Dermatologija

Mozete li mi reci nesto o uklanjanju lipoma i dali bi flogocid mast mogla da pomogne. Na nekom forumu sam procitala da je djevojka sa flogocidom trajno uklonila lipom. Znam kakva je to mast, tj, citala sam uputstvo.
Hvala unaprijed..

Lipom predstavlja benignu tvorevinu sastavljenu od masnih celija,koji se moze ukloniti samo hirurskim putem.

Ako je ta devojka nesto uklonila flogocidom,to sigurno nije bio lipom.

Imam problem sa bubuljicama na ledjima i grudima... ima ih bas mnogo...
Ajde da imam 14 godina pa i da shvatim nekako... al' imam 19 :roll:
Prilikom redovnog kupanja i tusiranja korisitm glicerinski sapun... ali nisam primetio da mi je pomoglo...
Nekad se desi da mi bubuljica "pukne" tj. iscuri... i onda imam uzasne krvave fleke po odeci...
Nije neki zdravstveni problem, nemam neke tegobe u smislu bolova i sl...
Ali je jako ruzno... pogotovo kad se skinem na bazenu...
Pa... kako ih otkloniti?

Imam problem sa bubuljicama na ledjima i grudima... ima ih bas mnogo...
Ajde da imam 14 godina pa i da shvatim nekako... al' imam 19 :roll:
Prilikom redovnog kupanja i tusiranja korisitm glicerinski sapun... ali nisam primetio da mi je pomoglo...
Nekad se desi da mi bubuljica "pukne" tj. iscuri... i onda imam uzasne krvave fleke po odeci...
Nije neki zdravstveni problem, nemam neke tegobe u smislu bolova i sl...
Ali je jako ruzno... pogotovo kad se skinem na bazenu...
Pa... kako ih otkloniti?
kakve veze ima sto imate 19 godina? Ne javljaju se akne samo u 14-oj godini.
Terapija je komplexna, zahteva pregled a i terapija se ne pise ovde.

Ko kaze da trazim terapiju?
Interesuje me ima li neki preparat tipa... kupis ga u apoteci... i on ti pomogne da se resis akni.... ili je obavezan pregled kod dermatovenerologa?

Sale, postoji mnoštvo preparata,ali na osnovu onog što si naveo ti imaš teži slučaj akni...Najbolje ti je da posetiš dermatologa koji će najbolje da propiše ono što će te dovesti do izlečenja...Ipak imaš 19 godina, a tu su i devojke..:per:

Ko kaze da trazim terapiju?
Interesuje me ima li neki preparat tipa... kupis ga u apoteci... i on ti pomogne da se resis akni.... ili je obavezan pregled kod dermatovenerologa?
Lekar je krajnja destinacija, dermatolog..mozda ce biti i neka sistemska terapija uz lokallnu,naravno..budi strpljiv i rezultati nece izostati.

Poslednja izmena od moderatora:
Koja je najbolja metoda uklanjanja bradavice sa prsta? Laser, tecni azot, neki preparati? Imala sam 5, 6 godina bradavicu na kaziprstu koja je prosle godine sama nestala i za par dana se pojavila nova na palcu...sad mi vec smeta, htela bih da je uklonim...

Pre mesec dana sam ispekla podlakticu na peglu,krasta je otpala,ali je sad na tom mestu fleka braon boje.Sve vreme sam mazala Jomelop E,pa ne znam da li da nastavim sa mazanjem istog ili mi mozda mozete preporuciti nesto efikasnije?Da li ce vremenom i samo izbledeti?

Koja je najbolja metoda uklanjanja bradavice sa prsta? Laser, tecni azot, neki preparati? Imala sam 5, 6 godina bradavicu na kaziprstu koja je prosle godine sama nestala i za par dana se pojavila nova na palcu...sad mi vec smeta, htela bih da je uklonim...

Evo sve mi je gospodin dermatolog objasnio,imamo isti problem,prelistaj koju stranicu u nazad sve ces naci...Tecni azot je bolan,bar je kod mene bilo tako, u narednih par sati sam imala jaku vrtoglavicu i mucninu a prst nisam mogla da pomerim...ne znam dal je kod svakog tako,ali meni je bilo strasno neizdrzivo...inace nije bilo nikakve anestezije,ne znam ni dal ide anestezija na tecni azot.

Evo sve mi je gospodin dermatolog objasnio,imamo isti problem,prelistaj koju stranicu u nazad sve ces naci...Tecni azot je bolan,bar je kod mene bilo tako, u narednih par sati sam imala jaku vrtoglavicu i mucninu a prst nisam mogla da pomerim...ne znam dal je kod svakog tako,ali meni je bilo strasno neizdrzivo...inace nije bilo nikakve anestezije,ne znam ni dal ide anestezija na tecni azot.
Pozdravite osobu koja vam je uklanjala bradavicu. :dash:

Back