Dermatologija

E imam ja jos dva pitanja :)
1.Kako najlakse i najbrze lecite herpes?
2.Koje je najefikasnije sredstvo provit ujeda komaraca,a koje kad vas vec ujede komarac?
Ja imam preko 20 ujeda po vratu i ramenima,a po rukama ne smem ni da brojim...

E imam ja jos dva pitanja :)
1.Kako najlakse i najbrze lecite herpes?
2.Koje je najefikasnije sredstvo provit ujeda komaraca,a koje kad vas vec ujede komarac?
Ja imam preko 20 ujeda po vratu i ramenima,a po rukama ne smem ni da brojim...

1. Aciklovir mast (efikasna samo u fazi neposredno pre izbijanja herpesa)..kada herpes izbije radi što bržeg isušivanja dobra je Cinkova pasta..:)
2. Najefikasnije sredstvo su Raid preparati za kućne prostorije, a za ličnu upotrebu, pri šetnju u prirodi preparati koji sadrže repelente u sebi (Autan na primjer).. Kod ujeda komaraca preporučujem Sinopen kremu..:)

Evo sve mi je gospodin dermatolog objasnio,imamo isti problem,prelistaj koju stranicu u nazad sve ces naci...Tecni azot je bolan,bar je kod mene bilo tako, u narednih par sati sam imala jaku vrtoglavicu i mucninu a prst nisam mogla da pomerim...ne znam dal je kod svakog tako,ali meni je bilo strasno neizdrzivo...inace nije bilo nikakve anestezije,ne znam ni dal ide anestezija na tecni azot.
Zahvaljujem na odgovoru :hvala:
A posle tog tretmana ne vracaju se vise?

Za herpes najcesce koristim propobazu, bioadhezivni gel na bazi propolisa.

Zahvaljujem na odgovoru :hvala:
A posle tog tretmana ne vracaju se vise?

Za herpes najcesce koristim propobazu, bioadhezivni gel na bazi propolisa.

Pa prvi put kad mi je spaljivao azotom nije mi se vratila,a drugi put kad mi je na malom prstu spaljivao,tu je bila jedna jako velika,tj bilo je par malih grupisanih na prst,i on mi je rekao da mozda nece moci iz jednog puta sve,uglavnom prvi put kad je spalio otisao je veci deo,ostala mi je jos jedna mala,al da idem opet ne pada mi na pamet :) bar ne kod tog naseg dermatologa.Ostao mi je jos uvek vidljiv oziljak,al nije tako ruzno kako je pre bilo,mada oziljak je uocljiv samo bas kad se zagledas...

Ima li imalo istine u tome da kad se pojavi jedna seda dlaka ne treba je čupati jer onda počne više sedih oko nje da raste? Ako ima istine molim za kratko laičko objašnjenje ;) I, da, radi se o obrvi, da je u pitanju kosa bolele bi me brige da li ću je iščupati ili ne :lol:

Ima li imalo istine u tome da kad se pojavi jedna seda dlaka ne treba je čupati jer onda počne više sedih oko nje da raste? Ako ima istine molim za kratko laičko objašnjenje ;) I, da, radi se o obrvi, da je u pitanju kosa bolele bi me brige da li ću je iščupati ili ne :lol:
Nema istine. Jer iz jednog folikula teško da može da raste deset dlaka. ;)

imam jedno pitanje moja jedna prijateljica ... nebitno ko...

ima rozaceu i kaze da su joj preporucili neke lekove al ona to ne zeli da uzima.. skepticna je...

jel ima nacina da se to leci i kako

i kojim sredstvima lekovima

i jel pomaze orvazil u tom slucaju

hvala

imam jedno pitanje moja jedna prijateljica ... nebitno ko...

ima rozaceu i kaze da su joj preporucili neke lekove al ona to ne zeli da uzima.. skepticna je...

jel ima nacina da se to leci i kako

i kojim sredstvima lekovima

i jel pomaze orvazil u tom slucaju

hvala
Koje lekove i zasto je skepticna?
Rozacea se uspesno leci, ali ne kod kozmeticara i farmaceuta..
Sta je njoj preporuceno?
Lek koji ste naveli je vise za druge stvari..ali postoji povezanost izmedju rozacee i Helicobacter Pylori u zeludcu...

Koje lekove i zasto je skepticna?
Rozacea se uspesno leci, ali ne kod kozmeticara i farmaceuta..
Sta je njoj preporuceno?
Lek koji ste naveli je vise za druge stvari..ali postoji povezanost izmedju rozacee i Helicobacter Pylori u zeludcu...

pitacu je pa cu reci konkretno...
ne znam kako da joj pomognem jer ona smatra da je to nemoguce izleciti...

i kome da se obrati ?

hvala:))

nego zanima me za orvazil sta on moze leciti.. koje promene na kozi...tj oboljenja povezana sa cime?

ja sam to pila jedno vreme pre nekih 10 god i pomoglo mi je za lice...

Orvagyl je antibiotik koji se koristi za suzbijanje anaerobne bakterijske flore ;)
Znam da ti ovo nista ne znaci,ali uglavnom,to je antibiotik koji mozda moze da pomogne u III stadijumu rozacee (papulo-pustulozna) kad se na vec poodmaklu rozaceu nakalemi i neka bakterija.

Rozacea inace i jeste neizleciva bolest cije se poreklo ne zna i jedina ali JEDINA stvar koja je moze drzati zauzdanu je postovanje pravila ponasanja i dijeta koju su tvojoj prijateljici sigurno dali.Ako nisu,postoji obilje tekstova na netu o rozacei i o nacinu ishrane koji ce crvenilo na licu drzati pod kontrolom.Rozacea se leci kod dermatologa i rozacea nije isto sto i akne i zato se leci na potpuno drugaciji nacin !!!

Dalje,postoje posebne kreme koje se koriste kod rozacee,ima ih puno,npr Diroseal proizvodi je Avene,zatim Roseliane proizvodi je Uriage ,Ruboril prozivodi je Isispharma.Ovo su sve kozmeticki preparati i nisu lekovi.

Ono sto se ne sme koristiti jesu kortiko preparati u vidu krema jer oni trenutno mogu da smire crvenilo ali u opstem lecenju rozacee nisu dobri.

Ipak,posavetuj drugaricu da uradi sva moguca ispitivanja u vezi gastrointestinalnog trakta.

Orvagyl je antibiotik koji se koristi za suzbijanje anaerobne bakterijske flore ;)
Znam da ti ovo nista ne znaci,ali uglavnom,to je antibiotik koji mozda moze da pomogne u III stadijumu rozacee (papulo-pustulozna) kad se na vec poodmaklu rozaceu nakalemi i neka bakterija.

Rozacea inace i jeste neizleciva bolest cije se poreklo ne zna i jedina ali JEDINA stvar koja je moze drzati zauzdanu je postovanje pravila ponasanja i dijeta koju su tvojoj prijateljici sigurno dali.Ako nisu,postoji obilje tekstova na netu o rozacei i o nacinu ishrane koji ce crvenilo na licu drzati pod kontrolom.Rozacea se leci kod dermatologa i rozacea nije isto sto i akne i zato se leci na potpuno drugaciji nacin !!!

Dalje,postoje posebne kreme koje se koriste kod rozacee,ima ih puno,npr Diroseal proizvodi je Avene,zatim Roseliane proizvodi je Uriage ,Ruboril prozivodi je Isispharma.Ovo su sve kozmeticki preparati i nisu lekovi.

Ono sto se ne sme koristiti jesu kortiko preparati u vidu krema jer oni trenutno mogu da smire crvenilo ali u opstem lecenju rozacee nisu dobri.

Ipak,posavetuj drugaricu da uradi sva moguca ispitivanja u vezi gastrointestinalnog trakta.

sjajan odgovor :klap:
Da li se preporucuje uzimanje tetraciklina kod rozacee i kojih?
Samo to mi je jos ostalo nejasno...i ima li neki preparat za lecenje rozacee a da nije dermatokozmetoloski ?
Hvala unapred:ok:

Uopste se ne preporucuje uzimanje antibiotika ali jeste,tetraciklini na zalost pomazu bas u tom stadijumu bubljica.No njihovo dejstvo je kratko tako da se sve to lepo vrati za mesec dana sto znaci da bi oni trebali da se piju jednom mesecno sto je van pameti.Ipak,prinudjeni su da to rade samo oni koji se ne pridrzavaju dijete koja je stvarno striktna ali veoma uspesna !

Uopste se ne preporucuje uzimanje antibiotika ali jeste,tetraciklini na zalost pomazu bas u tom stadijumu bubljica.No njihovo dejstvo je kratko tako da se sve to lepo vrati za mesec dana sto znaci da bi oni trebali da se piju jednom mesecno sto je van pameti.Ipak,prinudjeni su da to rade samo oni koji se ne pridrzavaju dijete koja je stvarno striktna ali veoma uspesna !

Havala na odgovoru!
Samo mi jos recite kakva je to dijeta u pitanju?
Zloupotrebicu ovu temu da vam cestitam za postavljanje za moda, pravo ste pozitivno osvezenje, sa normalnim i kulturnim i preciznim odgovorima:klap:

Iskreno,ja sam to vec zaboravila ali ima dosta tekstova na netu iz kojih to moze lepo da se sazna.
Znam da je zabranjeno uzimanje svega kiselog,ljutog,zacinjenog i alkoholnog.Znaci,svega sto pojacava cirkulaciju s obzirom da se rozacea smatra bolescu cirkulacije.

Back