Devojke, zene, one od 25 pa navise...

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mamaVesna:
Dove:
Ipak je gore ako te neko prevari a zaljubljen je u tu osobu. Licno to ne smatram prevarom vec znakom da se vasa ljubav raspada i da je pocetak kraja. A ako te neko prevari jer mu se u doticnom trenutku digla ona stvarcica, to bih nekako vec mogla lakse da podnesem ali ipak ne bih ostala u vezi. Kod muskaraca je moguc sex radi zadovoljenja bez ikakvih emocija, oni su u stanju jos uvek da vole vas iako su mozda samo 5 minuta ranije 'obradili' drugu ribu.

Medjutim, od one stare sorte sam koja ne bi oprostila nikakvu vrstu prevare jer sam i sama izuzetno verna osobi sa kojom sam, pa iako uvek mogu nesto sa strane. Cemu to?

Naravno da prevara ako je neko zaljubljen moze da znaci pocetak kraja. Ali i ne mora. Ja mislim da u ljubavi ne postoji iskljucivost. Koliko god da volite neku osobu, sasvim je sigurno da na svetu postoji jos mnogo drugih osoba koje bi mogle da vam se dopadnu. Znaci, ako bi me moj muz prevario jer je osetio nesto prema nekoj drugoj, sigurno da mi ne bi bilo svejedno, ali u tom slucaju ne bih ja bila ta koja bi prekinula nasu vezu. Odluka je na njemu, ako on odluci da ipak mene voli "vise", da zeli da ostane sa mnom, mislim da bih mogla da mu oprostim.

A ako bi me prevario samo zato sto mu se digao, pa to vec ne znam kako bih oprostila. Postoje i drugi nacini da se ta stvarcica spusti.

Ili posmatraj to ovako, da li bi vise volela momka/coveka koji te je voleo iskreno i bio ti veran, ali se onda desilo da je sreo neku drugu koju je zavoleo, prevario te sa njom i resio da te zbog te nove ljubavi ostavi, ili nekog uspaljenog kretena koji te od prvog trenutka vase veze varao ne birajuci s kim kad god mu se digao? I zamisli sad da ga posle par godina sretnes, kakvo bi misljenje imala o jednom a kakvo o drugom?
Ipak prevara je prevara.Tacno je da postoje ta dva razlicita slucaja, ali ima je zajednicko sto ni u jednom ti ne igras `glavnu ulogu` u njegovom zivotu.Onda, nema prastanja.

Sada kazem da ne bih oprostila prevaru...Mada,kad malo bolje razmislim sve zavisi,mozda bih i oprostila neki sex za jednu noc,ali znam da posle toga nista vise ne bi bilo isto...Tesko je to sada reci,nadam se da necu biti u situaciji da odlucujem stvarno "oprostiti ili ne?"

Anonymous:
Molim odgovore samo osoba koje ispunjavaju kriterijum iz naslova: starije od 25 godina!
Hvala

Ne znam tacno zasto si odredio bas 25 godina, ali godine jesu bitan uslov...nekada ne bih ni u snu oprostila, ali sam vec odavno mnogo flekibilnija po tom pitanju...ne pitaj me zasto, ne bih umela tacno da objasnim...da li je presudno to sto sam sa godinama postala fleksibilnija i u pogledu mnogih drugih stvari :roll: ...ili sam fleksibilnija zato sto mi je u stvari manje stalo? Who knows...

Ja sam naprotiv sa godinama postala cvrsca u nekim stavovima.
Moji su se kriterijumi vremenom formirali i ucvrscivali.
Recimo da sam postala svesna toga sta trazim i sta mogu da pruzim.
Sa godinama ljudi treba da postanu ozbiljniji i odgovorniji, prema sebi i prema drugima.
Ne bih oprostila prevaru a ne bih je ni pocinila.
Znam da mnogi misle kako to nikada ne mozes tvrditi bez rezerve, ali ja ne mislim tako.
Kada je veza ozbiljna i zasnovana na mnogo jacim temeljima od privlacnosti dve osobe, kada je ulozeno mnogo sa obe strane, onda ne moze da se zazmuri na tako nesto.
Dozivela bih to kao izdaju ne samo mene kao zene vec i mene kao coveka, i svega onoga sto sam stvarala sa nekim.
I ne bih oprostila.

pa to je zato Baby Kate sto si ti normalna devojka, a ja ne znam sta je meni :) . Pazi, ovo je do sada samo teoretisanje, ako se to i desilo, ja nikad nisam imala prilike da saznam, a to je kao da se nije ni desilo (ma skoro, k'o to 8) ). E sada, ako razvijam dalje "sta bi bilo kad bi bilo" i kako bi to "oprastanje" teklo, mislim da bi bilo nesto kao: naprasno bih se prisetila onog mnoooogo slatkog decka :P sa kojim nisam htela nista da imam, jer sam boze moj tako glupo vaspitana da treba biti veran...pa bi verovatno odlucila sa njim da mu "oprostim" :P ...A posle bih verovatno nastavila da mu "oprastam" vec po potrebi, dok ne utvrdim da sam se "naoprastala"...utom bi vec i nasa veza pukla od svih tih uzbudjenja, tako da se obrni okreni svodi na isto...

E kako sada da ja to lepo i jasno objasnim. Mi smo zajedno dosta dugo,skoro 12 godina,imamo divnu decu i divno se slažemo,ali bez foliranja,stvarno nam je brak nešto najbolje,imamo i svađa naravno da ne ispadne da smo mi sad par iz snova,ali toliko je puno razumevanja i mislim da je ono što je i održalo i na čemu će se i ubuduće zasnivati naš brak prvenstveno to što kod nas nema tajni. E sad,kada smo mi počeli da se zabavljamo i već sve kako ide,ja sam njemu bila prva,a on meni nije,puno puta smo pričali na tu temu i otvoreno mi je rekao da bi voleo da "vidi"kako je sa drugom osobom.da li mi je svejedno,NIJE, a da li bih oprostila,pa prvi put možda bih jer me grize savest zato što i meni prvi put nije bilo sa njim jer su mi se baš sve lepe stvari desile sa njim,ali kada si mlad ne razmišljaš baš uvek na pravi način. Drugi put sigurno ne bih oprostila,a znam ,a i sam mi je rekao da bi mi i priznao ako se nekada desi prevara,jer bi njega grizla savest,a uostalom ja sam majka njegove dece i bez obzira na sve uvek ću biti jedina prava žena u njegovom životu. Neznam da li razumete?

Oprastam. Sada. Posle svih ovih godina, kada sam shvatila da je zivot vrlo, vrlo komlikovan. Ranije, kad sam mladjahna mislila da je svet bio crno-beli - ne!
U stvari, ja kao onaj Lala iz vica koji je upecao zlatnu ribicu pa su mu zelje:
1. da me Sosa ne vara;
2. ako me vara da ne saznam;
3. ako saznam da se ne jedim.
Stvarno. :lol:

Ne valja siroko generalizovati... Napominjem da imam 24 i po, pa ti nemoj citati dalje ako mislis da cu za pola godine biti mnogo iskusnija i pametnija. Kad utvrdis procenat forumasa koji bi oprostili i koji ne bi oprostili prevaru, neces imati nista vise informacija o svom slucaju. Mislim da treba da dobro razmislis KO te je prevario: da li je sklon avanturama i u drugim aspektima zivota, koliko je posten, dobar, ogorcen na sebe sto je to uradio - to bi moglo da ti da odgovor na pitanje hoce li opet to uraditi. A onda pogledas u sebe i vidis koliko si spremna da prastas, koliko gubis, a koliko dobijas tom odlukom... Sve je to jako individualno!

marijamarija:
Anonymous:
E sad,kada smo mi počeli da se zabavljamo i već sve kako ide,ja sam njemu bila prva,a on meni nije,puno puta smo pričali na tu temu i otvoreno mi je rekao da bi voleo da "vidi"kako je sa drugom osobom.
Lepo si trebala da se udas za nekog ko se iziveo :lol:
Uopšte se ne kajem što sam se udala za njega,a to što sam imamla nekog pre njega nije merilo da li si se iživeo ili ne,uostalom to je moj izbor i mišljenje i ja sa tim živim,i još jednom uopšte se ne kajem ni zbog čega,jer bez obzira na sve i ako me bude prevario,a znam da bi to bilo samo jednom,verovatno bih prešla preko toga,jer nas vezuju druge važnije stvari,NIJE SVE U SEXU,ima nešto i .....!!!

[

Ono sto bih mogla da kazem (naravno iz svog ugla, vec vidim da se neki na ovom forumu ne bi slozili sa tim) je da mislim da ne bih mogla da oprostim kad bi me neko prevario zbog neke kres varijante. Cini mi se da je to gore. Jer, ipak smo mi svi ljudi i emocije je ponekad vrlo tesko kontrolisati. Pa sad ako se taj neko ko vara zaljubio ili oseca nesto prema toj nekoj "drugoj", nekako mi je to ljudskije i razumljivije da u toj situaciji prevari. A varijanta da me neko iskreno voli i postuje, a pri tom se odluci da kresne nesto sa strane mi je neshvatljiva. Mislim, ako taj kres stvarno nista ne znaci, cemu onda? To znaci da me nepostuje kad je zbog tako nekih niskih pobuda resio da me ipak prevari. Toliko.[/quote]

:arrow: kako vidim malo ovdje te razumije u tvom razmišljanju-a ja razmišljam na isti način!jednom prilikom sam raspravljala sa prijateljicama o prevari i načinu iste.->da ne bude nesporazuma protiv bilo kakve vrste sam!ali kao što u životu ništa nije crno-bijelo,tako nije ni to.njihovo shvatanje je bilo to ako ih već recimo partner vara nek to bude sa više njih jer to znači da mu nije stalo do nijedne druge,osim njih samih-pošto ga vodi k..moje je suprotno-a to je ako već i dođe do toga "radije" bih ili "draže" bi mi bilo da to bude varijanta sa jednom osobom za koju će gajiti osjećanja.jer radije bih da ga vodi SRCE u životu a ne K..to je moje lično mišljenje.
na stranu sad kako ću ja to preboljeti i preživjeti,ali znam da bih radije kad se okrenem iza sebe i tako nečega željela da to bude razlog a ne sam njegov "mali"-što mu se eto jednostavno mora dići pošto je muško,a to je za njih razumljivo(na koju generalizaciju ne nasjedam).
da ta muška / ženska prevara-kao ženska je teža pošto uključuje (uglavnom) emocije,a muška je čisti sexualni užitak i ništa više pa je samim time nešto razumljivo i oprostivo-mislim da je čista muška "patka" kako bi sebe opravdali-ali to je opet priča za drugu temu...

mama Vesna-htjela sam samo reći da nas ima još sa ovakvim razmišljanjem...
poz!

Anonymous:
PRASTATE PREVARU ILI NE?
ZASTO?
Molim odgovore samo osoba koje ispunjavaju kriterijum iz naslova: starije od 25 godina!
Hvala

Znas pre godinu dana sam ja mogal da postavim ovo pitanje.... Do tada sam mislila ne nikada...
Ali ja sam oprostila mada je diskutabilno da li sam posto mu to pominjme stalno.
Ljudima smo izgledali kao idealan par dok se to nije desilo... Mislim da je ova ljubav mozda i izgubljena jer ne postoji vise poverenje sa moje strane... Svi mi govore da ga ni nemogu povratiti ukoliko mu sasvim ne oprostim i pruzim sansu... On se muci i stidi inace mi je sve sam priznao... a i nije imao kuda kada sam primetila neke stvari...
Prevara se nije odigrala bukvalno ali je ucinio neke korake koji su vodili ka tome...
Seksualno je isfrustriran i pokusao je da se dokaze na taj nacin....
Iskreno - sa njim sam ali mislim da nisam sposobna da to zaboravim... Ako ovako ostane.... :cry: nema nas vise

OK.
Jasno mi je da neko prašta prevaru, neko ne, neko misli da je oprostio pa sebe muči - ili onog drugog, neko uzvrati prevarom itd...
Ono što mene interesuje je: kakve su to žene koje praštaju prevaru? Zašto praštaju?
Ustvari, imali razlike između onih koje su oprostile, ali stvarno oprostile, i onih drugih?
Ja lično ne bih sebe podnela ako bih oprostila prevaru. Zato je i ne praštam...

Back