Дијабетес - крепавам!

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
....смета ми слатко. Слабо га једем.

Благо теби !
Ја обожавам слатко, а смета мом телу.

Утеху налазим у чињеници да Метформин успешно елиминише шећер,
једино треба имати увек ве це шољу поред себе !

Мој проблем су угљени хидрати.

У ком смислу су ти проблем полисахариди ?
Не можеш да их се ослободиш или шта ..?

Проблем су једино ако много волиш хлеб, кромпр итд
и не умеш да једеш без њих.

У супротном, ако ниси зависник - све је ок
односно смањи унос !

Мојим венама тече ШЕРБЕ за баклаве !! Признајем.....ендкрг. ми је преписао "Глуформин" 2 х 1000 мг али ја сам одбијао да се придржавам тога јер ми је онај профилни, тромесечни био 7 и сматрао сам да нема потребе да пијем. Одкуд сад ово.....Бог те пита !! Раније сам нпр. возио собни тренажер и шећер је био одличан. Сваки дан сам возио по 30 км за 75 минута. Када сам у пар наврата долазио на 105 кг шећер би био 5.5 али ми кардиолог забранио да имам више кардио тренинге јер ми срце багује. Имам средње оштећење срчаних залистака. Проп'о сам к'о држава !!

Не дај се КраНпе! Ови људи имају много добрих савета, послушај их. :ok:

Inače podela dijabetesa se vrši na dosta složeniji način , postoji više vrsta dijabetesa, a tip 1 i tip 2 bi bila samo prosta podela. Kod tipa 1 pankreas , odnosno njegove beta ćelije ne luče inuslin - tako da ga praktično nema u krvi i mora da se unosi insulin potkožno.
I kod tipa dva moze da se desi da pankreas ne luci insulin, zar ne?

Ма имао сам ја 148 једно време. Сад имам 118 на механичкој и 120 на дигиталној ваги. Једем не више од 2000 кал. на дан. Пре сам сваки дан имао кардио тренинге али ми скоро кардиолог радио ултра звук срца и забранио да више то радим због срчаних залистака. Шетња ми је најбоља. Само што сам се сад улењио. А и нешто ми мрско кад шетам по топлом. Смета ми знојење. Нервира ме топлина.
Ti mislim samo treba na secerasku dijetu, stesaces se za mesec dana. Meni je lekarka prepisala. Cim tebi ne treba insulin, i nemas
tegoba, nista nije opasno, ko kod mene...

Pa koliko se ljudi skinulo sa dijabetesa jesi li pratio? Skini prvo salo i visak. Vidio si cak i javno u emisiji "najveci gubitnik" da su neki sa skidanjem ogromne kilaze regulisali secer i skinuli se sa tableta. Drugo: pronadji nesto od Ricarda sulca,on lijeci dijabetes kao obicnu gripu. Proguglaj malo ili skini njegovu besplatnu knjigu na sajtu ilirikum net. Trece,raspitaj se o sirovoj biljnoj ishrani koja lijeci i rak i tumor i dijabetes.
Људи пре седам дана сам вадиЈо крв ! Шећер на ПРАЗАН СТОМАК 15 !!!! После оброка 22 !!! Толики ми је био са 146 кг а сад имам 120 и опет исто. Скратио сам желудац. Једем сасвим нормално или мање од нормалног и опет ништа. Лечим се од хипотиреозе од 2006. год. Од тада имам проблем са дијабетесом тип 2. Моје прво питање.....како до сада толики шећер није узео свој данак у организму и друго питање......кад ће почети да га узима !! Ах да....да ли би се шта променило ако бих липосукцијом и затезањем коже извадио нпр. 10-12 кг ?

Купио сам га прекјуче кад сам поставио тему.
Kako misliš kupio?
Kod nas uđeš u apoteku: dobar dan, trebao bi mi aparat za mjerenje šećera u krvi
-koji želite (pa nabroji ponudu)
I kažeš hvala, odeš, dobiješ još 10 trakica uz aparat
Inače, za tebe je rješenje idealno Inzulinska pumpa, malo pročitaj o tome, informiši se, malo više košta ali si onda bar miran. Organizam sam uzima kad treba i koliko mu treba insulina, mnogo prednosti ima inzulinska pumpa.

I kod tipa dva moze da se desi da pankreas ne luci insulin, zar ne?
Može da se desi da nedovoljnu luči i da to bude pretežno problem , ali najčešće je problem tzv insulinska rezistencija na nivou receptora ciljanih tkiva, znači postanu neosetljiva na insulin , pa pankreas luči više insulina - hiperinsulinizam, što na kraju i dovede do toga da se ćelije pankreasa iscrpe potpuno, pa se mora dodati i insulin u terapiju.

Kako misliš kupio?
Kod nas uđeš u apoteku: dobar dan, trebao bi mi aparat za mjerenje šećera u krvi
-koji želite (pa nabroji ponudu)
I kažeš hvala, odeš, dobiješ još 10 trakica uz aparat
Inače, za tebe je rješenje idealno Inzulinska pumpa, malo pročitaj o tome, informiši se, malo više košta ali si onda bar miran. Organizam sam uzima kad treba i koliko mu treba insulina, mnogo prednosti ima inzulinska pumpa.
Insulinska pumpa je idealno rešenje za tip 1 ili kada nema insulina dovoljno da mora da se unese. Ona imitira normalnu sekreciju insulina kao kod zdrave osobe , najpribližnije.

Insulinska pumpa je idealno rešenje za tip 1 ili kada nema insulina dovoljno da mora da se unese. Ona imitira normalnu sekreciju insulina kao kod zdrave osobe , najpribližnije.
Moja prijateljica ima pumpu i tip 2, dobila je besplatno jer je oboljela prije 18. godine (sad ima 33) a kod nas je besplatna svima sa tip 1 i djeci do 18 godina, tip 2

Moja prijateljica ima pumpu i tip 2, dobila je besplatno jer je oboljela prije 18. godine (sad ima 33) a kod nas je besplatna svima sa tip 1 i djeci do 18 godina, tip 2
Obično je u tim godinama tip 1 najčešći. I kod nas je besplatna samo se teško sarađuje sa pacijentima , postoji ta stigma oko nošenja

decenijama sam vukao visoki secer - imao sam 2 puta godisnje sisrematski pregled.secer je bio 10-12 kako kad,nisam obracap paznju na to jer sam bio mlad,jak,glup i medicinski neobrazovan.neredovan zivot,alkohol,nekretanje,stresovi su se pokazali.jednom posle burne alkoholne noci u kupatilu sam izmokrio aceton.tada nisam znao sta je to.mislio sam da sam prosuo aceton.sve sam to na nogama presao.poceli su nervi na butinama da budu neosetljivi,jednom potmuli bol u grudima,ednem malo,prodje i posle 6 meseci ponovo,sedim,krkam prasetinu,ladno pivo i bol.ukapirao sam odmah.dovukao sam se do kola i nekako dovezao da hitne pomoci.probali su da mi urade stent,posle mnogo muka su odustali,posledice prvog infarkta,i otiso sam pod noz.3 struki bajpas - graftovi od vene iz noge i onaj jedan arterijski.povecani secer mi je sve to napravio.posle operacije pokusavam da ga skinem i to nekako kilavo ide jer sam skroz nedisciplinovan-pogresna hrana,neaktivnost i alkohol.ima neko udruzenje - plavi krug i nikako da odem tamo da razmenim iskustva.sada insulin uvece i ujutro forxiga i nekako je tu secer oko 7-8 .po meni pazljivo pratiti kod unosenja hrane odgovor organizma - stalno meriti.sto vise aktivnosti,koliko mozes.i svestan si da sada idu redom druge stvari : tromboza,bubrezi,oci itd..uopste nije naivno na tom ubrzanom putu ka mantuu.

e da,meni kad pojedem lepu toplu kiflu sa dosta maslaca to napravi takvu eksploziju u telu.secer brzo ode preko 20.ma jedna kifla.moras da bude disciplinovan.po meni nikakva liposukcija.samokontrola,disciplina,druziti se sa ljudima koji imaju iste probleme i rezultati ce doci.ne brzo ali ce biti bolje.

Ja pojedem kilo prasetine (bez hleba), popijem tri litra vina, sutra odem u teretanu dižem 140 na benču... Krvna slika odlična, jak sam ko june u 48. Nije poenta da se hvalim nego mi je žao kad vidim koliko ljudi jebbe loša genetika
Ajmo babe, momak 48

Mozak radi?
Tema: bolestan traži pomoć, zdrav ga zajebava

Trebalo je da nas još bombarduju, vidim ja...

burek i pljeskavica za osobe sa dijabetisom nije ishrana

burek i pljeskavica se nalaze skroz gore na ovoj sliki

Pogledajte prilog 1409772
Izuzetna pomoć od slike
Posebno drugi, treći i peti red.
Sad je sve jasno, primenjujemo i pokazalo se

Ko kaže da dijabetičar ne sme pljeskavice?
Sme i med i groždje... ali tek toliko "da ga želja mine"
I kajmak sme ali jedno parče i tanko namazano

Проблем су једино ако много волиш хлеб, кромпр итд
и не умеш да једеш без њих.
hleb beli nikako, samo integralni. mora vrlo malo da se jede, 2 jaja nedeljno maks. Prava dijeta, je dosta stroga, jer meni bilo sta da pojedem,
posle moram insulin. Jedino kad jedem slatki kupus mogu dv tanjira, jer on je seceraska premija, ne dize secer uopste.
I nakon 18h nema nikakvog jela. Opasno je.

i ja jeo nekad kilo i po prasetine uz par litara vina ali mislim da me umakanje dokrajcilo.obozavao sam da u ljute papricice umacem leba dok cekam prasetinu.ma to je 100 posto .i genetika .iako nikad niko u familiji,koliko se zna,nije imo problema sa secerom.ko to zna,umiralo se i ranije od nicega brate.ako nije metak onda je jektika.....a nisu imali ni forume da tamo dizu-spustaju pritisak.

Izuzetna pomoć od slike
Posebno drugi, treći i peti red.
Sad je sve jasno, primenjujemo i pokazalo se

Ko kaže da dijabetičar ne sme pljeskavice?
Sme i med i groždje... ali tek toliko "da ga želja mine"
I kajmak sme ali jedno parče i tanko namazano
Смеш све али под условом да си добро упућен у сопствени инсулинско-угљенохидратни однос.
Тј. да знаш колико ти скаче шећер од које намирнице па самим тим и која доза инсулина ти треба.
А то је јако тешко комбиновати ако је човек на таблетама. Са боцкањем је знатно лакше.
Зато они који су на оралној терапији, морају да буду много дисциплинованији.
Другим речима, онако како сам ти већ рекла, нађи таблицу гликемијских индекса намирница и бирај оне са што нижим индексом да ти буду окосница исхране.

Смеш све али под условом да си добро упућен у сопствени инсулинско-угљенохидратни однос.
Тј. да знаш колико ти скаче шећер од које намирнице па самим тим и која доза инсулина ти треба.
А то је јако тешко комбиновати ако је човек на таблетама. Са боцкањем је знатно лакше.
Зато они који су на оралној терапији, морају да буду много дисциплинованији.
Другим речима, онако како сам ти већ рекла, нађи таблицу гликемијских индекса намирница и бирај оне са што нижим индексом да ти буду окосница исхране.
Ti si jedno VEEELIKO :heart:

hleb beli nikako, samo integralni. mora vrlo malo da se jede, 2 jaja nedeljno maks. Prava dijeta, je dosta stroga, jer meni bilo sta da pojedem,
posle moram insulin. Jedino kad jedem slatki kupus mogu dv tanjira, jer on je seceraska premija, ne dize secer uopste.
I nakon 18h nema nikakvog jela. Opasno je.
Gazirani sokovi - NI U LUDOM LUDILU
A i ostali industrijski sokovi su krcati šećerom

E sad, sve ovo važi kada je početna faza bolesti a šećer luduje u nekim granicama koliko toliko 8-13...
Medjutim autor je naveo vrlo visoke višegodišnje vrednosti.
A to znači da mora da prekontroliše funkcionalnost ostalih organa naročito bubrege i srce.
Zato i kažu da je to podmukla bolest.

Sa preko 20 šećera u krvi, daleko bilo da se poseče...

Back