Radi lakseg prepoznavanja antititoista i zasto im je potrebna tema prenosim jednu poruku sa prosle teme..
Iako je osnova teme antititoizam, tj pljuvacina onih koji smatraju Tita vrlo dobrim liderom, zbog same svesti seljobera tema je vise antisocijalizam, pa i antidrustvena, i tu je odlicna hrana za seljobere, posto seljober uvek podriva druge da bi se tresenjem vocke dobila prilika da se okoristi....
Ja cu iskoristiti temu da ogolim neke vazne , a totalno neprimetne razlike da bi bili jasniji antititoisti....tj malo njih da upoznamo..
Jedna od vaznih razlika kojih se drze je razlika izmedju ravnopravnosti i slobode...
Sta ce seljoberu ravnopravnost, osim prilikom mogucnosti da uzme ISTU kolicinu para, bez obzira na okolnosti i ulozeni rad...
Seljoberu uvek treba iskljucivo sloboda da se ponasa, jer tako ispunjava one prohteve i zelje koje ga cine sretnim...
A to obuhvata i dominaciju nad drugima, iskazivanje moci, tj bas primenu neravnopravnosti, kod nekih i zluradost , prestiz, opet modifikacija neravnopravnosti.
Svaki koncept zivota koji govori o ravnopravnosti, a ne dozvoljava slobodu ispoljavanja njihovih zahteva nije po njima nista nego tortura, Jer je najvaznija sloboda da se ponasa onako kako mu je ceif...
A to obuhvata neravnopravnost do onog trenutka kad se sam nadje na putanji necije tudje zelje za prestizom i neravnopravnosti u novcanom smislu....
Otud je najcesca recenica "a sto bas ti, on" koja pokazuje oba, i zelju da sebe progura bez obzira na bilo kakav kriterijum, jednostavno ravnopravnost, tj demokratija , tj svako moze sve, nebitno kako , ih svi mi mozemo iz prsta sve....i zelju da eliminise druge prigovorom na njihovu slobodu koju sam zeli da primenjuje uz cuvenu drugu izreku "nece meni niko da zabrani" ili "moze mi se"...
Ovo poslednje pokazuje podsvesnu hijararhiju kojoj teze, tj koliko god postuju samo svoju slobodu, uvek gledaju traze i potrebna im je spoljna mera za hijararhiju, koju i sami podrzavaju ili ruse....zavisno koliko vide da oportunistickog donosi njima, ili opet cuvena recenica "koliko su dva i dva zavisi sta od toga imam ja" i otud vrlo lako regrutovanje do bescasca za bilo koju hijararhijski mocniju opciju.....
Bila ona BIA tj UDBA ili PIA tj politicka hijararhija, citaj SPS SNS SxS izaberi slovo umesto x.
Seljoberi, a selo je osnovni prostor umnozavanja takvih pojedinaca do ove nove Srbije, bas zbog masovnosti i kulturnog miljea, koji je tamo ispoljen, jednostavno vecina pa se to uspostavi kao lokalni drustveni model shvatanja, logike i ponasanja..imaju vrlo jednostavnu pretpostavku da svi ili razmisljaju kao oni ili treba da razmisljaju kao oni...
Ravnopravnost je totalno nejasan koncept osim u trenucima ""materijalne isplate"", nikako totalne imovine, samo trenutak materijalne isplate....ako neko moze vise daj vise...
Svaki prigovor koji obuhvata neko drugacije znacenje reci ravnopravnost je ili nejasan ili neprihvatljiv, nenormalan, lazna prica i slicno...,