Дијабетес - крепавам!

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.601
Људи пре седам дана сам вадиЈо крв ! Шећер на ПРАЗАН СТОМАК 15 !!!! После оброка 22 !!! Толики ми је био са 146 кг а сад имам 120 и опет исто. Скратио сам желудац. Једем сасвим нормално или мање од нормалног и опет ништа. Лечим се од хипотиреозе од 2006. год. Од тада имам проблем са дијабетесом тип 2. Моје прво питање.....како до сада толики шећер није узео свој данак у организму и друго питање......кад ће почети да га узима !! Ах да....да ли би се шта променило ако бих липосукцијом и затезањем коже извадио нпр. 10-12 кг ?

Људи пре седам дана сам вадиЈо крв ! Шећер на ПРАЗАН СТОМАК 15 !!!! После оброка 22 !!! Толики ми је био са 146 кг а сад имам 120 и опет исто. Скратио сам желудац. Једем сасвим нормално или мање од нормалног и опет ништа. Лечим се од хипотиреозе од 2006. год. Од тада имам проблем са дијабетесом тип 2. Моје прво питање.....како до сада толики шећер није узео свој данак у организму и друго питање......кад ће почети да га узима !! Ах да....да ли би се шта променило ако бих липосукцијом и затезањем коже извадио нпр. 10-12 кг ?

1. Мораш редовно узимати преписану терапију
2. Мораш се ослободити неких намирница (слаткиша тотално) и свести килажу на висина минус 100.

Када то учиниш мирно сачекај смрт, она још никога није заобишла.

Idi kod endokrinologa i reguliši to, i budi srećan ako posledica nema. Dosta toga možeš i da sprečiš pažljivim izborom hrane i navika.

Promeni ishranu i vise se kreci.
Izbaci secer, voce svedi na minimum, ugljene hidrate isto tako. Za pocetak bi bilo dobro da sve od toga izbacis i da jednu po jednu namernicu ponovo uvodis i pratis nivo secera. Jer neces na sve ugljene hidrate ili na svo voce isto reagovati. Dosta se to razlikuje od ljudi do ljudi.

Sve najbolje! :)

P.S. Skidanje kilograma je svakako dobro za zdravlje, a promenom ishrane i pojacanim kretanjem ce se to svakako dogoditi, pa mislim da nema potrebe za hiruskim zahvatima.

Дијабетес мелитус није на инсулину.
Mislim da ovo nije tacno. :think:
U trudnoci sam imala tzv. trudnicki diabetes, a on se vodi kao tip 2 i morala sam da uzimam insulin.

Uvek sam bila mrsava, pogotovo kao dete, tako da u mom slucaju nije imalo veze sa kilogramima, vec je jednostavno tako.
Nakon trudnoce je sve odmah proslo. Svake godine idem na kontrolu (ne obicnu, vec onu gde popijes pola litre secernog rastvora, a krv se vadi na prazan zeludac, sat i dva sata nakon sto se to popije). Diabetes nemam, ali spadam u rizicnu skupinu koja ga moze dobiti u poznijim godinama.

U trudnoci sam znala da pojedem jabuku i secer bi bio ok, ali ako samo uzmem pola kuvanog krompira secer je vec skakao. Zato i kazem da na neke namirnice reagujemo bolje ili losije. U mom slucaju su opasni krompir, zitarice, industrijski secer, a od voca grozdje, koje nisam jela 7-8 godina.

Мојим венама тече ШЕРБЕ за баклаве !! Признајем.....ендкрг. ми је преписао "Глуформин" 2 х 1000 мг али ја сам одбијао да се придржавам тога јер ми је онај профилни, тромесечни био 7 и сматрао сам да нема потребе да пијем. Одкуд сад ово.....Бог те пита !! Раније сам нпр. возио собни тренажер и шећер је био одличан. Сваки дан сам возио по 30 км за 75 минута. Када сам у пар наврата долазио на 105 кг шећер би био 5.5 али ми кардиолог забранио да имам више кардио тренинге јер ми срце багује. Имам средње оштећење срчаних залистака. Проп'о сам к'о држава !!

Verovatno ti je kratko visok secer, daj mu 3-5 godina, pa ces da vidis.
Udaram insulin dva put dnevno i pijem za neuropatske bolove lekove....

Sta da se promeni liposukcijom ako nastavis isto da jedes,uvek dodjemo da je problem u jednoj zackoljici
Па написах ти горе. Када сам раније мршао на 105 кг (сад имам 120) шећер би пао на 5.5 пре оброка. Чуо сам да може да се скине 10 % липосукцијом а то је 12 кг мислим да би много значило. Ја не једем много. Једем чак и мало али то је све угљени хидрат.

Па написах ти горе. Када сам раније мршао на 105 кг (сад имам 120) шећер би пао на 5.5 пре оброка. Чуо сам да може да се скине 10 % липосукцијом а то је 12 кг мислим да би много значило. Ја не једем много. Једем чак и мало али то је све угљени хидрат.

Не брини, Метформин ће од слаткиша да те одучи !

Kad sam bio na dijeti seceraskoj, spustio sam se na 65 kila. Sad imam negde 79 kila...

Cim tebi pada bez insulina, nije nista ozbiljno...

ендкрг. ми је преписао "Глуформин" 2 х 1000 мг али ја сам одбијао да се придржавам тога јер ми је онај профилни, тромесечни био 7 и сматрао сам да нема потребе да пијем. Одкуд сад ово....
Uozbilji se. Koristi terapiju koja je preporučena.

Мојим венама тече ШЕРБЕ за баклаве !! Признајем.....ендкрг. ми је преписао "Глуформин" 2 х 1000 мг али ја сам одбијао да се придржавам тога јер ми је онај профилни, тромесечни био 7 и сматрао сам да нема потребе да пијем. Одкуд сад ово.....Бог те пита !! Раније сам нпр. возио собни тренажер и шећер је био одличан. Сваки дан сам возио по 30 км за 75 минута. Када сам у пар наврата долазио на 105 кг шећер би био 5.5 али ми кардиолог забранио да имам више кардио тренинге јер ми срце багује. Имам средње оштећење срчаних залистака. Проп'о сам к'о држава !!
aha......

Сад сви вероватно мислите да се убијам од слаткиша. Не. Није истина. Верујте јер бих себе лагао. Доктор ми је рекао да ми се исхрана своди искључиво на угљене хидрате. Хлеб не једем ни 50 грама дневно. Али зато уместо њега узимам неки кукурузни смоки који је јако тврд. Он ми је замена за хлеб. Или пљескавицу, или бурек. Нису то велике количине. Мала пљескавица од 100 гр или 300 гр бурека. То за цео дан није много. Па ту ми је кева. Она ме је раније прогонила као "осми путник" шта једем и колико једем. Дође и преконтролише ми кесу, да види шта сам купио за доручак.

Сад сви вероватно мислите да се убијам од слаткиша. Не. Није истина. Верујте јер бих себе лагао. Доктор ми је рекао да ми се исхрана своди искључиво на угљене хидрате. Хлеб не једем ни 50 грама дневно. Али зато уместо њега узимам неки кукурузни смоки који је јако тврд. Он ми је замена за хлеб. Или пљескавицу, или бурек. Нису то велике количине. Мала пљескавица од 100 гр или 300 гр бурека. То за цео дан није много. Па ту ми је кева. Она ме је раније прогонила као "осми путник" шта једем и колико једем. Дође и преконтролише ми кесу, да види шта сам купио за доручак.

burek i pljeskavica za osobe sa dijabetisom nije ishrana

burek i pljeskavica se nalaze skroz gore na ovoj sliki

1694702829648.jpeg

Back