topmodelsica
Elita
- Poruka
- 20.597
Proslo je tek 6 meseci od kako su mi otkrili secernu bolest, endokrinolog mi je rekla da ne jedem vise nego sto je dozvoljeno. Javicu vam kako mi ide, za sada ne prodje mi ni jedan dan da ne izmerim secer preko 10.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I dalje ne uspevam da stavim secer pod kontrolu. 21. jula idem na kontrolu kod endokrinologa, znam sta ce mi reci, da se pridrzavam propisanog nacina ishrane, a ja to ne mogu. Ne znam sta da radim.

Odluka je na tebi, ili da se pridrzavas datih saveta ili da zavrsis u jednom trenutku u vrlo ozbiljnom stanju u bolnici.
Pa ti izaberi.
Koliko mi dajes godina do tog trenutka ako jedem sta mi se svidja? Mislis na komplikacije sa ocima, bubrezima i kardiovaskularnim sistemom?

po prirodi sam optimista pa sam ovaj put resila da podvucem crtu i objavim rat hrani

Koliko mi dajes godina do tog trenutka ako jedem sta mi se svidja? Mislis na komplikacije sa ocima, bubrezima i kardiovaskularnim sistemom?

re ili kasnije želećeš da imaš dete.Svako oštećenje usled šećerne bolesti nosi rizik po tebe.Svaka loša glikoregulacija utiče na bebu,koja može da bude rođena sa velikim anomalijama.Pozdrav svima, ja sam nov ovde...ali imam DM vec dooosta dugo...Zanima vas neki nedeljni plan ishrane...inace ja sam sportista, pada uporedim sa mojim...Radi se o tipu 1, imam 17 god...Inace cuo sam juce na B92 da je neka zena rekla kako isto ima sina od 17 god..i rekla je da Mi(dijabeticari) ne smemo ici u diskoteku?!?..ne smemo se ljubiti ?!?kakva GLUPOST...I jos jedno pitanje u vezi sa novim gripom:da li mi moramo odmah da se vakcinisemo..da li imamo neku prednost...???
Unapred hvala svima..![]()
A kako se to meri secer u kucnim uslovima? Pretpostavljam da se u apoteci nabavi neki aparatitj pa se testira vlastiti urin ili neka, bogme, druga izlucevina?

Moja najbolja prijateljica je dugogodišnji dijabetičar i ima prioritet pri vakcinisanju svake godine, pa i ove.Мислим да нећете ући у угрожену категорију становништва, тј. приоритет.

mene malo zbunjuje što si ti i do sad bila na Lantusu... Ovde se drugačije radi, otkad sam endokrinologu pomenula da planiram trudnoću pre godinu dana, prebačena sam na IKIT th, (actrapid 4,6,4 j.+ insulatard 8 j.). Važno je da u trudnoći dobijaš humane insuline, a ne analoge. 
Nerval, svako od nas to kad-tad dozivi- da shvati da je bolje kontrolisati nego sanirati posledice![]()

zbog masti?Следећу храну треба буквално "заборавити" :
- Маргарин;