Dijabetes (Shecerna Bolest)

Тај проблем о 6,1 па 6,4 је већ расправљан и сам си признао да је некада са мање вредности повећан на садашњих 6,4 који јесте максимум свих максимума, с фразом или без ње.
...

Nije sad 6,4 nego je sad 6,1. Smanjeno je, bilo je 6,3 pre nepune dve godine. To su cinjenice, to sto ti mislis drugacije je tvoja stvar. Maksimum maksimuma se upotrebljava kad se pada u komu a i to je individualno a u svakom slucaju uzasno daleko od 6,4!!!

Poenta je da ne treba paniciti i odlaziti kod lekara na "prvu loptu", narocito ako se zna, a zna se vrlo dobro, kako se lekari odnose sa Diabetes-om! Indikativno je kada se ponovi merenje vise puta pa su rezultati van granicnih vrednosti i to ako ima vise pojedninacnih merenja koji su veci od 7 ili malo nizi (6,8 - 7,2). A ako se ima kuci aparat onda je neuporedivo lakse to merenje uraditi u kucnim uslovima pa, ako treba, sa tim rezultatima otici kod lekara! Ako treba!!!

Nemam nikakvu drugu zelju nego da pomognem onima kojima je to potrebno i da koliko god mogu sprecim takve kao ti da pogresno savetuju jer to moze biti opasno.

Pozdrav!

Pre mesec dana je sestra uvidela da joj devojcica od 10 god cesce piski proverila secer i ustanovljeno da je obolela od dijabetesa, nedelju dana pre toga mala je kasljala i imala temperaturu (ne visoku ali neznam kolika je bila) u bolnici su joj rekli da je najverovatnije virusno dobila secer. dok smo se svi bavili tim problemom bratanac od 4 god pocinje da pije vodu i iz straha od napred pomenute bolesti i njemu se odradi krvana slika i on seser 13. sada je u bolnici na ispitivanju. secer mu varira i sa terapijpm i bez pada do 3 i ide do 10. dijagnoza takodje virusno. Napominjem da niko u porodici do sada nije, ni sa jedne od strane, imao dijabetes. (provereno nekoliko kolena unazad)
Da li je moguce da su to virusi i sta nam je to ko uradio kada nam ovolika deca u srbiji obolese od dijabetesa?
sestra je u takvoj depresiji da samo sedi i krsi ruke i govori "kako cu dalje",( neznam gde da nadjem da procitam o tome nesto)

Pre mesec dana je sestra uvidela da joj devojcica od 10 god cesce piski proverila secer i ustanovljeno da je obolela od dijabetesa, nedelju dana pre toga mala je kasljala i imala temperaturu (ne visoku ali neznam kolika je bila) u bolnici su joj rekli da je najverovatnije virusno dobila secer. dok smo se svi bavili tim problemom bratanac od 4 god pocinje da pije vodu i iz straha od napred pomenute bolesti i njemu se odradi krvana slika i on seser 13. sada je u bolnici na ispitivanju. secer mu varira i sa terapijpm i bez pada do 3 i ide do 10. dijagnoza takodje virusno. Napominjem da niko u porodici do sada nije, ni sa jedne od strane, imao dijabetes. (provereno nekoliko kolena unazad)
Da li je moguce da su to virusi i sta nam je to ko uradio kada nam ovolika deca u srbiji obolese od dijabetesa?
sestra je u takvoj depresiji da samo sedi i krsi ruke i govori "kako cu dalje",( neznam gde da nadjem da procitam o tome nesto)
Вероватно и пре свега генетика.
Можда је генетику покренула исхрана, почев од времена гравидитета мајке, преко времена дојења, исхране деце итд.
Вирус је само окидач, ако је.
Нека им мајка остане прибрана, сада само од ње зависе, а за десетак година много се шта у терапији дијабетеса може изменути, поготово због напретака у области генских лекова.
Ситуација никако није закована.
Иначе још је гора ситуација с дијабетесом у развијеним земљама, типична болест исхране.

Nedovoljno informacija! Sta tacno pise kao diagnoza koju su postavili ti lekari koji su konstatovali Diabetes?

Pozdrav!

Nedovoljno informacija! Sta tacno pise kao diagnoza koju su postavili ti lekari koji su konstatovali Diabetes?

Pozdrav!

neznam, znam da to nije dovoljno sto sam napisala ali sam najvise iz nekog revolta to objavila.
dijabetes melitis (valjda tako jer nisam videla listu i nisam iz te branse i valjda se tako kaze)
sestricina je na insulinu 20 tak dana (ima 10 god )
bratanac je juce na klinici dobio tabletu (ima 4 godine)
dve porodice sa istim precima koji po saznanju nisu imali dijabetes.

neznam, znam da to nije dovoljno sto sam napisala ali sam najvise iz nekog revolta to objavila.
dijabetes melitis (valjda tako jer nisam videla listu i nisam iz te branse i valjda se tako kaze)

Јако ми је жао због овога што се догађа у твојој породици...
Посебно што су деца у питању...
Да ти не постављам цео текст овде јер је дугачак..
Иди на ову адресу и биће ти бар нешто јасније

Дијабетес код младих

Poslednja izmena od moderatora:

Ja sam pitao zato sto mi nije jasno kako je konstatovan Diabetes. A poznajuci rad "lekara" koji rade na nasim prostorima, nesto nisam siguran da je sve kako treba. Bilo je slucajeva da pogrese diagnozu i cak da se odredi Insulin kao terapija a uopste nije potrebno, cak i diagnoza bolesti nije tacna - a sve iz neznanja lekara. Nazalost to se dogadja neretko kod nas...

Pozdrav!

Dijabetes 2 je izleciva bolest
I nije bolest ugljenohidrata, kako tvrdi standardna medicina.

Dijabetes 2 moze se izljeciti, kontrolisati bez upotrebe lekova standardne medicine[metaforin , avandia , januvia,rezulin...]

Kod dijabetesa 2 bio nizak ispod 2 mmol ili visok preko 10 mmol moze se izlecit.

Dijabetes 2 kao sto sam rekao nije bolest ugljenohidrata, vec je to bolest enzima , peptida i masti. A najveca verovatnoca da je bolest enzima.
Sve ovo sto pisem moze se dokazati, ispitati.
Upotrebom lijekova za dijabetes 2 samo se stvaraju posledice po organizam i oboljela osoba nakon odredjenog vremena prelazi na inzulin a tu su jos vece posledice.

Nije ovo nikaka laz ili ne istina znaci mogu dokazati.

Takodje kod oscilacija secera nizak visok secer se moze dovesti u normalu.

Sada cu iznjeti jednu tvrdnju za kojoj u standardnoj medicini nema leka a to je da su dijabeticke predkome i kome izljecive, zvuci nenormalno ali je tako.

Dijabetes 2 je izleciv.

Dijabetes 2 je izleciva bolest
I nije bolest ugljenohidrata, kako tvrdi standardna medicina.

Dijabetes 2 moze se izljeciti, kontrolisati bez upotrebe lekova standardne medicine[metaforin , avandia , januvia,rezulin...]

Kod dijabetesa 2 bio nizak ispod 2 mmol ili visok preko 10 mmol moze se izlecit.

Dijabetes 2 kao sto sam rekao nije bolest ugljenohidrata, vec je to bolest enzima , peptida i masti. A najveca verovatnoca da je bolest enzima.
Sve ovo sto pisem moze se dokazati, ispitati.
Upotrebom lijekova za dijabetes 2 samo se stvaraju posledice po organizam i oboljela osoba nakon odredjenog vremena prelazi na inzulin a tu su jos vece posledice.

Nije ovo nikaka laz ili ne istina znaci mogu dokazati.

Takodje kod oscilacija secera nizak visok secer se moze dovesti u normalu.

Sada cu iznjeti jednu tvrdnju za kojoj u standardnoj medicini nema leka a to je da su dijabeticke predkome i kome izljecive, zvuci nenormalno ali je tako.

Dijabetes 2 je izleciv.

Ok, dokazi bilo sta sto tvrdis.

Pozdrav!

Sceka
imaj malo postovanja prema sebi a prema meni ne moras. Hvala

Glorina

Interesuje me gde u Beogradu postoji , institut, ili bolnica, privatna ordinacija ili specijalista[osoba endokrinolog] s kojim bih mogao obaviti razgovore, konsultacije , povodom diabetesa
Po internetu trazim ali ne mogu da nadjem taku osobu.

Da li mi neko moze pomoci , preporuciti vec duze vreme to trazim.

Inace sam i ja medecinski fitoterapeut.

Hvala

Sceka
imaj malo postovanja prema sebi a prema meni ne moras. Hvala

Glorina

Interesuje me gde u Beogradu postoji , institut, ili bolnica, privatna ordinacija ili specijalista[osoba endokrinolog] s kojim bih mogao obaviti razgovore, konsultacije , povodom diabetesa
Po internetu trazim ali ne mogu da nadjem taku osobu.

Da li mi neko moze pomoci , preporuciti vec duze vreme to trazim.

Inace sam i ja medecinski fitoterapeut.

Hvala

Ја иначе нисам медицински фитотерапеут...:)
Јел` ти хоћеш да се прегледаш код неког ендокринолога који се бави дијабетесом... или да убеђујеш ендокринолге-дијабетологе
да се диабетес лечи фитотерапијом?

Glorina

Ne treba mi endokrinolog da se pregledam, nisam ja diabeticar.

Meni treba ;
neka od institucija koja se bavi problemom dijabetesa[lecenje fitoterapijom , moze i privatni ordinacija], ili osoba[endokrinolog istrazivac, doktor ili neko iz tradicionalne medicine posto je ona priznata u zdravstvu Srbije da bih obavio razgovore na tu temu , kao sto sam izneo svoj stav.

Ja nemam potrebe da nekoga ubedjujem vec je to istina sto sam napisao, o dijabetesu 2, samo bih zeleo da to udje u legalne tokove da ne bude pod navodnicima nadriljekar, pa neka o tome sudi medicina kako standardna tako i tradicionalna.

Istina je da sam lecio ljude od dijabetesa 2 i 1 ali samo preko preporuka .

Normalno ja sam se bavio istrazivanjem ljekovitog bilja i lecenjem ljudi, ja poznajem svoj proizvod delovanje vreme , efekte na organizam.

Delovanje kod samo cu navesti dijabetesa 2 -kod niskog secera[hipo], kod oscilirajuceg secera . kod visookog secera[hiper]

Kod dijabetesa 1 kod komnih -predkomnih stanja. kod izrazito niskog secera[hipo], kod oscilirajuceg secera hipo-hiper, kod visokog secera[hiper]
Djelovanje na b celije i na jetru postotak ostecenja

Znaci to je okvir za razgovore, a sto sve kazem to je istina , zasto ovako pisem jer znam po nalazima od ljudi koji su ljeceni ..

Za sada se tvrdi da su virusi glavni pokretači autoimunog sistema kod dijabeta, ali isto tako i mleko (ne ljudsko) ima veliku neslavnu ulogu u broju dece obolele od tipa 1.
Čudi me da nakon dobijanja insulina dete nije došlo do faze remisije, tj. određenog oporavka pankreasa i ponovnog rada. Ta faza najčešće traje nekoliko meseci, ali može da bude i nekoliko godina. Nakon prestanka faze, neophodno je vratiti se na insulin.
Što se tiče naslednog faktora kod tipa 1, on je zanemarljiv i kreće se do nekih 7%, tako da ne čudi što niko u porodici nije bolovao, za razliku od tipa 2 koji gotovo uvek ima nasledno svojstvo. To su dve različite bolesti, kojima je slično ono najlošije - prestanak rada pankreasa.
Normalmo je da majka bude u depresiji, čak je preporučljivo da malo popriča se stručnom osobom oko saveta kako da prođe kroz tu fazu privikavanja. Moje je mišljenje da nema razloga za tolikom dramom. Kao što je moja preporuka da traži (ukoliko već nije dobila) nove insulinte, tj. analoge - kod nas su to najčešće Novorapid i Levemir. Uz redovno merenje (3-5 puta dnevno) glikemija, i uzimanje insulina (ne kako piše na papiru, već svakodnevno prilagođavanje doza ishrani i aktivnostima) neće biti nikakvih komplikacija. Tačno je da se ražim života malo menja, najviše ka zdravoj ishrani, ali to nije nešto drastično.
A kako će dalje... vrlo jednostavno i jasno - pomagaće svom detetu da nauči kako se koristi insulin, da prepozna hipoglikemije, kako da reaguje, da računa ugljene hidrate (danas se sve više računaju kalorije), da se ne stidi da kaže kakv zdravstveni problem ima i da uživa u životu. :)

Glorina

Ne treba mi endokrinolog da se pregledam, nisam ja diabeticar.

Meni treba ;
neka od institucija koja se bavi problemom dijabetesa[lecenje fitoterapijom , moze i privatni ordinacija], ili osoba[endokrinolog istrazivac, doktor ili neko iz tradicionalne medicine posto je ona priznata u zdravstvu Srbije da bih obavio razgovore na tu temu , kao sto sam izneo svoj stav.

Ja nemam potrebe da nekoga ubedjujem vec je to istina sto sam napisao, o dijabetesu 2, samo bih zeleo da to udje u legalne tokove da ne bude pod navodnicima nadriljekar, pa neka o tome sudi medicina kako standardna tako i tradicionalna.

Istina je da sam lecio ljude od dijabetesa 2 i 1 ali samo preko preporuka .

Normalno ja sam se bavio istrazivanjem ljekovitog bilja i lecenjem ljudi, ja poznajem svoj proizvod delovanje vreme , efekte na organizam.

Delovanje kod samo cu navesti dijabetesa 2 -kod niskog secera[hipo], kod oscilirajuceg secera . kod visookog secera[hiper]

Kod dijabetesa 1 kod komnih -predkomnih stanja. kod izrazito niskog secera[hipo], kod oscilirajuceg secera hipo-hiper, kod visokog secera[hiper]
Djelovanje na b celije i na jetru postotak ostecenja

Znaci to je okvir za razgovore, a sto sve kazem to je istina , zasto ovako pisem jer znam po nalazima od ljudi koji su ljeceni ..

Danas postoji više lekova na bazi tradicionalne istočne medicine koji imaju veliki procenat uspešnosti kod tipa 2. To nije slučaj sa tipom 1 koji se u okvirima današnje medicine ne leči.

Reefer
Danas postoji više lekova na bazi tradicionalne istočne medicine koji imaju veliki procenat uspešnosti kod tipa 2. To nije slučaj sa tipom 1 koji se u okvirima današnje medicine ne leči.

Da , tacno je da imaju procenat SAMO snizavana nivoa secera u krvi i krece se od maksimalno 10-20 posto efekat dijelovanja ali to je zanemarivo.

Recimo najpoznatija klinika za lijecenje dijabetesa tradicionalnom medicinom je klinika Madras u Indiji, ali njen efekat lijecenjaje trideset posto to je zanemarivo na visinu nivoa secera u krvi ,A nije dijabetes samo snizavanje nivoa secera. Ne postoji proizvod kod njih da moze da kontrolise-izljeci predkomna stanja-komna, nizak secer ispod 1 mmol da vrati u normalu , ili proizvod kod oscilirajuceg secera, ili proizvod kod hiper glikemije predkomnih -komnih stanja da kontrolise tako visok secer, ili da vrsi regeneraciju beta celija.
Porast dijabetesa recimo u tim zemljama na godisnjem nivou je alarmantan preko 12 posto na broj stanovnika. a tako je i u Kini...
A tek u Evropi je katastrofa i oni imaju proiizvode a ima ih i ovdje kod nas njihov je efekat zanemariv, prodaju se reklamiraju se znam to.

Oni nemaju proizvod recimo da mogu da lijece dijabetes 2 Samo biljnim lekom bez UPOTREBE LIJEKOVA standardne medicine[za mene je to biljni proizvod i lijek.A poznato je kakve posledice ostavljaju lekovi standardne medicine za dijabetes, recimo neki su zabranjeni u Eu i Americi

Sto se tice dijabetesa 1 moje je misljenje da je i on izljeciv i moze se kontrolisati tradicionalnom medicinom.
Jedino NIJE izljeciv ukoliko je doslo do ostecenja hipofize.

Recimo ukoliko se uradi c-peptid nalaz tacno se moze odrediti, procjeniti dalji tok lijecenja,pankreas b celije kao i jetra imaju mogucnost regeneracije,
Sve zavisi koliki je postotak ostecenja pankreasa.Da bih se organizam endokrini normalizovo.

Ako su te bilo koje zemlje efikasne u lijecenju diabetesa zasto je kod njih porast dijabetesa jako velik[a ne da neko reklamira tudje proizvode imamo mi sve samo nemamo pameti poneki
Nekome ce ovo izgledati suludo , da neko lupa, da se igra tudjim problemima ali je to istina.A istinu je tesko dokazati

Zato kazem lecijo sam ljude samo preko preporuka da ne bih bio nadriljekar ili sukob s institucijama zato sve sto napisem to je iz prakticnog dela lijecenja osoba od dijabetesa.Valjda ce dati Bog pa cu moci reci javno. I pisacu

Ne, ne mislim na preparate za snižavanje šećera u krvi, već pomoćna sredstva (to je jedini način za legalizovanje tradicionalne medicine) koja regenerišu pankreas ili pomažu kod uzimanja insulina (u slučaju gde pankreas luči insulin, ali ga organizam ne koristi).
C-peptid kod tipa 1 nema značaja, jer β ćelije pankreasa lagano nestaju, usled pokretanja autoimunog sistema. Suština je zaustaviti taj proces, a to danas nije moguće.

Back