Demoni u kući

Energija je veoma moćna fizička veličina. Iz nje proističe sve, i ona upravlja svemu. Od najsitnije, nama nebitne čestice, do ogromnih, moćnih i razornih aktivnosti.
Energija je elementarijum, elementarijuma. Glavna, najjača, nezaustavljiva. Pokretačka sila, svemu vidljivom i nevidljivom, slabijem i jačem, malom i velikom. Ona je kruna, najvišeg mogućeg stepena. Glavna i ubojita. Energija je vrhunac postojanja. Bog je energija. Najjači i bez premca.

paulina imaš jaku žensku itnuiciju šta je za mene također nešto paranormalno

hahaha
imam osećaj dok sam svezana sa nekim telesno. nakon toga kada se razvežemo nekam više nikakav osećaj. Tako da ljudi na forumu mogu biti bez brige ;)

A postoji i to da mi bojimo svet oko sebe i ljude onako kako rezonuju u nama.. to ništa ne mora biti ispravno, već samo lično i naše.

Evo samo mali primjer...imate sobu gdje je prozor okrenut sjeveru i onu gdje je okrenut jugu.
Sta mislite u kojoj cete se osjecati ljepse?
Ne kaže se džabe, da je leto zakon. Tako je i južna, toplija strana, zakon, u odnosu, na hladnu i turobnu, severnu.
Nekad pomislim, zašto uopšte, postoji zima? Šta će nam? Koju korist, imamo od zime? Najbolje je, kad je umereno toplo, i prijatno. Ne valja ni pretoplo. Ali, hladno ne valja uopšte. Možda zvučim, neracionalno i nerazumno, ali, hajde, budimo iskreni, šta je smisao zime? Da se skijamo, sankamo, grudvamo... Ma, ajte, molim vas.

Meni su lično intuitvini doživljaji i ti reklo bi se podsvesni jako bitni.
Ne znam šta stoji iza toga, ne mogu da kažem da nešto znam, niti me zanimaju detalji, ali sam što sam starija sve intuitivnija, jer sam zapazila da kada sam racionalno neke odluke donosila u vezi ljudi i mesta da sam lošije pšrošla nego kada sam se prepustila osećaju.

Osećaj mi kaže da je u nekoj kući bezbedno.. osećam se lepo, sve me vuče tamo, a negde se ni malo ne osećam dobro, teška energija, imam želju da odem. Tako je i sa mestima, ali tako je i sa ljudima i sa nekim društvom. Nekad se pored nekih ljudi osetim loše, da to nije za mene, i ja odem. A nekada se osećam kao da sam kod kuće, toplo i fino. Nema vez koliko dugo ih znam.

Tako je i sa ovom pričom, bez želje da ulazim u priču zašto i kako, može se desiti da u nekom prostoru ljudi počnu da pate. Feng šui navodi i da bi bila dobra energija čak i o sitnicama da se povede pažnja, tipa da se ne zaklanja svetlost prozora, gde šta da se stavi, a kamoli neki jači događaji ako su bili.

Tema jeste za podforum Religija jer se priča objašnjava bićima o kojima govori crkva.
Neverovatno je! Ali, sam X puta, osetio i pozitivnu i negativnu stranu energije. Negde, čim zakoračiš, osetiš toplinu i nekakvo blaženstvo. Prosto, kao da je u tom prostoru, sve na svom mestu. Plus, pozitivni ljudi, koji tu obitavaju. Želiš, da se što duže tu zadržiš.
Nasuprot tome, dešavalo mi se, kako uđem,na neka mesta, osetim neko crnilo, neku zagušenost, kao da me nešto pritiska. Negativa 100%.
Tako,da je energija ta, koja upravlja, svim mogućim stvarima, u svemu što postoji.

Ne kaže se džabe, da je leto zakon. Tako je i južna, toplija strana, zakon, u odnosu, na hladnu i turobnu, severnu.
Nekad pomislim, zašto uopšte, postoji zima? Šta će nam? Koju korist, imamo od zime? Najbolje je, kad je umereno toplo, i prijatno. Ne valja ni pretoplo. Ali, hladno ne valja uopšte. Možda zvučim, neracionalno i nerazumno, ali, hajde, budimo iskreni, šta je smisao zime? Da se skijamo, sankamo, grudvamo... Ma, ajte, molim vas.

Pa evo kako to meni deluje. Ja volim zimu. Volim sve što ima veze sa zimom. Volim sneg, volim inje, volim jutra sa maglom.. odem na planinarenje, sneg, magla, odemo negde u divljinu na planinu, jedva hodamo od snega, ali prizor okolo, jele prepune snega, zimzeleno drveće ... Ima nas koji se tada osećamo kao deo svega toga. Ali. to ne bi imalo smisla kada posle ne bi došlo leto, i oskudno oblačenje i more i vrućina...

Meni lično ta smena godišnjih doba koje imaju kontinentalne klime ima dublji smisao i uživam u tome.. Na jesen pada lišće, drveće se oslobađa onog što sad ne valja.. zima je onda nešto sasvim novo, period ispitivanja, iskustva, unutrašnjih doživljaja, i onda novo proleće, novo sve, novo lišće.. Svake godine uživam u toj smeni. Tako nam je priroda namenila i mora da ima smisao.

Neverovatno je! Ali, sam X puta, osetio i pozitivnu i negativnu stranu energije. Negde, čim zakoračiš, osetiš toplinu i nekakvo blaženstvo. Prosto, kao da je u tom prostoru, sve na svom mestu. Plus, pozitivni ljudi, koji tu obitavaju. Želiš, da se što duže tu zadržiš.
Nasuprot tome, dešavalo mi se, kako uđem,na neka mesta, osetim neko crnilo, neku zagušenost, kao da me nešto pritiska. Negativa 100%.
Tako,da je energija ta, koja upravlja, svim mogućim stvarima, u svemu što postoji.
ali ti imaš receptore za to
ne razvijaju to svi u sebi. Možda i osete ali ne žele da obrate pažnju ili misle da je nebitno, ili misle da je to njihova slabost neke vrste, neprilagođenost.

hahaha
imam osećaj dok sam svezana sa nekim telesno. nakon toga kada se razvežemo nekam više nikakav osećaj. Tako da ljudi na forumu mogu biti bez brige ;)

A postoji i to da mi bojimo svet oko sebe i ljude onako kako rezonuju u nama.. to ništa ne mora biti ispravno, već samo lično i naše.
sve je to meni čudno kod tebe. rado bih te pregledao za maturski rad.
ne samo površinski već prodrijeti duboko u tebe, obradit te detaljno, dubinsku analizu šta se stručnim žargonom kaže!

onda bi znali nešto više.

sve je to meni čudno kod tebe. rado bih te pregledao za maturski rad.
ne samo površinski već prodrijeti duboko u tebe, obradit te detaljno, dubinsku analizu šta se stručnim žargonom kaže!

onda bi znali nešto više.

a maturski rad je iz koje oblasti?
(glupo da spamujemo temu, pa...
ali ukapirala sam - neobično je ;))

Pa evo kako to meni deluje. Ja volim zimu. Volim sve što ima veze sa zimom. Volim sneg, volim inje, volim jutra sa maglom.. odem na planinarenje, sneg, magla, odemo negde u divljinu na planinu, jedva hodamo od snega, ali prizor okolo, jele prepune snega, zimzeleno drveće ... Ima nas koji se tada osećamo kao deo svega toga. Ali. to ne bi imalo smisla kada posle ne bi došlo leto, i oskudno oblačenje i more i vrućina...

Meni lično ta smena godišnjih doba koje imaju kontinentalne klime ima dublji smisao i uživam u tome.. Na jesen pada lišće, drveće se oslobađa onog što sad ne valja.. zima je onda nešto sasvim novo, period ispitivanja, iskustva, unutrašnjih doživljaja, i onda novo proleće, novo sve, novo lišće.. Svake godine uživam u toj smeni. Tako nam je priroda namenila i mora da ima smisao.
Poštujem tvoje mišljenje. Ima smisla u smeni godišnjih doba. Ali, zamisli,
mesta, gde je stalno hladno, ili stalno toplo. Tu nema, mesta za stvari, koje opisuješ. A, takođe se nalaze, na planeti zemlji. U komšiluku. A, zamisli, surovost klime, samo na planetama, u našem sunčevom sistemu. Od ekstremnih minusa, do ekstremnih pluseva. Koja je svrha? Ali, to je već, neka druga priča. U, svakom slučaju, veoma cenim, tvoje mišljenje.
Nekako si mi temeljna, jasna i realna. A, to mi se mnogo sviđa.

Poštujem tvoje mišljenje. Ima smisla u smeni godišnjih doba. Ali, zamisli,
mesta, gde je stalno hladno, ili stalno toplo. Tu nema, mesta za stvari, koje opisuješ. A, takođe se nalaze, na planeti zemlji. U komšiluku. A, zamisli, surovost klime, samo na planetama, u našem sunčevom sistemu. Od ekstremnih minusa, do ekstremnih pluseva. Koja je svrha? Ali, to je već, neka druga priča. U, svakom slučaju, veoma cenim, tvoje mišljenje.
Nekako si mi temeljna, jasna i realna. A, to mi se mnogo sviđa.

Pa onda se presele ljudi ;)

Zamisli one delove gde nema sunca mnogo dana...
U Helsinkiju sam jendom bila u decembru bila obdanica od 9 do 14h.. a ima mesta gde je samo sat-dva
svakako jeste jezivo i utiče na raspoloženje

Ništa, nek se odsele :) u toplije predele.

Pa onda se presele ljudi ;)

Zamisli one delove gde nema sunca mnogo dana...
U Helsinkiju sam jendom bila u decembru bila obdanica od 9 do 14h.. a ima mesta gde je samo sat-dva
svakako jeste jezivo i utiče na raspoloženje

Ništa, nek se odsele :) u toplije predele.
Uh,teška priča. Možda su navikli da budu sumorni. Bože me sačuvaj! Samo pozitivno i lepršavo. Pošto voliš čari zime. Samo za tebe :snesko:

Mornaru, nema to veze sa godišnjim dobima. Energija ove naše planete se kreće od severa prema jugu i od istoka prema zapadu. Zato je preporučljivo ležaj u spavaćoj sobi postaviti tako da uzglavlje bude na severnoj, odnosno istočnoj strani i da ta energija naročito kada spavamo ima prirodan smer - od glave prema nogama. Naravno da ovo nije naučno dokazano, ali ipak ...

kad jedno ovakvo zdanje košta umjesto 2 milijuna dolara samo 2 dolara zapitate se zašto?
https://www.home-designing.com/wp-content/uploads/2012/01/Movie-set-modern-house.jpg

legenda kaže da je sredinom 70ih na školskom izletu jedna djevojčica silovana ubijena i bačena u jezero ispred nekadašnjeg odmarališta
međutim tijelo nikad nije pronađeno u jezeru te su izjave nekih učenika proglašene neutemeljene a ona se i dan danas vodi pod nestale.

na istom tom mjestu gdje je bilo nekad odmaralište 30ak godina poslije jedan milijarder je dao napraviti ovakvo zdanje ni ne znajući za
događanja iz prošlosti. kako kaže ''provoditi vrijeme u kući na jezeru okružen javorovom šumom je odmor i užitak...sve do večernjih sati kada počinju
čudne aktivnosti oko i u samoj kući''

kuća je na prodaju, praktički se poklanja, ko voli nek izvoli.

132232491_40ddb371e2_b.jpg

Istinita prica. Zivimo u jednoj zapadnoj drzavi i imali smo komsije, nase ljude iz Srbije. Muz, zena i dve cerke. Tad su imale po 13 i 15 godina.
Jednog dana iz cista mira kazu oni nama da se sele a pre toga nam to nikad nisu pomenuli. Mi u soku, kako, zasto?
Ispostavilo se da je koju sedmicu unazad, u sred noci mladja cerka ustala i otisla do kuhinje da pije vode a tamo na stolici vidi ona coveka u nekom starinskom odelu, odrpanom, i sa cudnim trouglastim sesirom. Otrci ona u spavacu sobu i probudi roditelje i iaprica im. Oni skoce, pravo u kuhinju, tamo stolica prazna. U to se probudi i starija sestra i kaze da je i ona videla tog istog posto je bila u kuhinji pre te mladje sestre ali da je mislila da je to ocev neki poznanik koji tu noc nije imao gde da spava a i bila je toliko pospana da je nije bilo ni briga, samo se strovalila nazad u krevet.
Nakon tog dogadjaja su oni automatski trazili novi stan i nasli ga. Na nasu zalost na skroz kontra delu grada. Eto, ako su oni nas lagali, lazem i ja vas.

"Kupili smo kuću na selu da tamo ostarimo, a onda je pas osetio da nešto nije u redu: Zvali smo popa, a onda..."

https://www.espreso.co.rs/vesti/dru...io-da-nesto-nije-u-redu-zvali-smo-popa-a-onda

Da li verujete u ovu i ovakve horor priče?
Cuo sam takvih prica u oblastima izmedju Srbije i Bugarske, u selima oko Stare planine (u doba moje mladosti), i bajalice za resavanje problema. Licno nemam takvih iskustava (ziveo sam i tamo gde ljudi veruju u Vodou, i Zombije),ali nisam video nista neobjasnjivo. Licno ne verujem u pojavljivanje duhova, demona, ili vampira

Back