decenijama sam vukao visoki secer - imao sam 2 puta godisnje sisrematski pregled.secer je bio 10-12 kako kad,nisam obracap paznju na to jer sam bio mlad,jak,glup i medicinski neobrazovan.neredovan zivot,alkohol,nekretanje,stresovi su se pokazali.jednom posle burne alkoholne noci u kupatilu sam izmokrio aceton.tada nisam znao sta je to.mislio sam da sam prosuo aceton.sve sam to na nogama presao.poceli su nervi na butinama da budu neosetljivi,jednom potmuli bol u grudima,ednem malo,prodje i posle 6 meseci ponovo,sedim,krkam prasetinu,ladno pivo i bol.ukapirao sam odmah.dovukao sam se do kola i nekako dovezao da hitne pomoci.probali su da mi urade stent,posle mnogo muka su odustali,posledice prvog infarkta,i otiso sam pod noz.3 struki bajpas - graftovi od vene iz noge i onaj jedan arterijski.povecani secer mi je sve to napravio.posle operacije pokusavam da ga skinem i to nekako kilavo ide jer sam skroz nedisciplinovan-pogresna hrana,neaktivnost i alkohol.ima neko udruzenje - plavi krug i nikako da odem tamo da razmenim iskustva.sada insulin uvece i ujutro forxiga i nekako je tu secer oko 7-8 .po meni pazljivo pratiti kod unosenja hrane odgovor organizma - stalno meriti.sto vise aktivnosti,koliko mozes.i svestan si da sada idu redom druge stvari : tromboza,bubrezi,oci itd..uopste nije naivno na tom ubrzanom putu ka mantuu.