Demoni i njihova projavljivanja

pocela si od kulina bana ali si zaboravila osnovno...Oni su izabrali i da idu ko tog istog oca Peranovica u Crnu Reku je im je to bila poslednja sansa...poslednja sansa koju je gomila "dobrih ljudi" ateista poslalo dodjavola....zajedno sa tim nesrecnicima...toliko o dobru koje seju...eto,iako nisi,kako kazes,ucestvovala tada u toj temi,sada ipak,cak i posle ovih rezultata te "dobrotvorne akcije" kazes tako nesto?da je svejedno dal su umrli od lopatanja ili od droge?!!I??!!i to samo da bi "opdbranila" ateiste?Nema sta...susto si dobro...Usput..od tog lopatanja nije umro NIJEDAN narkoman vec je stotine njih izleceno!Od ateistickog lupetanja vec je umrlo 5!!!
edit(sta god da to znaci)Nije ga se odrekla SPC vec su morali,zbog pritiska satro "javnosti" ,da ga sklone sa te duznosti...Jer se digla tolika galama da je pocelo(a kao prestajalo je) sveopste pljuvanje po SPC!!Sad kad su toliki umrli i vraceni u pakao droge-ne cuje se vise NI JEDAN glas prekora...mada nije iskljuceno da iu za te mrtve jadnike okrive SPC...mediji su cudo...a ljudi koji im slepo veruju vise nisu ni ljudi...
Princip lechenja u Crnoj Reci je stvarno zalostan primer.
Nema tog zakona u Srbiji koji dozvoljava da se neko bije, bez ili sa pristankom onog koji ce da dobije batine.:rtfm:
Ochajni ljudi se hvataju za slamku, pa su odlazili tamo(pod pritiskom roditelja?).
Umrli zbog Ateista? :D Ateisti ih sigurno nisu terali da uzmu drogu... Jesi li siguran da su zbog prekida lechenja batinama poumirali? Ili su se od zelje overdozirali...
Metoda je krajnje divljachka. Mogli ste da im odsechete ruke, pa se onda sigurno ne bi boli u venu. Kako nisu razmishljali da ih vezuju/bacaju u samicu. Oduzmite im sva ljudska prava zarad lechenja.
Statistiku izlechenih je radio ko? Manastirska sluzba za statistiku? :)
A odrekli su se jer daje losh imidz crkvi.
Bajker_clip_image001.jpg

Princip lechenja u Crnoj Reci je stvarno zalostan primer.
Nema tog zakona u Srbiji koji dozvoljava da se neko bije, bez ili sa pristankom onog koji ce da dobije batine.:rtfm:
Ochajni ljudi se hvataju za slamku, pa su odlazili tamo(pod pritiskom roditelja?).
Umrli zbog Ateista? :D Ateisti ih sigurno nisu terali da uzmu drogu... Jesi li siguran da su zbog prekida lechenja batinama poumirali? Ili su se od zelje overdozirali...
Metoda je krajnje divljachka. Mogli ste da im odsechete ruke, pa se onda sigurno ne bi boli u venu. Kako nisu razmishljali da ih vezuju/bacaju u samicu. Oduzmite im sva ljudska prava zarad lechenja.
Statistiku izlechenih je radio ko? Manastirska sluzba za statistiku? :)
A odrekli su se jer daje losh imidz crkvi.
Bajker_clip_image001.jpg

Alo,dobrocinitelji!!!jel ste vi..?Ako te zanima procenat izlecenih u Crnoj Reci i ono sta o tome misle oni zaista pogodjeni tim zlom i tom "akcijom dobrotvora" probaj malo da proguglas i potrazis....Ako se tebi sutra neko,ne daj Boze,navuce na to zlo..i posle svih gomana koje ces proci ostane ti samo Crna Reka(u kojoj inace rade sticenici IZLECENI tamo),kakvu ti uslugu cine boodale koje vriste sto ce ti tamo neko kazniti tvog bliznjeg batinama ako je ovaj doneo drogu u centar(sto je najtezi prestup i kaznjavao se batinama)??!!!!I kad ti zatvore taj centar(pod pritiskom boodaletina) i taj tvoj neko umre,a pre toga pokrade i rasproda sve po kuci a neretko digne ruku i na tebe,zar ne bi imao zelju da tim "dusebriznicima" razbijes njihova laprdava glupava usta??najiskrenije?ljudska prava??!!!pa jel ste vi ludi?pa ti ljudi su dobrovoljno otisli u taj Centar!!zar nije povredjeno njihovo ljudsko pravo kad im je oduzeta ta poslednja sansa(ocigledno poslednja)zar su im ispostovana "ljudska prava" sad kad su mrtvi?!!O CEMU bre pricate?

http://www.srbijanet.rs/vesti/drustvo/16959-roditelji-narkomana-nemaju-nista-protiv-batinanja.html

Poslednja izmena:
pocela si od kulina bana ali si zaboravila osnovno...Oni su izabrali i da idu ko tog istog oca Peranovica u Crnu Reku je im je to bila poslednja sansa...poslednja sansa koju je gomila "dobrih ljudi" ateista poslalo dodjavola....zajedno sa tim nesrecnicima...toliko o dobru koje seju...eto,iako nisi,kako kazes,ucestvovala tada u toj temi,sada ipak,cak i posle ovih rezultata te "dobrotvorne akcije" kazes tako nesto?da je svejedno dal su umrli od lopatanja ili od droge?!!I??!!i to samo da bi "opdbranila" ateiste?Nema sta...susto si dobro...Usput..od tog lopatanja nije umro NIJEDAN narkoman vec je stotine njih izleceno!Od ateistickog lupetanja vec je umrlo 5!!!
edit(sta god da to znaci)Nije ga se odrekla SPC vec su morali,zbog pritiska satro "javnosti" ,da ga sklone sa te duznosti...Jer se digla tolika galama da je pocelo(a kao prestajalo je) sveopste pljuvanje po SPC!!Sad kad su toliki umrli i vraceni u pakao droge-ne cuje se vise NI JEDAN glas prekora...mada nije iskljuceno da iu za te mrtve jadnike okrive SPC...mediji su cudo...a ljudi koji im slepo veruju vise nisu ni ljudi...

Osnovno je da narkomani nisu bas uvek u stanju da racionalno razmisljaju i osnovno je da narkomani ne mogu da se izlece, vec samo da se zalece. Velika je razlika izmedju ta dva pojma. A roditelji ko roditelji pristaju na sve, ako misle da time mogu pomoci svom detetu. (Eto i Magdalina je iznela slucaj psihicki obolelog decka, a ocajni roditelji su na kraju poverovali i u demone i presli u pravoslavlje. Steta sto sada nije tu da mi odgovori na pitanje sta ce se desiti kada ni taj prelazak u pravoslavlje ne pomogne njihovom detetu? Ako je prica tacna, a i da nije koliko ocajnih ljudi s eokrecu iluzijama koje nudi bilo koja vera.)

Ako mislis na neku temu sa krstarice, tada nisam postovala ovde, a ako mi nesto prebacujes vezano za pracenje desavanja vezanih za Crnu Reku mogu ti reci da je razlog sto nisam pratila bas prethodni post u kome sam iznela misljenje o narkomanima.

Daj ne pricaj ti se navodno potresas zbog narkomana, a da je situacija bila obrnuta da su kojim slucajem ateisti primenjivali lopatanje kao metodu lecenja, a da je SPC bila protiv takvog lecenja i zahtevala da se zatvori ateisticki stacionar sta bi sada kuckao? Da li bi bio za ili protiv lopatanja?
Ovaj slucaj ja ne posmatram na relaciji vernik-ateista.

Poslednja izmena:
ne mozes kao ateista znati sta je dobro...ti samo mislis da znas jer "dobro" odrtedjujes prema sopstvenim merilima a ne prema jedinom izvoru dobra-Bogu...
To shto ti tvrdish da Ateisti nisu moralni nije tachno, chak shta vishe...
Ateisti su moralni zato shto misle da je tako ispravno(ne chini drugima ono shto ne bi sebi)
Vernici su moralni zato shto to tako pishe u Bibliji, i ako ne poshtuju to - kaznice ih Bog.
Prvi nachin je doshao razmishljanjem, drugi je nametnut.
I moral i ljubav mogu da postoje bez Boga; a to shto vi mislite da polazete eksluzivno pravo na te stvari je samo vasha pusta zelja...

Evo paradoksa:
Ako Ateisti nisu moralni onda ne znaju da ne smeju ubiti, krasti, itd. Da li oni to rade ceo zivot?
Ako ne rade, imaju moral. Kako su moralni bez Boga? Onda nisu Ateisti. Ili Bog ne postoji. :)

Celu priču sa Crnom Rekom smo prežvakali 100 puta. Imam prijatelje vernike kojima je sve to tamo bilo odvratno, a to i nije ono što sam pitao, i ne bih da skrećemo sa teme.

Pitao sam da li je ispravnije biti dobar čovek zato što očekuješ neku nagradu (ili se plašiš kazne) ili je ispravnije činiti tako jer sam misliš da je dobro?

P.S. Naravno da ateisti znaju šta je ispravno a šta ne, nikakve prašnjave knjige mi nisu potrebne da bih znao da ne treba da ubijam i povređujem ljude oko mene. Uvek se trudim da pomognem i usrećim ljude koji me okružuju, da budem nesebičan i da se svakome nađem na raspolaganju. To sa verom u mitološka bića nema nikakve veze.

Kad osetis da si uznemiren , do te mere da se treses. I moras nekoga da 'opsujes' ili nesto da uradis u tom 'afektu' a posle ti bude zao. Mrzis nekoga misleci da te je uvredio a na kraju saznas da je to bio nesporazum. Mozes to zvati demonom ili psihickim stanjem.
Uglavnom nije lep osecaj i treba se truditi da se ne dovedes u to stanje.
Ili mozes povladjivati tim stanjima i povredjivati druge svojim 'ispadima' i verovatno ces imati dosta prijatelja slicnih tebi i navici ces se na neko stanje bez ljubavi......odoh daleko.....:lol:

Kad osetis da si uznemiren , do te mere da se treses. I moras nekoga da 'opsujes' ili nesto da uradis u tom 'afektu' a posle ti bude zao. Mrzis nekoga misleci da te je uvredio a na kraju saznas da je to bio nesporazum. Mozes to zvati demonom ili psihickim stanjem.
Ili mozes povladjivati tim stanjima i povredjivati druge svojim 'ispadima' i verovatno ces imati dosta prijatelja slicnih tebi i navici ces se na neko stanje bez ljubavi......odoh daleko.....:lol:

Не то је стање острашћености гневом.А демонизовани ради све несвојевољно.Што незначи да такав неко неће доћи у стање ђавоиманости.

Znas , mislim da bas moras daleeekooo da odes da dospes u stanje djavoimanosti.
Inace ovako smo svi pomalo djavoimani.
Ako je neko dovoljno blesav da napada devojku pitanjem da li bi primila transfuziju da joj je zivot ugrozen, tog vec pomalo razum izdaje. :lol: Tj treba da odspava malo , i kad se smiri bice mu jasnije.

Znas , mislim da bas moras daleeekooo da odes da dospes u stanje djavoimanosti.
Inace ovako smo svi pomalo djavoimani.
Ako je neko dovoljno blesav da napada devojku pitanjem da li bi primila transfuziju da joj je zivot ugrozen, tog vec pomalo razum izdaje. :lol: Tj treba da odspava malo , i kad se smiri bice mu jasnije.

Немам искуства да познајем разноразна душевна стања.Али очигледна душевна стања могу да препознам.Али ово је заиста на рубу нормалног понашања.

Bdw znas sta meni recimo najvishe smeta kod toga da budem dobar Hriscanin?
Jako je tesko.
Tek kad covek proba da zivi tako, da se trudi da bude bolji covek i dobar prema ljudima,da se ne nervira i nema zelju za osvetom,shvati koliko je to tesko.
Ne mogu da opishem recima , mislim da i sam znas.Nije cudno sto mnogi odustaju od toga i zele da ne budu usamljeni u odustajanju Ne krivim ih , i ja sam greshni covek , znam da je jako tesko.

Bdw znas sta meni recimo najvishe smeta kod toga da budem dobar Hriscanin?
Jako je tesko.
Tek kad covek proba da zivi tako, da se trudi da bude bolji covek i dobar prema ljudima,da se ne nervira i nema zelju za osvetom,shvati koliko je to tesko.
Ne mogu da opishem recima , mislim da i sam znas.Nije cudno sto mnogi odustaju od toga i zele da ne budu usamljeni u odustajanju Ne krivim ih , i ja sam greshni covek , znam da je jako tesko.

Али дела без праве вере неспашавају.

E te 'djavoimanosti' sa you-tubeta , a pogotovo katolicke (mada i ove 'nashe' kad se snimaju su vrlo diskutabilne) su cesto namestene a da ne pricam o tome kako to izgleda glupo nekome ko zaista nije bio na licu mesta kada lece takve molitvom.

Bolje pogledajte nesto lepshe i pametnije od toga , ako ste vec zainteresovani.

Poslednja izmena:

demon = psihicko stanje?

ako radis nesto u afektu ne znas da moras to da radis vec uradis bez ikakve racionalne analize. svako stanje kod coveka je prirodno, od smeha, radosti, tuge do besa i svaki zivi stvor to prezivljava ceo zivot. znaci po tebi smo svi demoni? kako si tu uglavio ljubav to mi je zasad ostalo zaglavljeno u sivilu moje misaone raklje.

demon = psihicko stanje?

ako radis nesto u afektu ne znas da moras to da radis vec uradis bez ikakve racionalne analize. svako stanje kod coveka je prirodno, od smeha, radosti, tuge do besa i svaki zivi stvor to prezivljava ceo zivot. znaci po tebi smo svi demoni? kako si tu uglavio ljubav to mi je zasad ostalo zaglavljeno u sivilu moje misaone raklje.

Очигледно да антрополошки погледи савременог човека немају везе са Хришћанском антропологијом.Није стање љутње према другом човеку природно.По православној антропологији то указује на потајну мржњу.А и тај гнев односно кад је неко љут има узрок у некој страсти.Острашћеност није природно стање.:rtfm:

Очигледно да антрополошки погледи савременог човека немају везе са Хришћанском антропологијом.Није стање љутње према другом човеку природно.По православној антропологији то указује на потајну мржњу.А и тај гнев односно кад је неко љут има узрок у некој страсти.Острашћеност није природно стање.:rtfm:

covek je pre svega covek, antropoloski ili socioloski posmatrano. znaci, ne moze jedan covek biti manje hriscanskjii od drugog. strast nema veze sa ljutnjom, procitaj bilo koji udzbenik iz psihologije. naizgled mirni ljudi, flegmatici, ne retko discilinovani vernici otkace i naprave pokolje, sa mrznjom ili bez nje.

kada pored tebe prodje visoka slang crnka ili plavusa u letnjoj haljini pripijenoj uz vitke bokove gde joj bradavice gresno poskakuju i mame na greh a guzovi nervozno meskolje i uputi ti topao znas onaj hriscanski pogled pun ljubavi sa pitanjem "izvinite gde je restoran znak pitanja... znate onaj preko puta saborne crkve", videcu dal ces da joj objasnjavas da treba prvo da vidi ikonostas dimitrija avramovica u njoj ili ce prepone da ti se nategnu do pucanja i da se ponudis da je otpratis do tamo....

Znamo i kakva strast je uzrok. Ukratko, po tebi bi rukoblud bio prirodno stanje. :hahaha:

Pa to o crnki to je iskushenje. A ono jaca duh ako se odupres. A strast je nesto sto oduzima slobodnu volju. Ja ako na sred ulice povalim doticnu crnku , znaci nemam slobodnu volju i rob sam svoje zelje i svoje strasti. A ako okrenem pogled i odem svojim putem , za sat vremena necu se ni setiti da sam je sreo i nemam nikakav problem vishe.
Prema tome ako smo razumna bica , ostrascenost nije prirodno stanje.

Sto se tice te zelje za zenama , to razara brak i dushu ako se tome pusti na volju. Ako imam zenu koja se trudi za nash brak i porodicu i ja takodje dajem sve od sebe. Kako ja mogu njoj slomiti srce time sto cu zeleti neku drugu? Kako posle da dodjem kuci i pojedem taj rucak koji mi je spremila,ili legnem sa njom u postelju?
I kako da ocekujem da moja zena mene postuje kao coveka ako ja nju nisam kadar da ispostujem?

Poslednja izmena:
covek je pre svega covek, antropoloski ili socioloski posmatrano. znaci, ne moze jedan covek biti manje hriscanskjii od drugog. strast nema veze sa ljutnjom, procitaj bilo koji udzbenik iz psihologije. naizgled mirni ljudi, flegmatici, ne retko discilinovani vernici otkace i naprave pokolje, sa mrznjom ili bez nje.

kada pored tebe prodje visoka slang crnka ili plavusa u letnjoj haljini pripijenoj uz vitke bokove gde joj bradavice gresno poskakuju i mame na greh a guzovi nervozno meskolje i uputi ti topao znas onaj hriscanski pogled pun ljubavi sa pitanjem "izvinite gde je restoran znak pitanja... znate onaj preko puta saborne crkve", videcu dal ces da joj objasnjavas da treba prvo da vidi ikonostas dimitrija avramovica u njoj ili ce prepone da ti se nategnu do pucanja i da se ponudis da je otpratis do tamo....

Што бох читао уџбеник из психологије?Психологија нема везе са хришћанством.Ни са хришћанском психологијом.

А друго ја неидем код екумениста који сада држе зграду која је некад била саборна црква.Тако да нећу бити у прилици да видим изазовно одевене особе супротног пола.Код нас жене строго воде рачуна о свом одевању.

Ne jača to duh, nego šaku. :mrgreen:

Pa eto , divota. Jacaj svoju shaku i iskoristi priliku da se nauzivas zena. A posle ima vishe puteva , mozes ostariti sam. Mozes imati zenu koja takodje rukobludi sa drugim muskarcima,ili spava s njima.
Onda kako si razmazen i teras je da radi i svoj posao i da udovoljava tebi , unistavas je i dobijas nezadovoljnu prestarelu izmucenu babu pored sebe ako se pre toga ne razvede. Ili nezadovoljnu razmazenu i opterecenu svojim izgledom.
Onda opet gledas druge i eto tako u nedogled.

A da umes da povuches i ti deo tereta zajedno sa njom , i odupires se svojim zeljama ... video bi kako zenska dusha ume da procveta kad je umijes ljubavlju i postovanjem.
Naravno dostojnu i razumnu zenu.
Zivot dvoje ljudi moze biti pakao ili blagodat. A usamljen zivot uglavnom niko ne voli. Pa potrudimo se da taj zivot nas bude blagodatan.

Poslednja izmena:
Pa to o crnki to je iskushenje. A ono jaca duh ako se odupres. A strast je nesto sto oduzima slobodnu volju. Ja ako na sred ulice povalim doticnu crnku , znaci nemam slobodnu volju i rob sam svoje zelje i svoje strasti. A ako okrenem pogled i odem svojim putem , za sat vremena necu se ni setiti da sam je sreo i nemam nikakav problem vishe.
Prema tome ako smo razumna bica , ostrascenost nije prirodno stanje.

Sto se tice te zelje za zenama , to razara brak i dushu ako se tome pusti na volju. Ako imam zenu koja se trudi za nash brak i porodicu i ja takodje dajem sve od sebe. Kako ja mogu njoj slomiti srce time sto cu zeleti neku drugu? Kako posle da dodjem kuci i pojedem taj rucak koji mi je spremila,ili legnem sa njom u postelju?

gladuj.....ne mozes da nahranis svoju podivljalu zivotinju i svoju pravoslavnu dusu istovremeno. nesto mora da istrpi makar na kratke staze.

zanimljivo da svi ovde predstavljaju veru sa brakom? sta cemo ako nisi u braku? jel bi joj onda pokazivao u porti vuka i dositeja ili bi cepao kafu ili neko lako pice ceznjivo posmatrajuci onaj topao hriscanksi pogled pun razumevanja za tvoju nabreklu muskost koju smirujes sve vreme krsteci se pred njom dok se ona zvonko smeje pokazujuci niske belih zuba koji su kontrast tvojoj zapustenoj bradurini.

gladuj.....ne mozes da nahranis svoju podivljalu zivotinju i svoju pravoslavnu dusu istovremeno. nesto mora da istrpi makar na kratke staze.

zanimljivo da svi ovde predstavljaju veru sa brakom? sta cemo ako nisi u braku? jel bi joj onda pokazivao u porti vuka i dositeja ili bi cepao kafu ili neko lako pice ceznjivo posmatrajuci onaj topao hriscanksi pogled pun razumevanja za tvoju nabreklu muskost koju smirujes sve vreme krsteci se pred njom dok se ona zvonko smeje pokazujuci niske belih zuba koji su kontrast tvojoj zapustenoj bradurini.

Pa sta ces , zato crkva kaze ''Ili monastvo ili brak.'' A u manastir ne pustaju one koji za monastvo nisu. Tako da...meni licno je lepshe u dvoje.Kad je ljubav i razumevanje zajedno sa nama.

Slusaj , svestenici su ljudi. I nisu oni Bozji ljudi ili Bozje otelotvorenje nego ljudi. Ako ti ucini nesto nazao ili te povredi (mislim dushevno) on ce vishe od svih nas odgovarati za to pred Bogom. A i ti mozes da se pozoves na njegovog vladiku koji moze i da ga kazni. Nazalost situacija je takva da se trude da upropaste crkvu. Da su mnogi svestenici ostrasceni i to je zalosno. A monasi su sada kao nekad sto su bili mirjani.
Ja znam da sve vas to vredja i odbija od vere,zao mi je ali to je nazalost tako.

Medjutim takodje mi je zao kad znam da ljudi pate od problema koje su sami sebi napravili , ne znajuci za bolje , ili prosto ne razmisljajuci dovoljno o sebi i svojim postupcima.Zato i pishem ovako. Mnogo je prevare u ovo vreme , eto ako je moguce ne dozvolite sebi da budete obmanuti. Svaki covek u sebi samom zna sta je dobro i zlo, i kada je bio zaslepljen pa lose postupio. Cuvajte se od toga , ucite se dobru. Nema te rupe i bezdana u koji smo pali , a da se uz Bozju pomoc i ispravljajuci sebe ne mozemo podici.

Poslednja izmena:

Back