Demoni i njihova projavljivanja

Mitu sam priupitala to sto sam pitala iz sasvim drugog razloga
naime, i on izgleda, poput tebe, pomalo mijesa babe i zabe...onako, lokalpatrijotski? :lol:

Па шта да сам и локалпатриота - шта ту има лошег, смешног или какав је то разлог за ругање???
Да, једино што могу да прихватим то су народни лекови тзв.бабски са овог поднебља, који су углавном траварски а то је стога што су проверавани генерацијама и што се догоди да понекад имају и успеха. Само БОКВИЦИ могу да захвалим што данас имам обе ноге - иначе да се питао дечији лекар сигурно бих данас био инвалид.

Па шта да сам и локалпатриота - шта ту има лошег, смешног или какав је то разлог за ругање???
Да, једино што могу да прихватим то су народни лекови тзв.бабски са овог поднебља, који су углавном траварски а то је стога што су проверавани генерацијама и што се догоди да понекад имају и успеха. Само БОКВИЦИ могу да захвалим што данас имам обе ноге - иначе да се питао дечији лекар сигурно бих данас био инвалид.

evo ga opet; ispade da samo nase babe "provjeravaju generacijama" :lol:
coek, mongolska/kineska/arapska baba zna koliko i nasa...znaci, nesto od toga vjerojatno i fercera, a nesto prosto ne radi...stvari koje rade suvremena medicina uglavnom... usvoji
pa otud i tvoja "vjera" u Josif Pancic...

nego, vratimo se mi temi...tj. prosirenju teme; psihijatar/psiholog vs. "duhovnik"
ja sam te..."duhovnike" bas rijetko sretala...
uglavnom sam sretala prilicno pragmaticne ljude o usvecenickim/svestenickim odorama
koji...zainteresiranog, ipak, posalju...psihijatru
vjerojatno zato su savrseno svjesni koliku pritisce teret tudjeg bremena

coek, mongolska/kineska/arapska baba zna koliko i nasa...znaci, nesto od toga vjerojatno i fercera, a nesto prosto ne radi...stvari koje rade suvremena medicina uglavnom... usvoji

nego, vratimo se mi temi...tj. prosirenju teme; psihijatar/psiholog vs. "duhovnik"
uglavnom sam sretala prilicno pragmaticne ljude o usvecenickim/svestenickim odorama

Ovo, moram da kazem, uopste nije tacno. Naprotiv!

Pre svega, duhovnik porazgovara s tobom i ocita ti molitvu ( dve, tri, ili koliko vec proceni da treba). I to pomogne u najvecem broju slucajeva.

Ovo, moram da kazem, uopste nije tacno. Naprotiv!

Pre svega, duhovnik porazgovara s tobom i ocita ti molitvu ( dve, tri, ili koliko vec proceni da treba). I to pomogne u najvecem broju slucajeva.

ocita ti molitvu...ok, to mu je u opisu radnog mjesta, ali mi ovdje, navodno, raspravljamo
o "demonskom projavljivanju"...(sta god da je to...)
evo, napravi eksperiment odi sutra nekom popu i prepricaj mu neku od ovdje
napiskaranih... pricica
mozda ti i ocita molitvu, al nema sanse da tu...pricicu ne uzme s debelom rezervom...da ne kazem nesto drugo...to tje on u sebi...:lol:

ocita ti molitvu...ok, to mu je u opisu radnog mjesta, ali mi ovdje, navodno, raspravljamo
o "demonskom projavljivanju"...(sta god da je to...)
evo, napravi eksperiment odi sutra nekom popu i prepricaj mu neku od ovdje
napiskaranih... pricica
mozda ti i ocita molitvu, al nema sanse da tu...pricicu ne uzme s debelom rezervom...da ne kazem nesto drugo...to tje on u sebi...:lol:

Pa dobro, to je sada tvoje proizvoljno misljenje, oni jesu tu da pomognu i kod teskih snova. I niko nije pomislio da si znas "onako malo"...
E, sad verovatno i oni, ako vide da ta pomoc nije dovoljna, moguce je da posavetuju i odlazak kod lekara, ali ja licno (mozda slucajno) jos nisam cula za takav slucaj.;)

Pa dobro, to je sada tvoje proizvoljno misljenje, oni jesu tu da pomognu i kod teskih snova. I niko nije pomislio da si znas "onako malo"...
E, sad verovatno i oni, ako vide da ta pomoc nije dovoljna, moguce je da posavetuju i odlazak kod lekara, ali ja licno (mozda slucajno) jos nisam cula za takav slucaj.;)

ja...licno znam, iz prve ruke, za vise takvih slucajeva
jedan sam ovdje vec prepricala, a drugi su iz perspektive svecenika...
koji, uglavnom, nisu toliko glupi i/ili neobrazovani da nisu u stanju procijeniti
da li covjeku koji im se obratio ipak treba nesto vise od obicnog razgovora...:)

ja...licno znam, iz prve ruke, za vise takvih slucajeva
jedan sam ovdje vec prepricala, a drugi su iz perspektive svecenika...
koji, uglavnom, nisu toliko glupi i/ili neobrazovani da nisu u stanju procijeniti
da li covjeku koji im se obratio ipak treba nesto vise od obicnog razgovora..
.:)

Ne, ne kazem da su glupi i neobrazovani da toliko ne bi znali da procene, samo kazem da obicno procene da je coveku potrebna molitva, poseta nekom manastiru i sl.
A za slucaj da bas preporuce psihijatra, nisam cula, ali kazem, to je iz mog iskustva, i iskustva ljudi koje poznajem.:cool:

Poslednja izmena:

pragmatizam kod duhovnog sagovornika je uvek prisutan kada je neznanje jednog oliceno u manjoj ili vecoj meri i kombinovano sa in vitro ateistickom doktrinom shvatanja koja preti da padne na pod i razbije se. duhovnik cini time uslugu sagovorniku svojim pragmatizmom da ga ne povredi iskljucivsi ga iz price o esenciji koju ne razume... vazi i obratno :)

pragmatizam kod duhovnog sagovornika je uvek prisutan kada je neznanje jednog oliceno u manjoj ili vecoj meri i kombinovano sa in vitro ateistickom doktrinom shvatanja koja preti da padne na pod i razbije se. duhovnik cini time uslugu sagovorniku svojim pragmatizmom da ga ne povredi iskljucivsi ga iz price o esenciji koju ne razume... vazi i obratno :)

Ovo je lepo rečeno, i vrlo tačno objašnjenje zašto duhovna lica nekada postupaju izborom pragmatičnog rešenja.:ok:

mda...ili je to ili , ipak, ima savjest...:lol:

Nadjite na googlu ili tube-u Anneliese Michele.

Анелизе Михел
Из Википедије, слободне енциклопедије
Скочи на: навигација, претрага

Анелизе Михел (нем. Anneliese Michel; 21. септембар 1952, Либлфинг - 1. јул 1976, Клингенберг на Мајни) је била немачка девојка која је умрла у двадесет и трећој години од последица вишемесечног егзорцизма који су спроводила двојица католичких свештеника по налогу вирцбуршког бискупа.

Два филма: Истеривање ђавола из Емили Роуз и Реквијем представљају слободне интерпретације приче о Анелизе Михел.

У неким бискупијама католичке цркве филм Истеривање ђавола из Емили Роуз је искоришћен у сврху црквене пропаганде. Наиме, на многим катедралама су били излепљени плакати са препоруком да католици овај филм морају да погледају, па је један духовити критичар имајући ово у виду насловио своју критику за овај филм Истеривање ђавола из Емили Роуз или утеривање вере у посетиоце биоскопа.

Занимљиво је да је Католичка црква, која је одборила егзорцизам на Анелизе Михел касније променила своје становиште и прогласила овај догађај случајем менталне болести.

Данас, многи људи верују да је била опседнута демонима а њен гроб је данас место ходочашћа.

link
:roll:

KO JE BILA ANNELIESE MICHEL???

Od svog rodjenja 21. septembra 1952. godine Anelise Micel je zivela zivot veoma normalne, religiozno vaspitane devojke. Medjutim njen zivot se iz korena menja kada bez ikakvog upozorenja, 1968 godine, Anelise dobija prvi napad. Anelise se tresla, bez mogucnosti da kontrolise telo, I da pozove u pomoc svoje roditelje Ili neku od svoje 3 sestre. Neurolog na psihijatrijskoj klinici taj napad je okarakterisao kao “ekstremno jak” epilepticni napad. Zbog jacine tog napada kao I depresije koja je usledila, Anelise je primljena na kliniku radi daljeg medicinskog tretmana I brige.

Vrlo brzo posle prvog napada usledili su I novi. Anelise je pocela da vidja “djavolje grimase” tokom svojih dnevnih molitvi koje je obavljala. Bila je jesen 1970. godine kada su Anelise I njena porodica poceli da veruju da je u pitanju “zaposednutost”. Izgledalo je kao da nema drugog objasnjenja zasto joj se ukazuju “demonske vizije” tokom molitvi. Poceli su da joj se javljaju I glasovi koji su joj govorili da ce “goreti u paklu”. Anelise je doktorima samo jednom pomenula “demone”, kada je rekla da su demoni poceli da joj daju naredjenja. Doktori su smatrali da ne mogu da joj pomognu, I Anelise je izgubila svaku nadu da ce medicina uspeti da je izleci.

U leto 1973. godine njeni roditelji su posetili nekoliko crkava I razgovarali sa pastorima kako bi zatrazili dozvolu da se nad Anelise izvrsi egzorcizam. Njihove molbe su bile odbacene I savetovano im je da, sada vec 20-ogodisnju Anelise nastave da lece lekovima I medicinskim tretmanima. Objasnjeno im je da je proces odobravanja egzorcizma vrlo strog, I da bi morali postojati vrlo uocljivi znakovi “zaposednutosti” bez kojih biskup ne moze odobriti proces egzorcizma. Neki od znakova zaposednutosti bi bili averzija osobe prema religioznim objektima (crkvama, ikonama, krstovima), govorenje jezikom koji osoba nikada nije cula ili ucila, natprirodne moci.

1974. godine nakon sto je nadgledao Anelisino ponasanje neko vreme, pastor Ernest Alt zatrazio je od biskupa da otpocne proces egzorcizma nad Anelise. Pastorov zahtev je bio odbijen, a preporuka je bila da bi Anelise trebala da vodi mnogo jaci I dublji religiozni zivot kako bi nasla svoj mir! Medjutim napadi nisu prestajali, a njeno ponasanje je postalo jos iritantnije. U svojoj porodicnoj kuci, u gradu Klingenbergu, Anelise je postajala sve agresivnija prema ukucanima, pocela je da vredja cak I prebija neke od ukucana. Pocela je da odbija da jede jer joj “demoni to nisu dozvoljavali”. Anelise je spavala na kamenom podu, jela paukove I musice, ugalj, cak je pocela da pije I svoju mokracu. Cesto se mogla cuti kako satima vristi u kuci I razbija raspeca na zidovima, slike Isusa, I molitvenike. Anelise je pocela fizicki da povredjuje I samu sebe, cepanje odece koju bi imala na sebi I uriniranje po kuci postalo je Anelisino “normalno” ponasanje.

NASTAVAK SLEDI…

Septembra 1975. biskup Jozef Stangl je na Anelise zapazio I konacne znake “zaposednutosti” I dozvolio vrsenje egzorcizma na tada vec vrlo izmucenoj devojci. Za obavljanje egzorcizma je imenovao Oca Arnolda Renza I pastora Ernesta Alta. Osnova za ovaj ritual bilo je “Rituale Romanium” koje je u to vreme jos uvek bilo validno po kanonima iz 17. veka. Utvrdjeno je da Anelise mora biti spasena od zaposednutosti koju su izvrsila nekoliko demona, ukljucujuci Lucifera, Judu, Nera, Kaina, Hitlera I Fleishmana (sramotni franjevski svestenik iz 16. veka), I jos nekolicinu demona koji su se “javljali” kroz nju. Od septembra ’75. do jula ’76. godine jedan ili dva rituala egzorcizma vrsena su svake nedelje. Anelisini napadi bili su ponekad toliko jaki da su je morala drzati 3 odrasla coveka, ili je cak I vezivati lancima. U toku ovog perioda vrsenja egzorcizma Anelisin zivot se koliko-toliko vratio u “normalu” pa je mogla pohadjati I skolu, ucestvovati na zavrsnim ispitima na Pedagoskoj Akademiji koju je pohadjala, i ici u crkvu.

Napadi medjutim nisu prestali. U stvari nalazila je sebe vrlo cesto paralizovanu ili u nesvesti, mnogo cesce nego pre. Ritual egzorcizma se nastavio mesecima dalje, uvek sa istim molitvama I pokretima. Vrlo cesto su pored familije I svestenika prisustvovali I prijatelji. Nekoliko nedelja Anelise apsoluno nista nije jela, odbijala je hranu. Njena kolena su bila iskidana zbog vise od 600 dubokih naklona koje je opsesivno ponavljala u toku ritualnih molitvi. Preko 40 audio kaseta je snimljeno tokom oveg procesa kako bi se sacuvali detalji.

Poslednji dan vrsenja egzorcizma bio je 30. jun 1976. Anelise je vec bila obolela od upale pluca. Anelise je bila polusvesna sa vrlo visokom temperaturom. Iscrpljena I u nemogucnosti da psihicki I fizicki ucestvuje u ritualu, njeni roditelji su joj pomagali noseci je I moleci se zajedno sa njom. “Molite za oprostaj grehova” je bila njena poslednja izjava ocu I pastoru koji su vrsili ritual. Poslednje reci upucene njenoj majci su bile “Mama ja se bojim”. Ana Michel (Anelisina majka) je snimila smrt svoje kcerke sledeceg dana 1. jula u podne.

Izvini ali ja te nisam razumela?

Devojka je imala potisnut sexualni nagon, pretpostavljam da su joj kroz veru roditelji usadjivali odbojnost prema sexu. Sa druge strane telo je trazilo sex, ona je razbijala religijske predmete, nesvesno okrivljujuci njih zbog svojih frustracija.

Tako razumem tu tvoju pricicu sa tragicnim krajem. Nije nemoguce da je zaista imala i epilepsiju, a lekari nisu mogli da je izlece. Eto sta biva kda roditelji zaludjenici zele da izlece i ono sto se ne moze izleciti. O tome sam pisala na pocetku teme i postavljacica mi nije dala odgovor na pitanje sta ce se desiti ako ni molitve ne pomognu.

Samo me zanima da li su roditelji na kraju zakonski odgovarali zbog ubistav?

Devojka je imala potisnut sexualni nagon, pretpostavljam da su joj kroz veru roditelji usadjivali odbojnost prema sexu. Sa druge strane telo je trazilo sex, ona je razbijala religijske predmete, nesvesno okrivljujuci njih zbog svojih frustracija.

Tako razumem tu tvoju pricicu sa tragicnim krajem. Nije nemoguce da je zaista imala i epilepsiju, a lekari nisu mogli da je izlece. Eto sta biva kda roditelji zaludjenici zele da izlece i ono sto se ne moze izleciti. O tome sam pisala na pocetku teme i postavljacica mi nije dala odgovor na pitanje sta ce se desiti ako ni molitve ne pomognu.

Ako roditelji budu odgovarali onda će i popovi na dnevni red.

Pa koliko znam devojka je imala decka. Da su je roditelji bas toliko "odvlacili od sexa" oterali bi je u opatice ili kako se vec one zovu u katolicanstvu, ili joj ne bi ni dozvolili da ima decka za kojeg kako sam shvatila je trebala da se uda. Na youtube-u ima ceo film o ovoj devojci, ali sa engleskim prevodom, meni je bio veoma zanimljiv. Ko govori engleski ili poljslki, posto je uradjen i na poljskom jeziku, neka pogleda. Nisam bas sigurna da "potisnuti seksualni nagon" moze da dovede do ovako ekstrmnih slucajeva.

Back