskustva mozda vise od tebe a nasledjeno jos od cukundede pa prenoseno s' kolena na koleno do mene, ali to necu sebi da dozvolim da radim ovde jer ovde nije mesto za takve stvari!!! Ima tema za to i takvo alternativno lecenje!

Imam potrebu da naglasim razliku izmedju alternativne i naucne medicine. Kod ove druge naucne medicine, da bi nesto bilo preporuceno kao lek, mora biti ispitivano na velikim kontrolisanim gupama obolelih i mora se tacno znati sta se od leka ocekuje. Kolikom ce procentu onih koji ga uzimaju biti bolje i koliko, kakava su nezeljena dejstva i sto je najvaznije nikome od tog leka ne sme da bude gore. U alternativnoj medicini argument je sto je neko cuo da je necijoj tetki od necega bilo bolje pa sad svi mi ostali taj preparat treba da uzimam ne bi li i nama bilo bolje na isti nacin. Ili si ti nekoj tetki dao (prodao, poklonio...kako god) nesto pa se desilo da joj bude bolje pa sad mislis da je to "lek koji sto posto leci to nesto" a mi svi treba da poverujemo da ce nas to izleciti?! Cak i da je nekoliko tetaka u pitanju (nekoliko ljudi, desetina ljudi) to nista ne znaci jer jednostavno kako god se okrene nikako nisi u mogucnosti da to sto radis ispitas na doboljnom broju kolji garantuje zvanicno uzimanje u obzir kao relevantno u odnosu na samu bolest!

Nema razloga da ti zamerim ni ja ni ostali clanovi foruma/teme ali nauka zato postoji da ne bi svako na licnom iskustvu sticao znanje. Vec 5 000 godina savremena medicina tacno utvrdjenom metodologijom uvecava znanja i sve sto sto je moglo biti efikasno uglavnom je ispitano i ukljuceno u kolektivno iskustvo. Ponuda da neko na licnom iskustvu ispita dejstvo necega nije u najmanju ruku postena, da ne koristim prikladnije izraze, pogotovo kad je rizik toliko veliki koliko u stvari jeste! Bez sumnje je da ce tebe/vas neko poslusati ali ne bi bilo lepo od mene, da ne kazem da ne bih sebi oprostio da ne ukazem na rizike takvog postupka, takvih postupaka, postupaka koji ti zagovaras!!!

Ovde se javljaju ljudi sa konkretnim problemima koji su medicinski ustanovljeni i u tom smislu i traze resenje. Niko se ne izjasnjava da trazi alternativno resenje vec za to koristi teme koje su za to i namenjene. A ti, i jos po neko uporno nameces svoje vidjenje i svoje resenje koje je alternativno u odnosu na naucnu medicinu koja je i zvanicna! Besmisleno bezobrazno a u isto vreme iritantno se "svadjajuci" sa nekim koji samo dokazuje sta radis i moli te da to prestanes i da se sve zajedno sa svojim iskustvom to radis na drugom mestu! I da opet kazem, nemam ja nista protiv, i sam imam toga dosta da kazem, i sam imam dosta iskustva sa lekovitim bilje, i sam sam nebrojeno puta pomagao tim svojim znanjem ljudima ali to i o tome ne pricam ovde jer tome ovde nije mesto!!!

Pozdrav!

Back