Demon kao Ego – Jedini pravi protivnik Boga!

Nikad, nikad ne pušite jer je to protiv Boga (eip).
jes tebi izopacitelju koji sve invertujes kao najgrdji satanista cemo da verujemo
Isaija 65,5 Koji govore: odlazi, ne dohvataj me se, jer sam svetiji od tebe. Ti su dim u nozdrvama mojim, oganj koji gori vas dan.
Isaija 65,6 Eto, napisano je preda mnom: neću mučati, nego ću platiti, platiću im u njedra.

znas da satanisti samo okrenu krst naopacke, znas da je djavo protivnik, i ni ti nista nisi smislio, samo sada otvoreno izokreces, invertujes - da li to cinis sa svojom slobodnom voljom?
Ne razumeš, sportista da šutne, mora da povuče nogu, da nategne, repetira, svako loše je lekcija da bi sledeće dobro bilo bolje, to je zakon prirode. Voleo bih da možeš da shvatiš, ne može dan večno da traje bez noći. To su pravila igre, tako je Bog odredio. Razumeš? Ako pališ svetlo, moraš i da ugasiš da ne bi pregorela sijalica. Sad upotrebi taj princip u svemu. Ako srljaš, nisi strpljen, ako nisi strpljen onda nisi spašen.

Ne razumeš, sportista da šutne, mora da povuče nogu, da nategne, repetira, svako loše je lekcija da bi sledeće dobro bilo bolje, to je zakon prirode. Voleo bih da možeš da shvatiš, ne može dan večno da traje bez noći. To su pravila igre, tako je Bog odredio. Razumeš? Ako pališ svetlo, moraš i da ugasiš da ne bi pregorela sijalica. Sad upotrebi taj princip u svemu. Ako srljaš, nisi strpljen, ako nisi strpljen onda nisi spašen.
ma razumeo sam ja tebe odlicno, sve izopacujes. invertujes, nego jel imas slobodnu volju sa kojom to cinis, ili nemas?
zasto preskaces moje pitanje?

jes tebi izopacitelju koji sve invertujes kao najgrdji satanista cemo da verujemo
Isaija 65,5 Koji govore: odlazi, ne dohvataj me se, jer sam svetiji od tebe. Ti su dim u nozdrvama mojim, oganj koji gori vas dan.
Isaija 65,6 Eto, napisano je preda mnom: neću mučati, nego ću platiti, platiću im u njedra.
Da nisi bio mlad, ne bi bio star, ne možeš star da se rodiš, je l' kapiraš to? Izopačeno je ako je stalno jedno te isto. Mora promena ili na gore ili na bolje da bi se nastavio tok, to je šablon prirode.

Da nisi bio mlad, ne bi bio star, ne možeš star da se rodiš, je l' kapiraš to? Izopačeno je ako je stalno jedno te isto. Mora promena ili na gore ili na bolje da bi se nastavio tok, to je šablon prirode.
ma jasno, nego jel imas ili nemas slobodnu volju sa kojom sve izopacujes ti. ili te neko.nesto tera da to radis?
sta se bojis sad da mi odgovoris?

Smisao života i zašto je svako od nas u ovoj vreći od mesa i kostiju je da nauči, da transcenduje u nešto više, bukvalno univerzum/jedna svest proživljava samu sebe kroz ovo telo. Ego je najstao jer nemamo kontrolu nad svojim umom, 95% vremena nismo svesni i radi naša podsvest. Poenta je naučiti i izgubiti ego, biti jedan sa svime. Nećete ništa sa ove planete poneti u grob, čak ni ego.

Smisao života i zašto je svako od nas u ovoj vreći od mesa i kostiju je da nauči, da transcenduje u nešto više, bukvalno univerzum/jedna svest proživljava samu sebe kroz ovo telo. Ego je najstao jer nemamo kontrolu nad svojim umom, 95% vremena nismo svesni i radi naša podsvest. Poenta je naučiti i izgubiti ego, biti jedan sa svime. Nećete ništa sa ove planete poneti u grob, čak ni ego.
Не можеш сам да научиш. Треба ти Христос

Poenta je naučiti i izgubiti ego, biti jedan sa svime. Nećete ništa sa ove planete poneti u grob, čak ni ego.
to je pogresan put, probao sam ovom u skafanderu da objasnim sa svojom starom temom da je nemoguce ego-sobstvo skinuti kao skafander
https://forum.krstarica.com/threads...je-hinduizam-budizam-taoizam.5512/#post-83999
da transcenduje u nešto više,
pa zasto onda lepo ljudi ne skinu ego, i transcenduju ako je odgovor tako prost?
U Upanišadama je još upecatljivije kad Jagnavalkja poducava svoju ženu Maitreju:
Dokle god ima dvojstva, mi vidimo, spoznajemo ono drugo; ali kad je za prosvetljenog coveka svekolikost rastvorena u atmanu, ko je tu da spoznaje, vidja koga? Razum (svest) koji otkriva sve, ko je tu da njega otkrije, spozna? Ko je tu da spozna spoznavaoca? Atman se odredjuje kao "nije ovo, nije ono", neshvatljivo, nevezano, neprisajedinjivo.
Komentar: meditantska samodovoljnost, covek subjekat je sam sebi i objekat samoposmatranja, dedukcija svoga ega. Nije li najveci egocentrizam, proglasiti samoga sebe božanstvom, eliminacijom, ljuštenjem, samožrtvovanjem [samome sebi dela sebe]?

Naravno, veštacka konstrukcija konflikta sa vlastitim egom je u funkciji diverzije: jedini izlaz i rešenje te situacije je, pogadjate, meditacija kao samoodbrana od unutrašnjeg konflikta, jer ego nije ljuštura, koja se tek tako može odbaciti kao zmijska koža, niti covek kao gusenica da metamorfozira u leptira.
kolega misli samo skine ego tj. oljusti skafander i transcendira, ali nece da moze bas tako, to je pogresan put na kome ste vas dvoje decice, sve sam ja to davno ispitao mnogo detaljnije nego sto cete vi ikada saznati

Poslednja izmena:
Не можеш сам да научиш. Треба ти Христос
ovu decu je skolstvo pokvarilo, idu po sistemu eliminacije, ovaj skafanderko i inverzije [ako nije pod "a" onda je pod obrnuto "a", pominje tamo npr. Hz=1/s], kao kada nas na poslu treniraju za ppz, daju neke "a,b,c,d" testove, i ti ih protrcis nekoliko puta i samo pamtis sta si pogresno nabadao, pa sledeci put biras drugu soluciju, i na kraju prodjes test, a da nemas pojma, niti citas ponudjene odgovore

ista logika je sa ovom dalekoistocnom eliminacijom ega, sta ti ostane, to je to - e tako oni misle da transcendiraju, ali dosli smo dotle da nekima smeta pol, pa bi da ga se odreknu, promene cak i sl. - sistem skolski je istrulio do srzi, zato ova deca zastranjuju

ali i politicko uredjenje ja na principu eliminacije i inverzije, izopacenja vrednisti/velicina

Poslednja izmena:
ovu decu je skolstvo pokvarilo, idu po sistemu eliminacije, ovaj skafanderko i inverzije [ako nije pod "a" onda je pod obrnuto "a", pominje tamo npr. Hz=1/s], kao kada nas na poslu treniraju za ppz, daju neke "a,b,c,d" testove, i ti ih protrcis nekoliko puta i samo pamtis sta si pogresno nabadao, pa sledeci put biras drugu soluciju, i na kraju prodjes test, a da nemas pojma, niti citas ponudjene odgovore

ista logika je sa ovom dalekoistocnom eliminacijom ega, sta ti ostane, to je to - e tako oni misle da transcendiraju, ali dosli smo dotle da nekima smeta pol, pa bi da ga se odreknu, promene cak i sl. - sistem skolski je istrulio do srzi, zato ova deca zastranjuju

ali i politicko uredjenje ja na principu eliminacije i inverzije, izopacenja vrednisti/velicina
Ne mešaj školsku dresuru sa intelektualnom preciznošću. Inverzija nije "nabadačina" kao na testu, već fundamentalni misaoni alat kojim se sagledava odnos među pojmovima, veličinama i značenjima.

Kad kažem da je Hz = 1/s, to nije "puki školski trik", već osnov ontološkog razumevanja ritma i ponavljanja. Ako nešto traje 1 sekundu, znači da se dešava 1 put u sekundi – dakle, frekvencija tog događaja je 1 Hz. Inverzija ovde nije puko "obrni" – ona je prozor u drugu dimenziju tumačenja.

Zato pitam: ako je frekvencija broj ponavljanja po vremenu, da li možeš da sagledaš istinu i laž u analognoj ravni – kao pojave koje zavise od konteksta, odnosa i "učestalosti" unutar kolektivne percepcije vremena i svesti?

Inverzija u logici i filozofiji ne znači samo "nešto suprotno" – već ugao gledanja iz druge perspektive, refleksija pojma, a ne samo njegova negacija. To je misaoni torus: vratiš se na isto mesto – ali iznutra.

I tu ti se razbija tvoja površna paralela sa školstvom. Nije problem u školstvu – nego u mentalitetu koji ne zna da razlikuje bubanje od razumevanja. Neko je znao da "inverzija frekvencije znači sekunda", ali je dublje razumeo šta to znači o svetu u kojem se događaji ritmično ponavljaju – a neko je ostao da se ruga, ne znajući da se ruga svom ogledalu.

Na kraju: ne želim da eliminacijom ega dobijem "ostatak" kao istinu. Želim da razumem šta je ego, kako se reflektuje, i šta znači kad se "ugasim" u kolektivnom polju. Ali da bih to razumeo, morao sam da shvatim šta znači i Hz = 1/s – i da to nije "nabadačina", nego arhitektura svesti.

A što se tiče pola zavisi od balansa hormona, jer mi smo i muško i žensko u jednom telu, od muškarca i žene. Možda možeš da budeš muško sa muškim polnim organom ali da je estrogen dominatan. To jeste pogrešno kad je disbalans. Ali zato menjaju pol. Ne budimo primitivni i neuki. Svest, logika i pamet nas razlikuje od životinja.

Zato pitam: ako je frekvencija broj ponavljanja po vremenu, da li možeš da sagledaš istinu i laž u analognoj ravni – kao pojave koje zavise od konteksta, odnosa i "učestalosti" unutar kolektivne percepcije vremena i svesti?
pa to sam ja tebe pitao, ti reflektujes moje pitanje tebi, samo preformulisano, i nadgradjeno
A što se tiče pola zavisi od balansa hormona, jer mi smo i muško i žensko u jednom telu
to ti pricam @RIA77 ovi ce da se stroje kao onaj rimokatolicki "autoritet", samo danas prvo idu na hormonsku terapiju, a kada je trebalo da se uci o hromozomima, tada su napustili skolu, mrzelo ih je da uce, i sada nam pametuju i mangupiraju se

ja sam binaran, tako mi rekose, i meni ne smeta

a jel mogu ja tebi da postavim pitanje?
Onda je sve jasno, ali to je protiv principa postojanja i prirode, Boga, svega. Kako se uopšte takav postaje? Zašto se ne boriš protiv toga?

Kažeš da si binaran, pa ti sve postaje ili–ili, a život, Dogmašu, teče i između. Inverzija nije puko obrćanje ‘a’ u ‘ne-a’, nego je metod – ogledalo sistema. Kao što Hz nije neka školaska fora ‘1 kroz s’, već pogled iznutra na prirodu vremena. Nisi ni primetio da sve tvoje rečenice vrište školskom ogorčenošću, a misliš da si van školskog sistema. Tvoja logika je zapravo – ostatak škole u tebi.

Ne transcendiraju oni što izbacuju ego, nego oni što ga pročitaju kroz negativnu ekspoziciju. Inverzija služi ne da eliminišeš suprotno, već da ga uključiš u razumevanje. Da bi znao ko si, moraš da vidiš i ko nisi.

Da bi znao ko si, moraš da vidiš i ko nisi.
sta bi od mog pitanja tebi, hoces li da mi odgovoris, ne rece

a ovaj deo sam vec citirao
Atman se odredjuje kao "nije ovo, nije ono"
vrhunac coveka objašnjavaju samim covekom koji samo treba da eliminiše svoje "lažno ja" (ego), da bi mu preostalo "pravo ja" (atman). Sve one se vrlo vešto služe dualizmima,
u kojima si i ti zaglavio, i umesto da uvidis gresku, ti samo invertujes, izokrenes
ogledalo sistema.
to samo i znas, da reflektujes, vracas mi moje pitanje, a odgovor?
Inverzija služi ne da eliminišeš suprotno, već da ga uključiš u razumevanje.
pa odgovori mi: jel si u programu, jel program podrazumeva ukljucivanje protivnika-djavola-bafometa-hermafrodita-you name him
Da bi znao ko si, moraš da vidiš i ko nisi.
samo se ti drzi sistema eliminacije, nisam pile, nisam koka, dok stignes do coveka, prodje zivot

to je pogresan put, probao sam ovom u skafanderu da objasnim sa svojom starom temom da je nemoguce ego-sobstvo skinuti kao skafander
https://forum.krstarica.com/threads...je-hinduizam-budizam-taoizam.5512/#post-83999

pa zasto onda lepo ljudi ne skinu ego, i transcenduju ako je odgovor tako prost?
Ko je rekao da je prosto, to je nešto najteže, niko se ne usuđuje da meditira i da bude svestan u ovom trenutku.
kolega misli samo skine ego tj. oljusti skafander i transcendira, ali nece da moze bas tako, to je pogresan put na kome ste vas dvoje decice, sve sam ja to davno ispitao mnogo detaljnije nego sto cete vi ikada saznati
E pa da ti si vrlo inteligentna i emancipovana osoba. Izvedi nas na pravi put.

Ko je rekao da je prosto, to je nešto najteže, niko se ne usuđuje da meditira i da bude svestan u ovom trenutku.
па, када сте кукавице, a ја имам исккуства, али не смем да вам откривам унапред, јер ћете само да препишете, ресавска школа
E pa da ti si vrlo inteligentna i emancipovana osoba. Izvedi nas na pravi put.
pa jel vidis da se trudim, pitaj @RIA77 ako mi ne verujes, a sa njim se ionako ne slazem, znaci nije na mojoj strani, kada se susretnemo

p.s. masno, ja sam inace prvi covek adam, tako da sam nakupio svakojakih iskustava, skoro da sve znam, ne bas 100%, ali 99% da, sta god te zanima samo pitaj

p.p.s. imam i sijaset tema o adamu, tj o meni na ovom forumu

Poslednja izmena:
1000221801.jpg

па, када сте кукавице, a ја имам исккуства, али не смем да вам откривам унапред, јер ћете само да препишете, ресавска школа
Ne otkrivaj tajnu koju će svi videti neće se mučiti jer će znati tajnu svega.
pa jel vidis da se trudim, pitaj @RIA77 ako mi ne verujes, a sa njim se ionako ne slazem, znaci nije na mojoj strani, kada se susretnemo

p.s. masno, ja sam inace prvi covek adam, tako da sam nakupio svakojakih iskustava, skoro da sve znam, ne bas 100%, ali 99% da, sta god te zanima samo pitaj

p.p.s. imam i sijaset tema o adamu, tj o meni na ovom forumu
Adame adame, znao sam da si živ. Znači ti si mi neki deda predak

Ne otkrivaj tajnu koju će svi videti neće se mučiti jer će znati tajnu svega.

Adame adame, znao sam da si živ. Znači ti si mi neki deda predak
samo pogledaj koliko tema i mojih replika pisem kao adam, za tebe specijalno ukljucih pretrazivac, ako ti se cita:
https://forum.krstarica.com/search/...&c[nodes][0]=198&c[users]=bas+kao&o=relevance

na ove moje teme/replike ce neko jednog dana da doktorira, pogledaj samo koliko ih ima, i ja stojim iza svake replike

samo pogledaj koliko tema i mojih replika pisem kao adam, za tebe specijalno ukljucih pretrazivac, ako ti se cita:
https://forum.krstarica.com/search/...&c[nodes][0]=198&c[users]=bas+kao&o=relevance

na ove moje teme/replike ce neko jednog dana da doktorira, pogledaj samo koliko ih ima, i ja stojim iza svake replike
Могу ја да читам о медицини али ме то не чини доктором.
То што умеш да користиш Google не значи да поседујеш знање.

Могу ја да читам о медицини али ме то не чини доктором.
То што умеш да користиш Google не значи да поседујеш знање.
ako si ti eventualno nesto nasao na guglu sto se poklapa sa ovom mojim temama o adamu, to sam garantovano ja pisao, a u suprotnom prosto generalizujes; i inace, ako su u pitanju istorijski fakti, to mozes da nadjes na guglu, ali ako ja nesto tvrdim kao ADAM, da ste zamenili ona drveta u raju, to ne mozes da nadjes na guglu, to licno ja znam, i raskrinkavam kao npr jefrema sirina, evo moje replike https://forum.krstarica.com/threads...ujes-u-pravoslavnu-crkvu.983868/post-47907270
pa, da,jefrem sirin te naucio da zamenjues teze, drveta itd, tvrdeci da je ono drugo bilo usred, evo ti, nemoj meni da verujes, nego klikni pa se uveri:

https://svetosavlje.org/o-raju/
Насред Раја Бог је посадио Дрво познања, окружио га је страхом, оградио ужасом да би попут ограде чували његову околину.

strasno, i ti kao i Sirin Jefrem, verujes Evi, mojoj zeni, da se ne jede sa drva zivota, koje je bilo usred, a sta je Bog rekao, to te ne zanima:
sram vas bre bilo, sto gledate sta moja zena kaze!!! sramota!!!

ovo je Bog bre rekao:

1. Mojsijeva 2,9I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakojaka drveta lijepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta
i koje je bilo nasred, ili usred raja? zamenili ste ih! - i to ste samo od mene Adama culi, ako ste pismeni uvidecete da sam u pravu; u stvari Eva je slagala zmiju sa kog nije smelo da se jede, a vi ste njoj poverovali, sto je bruka i sramota

Poslednja izmena:

Back