- Poruka
- 46.570
Zato antidepresivi???
Treba traziti uzrok problema....
Treba traziti uzrok problema....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Depresija može da se javi bez konkretnog razloga ,tako da nije povezana sa problemom.
Jednostavno",istrošila se baterija" ......
mislim da tako pricaju samo ljudi koji nemaju iskustva psih bolesti
ok postoje oni koji se zezaju na tu temu kao
hehe pravim se vazna zato
Takođe, zanima me, ako je depresija povezana sa niskim nivoom serotonina u mozgu, koliko se dugo moraju uzimati lijekovi da se uspostavi ravnoteža, te da li se ta ravnoteža opet može narušiti. Pa se onda lijekovi opet trebaju uzimati...i tako unedogled. Da li je to onda hronična bolest, ako dijabetes
Postovani,
Ja sam dobila Eliceu i skroy mi je nepoznat lek jer sam tek skoro u ovome, sve ono sto sam procitala u neyeljenim dejstvima skroz me je prepalo pa neznam da li da ovo pijem ili ne. Imam 23 godina i prvi put se susrecem sa ovim problemom panike i depresije. LJudi pisite o ovome mislim da je to najbolji lek.
Budi sretna što ti nije prepisan neki ozbiljniji lek, Elicea je prilično bezbedna i ozbiljnije posledice su retkost. Pogotovo ako ti je prepisano da uzimaš po 5mg dnevno. Veće doze posle uzimanja mogu da izazovu ozbiljan seratoninski deficit (moguć i fatalni ishod) ali verovatnoća da ti se tako nešto može desiti je daleko manja od udesa u saobraćaju. A verujem da te to ne brine kao uzimanje leka. Najbolji lek je živa komunikacija, podrška porodice i prijatelja. Da sam to imao lek mi verovatno ne bi trebao. Ali što nas nije ubilo...
Koliko sam pročitala postova, do sada se niko nije javio ko je imao iskustva sa depresijom, to jeste ko je bio zaista bolestan, da nam opiše kako se nosio sa ovom bolešću
U ovakvim uslovima zivota,nikako.veliki procenat naroda je manje ili vise depresivno.Ne znam da li je bila ova tema ali je valja razraditi
http://psihologviktorija.in.rs/depresija-savet-psihologa/
Tipični znaci depresije su:
Sniženo (mračno, potišteno, tužno) raspoloženje
Gubitak interesovanja i zadovoljstva od stvari i poslova koji su ranije bili prijatni
Smanjenje energije, koje dovodi do pojačanog umaranja i smanjenja aktivnosti
Snižena sposobnost koncentracije pažnje i usredsređivanja
Preniska procena svog stanja i odsustvo sigurnosti u sebe
Misli o krivici i samookrivljavanje
Mračno i pesimistično viđenje budućnosti
Misli ili radnje koje su povezane sa samoubistvom ili samopovređivanjem
Poremećaji spavanja, apetita, seksualne želje
Usporenost ili izrazita užurbanost depresivne osobe
Bolovi u leđima, naročito uveče, ili osećaj da kožu prži sunce, ili osećaj grča u grudima ili stomaku, ili osećaj kao da kamen leži na grudima i zbog njega je teško disati, ili osećaj kao da mačke grebu kandžama unutar grudi.
Pročitajte o depresiji kako biste je prepoznali i locirali u svom koordinatnom sistemu:
Depresiju ne razumeju oni koji od nje ne pate – Teška istina je da se depresija ne leči preko noći. Ne možete se probuditi ozdravljeni. To okolina često ne razume. Kada voljene osobe ne razumeju šta se dešava, one najčešće odašilju krive poruke. Iako su one u pravilu dobronamerne, potpuno su pogrešne. Okolina često ne razume da se depresija ne može kontrolisati, da nije problem u vama već u hemijskim procesima koji se odvijaju u vašem mozgu.
Depresija je drugačija od tuge – Uobičajeni i često zastupljeni mit je da je depresija samo rezultat pojačane tuge i stresa. To, naravno, nije istina. Svi tu i tamo govore da se osećaju depresivno. Depresija je klinički termin i ona se dijagnostikuje, baš kao i neka druga bolest. Važno je da uočite razliku između osećaja tuge i depresije. Ako osobi koja pati od depresije, kažete da se oraspoloži i da živne, nećete joj sigurno pomoći.
Ne postoji nešto kao što je mala pobeda – Osobe koje se suočavaju sa hroničnom depresijom znaju da nema malih pobeda jer je za njih svaki uspeh velika i značajna pobeda. Svakidašnje obaveze većina ljudi obavlja rutinski. No, za osobu koja pati od depresije, one stvaraju problem. Zašto depresivne osobe često leže u krevetu? Ne zato što su lenje, već zato što nemaju psihičke snage da se ustanu iz kreveta. Gotovo svaka aktivnost ili obaveza postaje napor, čak i nešto banalno poput tuširanja ili oblačenja.
Manjak energije nije uzrokovan umorom – Popodnevni umor, kojeg doživljava veliki broj ljudi, većina uspe rešiti kratkom šetnjom, šoljom kafe ili zelenog čaja. No, za osobu koja pati od depresije, ne postoji rešenje koje će brzo ukloniti osećaj umora jer to zapravo ni nije umor. Depresija može učiniti da se osećate kao da nemate kontrolu nad sopstvenim telom. Može otežati fokusiranje, odlazak na posao, druženja sa prijateljima i uživanje u krugu porodice. Takve dane svi imamo, ali kada je u pitanju nedijagnosticirana i nelečena depresija, takav dan je svaki dan.
Postoje fizički simptomi – Većina ljudi smatra da je depresija stanje uma i da su svi simptomi psihološki i emotivni. Depresija kod velikog broja ljudi izaziva i nastanak fizičkih simptoma. Upravo se zbog toga često prilikom dijagnostikovanja zameni sa nekim drugim stanjem ili bolešću. Depresija može pogoršati neke bolove i tegobe od kojih već patite. Neki od najčešćih fizičkih simptoma su nemir, problemi sa radom probavnog sistema, glavobolje, bolovi u zglobovima i slabost u mišićima.
Teško je pronaći zadovoljstvo – Depresija može uticati i na najmanje užitke u životu. Druženje s prijateljima i sve zabavne aktivnosti se čine manje zabavnima kada patite od depresije. Sve je to uzrokovano manjkom interesa, pogoršanjem fizičkih simptoma i nezadovoljstvom. Osobi koja pati od depresije treba prići i podržati ju, a ne osuđivati.
Teško je izraziti emocije – Kada patite od depresije, koja je još uvek širom sveta velika stigma, nije lako izraziti ono što osećate. U jednom istraživanju se pokazalo da tek 25% odraslih osoba koje pate od mentalnih bolesti, osećaju da okolina uistinu saoseća s njima. Depresija se temelji na negativnom viđenju samoga sebe, sveta i budućnosti.
Nisu sve depresije iste – Svaka osoba depresiju doživljava na drugačiji način. Upravo je zbog toga važna podrška najbližih i njihovo saosećanje. Simptomi variraju, kao i uzroci nastanka i samo lečenje. Posao, odnosi s bližnjima i svakodnevica se počinju menjati kada bolest nastupi. Nekim osobama je neophodan lek, a za neke je dovoljna psihološka terapija.
I kako pomoci ljudima koji pate od depresije
zaposljavanjem
a gde? i pod kojim uslovima
i u kakvim drustvenim odnosima
cuj pojedincu...
drustvu u celinu treba pomoc
Da tako je, zbog ovakvih uslova zivota ide i depresija..U ovakvim uslovima zivota,nikako.veliki procenat naroda je manje ili vise depresivno.
fizicka aktivnos mozda pocetni korak
posto su telo i um povezani. A do depresije najvise dolazi zbog blokade u glavi. Znaci kad se pokrene telo, pokrene se i um
onda se dobije taj potreban elan, koji ce nam dati inspiraciju za druge aktivnosti koje ce nas izvuci iz depresije, ispuniti dan
Da to je veliki problem, ali i takodje postoji drugi problemzaposljavanjem
a gde? i pod kojim uslovima
i u kakvim drustvenim odnosima
cuj pojedincu...
drustvu u celinu treba pomoc