- Poruka
- 46.570
Da to je bolest drustva a ne pojedinca.
u kom smislu bolest drustva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da to je bolest drustva a ne pojedinca.
u kom smislu bolest drustva?
Da to je veliki problem, ali i takodje postoji drugi problem
Ljudi nisu navikli da se bore, izbore za sebe sami.
Cekaju pomoc od drugih.
Ne znam da li je bila ova tema ali je valja razraditi
http://psihologviktorija.in.rs/depresija-savet-psihologa/
Tipični znaci depresije su:
Sniženo (mračno, potišteno, tužno) raspoloženje
Gubitak interesovanja i zadovoljstva od stvari i poslova koji su ranije bili prijatni
Smanjenje energije, koje dovodi do pojačanog umaranja i smanjenja aktivnosti
Snižena sposobnost koncentracije pažnje i usredsređivanja
Preniska procena svog stanja i odsustvo sigurnosti u sebe
Misli o krivici i samookrivljavanje
Mračno i pesimistično viđenje budućnosti
Misli ili radnje koje su povezane sa samoubistvom ili samopovređivanjem
Poremećaji spavanja, apetita, seksualne želje
Usporenost ili izrazita užurbanost depresivne osobe
Bolovi u leđima, naročito uveče, ili osećaj da kožu prži sunce, ili osećaj grča u grudima ili stomaku, ili osećaj kao da kamen leži na grudima i zbog njega je teško disati, ili osećaj kao da mačke grebu kandžama unutar grudi.
Pročitajte o depresiji kako biste je prepoznali i locirali u svom koordinatnom sistemu:
Depresiju ne razumeju oni koji od nje ne pate – Teška istina je da se depresija ne leči preko noći. Ne možete se probuditi ozdravljeni. To okolina često ne razume. Kada voljene osobe ne razumeju šta se dešava, one najčešće odašilju krive poruke. Iako su one u pravilu dobronamerne, potpuno su pogrešne. Okolina često ne razume da se depresija ne može kontrolisati, da nije problem u vama već u hemijskim procesima koji se odvijaju u vašem mozgu.
Depresija je drugačija od tuge – Uobičajeni i često zastupljeni mit je da je depresija samo rezultat pojačane tuge i stresa. To, naravno, nije istina. Svi tu i tamo govore da se osećaju depresivno. Depresija je klinički termin i ona se dijagnostikuje, baš kao i neka druga bolest. Važno je da uočite razliku između osećaja tuge i depresije. Ako osobi koja pati od depresije, kažete da se oraspoloži i da živne, nećete joj sigurno pomoći.
Ne postoji nešto kao što je mala pobeda – Osobe koje se suočavaju sa hroničnom depresijom znaju da nema malih pobeda jer je za njih svaki uspeh velika i značajna pobeda. Svakidašnje obaveze većina ljudi obavlja rutinski. No, za osobu koja pati od depresije, one stvaraju problem. Zašto depresivne osobe često leže u krevetu? Ne zato što su lenje, već zato što nemaju psihičke snage da se ustanu iz kreveta. Gotovo svaka aktivnost ili obaveza postaje napor, čak i nešto banalno poput tuširanja ili oblačenja.
Manjak energije nije uzrokovan umorom – Popodnevni umor, kojeg doživljava veliki broj ljudi, većina uspe rešiti kratkom šetnjom, šoljom kafe ili zelenog čaja. No, za osobu koja pati od depresije, ne postoji rešenje koje će brzo ukloniti osećaj umora jer to zapravo ni nije umor. Depresija može učiniti da se osećate kao da nemate kontrolu nad sopstvenim telom. Može otežati fokusiranje, odlazak na posao, druženja sa prijateljima i uživanje u krugu porodice. Takve dane svi imamo, ali kada je u pitanju nedijagnosticirana i nelečena depresija, takav dan je svaki dan.
Postoje fizički simptomi – Većina ljudi smatra da je depresija stanje uma i da su svi simptomi psihološki i emotivni. Depresija kod velikog broja ljudi izaziva i nastanak fizičkih simptoma. Upravo se zbog toga često prilikom dijagnostikovanja zameni sa nekim drugim stanjem ili bolešću. Depresija može pogoršati neke bolove i tegobe od kojih već patite. Neki od najčešćih fizičkih simptoma su nemir, problemi sa radom probavnog sistema, glavobolje, bolovi u zglobovima i slabost u mišićima.
Teško je pronaći zadovoljstvo – Depresija može uticati i na najmanje užitke u životu. Druženje s prijateljima i sve zabavne aktivnosti se čine manje zabavnima kada patite od depresije. Sve je to uzrokovano manjkom interesa, pogoršanjem fizičkih simptoma i nezadovoljstvom. Osobi koja pati od depresije treba prići i podržati ju, a ne osuđivati.
Teško je izraziti emocije – Kada patite od depresije, koja je još uvek širom sveta velika stigma, nije lako izraziti ono što osećate. U jednom istraživanju se pokazalo da tek 25% odraslih osoba koje pate od mentalnih bolesti, osećaju da okolina uistinu saoseća s njima. Depresija se temelji na negativnom viđenju samoga sebe, sveta i budućnosti.
Nisu sve depresije iste – Svaka osoba depresiju doživljava na drugačiji način. Upravo je zbog toga važna podrška najbližih i njihovo saosećanje. Simptomi variraju, kao i uzroci nastanka i samo lečenje. Posao, odnosi s bližnjima i svakodnevica se počinju menjati kada bolest nastupi. Nekim osobama je neophodan lek, a za neke je dovoljna psihološka terapija.
I kako pomoci ljudima koji pate od depresije
moras da nadjes posao,pa devojku i nestace depresija
u al si pametan ki mali djokica

moras da nadjes posao,pa devojku i nestace depresija.ako si pored toga i dalje depresivan,odes kod psihijatra,on ti prepise zoloft ili effexor,neki stabilizator raspoloženja tipa rivotril,i neki sedativ po potrebi,rad na sebi,sportska aktivnost.
u smislu korupcije,beznadja,nezaposlenosti,bezperspektivnosti,kriminala,neizvesnosti....
- - - - - - - - - -
s kim?
ako postavis da je covek coveku vuk onda to vazi da se moras boriti
ako postavis da je covek coveku covek sto bi se borio kad su svi samosvesni
znaci opet se vracamo na cinjenicu da je to bolest drustva,a ne pojedinca...
eto zasto su ljudi depresivni
jer zive po ovim sablonima
covek treba da nadje srecu u sebi izvan okolnosti
dok zavisi od okolnosti bice nesrecan i depresivan
a tu je bitan rad na svojoj licnosti i dusi.
da ima svoj unutrasnji zivot.
da nauci da bude zadovoljan u oklonostima u kojima je
i da vrsi promene kolko to moze
- - - - - - - - - -
da tako je vlada zlo...
sl ise covek treba izdici iznad zla i biti dobar
tako dobija duhovnu slobodu
i to mu pomaze da ne padne u depresiju
kako drugacije bez borbe?
ako ia sam kazes da je oko nas zlo...
bolest je pojedinca
a to se siri na drustvo
lecenjem pojedinca bolje je drustvo
uvek ima ljudi koji su se izdigli iznad zla ali ih je malo
sta oni da rade
da se busaju u grudi?
ne radi se o tome biti iznad posrnulih....

Zasto uopstavati kao problem drustva?
Svaka osoba je individua.
To dodje ono kao nije strasno svi su?
da smo napredovali ne bi bilo depresije.
Covek nazaduje u duhovnom smislu.
Samo produhovljavanjem se moze izvuci.
I Svesnoscu.
Suocavanjem sa istinom.
- - - - - - - - - -
kao sto sam i napisala
da se bave svojom licnoscu i duhovnoscu
moras da nadjes posao,pa devojku i nestace depresija.ako si pored toga i dalje depresivan,odes kod psihijatra,on ti prepise zoloft ili effexor,neki stabilizator raspoloženja tipa rivotril,i neki sedativ po potrebi,rad na sebi,sportska aktivnost.

I kako pomoci ljudima koji pate od depresije
, jer recimo nekima bi i to bilo dovoljnoVeć godinu i po, dve sam u nekom subdepresivnom stanju, nije to bas teška melanholija al ono. Uzroci su u nezadovoljstvu samim sobom. Pre svega i na pijadestalu tih zadovoljstava nalazi si nedostatak inteligencije. Ajde što sam glup, nego što sam dovoljno pametan da shvatim da sam glup, iliti nisam toliko glup da ne shvatam da sam glup. Mislim da sam jedini covek kome je to pošlo za rukom. Sto bi reko Salijeri "Ja sam predstavnik svih mediokriteta" e tako bih se ja mogao opisati. Stalno imam neku potrebu da se izdvojim iz većine misleći da tu ne pripadam ne želeći da pogledam istini u oči, mada bi me to verovatno ubilo. U poslednje vreme primetio sam da sam još gluplji nego ranije, kao da imam neku demeciju pa mi sve češće pada koncentracija, umorniji sam, ne kapiram neke proste stvari, sporije obradjujem informacije itd. I tako iz dana u dan u začarani krug uplivavam. Ako neko ima sličan problem ili ima neki lek nek se javi.
. blagi sok ne znam kako bi to opiso. Uglavnom pritisak u glavi koji te dotuce u nekim momentimaKada bi svi slušali ljude poput tebe,ti ljudi bi odavno izvršili suicid ili završili u ludnici.sa rivotrilom zoloftom ili tako nekim sranjcem u sebi ne da nećeš da se pokreneš na bilo kakvu aktivnost nego će i ono malo funkcija koje žive u tebi biti umoreno....
inače protivnik sam toga da se depresija leči hemijom, ali ako se obratiš lekaru za pomoć iz njegovog ugla to će biti jedino rešenje.
drugim rečima i on je u depresiji i zabole ga za tvoje stanje uma
zato treba naći vedre i duhovite prijatelje koji ne opterećuju visinom plate i neplaćenim računima i polako usvajati njihov model života koji samo na prvi pogled izgleda površno i lakomisleno...
Momak nemoj da se ubedacis zbog toga, Ovo sto govoris nije tolka ludost. Vrlo moguce da je posledica ovih otrova, sto nas truju iz vazduha, kemtrejlsi. Ma koliko to nekom mediokritetu i polumozganu delovala ko "teorija zavere" ta sranja nas stvarno sjebavaju. I mogu se naci istrazivanja i analiza naucnika kako ti otrovi deluju na ljude i prirodu.
Samo pogledaj koliko u zadnje vreme ima srcanih napada, raznih brzopoteznih "napada" u organizmu koje ljude lise zivota ili im sjebu zdravlje. Da ima tu i ishrane, ima ti i neaktivnosti i stresa, sve to stoji, ali ima i ovoga, ne treba biti naivcina.
Jedan od uocljivijih fenomena je i sto kod dosta zena koje znam, opada kosa kao nikad. Mlade devojke, nidje veze da su teske bolesnice. Odakle je to doslo? Iz vazduha?
Tvoja pogubljenost takodje moze da odrazava akumulaciju ovih otrova, posto je vecinom to smesa metala koji imaju veoma negativno dejstvo na mozak i krvotok.
Znaci brobaj da se izbacis otrova. FIzicka aktivnost, neko opustanje, blizi susret s pridodom. Gledaj neke komedije ili se bavi s necim sto ce te razveseliti i uzmi i neke lekove, naravno da prirodnoj bazi, koji konkretno pobosljavaju tvoju boljku
Mnogima se to desava, da se osecaju rastrojeniji nego ikad. Ja ponekad imam osecaj da mi se skluplja krv u glavi, ili kao da mi neko pupmom pumpa glavu. blagi sok ne znam kako bi to opiso. Uglavnom pritisak u glavi koji te dotuce u nekim momentima
Već godinu i po, dve sam u nekom subdepresivnom stanju, nije to bas teška melanholija al ono. Uzroci su u nezadovoljstvu samim sobom. Pre svega i na pijadestalu tih zadovoljstava nalazi si nedostatak inteligencije. Ajde što sam glup, nego što sam dovoljno pametan da shvatim da sam glup, iliti nisam toliko glup da ne shvatam da sam glup. Mislim da sam jedini covek kome je to pošlo za rukom. Sto bi reko Salijeri "Ja sam predstavnik svih mediokriteta" e tako bih se ja mogao opisati. Stalno imam neku potrebu da se izdvojim iz većine misleći da tu ne pripadam ne želeći da pogledam istini u oči, mada bi me to verovatno ubilo. U poslednje vreme primetio sam da sam još gluplji nego ranije, kao da imam neku demeciju pa mi sve češće pada koncentracija, umorniji sam, ne kapiram neke proste stvari, sporije obradjujem informacije itd. I tako iz dana u dan u začarani krug uplivavam. Ako neko ima sličan problem ili ima neki lek nek se javi.
mi seljaci neamo vreme za tu depresiu
ustani u polaj pet narani stoku pomuzi sakupi iaia podai mleko decama upali traktor ori kopaj sei žanji vrši plasti bacaj đubrivo davaj stoki silažu vidi imalđei korova obrsti opali izriljaj doj kući jedi nešto popi neku poglej vesti srećne ljude lezi spavai pa onda upet jutri sve isto. Đe dudenem i tu depresiu nema šansi