Dijabetes (Shecerna Bolest)

Interesuje me posto vec desetak godina pijem lekove za secer,koja je to granicna vrednost SUK-a,kada se prelazi sa lekova na insulinsku terapiju.Poslednje vrednosti su bile za dnevni profil....07.00h...8,6.....13.00h.....6,2..... i u 18.00h....4,3 a vrednost Hba1c...9,37!!!
Da li su ovakve vrednosti za Diabettis mellitus tip II vec neki signali da bi trebalo koristiti insulin????

Poslednja izmena od moderatora:
Interesuje me posto vec desetak godina pijem lekove za secer (Amaryl,gluformin,tefor sa menjanjem doza),koja je to granicna vrednost SUK-a,kada se prelazi sa lekova na insulinsku terapiju.Poslednje vrednosti su bile za dnevni profil....07.00h...8,6.....13.00h.....6,2..... i u 18.00h....4,3 a vrednost Hba1c...9,37!!!
Da li su ovakve vrednosti za Diabettis mellitus tip II vec neki signali da bi trebalo koristiti insulin????

Још увек нису. Када ти инсулин, наште, буде 10 mmol/l , и када буду постојали катаболички докази инсулинске зависности (губитак телесне масе), онда постајеш дефинитивно кандидат за инсулин.
Наравно, поред гликемије потребно је одрадити још неке биохемијске провере, али оно горе наведено је примарни показатељ.
Не даје се одмах сам инсулин. Већ се прво проба комбинација инсулина са неким оралним препаратом. ;)

Cao ljudi,
Moj problem je moj muz. On se prosle godine u avgustu razboleo. Imao je jako tesku upalu pankreasa. U bolnici su odma poceli sa insulinom. Interesuje me da li postoji sansa da se ovakvi pacijenti ikada skinu sa insulina , s obzirom da prima 8 j uvece ( a po izlasku iz bolnice je primao 3 puta dnevno). Pridrzava se dijete, smrsao je oko 40 kg, i primetila sam da mu se mnogo proredila kosa.
I da, zaboravila sam da napisem da ima 38 god.

A sta i koliko jedete u toku dana? Moja mama ima dijabet i izgladnjuje se svakog dana... Doktor joj nije nista posebno rekao o ishrani.
Промени доктора.
Мој отац има тачно, у јулу, 20 година дијагностификован дијабетес(обично се он вуче неколико година пре дијагностификовања, на ниско повећаним вредностима глукозе)и од почетка главна терапија је била исхрана!
Као и данас уосталом. Пази на време уноса хране, број уноса, калоријску вреднос и тип хране(пуно пресног поврћа, осредње количин воћа, нема запршке, лакша меса као риба, пилетина, ћуретина, телетина, јаја само кувана...).
Храна је основна терапија код дијабетеса и основни узрок појаве, боље речено епидемије дијабетеса данас, јер су људи прешли на потпуно смеће од клопе.

Cao ljudi,
Moj problem je moj muz. On se prosle godine u avgustu razboleo. Imao je jako tesku upalu pankreasa. U bolnici su odma poceli sa insulinom. Interesuje me da li postoji sansa da se ovakvi pacijenti ikada skinu sa insulina , s obzirom da prima 8 j uvece ( a po izlasku iz bolnice je primao 3 puta dnevno). Pridrzava se dijete, smrsao je oko 40 kg, i primetila sam da mu se mnogo proredila kosa.
I da, zaboravila sam da napisem da ima 38 god.

На жалост, пацијенти који преживе панкреатитис углавном доживотно морају да примају инсулин.Дијабетес је ту последица прележане упале.
Додуше, ређе се дешава да се након првог прележаног одреди као доживотна терапија инсулин (тј. ређе се дешава да дијабетес заостане као последица након првог панкреатита), али како не знам колико је била тешка форма у питању, не могу ти ни дати довољно прецизан одговор.:)
Запаљење панкреаса уништи ћелије у панкреасу које продукују инсулин тако да је то логична супституција.

Убудуће, мора стриктно да води рачуна о својој исхрани. И да батали алкохол под обавезно, али и цигарете и масну храну.
Након панкреатитиса, пацијент би требао живот да промени из корена.

A sta i koliko jedete u toku dana? Moja mama ima dijabet i izgladnjuje se svakog dana... Doktor joj nije nista posebno rekao o ishrani.
Нико не сме да се изгладњује, а камоли особе које имају дијабетес.
Изгладњивање је може увести у хипогликемијски шок уз узимање инсулина. И то стање је подједнако опасно као и хипергликемијски шк који је последица не узимања инсулина.

Промени доктора.
Мој отац има тачно, у јулу, 20 година дијагностификован дијабетес(обично се он вуче неколико година пре дијагностификовања, на ниско повећаним вредностима глукозе)и од почетка главна терапија је била исхрана!
Као и данас уосталом. Пази на време уноса хране, број уноса, калоријску вреднос и тип хране(пуно пресног поврћа, осредње количин воћа, нема запршке, лакша меса као риба, пилетина, ћуретина, телетина, јаја само кувана...).
Храна је основна терапија код дијабетеса и основни узрок појаве, боље речено епидемије дијабетеса данас, јер су људи прешли на потпуно смеће од клопе.
Тачно ! :)

Sto se tice njegovog pankreatitisa (crp mu je bio oko 600), dr mu je rekao kad ga je primio u bolnicu da cekamo 72 sata , kad je proslo to vreme, dr je samo rekao VASKRSO SI. Uz Boziju pomoc preziveo je nesto sto prezivi 1 od 1000.A sto se dijete tice naravno da se pridrzava svega, retko kad pojede nesto sto ne sme (pohovano, przeno) , a alkohol NIKAKO, Jako je disciplinovan po pitanju dijete i lecenja , ali mi je zao sto se on jos uvek nada da ce da se skine sa insulina, odnosno tu nadu mu je dr ulio, mada ja ne verujem, on misli da ce da mu zamene insulin tabletama .Mislim da su male sanse za to, iako njemu secer nije ogroman, samo jos uvek nismo otkrili od cega mu skace secer (osim kada je nervoza u pitanju), pre neki dan je pojeo 9 kugli sladoleda (verovali ili ne) i secer mu je pre davanja insulina bio 9 (sto ja mislim da nije tako strasno), ali zato se nekad desi da mu posle kafe u kojoj stavi natren secer bude 11. Da li je moguce da je od natrena ?

Па зар тај шећер није специјално прављен за дијабетичаре?

Ако јесте, онда је његов висок шећер последица неадекватно одређене дозе инсулина. ;) Мора да му се коригује терапија.

Sto se tice njegovog pankreatitisa (crp mu je bio oko 600), dr mu je rekao kad ga je primio u bolnicu da cekamo 72 sata , kad je proslo to vreme, dr je samo rekao VASKRSO SI. Uz Boziju pomoc preziveo je nesto sto prezivi 1 od 1000.A sto se dijete tice naravno da se pridrzava svega, retko kad pojede nesto sto ne sme (pohovano, przeno) , a alkohol NIKAKO, Jako je disciplinovan po pitanju dijete i lecenja , ali mi je zao sto se on jos uvek nada da ce da se skine sa insulina, odnosno tu nadu mu je dr ulio, mada ja ne verujem, on misli da ce da mu zamene insulin tabletama .Mislim da su male sanse za to, iako njemu secer nije ogroman, samo jos uvek nismo otkrili od cega mu skace secer (osim kada je nervoza u pitanju), pre neki dan je pojeo 9 kugli sladoleda (verovali ili ne)?
Како кад тврдиш да се јако придржава дијете и пази на исхрану?:think:?
i secer mu je pre davanja insulina bio 9 (sto ja mislim da nije tako strasno), ali zato se nekad desi da mu posle kafe u kojoj stavi natren secer bude 11. Da li je moguce da je od natrena ?
Буде због кафе тј кофеина који ,,истерује" глукагон из јетре( енергетска резерва организма), а не због заслађивача који има 0(нула) калорија!

Занимљив податак ово с кафом.
Нисам знала. 'фала лепо. ;)

Али не дешава се свима. :think:
Па углавном важи за све дијабетичаре, као и да се јави скок шећера у крви приликом дужег купања у топлој води, нпр.
Али наједноставнија провера је да се купи мали кућни апаратић са трачицама за мерење ШУК и да се тако утврди како тачно шећер варира зависно од оброка, типа исхране, физичке активности...
Ћале је 2005. када још нису били попусти за пензионере купио Новартисов апаратић за, у динарској вредности, негде око 90 евра, и веома је тачан, што је проверавао упоредним мерењем апаратом и у лабораторији ДЗ.

Sto se tice aparata za merenja mi imamo xceed, on je bio oko 50-60 eur(sa trakicama koje dodju uz njega) i super je meri glukozu i keton (to ne znamo sta je )

Кетонска тела тј. ацетон (кетон, како год) је разградни продукт метаболизма који се таложе услед недостатка инсулина. Самим тим је индикатор регулисаности шећера у крви. ;)
Зато мерите и кетоне.

U lecenju diabetesa najvaznije je znati uzrok.
A pankreas [langerhansovi otocici ], jetra [ lipidi] to su isto posledice diabetesa 1 ili 2.Kao sto je i neuropatija , krvotok , oci , stopalo ..itd.

Nemoze se nesta leciti , samo jedan deo tela , npr.pankreas sta je sa drugim endokrinim zlezdama . Kaza reanmisija sta je to -sve vece komplikacije. bolesti'.

Nije diabetes nastao od bolesti jednog organa. Nije diabetes hirurgija ili mikrohirurgija[svaka cast]

Znaci , celi organizam treba leciti -vrsiti detoksikacije , ciscenje organizma .
I uspeha mora biti .

Da li je diabetes izleciv
У директном смислу не.
Бар не са исхраном каква је данас, чак и са исхраном по препоруци лекара, светске здравствене организације, нутрициониста...
Ако пак дијабетес посматраш као вид реакције, или последицу алергије на храну да.
Може се потпуно елиминисати пресном храном за 3-12 месеци, али ће се повратком на уобичајену, денатурисану храну и дијабетес вратити.
Имаш преведену, са немачког, књигу Ернста Гинтера: Живети без болести, па покушај, мање је од 1000 дин у књижарама, а вероватно се може скинути и са интернета.
Мада поштено говорећи за оне који су одрасли на термички обрађеној храни то је испит воље, али делује!
Апсолутно!
Sta je uzrok diabetesa 2 i 1
Постојање наследне склоности, која се међутим, као и за већину других болести неће манифестовати, ако нема услова који ће је покренути и одржавати.
Ми смо функционални организми, иза нас је несхватљиво дуго време еволуције и требало би да шљакамо ко сатићи, али...
Смеће од хране коју конзумирамо, стаички начин живљења, неприродни ритам живота, чак и такве ствари као недовољно излагање сунцу(дивна Харвардова педесетогодишња студија над узорком од око 70К људи; просто су убили хистерију фармацеута о претераном инсистирању на заштитним кремама), живот изложен загађењу од индустријског, саобраћајног, чак и разни кућни освеживачи ваздуха, бука, синтетичка одећа...
Неке од набројаних ствари изазваће дијабетес, неке неку другу болест, али барем за оно што је могуће треба покушати да се умањи или елиминише.
Posledice su poznate

Licno se slazem ovo sa hranom sta jedemo . To je tacno

U lecenju diabetesa najvaznije je znati

Uzrok -
Ne moze se diabetes leciti pojedinacno. Kad kazem pojedinacno mislim na pankreas[langerhansovi otocici celije a , b, d] ili jetra [lipidni status.

Pojedinacno vrsi se samo stimulacija jednog organa, Nije organizam coveka jedan organ. Sta se dobija tom stimulacijom [dobijaju se posledice neuropatija , nefropatija , dijabeticko stopalo , krvotok i na kraju diabetes ispidus .

Ja ne pisem standardno sta je neko tamo rekao ili napisao da li o placebo efektima ili o suplementima.

Uzrok diabetesa nije sedenje , debljina , stres , samo priznam da je jedan deo hrana. Zasto postoje antitela ili globulini-imuno[gama globulini]

Uzrok je centar hipotalamus - hipofiza , u lancu tog metabolizma ili endokrinog sistema nastupaju prvo posledice pankreasa, jetre, pa dalje sve posledice npr , krvotok , oci , zivci , muski problemi, bubrezi itd.

Zadnji oblik svih posledica uz cesta hipoglikemije] komiranja je kako ga zovu diabetes ispidus -otkazivanje bubrega . Centar otkazivanja mozak . Ne kontrolisano mokrenje koma , kraj.

Oksidacija i detoksikacija je jedini nacin lecenja . Malo spominjane reci ,I ne vidim na forumu ili nazovimo strucnjaka da se bave ovom temom . Prevedeno na srpski ubacivavanje kisika u organizam i ciscenje organizma . To je put k lecenju i izlecenju . A standardne teme koliko puta jesti, koliko debljina coveka , koliko ugljenohidrata... nije svaci organizam isti da bi se primenjivao jedan , naglasavavam jedan lek ili isti metod za sve . Ako je isti metod za sve nesto tu nije dobro. Samo cu reci jos ovo svaci organizam uzima ono sto mu nedostaje a hrani svoje celije ili tkiva preko receptora.Koji daju snagu , energiju .

Kad sam spomenuo oksidacija i detoksikacija mislio sam na ljecenje ljekovitim biljem. Nastavicemo ...poz

Не бих се сложила да је крајњи облик дијабетес мелитуса, дијабетес инсипидус.
Дијабетес инсипидус је ентитет за себе и нема везе са нагомилавањем глукозе у организму.
Настаје као последица неадекватног лучења антидиуретског хормона на нивоу хипофизе или не реаговања бубрега тј. рецептора у бубрезима на антидиуретски хормон-дакле неурогени или нефрогени дијабетес.;)

Што се оксидације тиче, то код неког функционише, код неког не. Мислим на све алтернативне методе лечења. Уосталом, дијабетес је генетски условљен, посебно тип 1. Фелерични ген је на 6-ом хромозому и ту ништа не може помоћи. Евентуално, у будућности, генетски инжињеринг.

Imamo razlicita misljenja to je dobro.
1. Poznat mi je odnos hromozom6-autozom-bazni parovi.

Zato ikazem da su sve posledice diabetesa panrkeas[otocici ], jetra[ lipidi , i druge , posledice .[ krvotok , bubrezi , itd]

Diabetes 2 nije genetska bolest to se moze [stotine primera ilibolest debljine ili ugljenohidrata ili standardnih metoda. Zasto ovako kazem , znam daje tako i da se moze dokazati

Dijabetes 1 isto vrlo mali postotak autoimune bolesti i to se moze analizairati po tacki[1].

Bitan je metod i nacin lecenja da bi se pokrenula tacka[ 1].Tu je problem i ne istrazeno i teorisko podrucje .

Oksidacija , detoksikacija na tom sistemu pociva i biljni i zivotinjski svet, Zasto
Pa priroda je to izmislila prije nas Sad mi neke nove termine izmisljamo .

I biljke imaju svoj ciklus radjanja , bolesti zivota smrti . Samo mi trebamo da uzmemo ono najbolje sto nam priroda daje , tu je problem jer priroda je intiligentnija od nas.
Znaci samo treba znati biljke, vitamine , minerale i aktivne grupe biljaka

A sta mi ljudi znamo samo neke termine .

Kazem , oksidacija , detoksikacija je put k izlecenju i resavanje problema[1]

------ ----- poz

Odgovor
....... Gospod nam je dao milost i osobenost
blago onom ko ih obilato koristi [ljekovito bilje]
-Sveto pismo -
sirah 38, stih 4
-----------------------------------------------------------------------------------------
Nastavicemo temu o diabetesu

...jednom tatinom prijatelju se svidele tatine nove najke, hteo da ih kupi ali nije bilo broja pa je tata morao da mu da svoje... kaze da vec 20 godina drzi secer na granici ili pod kontrolom tako sto svaki dan pretrci nekoliko km i popije po 1 casu crvenog vina...kaze najke su najbolje i najduze mu traju :D

Back