Demoni

Pa isto vazi i za vanbracni seks koji je naveden u zapovestima...
Vanbračni seks je greh, naravno.

1712690236189.png

Dobru frazu koristi Miroljub Petrović kada kaže "kidaju ga demoni". Čovek koji je opsednut očigledno pati, muči se. Baš sam pre nedelju dana gledao jedan video na youtube-u gde dolazi jedan dečko da propoveda jevanđele ovim iz LGBT-a što paradiraju. Na sam pomen Hrista se tako alarmiraju, tako mrze nekoga u koga ne veruju. Kako je moguće mrzeti ako ne veruješ da Bog postoji? Ali ti demoni u njima se aktivirali i kidišu na pomen Boga i Hrista i samo psuju.
Jos vise ne pomen Jehove Boga
zato i treba koristiti Ime Boga JHVH Jehova jer ono izgoni tera demone

Biblija ima jasno definisan stav o homoseksualizmu, a to je da je gadno. I da ko leži sa muškarcom kao što muškarac leže sa ženom neće u raj. Tako da ne znam o čemu ti? Isus je u više navrata hvalio ljude koji je izlečio jer je to učinio zbog njihove vere da ih on može izlečiti.
Svašta piše u Bibliji. I da je bog pobio svu egipatsku decu i pobio čitav živi svet potopom... Ne bih se klanjao i slušao takvog boga. Ali tvoj izbor...

Moj bivsi drugar i komsija je kupio neku malu knjizicu u Beogradu, ona je sadrzala prizivanje raznih demona i njihova imena i ko za sta sluzi, prvi put kada je to uradio, pojavila se neka magla i prekinuo je od straha, zapalio je tu knjizicu ali je opet poceo da se time bavi kasnije.
Čuj za nešto služi.. :think: prizoveš ga da ti služiš njemu..
Malo li je što ih nesvesno skupljamo, pa još i namerno da ih prizivamo.
Meni je čudno da se takve knjižice štampaju. Zar to ne bi trebalo da bude
zabranjeno? Ili ljudi misle da je to neka šala?

Ipak?
Da li ih je Bog sačuvao da testira ljude?
Mogao je da ih zbriše odjednom sve i kako koji dolazi, ali evo ih, tu su još, misleći da rade za nekog drugog, oni i dalje rade svi za Boga jedinog?
Nije ih zato Bog sacuvao, njih ceka unistenje
pisala sam o tome zasto Bog dopusta zlo, zasto ih nije odmah unistio
kompleksna je to tema
evo ovde ova dva posta pa procitaj

https://forum.krstarica.com/threads/zasto-volja-bozja-nije-i-na-zemlji.981861/page-2#post-47630631
https://forum.krstarica.com/threads/zasto-volja-bozja-nije-i-na-zemlji.981861/page-2#post-47630634

Ma to je bila neka stara knjizica, nije to ni knjiga, tako mi on pricao.

Nije ih zato Bog sacuvao, njih ceka unistenje
Možda i nekog demona staje spasenje?
Ko zna?
Nikom ne treba da mislimo zlo, niko ne treba da nam je mrzak, nikog ne treba da opterećujemo ovozemaljskom krivicom.
Gospodnja Reč je poslednja, Bože, amin, daj!, molili se ili ne, a Gospoda vidim kao nekog kome se sporo, namerno i stalno približavam, ali nikad ne dostižem.

Možda i nekog demona staje spasenje?
Ko zna?
Nikom ne treba da mislimo zlo, niko ne treba da nam je mrzak, nikog ne treba da opterećujemo ovozemaljskom krivicom.
Gospodnja Reč je poslednja, Bože, amin, daj!, molili se ili ne, a Gospoda vidim kao nekog kome se sporo, namerno i stalno približavam, ali nikad ne dostižem.
Ne mogu oni da imaju spasenje, svi oni cekaju unistenje...
nameran greh protiv Boga je neoprostiv.

Dok god čvrsto veruješ u Boga, spasen si. Ukoliko činiš zlo i utičeš na druge da čine zlo, nema spasa.

Ako znaš da si pogrešio i kad tražiš oproštaj, biće ti oprošteno. Naravno, ne možeš da tražiš oproštaj ako si nekog ubio.

Po meni, svaka osoba koja oseti kajanje, to je znak da je i dalje čovek, slobodan, da nije opsednut.

Nemam o demonima. Sa njima nisam imao iskustva. Sa duhovima jesam.
Ni ja tu hrišćansku priču o demonima nisam razumela, dok mi jedan stariji
budista nije objasnio da je to isto što i depersonalizacija u budizmu. Prvo
čemu te nauče učitelji meditacije, to je da ti nisi emocija koju osećaš i da
nisi misli koje posmatraš. Na taj način se odvajaš od posmatranog i
razumeš da to nisi ti i da tome ne moraš da daš puno poverenje. Jedina
je razlika što bujice negativnih misli nećeš nazvati napadom demona, ali
suština je ista.

ne može se zakonom zabraniti nešto za šta mnogi ne veruju da je moguće....a ljudi to rade jer su pod uticajem filmova i kniga poput Harija Potera pomislili da mogu da imaju moć nad drugim ljudima i demonima...valjda misle demon nema šta pametnije da radi nego da im služi...

u stvari oni služe demonu koji ih sve dublje uvodi u greh..demon im šapne misao kome i kako da se osvete magijom onda demon dođe da izvrši njihovu naredbu , demon se sve vreme hrani njihovom negativnom energijom koju uzgaja u njima, a kad umru demon je verovatno njihov robovlasnik

Dok god čvrsto veruješ u Boga, spasen si. Ukoliko činiš zlo i utičeš na druge da čine zlo, nema spasa.

Ako znaš da si pogrešio i kad tražiš oproštaj, biće ti oprošteno. Naravno, ne možeš da tražiš oproštaj ako si nekog ubio.

Po meni, svaka osoba koja oseti kajanje, to je znak da je i dalje čovek, slobodan, da nije opsednut.
Da sam osa tim sto Bog prasta i teske grehe kao sto je i ubistvo.. ako se neko iskreno pokaje...
Imamo u Bibliji primer Davida
koji je ucinio i preljubu i ubistvo i Bog mu je oprostio.

Ni ja tu hrišćansku priču o demonima nisam razumela, dok mi jedan stariji
budista nije objasnio da je to isto što i depersonalizacija u budizmu. Prvo
čemu te nauče učitelji meditacije, to je da ti nisi emocija koju osećaš i da
nisi misli koje posmatraš. Na taj način se odvajaš od posmatranog i
razumeš da to nisi ti i da tome ne moraš da daš puno poverenje. Jedina
je razlika što bujice negativnih misli nećeš nazvati napadom demona, ali
suština je ista.
Pa dobro, ali i u budizmu postoje različiti entiteti duhovne prirode. Ne samo misli. S tom razlikom u odnosu na avramske religije što se ne proglašavaju "zlom". Iz ljudskog ugla deluju zli, ali to je njihova priroda. I lav gazeli deluje kao demon, a nama kao kralj životinja. Tako da su i demoni samo neprobudjena bića.
Ima ona priča o Budi i Alavaki demonu gde ga Buda podučava darmi.

Back