Дијабетес - крепавам!

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ja jeo nekad kilo i po prasetine uz par litara vina ali mislim da me umakanje dokrajcilo.obozavao sam da u ljute papricice umacem leba dok cekam prasetinu.ma to je 100 posto .i genetika .iako nikad niko u familiji,koliko se zna,nije imo problema sa secerom.ko to zna,umiralo se i ranije od nicega brate.ako nije metak onda je jektika.....a nisu imali ni forume da tamo dizu-spustaju pritisak.
Ja hleb ne jedem uopste a masno izbegavam, samo cisto meso derem i mnogo salate, treniram. Mada, ako ce nesto da me zvekne, to je zapisano u genima

Ma znam al nek tera dok tera, ko zna sta svakog od nas ceka u buducnosti. Moj komentar je bio koliko genetika moze nekog da sjebe... sve je zapisano u genima. Kako god se okrenemo, dupe nam je pozadi...
E a znaš šta je stanje?
Ono kad ti na šalteru kažu: "oslobodjen si participacije"

Participaciju kod odraslih ne plaćaju: dobrovoljni davaoci krvi (preko 10 puta, ima razlog) i dijabetičari.

Ja hleb ne jedem uopste a masno izbegavam, samo cisto meso derem i mnogo salate, treniram. Mada, ako ce nesto da me zvekne, to je zapisano u genima
Hleb nije problem koliko količina istog.
Uzmeš eto onaj ražani ili kukuruzni.
Problem je što je hleb postao neutralna zamena za sve drugo što jedemo u umanjenim količinama zbog cene.

Hleb nije problem koliko količina istog.
Uzmeš eto onaj ražani ili kukuruzni.
Problem je što je hleb postao neutralna zamena za sve drugo što jedemo u umanjenim količinama zbog cene.
Хељда је одлична житарица.
Има мало укус али се навикне човек.
Користила сам је у једном дугачком периоду, из експеримента.
Прво, телесна фигура ми се изменила (пролепшала), друго, на тесту инсулинске резистенције, шећер се за два сата вратио у зараз на почетну вредност од 5.2. Чак сам је највише јела у виду палачинки (јаје, вода, хељда).
Иначе, идеалан начин за мршављење је управо концентрисање на намирнице ниског гликемијског индекса. Притом једеш све, а ипак не црпиш панкреас.

Хељда је одлична житарица.
Има мало укус али се навикне човек.
Користила сам је у једном дугачком периоду, из експеримента.
Прво, телесна фигура ми се изменила (пролепшала), друго, на тесту инсулинске резистенције, шећер се за два сата вратио у зараз на почетну вредност од 5.2. Чак сам је највише јела у виду палачинки (јаје, вода, хељда).
Иначе, идеалан начин за мршављење је управо концентрисање на намирнице ниског гликемијског индекса. Притом једеш све, а ипак не црпиш панкреас.
Doktorka, ako može bez heljde.
Znate, kako da se otarasim muškaraca ako mi izrastu sise i dupe (prolepšam se) a kosa duga i plava izraste?
U tom slučaju mi bolje - dijabetes.

Nije svaka terapija za svakog pacijenta.
Zato i postoje toliki lekovi?

z:mrgreen:

Ma znam al nek tera dok tera, ko zna sta svakog od nas ceka u buducnosti. Moj komentar je bio koliko genetika moze nekog da sjebe... sve je zapisano u genima. Kako god se okrenemo, dupe nam je pozadi...
Са мајчине стране сви поцркали од шећера. Две сестре и два брата били 40 година на инсулину. Троје је мртво а четврти се спржио ко чварак. Појео га шећер целог. А имао 140 кг. Ево и моја кева има 20 кг са троседом а шећер 10.

Ja lično ne verujem da postavljač teme ne zna šta bi trebalo da jede pretežno jer mi se čini da je prilično edukovan, već se pita kako šećer nije uzeo danak. Moje mišljenje je da ne ne treba da se pita previše i da čeka taj momenat , već posluša savete stručnih ljudi koji ga leče i ne pokušava da prelazi reku- bujicu gazeći je, ukoliko je već sagrađen most.

Ja pojedem kilo prasetine (bez hleba), popijem tri litra vina, sutra odem u teretanu dižem 140 na benču... Krvna slika odlična, jak sam ko june u 48. Nije poenta da se hvalim nego mi je žao kad vidim koliko ljudi jebbe loša genetika
Jak ti je pokazatelj krvna slika da si zdrav. Nikakav.
Moguće da ti je zakrčena karotida, da imaš problem sa bubrežnom aortom, da imaš negdje plak, tromb, aneurizmu. Sve nabrojano, da naglasim, ne daj Bože!! To ti neće pokazati krvna slika, samo par primjera.
Pripazi šta jedeš i piješ, bez obzira koliko imaš godina.

Jak ti je pokazatelj krvna slika da si zdrav. Nikakav.
Moguće da ti je zakrčena karotida, da imaš problem sa bubrežnom aortom, da imaš negdje plak, tromb, aneurizmu. Sve nabrojano, da naglasim, ne daj Bože!! To ti neće pokazati krvna slika, samo par primjera.
Pripazi šta jedeš i piješ, bez obzira koliko imaš godina.
Pa dobro, nije da nije a radio sam i analizu urina, pritisak mi je 130/85 godinama već.

Nisu samo ishrana, fizička neaktivnost i genetika okidači za skok šećera. Stres je vrlo ozbiljan uzrok skokova šećera, a i pritiska. Analizirajući svoju dijagnozu ( anksioznost i panični poremećaj) i čitajući brojnu literaturu o tome došla sam do saznanja da je u mom slučaju stres dovodio do skokova šećera i pritiska. Od kako sam počela sa lečenjem anksioznosti ( antidepresivi, anksiolitici) vise ne pijem nijedan lek sa insulinsku rezistenciju i hipertenziju ( po savetu psihijatra) i odlicno se osećam.
Moj savet svima, prvo kod psihijatra pa kod ostalih specijalista. Da sam ovo znala 15 godina zivota bih mnogo lepše zivela. Kada se samo setim koliko puta sam zavrsavala u hitnoj zbog hipertenzijr a zapravo se radilo o paničnom napadu koji niko nije prepoznao.

Реците ми, ако неко прима инсулин, да ли је 14 јединица много ? Мени дали лекове ујутро и у подне а увече инсулин. Али пошто ми лекови утичу на нервни систем престао сам да пијем. Могу ли они да се замене инсулином јер ми он не смета ?

Реците ми, ако неко прима инсулин, да ли је 14 јединица много ? Мени дали лекове ујутро и у подне а увече инсулин. Али пошто ми лекови утичу на нервни систем престао сам да пијем. Могу ли они да се замене инсулином јер ми он не смета ?
:fdlan:
КраНп, а да се залетиш код др који ти је преписао лекове?

Back