Dobar dan. Izvinjavam se ako sam izabrala pogresno mesto da postavim svoje pitanje..Trazila sam i trazila i nisam nasla pa rekoh najbolje onda ovde da napisem..
Vec vise meseci primecujem da mi se kosa menja..da je masnija, brze se prlja, a i kad je operem ne izgleda tako lepo kao sto bi trebalo jel.. A najveci problem je sto se proredjuje!; inace imam retku kosu, a tek sad, kad opada..strasno me nervira. Bila sam kod lekara opste prakse, ispitivao me nesto, i rekao da vadim krv da proveri to sto ga zanima. I uradila sam to (pre 2 meseca otpr) i sve je bilo u redu. Tako da me je on poslao kuci recima "nije to nista, svakom se desava, neces ostati bez kose". Ali meni nikako nije bilo bolje, i dalje je opadala, i svrbela me je koza glave i kao da je cak malo i bolela na dodir..ta linija, razdeljak, sve je sira. duz te linije mi se proredila kosa a i na temenu. I sad sam opet otisla kod drugog doktora i rekla mu opet sve sta se desava. Opet mi je rekao da vadim krv pa ce posle toga videti sta dalje. A kad trazim kod specijaliste za kozu-kazu ne moze jos, prvo kod dr opste prakse sve jedno isto..nikako da napreduju, da dodju do razloga opadanja moje kose. E sad posto je krvna slika u redu, sa ginekoloske strane je sve u redu (bila sam skoro i kod ginekologa), menstruacije su mi redovne-sta moze biti uzrok ovom mom problemu? Sto se tice genetike, u mojoj porodici mama,tata,brat,baba i deda sa obe strane-svi imaju kosu. Jedina osoba koja je izgubila sasvim kosu alopecia totalis ili kako se vec zove je bio
brat moga dede, sa majcine strane. Pa se pitam da li to moze biti razlog, da nisam mozda od njega nasledila..? Inace, od tog coveka (brata moga dede), sin je izgubio kosu ali ne sasvim vec ima onu tipicnu musku celavost. Sta Vi mislite? Potrebna mi je vasa pomoc, jer mi ovde u Svedskoj niko nije, jos uvek, pomogao..a problem nije bas od juce.. Hvala unapred.
danas, 12:57