Digitalni Andjeo

Hehehe,e koji ste vi ludaci ljudi da ne poverujes prosto. E pa vidis,zato ja zastupam stavku ''bez ranjavanja,samo smrt''. Umesto u ratu sto su se svetili jedni drugima ( Srbi ustasama i muslimanima i obratno) mogli su lepo da udju u selo,daju svima metak u glavu i gotova stvar. Ali makar je smrt bila brza. A ne, ''On je meni silovao cerku pa je ubio,sad cu ja njemu da silujem i kcerku i majku pa da im odsecem usi i iskopam oci i onda ubijem'' i takvim sranjima nikad kraja. Ne budi monstrum,ubij cisto. metak u glavu i gotova stvar.
Sudbinu ne mozes promeniti. Iako sam Pravoslavac,verujem u sudbinu,bar u neki njen deo. Ti radi svoj deo posla(odnosno,ubijaj cisto,zivi pravedan zivot) , a ako sudbina odluci da ti oduzme voljenu osobu,pomiri se s'tim,jer bi ona otisla na ovaj ili onaj nacin. Ima mnogo prica u danasnjoj knjizevnosti koje se bave pitanjem ''sta bi bilo kad bi bilo''. I vecina njih kaze da ako ti se desi nesto lose,a ti vratis vreme da ispravis to,opet ce ti se desiti nesto lose. Jer to je sudbina. Mora da uzme nekog. Na nama je da prihvatimo i prebrodimo.

I opet se ja udaljio od teme,mada to i nije bilo neko veliko skretanje. Poenta prethodnog posta je,sto bi rekao Gandalf iz Gospodara, ''Svima nama je dato odredjeno vreme,a na nama je da odlucimo kako najbolje da ga potrosimo''.
Hocemo li prihvatiti cipove i ziveti kao zombiji bez ikakve slobode,ili naci ono najbolje u nama i boriti se protiv talasa zla najbolje sto mozemo? Svaka borba se racuna. Cak i vaspitanje svog deteta da razmislja slobodnim umom se smatra borbom protiv neprijatelja.Jer to ce dete,kad poraste, moci samo da odabere pravi put i da nastavi borbu.

Dobro, vidi brate ja nemam taj dozivljaj dobrog i losheg, meni je sve to shto jeste... e sad shvatam ja da tebi primer nema smisla, ali evo da pokusham ja tu neshto poblize da.... sunce li mu :)... Osnovna shkola je obavezna :arrow: ako tvoje dete ne ide u shkolu, ti idesh u tvorza... Shta je tu dobro i slobodno, druze moj? Sada, od stepena obrazovanja ti derektno zavise primanja i polozaj u drushtvu... Kontash mozda ce nekad i chipovi biti obavezni kao lichne karte, mozda ce ti tu biti diploma koju morash da imash da bi zaradljivao... E onda kada te klinac pita: Ali, tata, da li to ja sam slobodan znachi da necu imati shta da jedem? I da ce ove cike u plavom da me upucaju laserima? I da necu moci da kupujem u pekabeti v3.8. jer nemam pchi da prevuchem preko terminala?
Jesam li ti se priblizio malo... o tome se i radi, ti sada vidish shkolu kao dobru i normalnu stvar, i josh bi se i zalio da ti neku uskrati pravo da se obrazujesh... e tako ce i tvoje dete da misli o chipovima. Imaju li moje jeftine, zute rechi sada imalo smisla?

kamo srece da od stepena obrazovanja i zavisi polozaj u drustvu..

ko u onoj seriji nasoj "bela ladja" phe.."cirko, a gde si ti ono bese zavrsio skolu?" "u brajtonu gazda":think:

sadmo da pitam..koliko mladih naobrazovanih ljudi je napustilo ovu zemlju?
a koliko njih ceka vize za "bolji zivot"? i zbog cega? jer zato sto im je njihovo obrazovanje omogucilo da rade i zarade i izgrade socijalni status?

uostalom hajde da odbacimo slobodu..i prihvatimo da budemo trziste jeftine radne snage..u svakom slucaju necemo gladovati..ali hocemo li imati dovoljno novca da iskolujemo decu i tako im omogucimo da imaju "diplomu koja ce im otvarati vrata za bolja primanja i bolji socijalni status"

mislite o tome

a i obaveza ugradnje cipova ce biti obaveza samo ako se MI ne izborimo da to ne bude..ako ti zelis da zrtvujes tvoju slobodu u korist necega to je ok i tvoj slobodan izbor..i nemam nista protiv sve dok ne nameces drugima isto to odricanje..

a otpor je moguc..cist primer je stavka za "..razvoj televizije" na racunu za utrosenu elektricnu energiju;)

obaveza postaje obaveza samo onda kada je ljudi prihvate kao takvu..

i ko ce da tuzi 2 miliona ljudi koji ne placaju TV pretplatu..pa istog momenta bi svi sudovo i zemlji sa svojom poslovicnom efikasnoscu bili zatrpani samo tim predmetom narednih 10 godina

btw..gde se dedose oni "otpor" i stisnuta pesnica?

ah da..eno ih na tibetu..bore se za ljudska prava i slobode;)

Ne treba primati nešto što može biti naš novi ID broj,samo ne na komadu platna na ruci ,već elektronski...

2014a ..sediste satrosofta u sivogradu.. ispred monitora sedi gradjanin 1234xyz vredno kuckajuci linije koda novog sljindovsa 12..vec se prilicno zamorio negde oko 12 i 20 priterala gradjanina 1234xyz nuzda..i ne mogavsi vise da izdrzi on napusta svoje radno mesto i krisom odlazi do wc..vraca se nakon nekoliko minuta..vidno rasterecen i ispred svog racunara zatice sefa smene koji stijeci pored kompjuterskog stola ljutito lupka prstima o povrsinu istog..gradjanin 1234xyz pognute glave prolazi pored sefa i seda na svoju stolicu..

"radnice 1234xyz ..zasto niste na svom radnom mestu?" zacuje glas svog sefa..

"gospodine sefe..morao sam da napustim radno mesto zbog fizioloske potrebe" poniznim tonom ce gradjanin 1234xyz

" radnice 1234xyz ..vi vrlo dobro znate da je po ugovoru o radu pauza za fizioloske potrebe od 5 minuta propisana i traje od 12 i 30 do 12 i 35..sada je 12 i 25 a ja sam ovde od 12 i 22 i nisam vas zatekao na svom radnom mestu..10% od plate" sef je dovrsio recenicu vec odlazeci dalje.

"steronjo" promrmlja gradjanin 1234xyz sebi u bradu i unese se u monitor..

10 minuta kasnije ispred gradjanina 1234xyz pojavljuje se sef obezbedjenja u pratnji dva policajca i zvanicno se obraca doticnom..

"radnice 1234xyz otpusteni ste"..urucujuci mu papir na kome su se mogla videti velika crvena slova FIRED

"z zzasto?" upita zbunjeni 1234xyz

"gradjanine 1234xyz hapsimo vas zbog pocinjenog krivicnog dela verbalnog delikta pocinjenog pre 10 minuta od strane vas prema vasem sefu smene" rece jedan od policajaca pritiskajuci taster play na mega giga ultra iSpodu iz cijeg malenog zvucnika se zacu glas gradjanina 1234xyz "steronjo"

"podjite sa nama" rece drugi policajac stavljajuci lisice pogubljenom gradjaninu 1234xyz kome su u tome trenutku pred ocima bila njegova cerkica xyw2345 i njegova supruga msx5678.."bicete procesuirani u vaspitno popravnom domu zabolega radi korigovanja vaseg drustveno neprihvatljivog ponasanja..idemo" dovrsi policajac

jos 10 minuta kasnije na istom radnom mestu sada praznom pojavljuju se sef smene i gradjanin 5678xzy..

"radnice 5678xzy ovo je vase novo radno mesto..a ovo kopija kolektivnog ugovora..prijatan dan" rece sef gradjaninu 5678xzy udaljavajuci se dok se ovaj smestao u stolicu ispred monitora..a zatim i uneo u isti vredno kuckajuci po tasterima

Back