Dermatologija

Imam pitanje:juče mi se pojavilo crvenilo na vratu po dužini spuštajući se do ključne kosti(praćeno jakim svrabom i pečenjem).Bila sam kod dermatologa u Dzordza Vašingtona, i dr je rekla da to liči na:DERMATITIS CONTACTA ALLERGICA.Dobila sam injekcije i kremu.Ono što mene brine je "rebound fenomen" -dermatitis sa izraženim crvenilom,žarenjem i pečenjem(tako izgleda meni na vratu sad).Da li da potražim još jedno mišljenje ili da bez obzira na sve mažem kremom?

Poslednja izmena od moderatora:
Imam pitanje:juče mi se pojavilo crvenilo na vratu po dužini spuštajući se do ključne kosti(praćeno jakim svrabom i pečenjem).Bila sam kod dermatologa u Dzordza Vašingtona, i dr je rekla da to liči na:DERMATITIS CONTACTA ALLERGICA.Dobila sam i.m. inj. Lemod solu 40mg i kremu ELOCOM.Ono što mene brine je "rebound fenomen" -dermatitis sa izraženim crvenilom,žarenjem i pečenjem(tako izgleda meni na vratu sad).Da li da potražim još jedno mišljenje ili da bez obzira na sve mažem ELOCOM?
idite do Klinike za dermatovenerologiju, ambulante,treba vam uput,tamo cete dobiti najbolju uslugu

Zaboravila sam da kažem da mi je promena otekla i da otežano gutam kao i pre primanja injekcija.Zvala sam kliniku i rekli su mi ako se stanje pogorša(otežano gutanje i veći otok) da mogu doći u dežurnu ambulantu.Ako ostane isto da im se javim u ponedeljak da zakažem pregled.
KO PREŽIVI PRIČAĆE!!!!!!

To su simptomi koji mogu da se kupiraju terapijom koju daju dermatolozi,jer ako si pratio,prvo su se javile kozne promene,mozda ide u pravcu anafilaktickog soka..a mi dermatolozi smo osposobljeni da to resavamo i lecimo,nista ne brini..a i klinika pored je ORL klinika..imam poverenja u kolege nista ne brini.

E, onda je u redu...Sama pomisao na anafilaktički šok je zastrašujuća..:(

dragi moji vaše koleginice takodje ne znaju šta je,terapija je ista kao i kod prve poruke.Počelo je da se povlači posle i.m.inj 40 mg videćemo ujutru.Dobila sam pored kortikosteroida i antihistaminik.Ima li meni pomoći?
zivo me zanima na koju ste doktorku naleteli..morali ste dobiti dve razlicite inekcije,da ne navodim sada ovde koje...ima pomoci..mora da bude bolje..

Da li postoji preparat koji moze spreciti sirenje hiperpigmentacije ili da se ona zauvek ukloni.
Hiperpigmentaciju sam dobio dok sam bio na moru, dakle od suncanih zraka je.
Kad sam bio na kardiovaskularnoj rekli su mi da ce se to siriti ( kod mene se hiperpigmentacija nalazi na desnom delu grudnog kosa i on se polako siri na levi deo ) i da je jedini nacin laserska operacija ali da to uradim kad budem punoletan ( `92 sam godiste ).
Da li je to jedini nacin ili postoji jos neka metoda?

Moze odgovor ili ne?

Juce mi je izasao herpes na obrazu, naravno odmah je radio antivirotik, ali mene zanima da li je neko mozda upotrebljavao one nove flastercice za herpes koji se reklamiraju, kako se korise i da li su efikasni? Hvala.

Juce mi je izasao herpes na obrazu, naravno odmah je radio antivirotik, ali mene zanima da li je neko mozda upotrebljavao one nove flastercice za herpes koji se reklamiraju, kako se korise i da li su efikasni? Hvala.
efikasni su i sjajni...pomocno sredstvo moze biti i Herpigen gel, sjajan je..ali i Zinco sprej..

Back