Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
Demoni su zli andjeli zbaceni s neba.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mitu sam priupitala to sto sam pitala iz sasvim drugog razloga
naime, i on izgleda, poput tebe, pomalo mijesa babe i zabe...onako, lokalpatrijotski?![]()
Па шта да сам и локалпатриота - шта ту има лошег, смешног или какав је то разлог за ругање???
Да, једино што могу да прихватим то су народни лекови тзв.бабски са овог поднебља, који су углавном траварски а то је стога што су проверавани генерацијама и што се догоди да понекад имају и успеха. Само БОКВИЦИ могу да захвалим што данас имам обе ноге - иначе да се питао дечији лекар сигурно бих данас био инвалид.

evo ga opet; ispade da samo nase babe "provjeravaju generacijama"
coek, mongolska/kineska/arapska baba zna koliko i nasa...znaci, nesto od toga vjerojatno i fercera, a nesto prosto ne radi...stvari koje rade suvremena medicina uglavnom... usvoji
pa otud i tvoja "vjera" u Josif Pancic...
nego, vratimo se mi temi...tj. prosirenju teme; psihijatar/psiholog vs. "duhovnik"
ja sam te..."duhovnike" bas rijetko sretala...
uglavnom sam sretala prilicno pragmaticne ljude o usvecenickim/svestenickim odorama
koji...zainteresiranog, ipak, posalju...psihijatru
vjerojatno zato su savrseno svjesni koliku pritisce teret tudjeg bremena
Ovo, moram da kazem, uopste nije tacno. Naprotiv!
Pre svega, duhovnik porazgovara s tobom i ocita ti molitvu ( dve, tri, ili koliko vec proceni da treba). I to pomogne u najvecem broju slucajeva.

ocita ti molitvu...ok, to mu je u opisu radnog mjesta, ali mi ovdje, navodno, raspravljamo
o "demonskom projavljivanju"...(sta god da je to...)
evo, napravi eksperiment odi sutra nekom popu i prepricaj mu neku od ovdje
napiskaranih... pricica
mozda ti i ocita molitvu, al nema sanse da tu...pricicu ne uzme s debelom rezervom...da ne kazem nesto drugo...to tje on u sebi...![]()
Pa dobro, to je sada tvoje proizvoljno misljenje, oni jesu tu da pomognu i kod teskih snova. I niko nije pomislio da si znas "onako malo"...
E, sad verovatno i oni, ako vide da ta pomoc nije dovoljna, moguce je da posavetuju i odlazak kod lekara, ali ja licno (mozda slucajno) jos nisam cula za takav slucaj.![]()

ja...licno znam, iz prve ruke, za vise takvih slucajeva
jedan sam ovdje vec prepricala, a drugi su iz perspektive svecenika...
koji, uglavnom, nisu toliko glupi i/ili neobrazovani da nisu u stanju procijeniti
da li covjeku koji im se obratio ipak treba nesto vise od obicnog razgovora...![]()

Ne, ne kazem da su glupi i neobrazovani da toliko ne bi znali da procene, samo kazem da obicno procene da je coveku potrebna molitva, poseta nekom manastiru i sl.
A za slucaj da bas preporuce psihijatra, nisam cula, ali kazem, to je iz mog iskustva.![]()

pa i nije preporucio bas psihijatra...vec...psihologa...ono, nije bio iskljuciv...![]()

Pa dobro, i medju njima ima raznih...mozda ga je licno poznavao, neretko se i to desi, da preporuce nekog za kog znaju da je dobar...![]()

auuu...ti bas i nemas laskavo misljenje o svestenicima?
ne, nije preporucio ortaka i dijelio necije vizitke...vec rekoh da je u pitanju fin i pametan covjek...![]()

evo ga opet; ispade da samo nase babe "provjeravaju generacijama"
coek, mongolska/kineska/arapska baba zna koliko i nasa...znaci, nesto od toga vjerojatno i fercera, a nesto prosto ne radi...stvari koje rade suvremena medicina uglavnom... usvoji
pa otud i tvoja "vjera" u Josif Pancic...
nego, vratimo se mi temi...tj. prosirenju teme; psihijatar/psiholog vs. "duhovnik"
ja sam te..."duhovnike" bas rijetko sretala...
uglavnom sam sretala prilicno pragmaticne ljude o usvecenickim/svestenickim odorama
koji...zainteresiranog, ipak, posalju...psihijatru
vjerojatno zato su savrseno svjesni koliku pritisce teret tudjeg bremena

pragmatizam kod duhovnog sagovornika je uvek prisutan kada je neznanje jednog oliceno u manjoj ili vecoj meri i kombinovano sa in vitro ateistickom doktrinom shvatanja koja preti da padne na pod i razbije se. duhovnik cini time uslugu sagovorniku svojim pragmatizmom da ga ne povredi iskljucivsi ga iz price o esenciji koju ne razume... vazi i obratno![]()

Ovo je lepo rečeno, i vrlo tačno objašnjenje zašto duhovna lica nekada postupaju izborom pragmatičnog rešenja.![]()
pragmatizam kod duhovnog sagovornika je uvek prisutan kada je neznanje jednog oliceno u manjoj ili vecoj meri i kombinovano sa in vitro ateistickom doktrinom shvatanja koja preti da padne na pod i razbije se. duhovnik cini time uslugu sagovorniku svojim pragmatizmom da ga ne povredi iskljucivsi ga iz price o esenciji koju ne razume... vazi i obratno![]()

Nadjite na googlu ili tube-u Anneliese Michele.
Анелизе Михел
Из Википедије, слободне енциклопедије
Скочи на: навигација, претрага
Анелизе Михел (нем. Anneliese Michel; 21. септембар 1952, Либлфинг - 1. јул 1976, Клингенберг на Мајни) је била немачка девојка која је умрла у двадесет и трећој години од последица вишемесечног егзорцизма који су спроводила двојица католичких свештеника по налогу вирцбуршког бискупа.
Два филма: Истеривање ђавола из Емили Роуз и Реквијем представљају слободне интерпретације приче о Анелизе Михел.
У неким бискупијама католичке цркве филм Истеривање ђавола из Емили Роуз је искоришћен у сврху црквене пропаганде. Наиме, на многим катедралама су били излепљени плакати са препоруком да католици овај филм морају да погледају, па је један духовити критичар имајући ово у виду насловио своју критику за овај филм Истеривање ђавола из Емили Роуз или утеривање вере у посетиоце биоскопа.
Занимљиво је да је Католичка црква, која је одборила егзорцизам на Анелизе Михел касније променила своје становиште и прогласила овај догађај случајем менталне болести.
Данас, многи људи верују да је била опседнута демонима а њен гроб је данас место ходочашћа.

Izvini ali ja te nisam razumela?
Devojka je imala potisnut sexualni nagon, pretpostavljam da su joj kroz veru roditelji usadjivali odbojnost prema sexu. Sa druge strane telo je trazilo sex, ona je razbijala religijske predmete, nesvesno okrivljujuci njih zbog svojih frustracija.
Tako razumem tu tvoju pricicu sa tragicnim krajem. Nije nemoguce da je zaista imala i epilepsiju, a lekari nisu mogli da je izlece. Eto sta biva kda roditelji zaludjenici zele da izlece i ono sto se ne moze izleciti. O tome sam pisala na pocetku teme i postavljacica mi nije dala odgovor na pitanje sta ce se desiti ako ni molitve ne pomognu.
Samo me zanima da li su roditelji na kraju zakonski odgovarali zbog ubistav?
Devojka je imala potisnut sexualni nagon, pretpostavljam da su joj kroz veru roditelji usadjivali odbojnost prema sexu. Sa druge strane telo je trazilo sex, ona je razbijala religijske predmete, nesvesno okrivljujuci njih zbog svojih frustracija.
Tako razumem tu tvoju pricicu sa tragicnim krajem. Nije nemoguce da je zaista imala i epilepsiju, a lekari nisu mogli da je izlece. Eto sta biva kda roditelji zaludjenici zele da izlece i ono sto se ne moze izleciti. O tome sam pisala na pocetku teme i postavljacica mi nije dala odgovor na pitanje sta ce se desiti ako ni molitve ne pomognu.
Samo me zanima da li su roditelji na kraju zakonski odgovarali zbog ubistav?