Demoni

Da sam osa tim sto Bog prasta i teske grehe kao sto je i ubistvo.. ako se neko iskreno pokaje...
Imamo u Bibliji primer Davida
koji je ucinio i preljubu i ubistvo i Bog mu je oprostio.

Kada dodje trenutak, svi demoni i zli ljudi će biti prvi zbrisani sa zemlje, oni koji su činili sitne do srednje grehove, dobiće priliku da se pokaju. Ko se tada bude pokajao, biće spasen, ko se ne pokaje, biće zbrisan.

U redu je da se neko iskreno pokaje, da shvati da je pogrešio ali takvi ljudi su u manjini.

Svašta piše u Bibliji. I da je bog pobio svu egipatsku decu i pobio čitav živi svet potopom... Ne bih se klanjao i slušao takvog boga. Ali tvoj izbor...
Bog je prorocima opominjao mnogo, mnogo unazad da prestanu da tlače ljude pre nego što je to uradio u Egiptu.
Po čemu se razlikuje potop od kraja vremena? Potop je uništenje ljudi koji su toliko otišli u greh da ih je nemoguće vratiti da postanu dobri. Prosto su zli.

Danas to ne bi moglo tako da se primeni i formulise kada je sveprisutan, a isto u rimsko doba niko nije bio protiv sveprisutnih nastranosti,

Da li bi Mojsije da se pojavi danas propovedao protiv vanbracnog seksa, naravno da ne bi.
Zašto ne bi? Propoveda se moral koji je Bog odredio, a ne čovek po svom nahođenju. Lepo je rekao jedan čovek (ne mogu se setiti ko): Ako nema Boga, onda je moral subjektivan i svako može činiti i definisati moral po njegovoj volji. Ali sve dok Bog postoji, moral je jasno definisan i tu nema popuštanja.

Bog je prorocima opominjao mnogo, mnogo unazad da prestanu da tlače ljude pre nego što je to uradio u Egiptu.
Po čemu se razlikuje potop od kraja vremena? Potop je uništenje ljudi koji su toliko otišli u greh da ih je nemoguće vratiti da postanu dobri. Prosto su zli.
Ma možeš opravdavati tog boga koliko hoćeš. Pobio je i nevinu decu i nevin živi svet. Za jednog svemoćnog boga sigurno nije problem da kazni tačno koga treba.

u nju ejdžu se populariše to da čovek ima takozvanig duhovnog vodiča tj. entitet koji stoji čoveku na raspolaganju i navodno pomaže njegov duhovni razvoj...to su u stvari tipično opet demoni koji glume ulogu dobročinitelja i mudrog savetodavca čovekovog suptilno ga vodeći u greh....to je prava opasnost nju ejdža a ne filozofija koja ide uz to....

slično je sa onima koji kanališu razne duhovne entitete i vanzemaljce...skoro uvek je u pitanju demon koji želi da preko njih utiče negativno na veće mase onih koji prate onog ko kanališe njegove poruke...

ljudi misle demonska opsesija je ono kao u filmovima kad čovek reži i vere se po zidovima i kezi se i viče...u stvari demoni su uglavnom mnogo suptilniji i lagano osvajaju moć nad čovekom dajući mu pomisli koje ga sve više vode u greh...izuzetno su strpjivi i pametni i vredni u svom poslu...

Ma možeš opravdavati tog boga koliko hoćeš. Pobio je i nevinu decu i nevin živi svet. Za jednog svemoćnog boga sigurno nije problem da kazni tačno koga treba.
Na osnovu napisanog znam da nisi vernik i nemam ništa protiv toga ni protiv tebe, svakako. Ne pravdam ga jer nisam dokon da razumem Božije promisli kao neko ko je grešan i ne poseduje spoznaju o svemu.

Sa apsolutnom sigurnošću znam da je meni Bog pomogao kada mi je pomoć bila potrebna. Samim tim, verujem. Naš dijalog da li on postoji ili ne je u neku ruku suvišan jer nećemo promeniti razmišljanja jedno drugom.

u nju ejdžu se populariše to da čovek ima takozvanig duhovnog učitelja...to su u stvari tipično opet demoni koji glume ulogu dobročinitelja i mudrog savetodavca čovekovog suptilno ga vodeći u greh....to je prava opasnost nju ejdža a ne filozofija koja ide uz to....
A da li su mozda duhovni vodici u zagrobnom zivotu zapravo demoni koji se predstavljaju kao dobronamerni i savetodavni? Ili njihovi poslusnici...

u nju ejdžu se populariše to da čovek ima takozvanig duhovnog učitelja...to su u stvari tipično opet demoni koji glume ulogu dobročinitelja i mudrog savetodavca čovekovog suptilno ga vodeći u greh....to je prava opasnost nju ejdža a ne filozofija koja ide uz to....

slično je sa onima koji kanališu razne duhovne entitete i vanzemaljce...skoro uvek je u pitanju demon koji želi da preko njih utiče negativno na veće mase onih koji prate onog ko kanališe njegove poruke...

ljudi misle demonska opsesija je ono kao u filmovima kad čovek reži i vere se po zidovima i kezi se i viče...u stvari demoni su uglavnom mnogo suptilniji i lagano osvajaju moć nad čovekom dajući mu pomisli koje ga sve više vode u greh...izuzetno su strpjivi i pametni i vredni u svom poslu...
E pa to sam negde na početku teme pitala. Kako prepoznati napade koji
nisu napadi negativnosti?
Te laskave na primer, gde si ti odabran, poseban..

Na osnovu napisanog znam da nisi vernik i nemam ništa protiv toga ni protiv tebe, svakako. Ne pravdam ga jer nisam dokon da razumem Božije promisli kao neko ko je grešan i ne poseduje spoznaju o svemu.

Sa apsolutnom sigurnošću znam da je meni Bog pomogao kada mi je pomoć bila potrebna. Samim tim, verujem. Naš dijalog da li on postoji ili ne je u neku ruku suvišan jer nećemo promeniti razmišljanja jedno drugom.
Nisam ja nevernik samo moj bog nije osvetoljubivi sadista i ne proglasava čitavu grupu ljudi koji nikome ništa ne čine nažao demonizovanim.

E pa to sam negde na početku teme pitala. Kako prepoznati napade koji
nisu napadi negativnosti?
Te laskave na primer, gde si ti odabran, poseban..
najbolji stav je da sve što te pokušava kontaktirati duhovno je po definiciji demon...jer demon će izigravati tvog anđela ako treba godinama i reći će ti mnoge tačne stvari da bi te navukao na tanak led kad zadobije tvoje poverenje....

zato je ispravan stav...demoni postoje a za anđele nisam siguran

u nju ejdžu se populariše to da čovek ima takozvanig duhovnog vodiča tj. entitet koji stoji čoveku na raspolaganju i navodno pomaže njegov duhovni razvoj...to su u stvari tipično opet demoni koji glume ulogu dobročinitelja i mudrog savetodavca čovekovog suptilno ga vodeći u greh....to je prava opasnost nju ejdža a ne filozofija koja ide uz to....

jesu demoni kao sto si napisao

najbolji stav je da sve što te pokušava kontaktirati duhovno je po definiciji demon...jer demon će izigravati tvog anđela ako treba godinama i reći će ti mnoge tačne stvari da bi te navukao na tanak led kad zadobije tvoje poverenje....

To je vrlo rizičan stav, jer tako sebe i dobrog lišavaš. Ko kad sa kukoljem i pšenicu
baciš.

Tvoj um je samo prijemnik. Na koji kanal se podesiš, to ćeš i čuti. Pa tako, ako si
u pozitivnoj emociji, dolaziće pozitivne ideje i misli. Apsolutno je nemoguće da
ne veruješ ni jednoj misli. Ne bi mogao da živiš tako.
Ili ti misliš da neke misli dolaze iz tebe?

A da li su mozda duhovni vodici u zagrobnom zivotu zapravo demoni koji se predstavljaju kao dobronamerni i savetodavni? Ili njihovi poslusnici...
moguće...ako je kojim slučajem ovaj život materjalni zatvor za naše duše koji služi demonima da parazitiraju na nama tj. hrane se našom negativnom energijom uzgajajući nas kao domaće životinje tj. pretvarajući nas u baterije kao u Matriksu onda demonima cilj mora biti da nas zadrže u ciklusu reinkarnacija ovde...onda će naravno igrati ulogu savetnika u životu između života i upućivati nas na to da moramo ponovo da se rodimo da bi otplatili karmu

Deca nisu. Nisu ni životinje.
Egipćani su pobili prvence kod Jevreja iako je Bog upozoravao kroz proroke da ukoliko to učine, desiće im se isto. Razlog? Bog je dao zavet Avramu da će učiniti njegovo seme veliko i da će biti velika nacija. Naglasio je da će blagosloviti one koji njegovo seme blagosiljati, ali i prokleti one koji njegovo seme proklinju. Uradio je baš ono što je obećao Avramu. A Egipćane je blagovremeno upozorio.

Uzgred, životinje nisu jednake čoveku i stvorene su da služe čoveku. Tako da njihova smrt nije od značaja ma koliko god to zvučalo brutalno.

I ne govorim o Egipcanima već o LGBT.
Šta sa njima?

moguće...ako je kojim slučajem ovaj život materjalni zatvor za naše duše koji služi demonima da parazitiraju na nama tj. hrane se našom negativnom energijom uzgajajući nas kao domaće životinje tj. pretvarajući nas u baterije kao u Matriksu onda demonima cilj mora biti da nas zadrže u ciklusu reinkarnacija ovde...onda će naravno igrati ulogu savetnika u životu između života i upućivati nas na to da moramo ponovo da se rodimo da bi otplatili karmu
Ima opisa u popularnim knjigama kako energetski obradjuju napacenu dusu nakon zivota, bukvalno kao kad seljak muze kravu, i to treba da shvatimo kao nesto velicanstveno.

A kako to pokusava duhovno.

To je vrlo rizičan stav, jer tako sebe i dobrog lišavaš. Ko kad sa kukoljem i pšenicu
baciš.

Tvoj um je samo prijemnik. Na koji kanal se podesiš, to ćeš i čuti. Pa tako, ako si
u pozitivnoj emociji, dolaziće pozitivne ideje i misli. Apsolutno je nemoguće da
ne veruješ ni jednoj misli. Ne bi mogao da živiš tako.
Ili ti misliš da neke misli dolaze iz tebe?
ako si kao Isus ti se možeš kačiti na Oca..mada je i tu pitanje čije poruke je Isus kanalisao...al to je već druga tema...
ako si običan čovek sve što nije čista bezuslovna ljubav je kanal na kome ti se kače demoni...a koliko je svako od onih koji se u nju ejdžu bave duhovnim vodičima sposoban za čistu bezuslovnu ljubav bez primese sujete da su duhovno iznad drugih?

Back