Skafander
Domaćin
- Poruka
- 4.717
Sam si sebe etiketirao.sada me etiketiuras
Kako znaš da znaš više od mene? Kako ja znam da ne znam da li znam više od tebe?ja ne znam sve, samo znam vise od tebe
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sam si sebe etiketirao.sada me etiketiuras
Kako znaš da znaš više od mene? Kako ja znam da ne znam da li znam više od tebe?ja ne znam sve, samo znam vise od tebe
kako sam agresivan ako ti lepo objasnjavam da ne mozes da resis problem ako imas pogresnu postavku, kao u matematici?Sam si sebe etiketirao.
zato sto sam sve ovo sa cime se ti bavis prosao pre 30+ godina, ja licno sam se bavio i sa ovom pogresnom postavkom koju nam ti sada postavljas kao ispravnu, a ona glasi:Kako znaš da znaš više od mene?
mangupiras seKako ja znam da ne znam da li znam više od tebe?
razdvajanje samoga sebe vodi u sizofreniju, rascep duse, to je tvioha postravka, i tvoje odrediste ako ti moja iuspravka ne dopre do svesti
budisti takodje poznaju demone kao nesto izvan coveka
a za hinduizam rekoh, lazno i pravo ja je ocigledna diverfzija koja vodi ka rascepu duse, u psihologiji je to sizofrenija
Kažeš da nisi agresivan jer ‘lepo objašnjavaš’, ali istovremeno impliciraš da je moja postavka pogrešna i da ne mogu da rešim problem jer nisam na tvom nivou razumevanja. To nije konstruktivno – to je pasivno-agresivan način da staviš svoju poziciju iznad moje, pod maskom racionalnog objašnjenja.kako sam agresivan ako ti lepo objasnjavam da ne mozes da resis problem ako imas pogresnu postavku, kao u matematici?
Ja sam rekao "demon kao ego", u smislu egoizam – kao ono što sputava duhovni razvoj, lažno ja, ponos, gordost, potreba da budemo u pravu, nadmoćni, da se vrtimo oko sebe.zato sto sam sve ovo sa cime se ti bavis prosao pre 30+ godina, ja licno sam se bavio i sa ovom pogresnom postavkom koju nam ti sada postavljas kao ispravnu, a ona glasi:
eliminises ego kao lazno ja, ti kazes demon, i ostane nam pravo ja, bozansko u nama - jel to tvoja postavka, na ovoj temi? jel sam ja nesto pogresno razumeo mozda?
Šta to znači? Ne razumem.mangupiras se
zato sto zaboravljas da ti demone negiras ili im dajes mogucnost postojanja u eguKažeš da nisi agresivan jer ‘lepo objašnjavaš’, ali istovremeno impliciraš da je moja postavka pogrešna
ovde prebacujes da ljudi negiraju i samo zloAko ljudi ne veruju da zlo postoji
demon je rec koja po def ima negativnu konotaciju, a ego nema, ti joj imputiras negativnu konotacijuPo mom dubokom uverenju, jedini istinski demon u čoveku je – ego.
ti sada reteriras, ali pise lepo koja je tvoja osnovna postavka: "jedini istinski demon u čoveku je – ego"Kada sam rekao 'demon kao ego', mislio sam upravo na egoizam – na tamni, preterani oblik ega, koji ne zna za meru i raste iz samoljublja.
lazno ja i pravo ja, vec ti rekoh, i upitah da li sam pogresno razumeo?Taj ego nas ubedi da je sve u redu, da nema ničeg lošeg što treba promeniti, a zapravo nas razdvaja od istinske svesti, ljubavi i povezanosti sa sobom i drugima — dakle, od Boga, ili unutrašnje istine.
Ko sam ja da negiram? Ego(izam) jeste demon.zato sto zaboravljas da ti demone negiras ili im dajes mogucnost postojanja u egu
Koje zlo?ovde prebacujes da ljudi negiraju i samo zlo
Ego u kontekstu sa demonom daje negativnu konotaciju.demon je rec koja po def ima negativnu konotaciju, a ego nema, ti joj imputiras
Ako hoćeš, samo zbog tebe da zamolim nekoga da se ispravi naslov i početna poruka u demon kao ego(izam). Onda je to izam demon iz ega. Hahanegativnu konotaciju
ti sada reteriras, ali pise lepo koja je tvoja osnovna postavka: "jedini istinski demon u čoveku je – ego"
Ovo ne razumem.lazno ja i pravo ja, vec ti rekoh, i upitah da li sam pogresno razumeo?
znaci unutrasnje lazno i unutrasnje istinito, jel to tvoja postavka? da ili ne
Reči "ego" i "samoljublje" su dvosmislene jer se odnose na različite aspekte ličnosti, kako dobre, tako i loše.demon je rec koja po def ima negativnu konotaciju, a ego nema, ti joj imputiras negativnu konotaciju
Ne reteriram nego sam čojstven, branim te od sebe. Heheti sada reteriras, ali pise lepo koja je tvoja osnovna postavka: "jedini istinski demon u čoveku je – ego"
pa jel ego to lazno ja, koje nas odvaja od istinskog u nama?Ovo ne razumem.
vidi sta sam ja pisao davne 2003, i da ti ovo objasnjavam zasto si ego oznacio kao demonaTaj ego nas ubedi da je sve u redu, da nema ničeg lošeg što treba promeniti, a zapravo nas razdvaja od istinske svesti, ljubavi i povezanosti sa sobom i drugima — dakle, od Boga, ili unutrašnje istine.
Sve dalekoistocne religije su fatalisticke, jer npr. 3 svojstva Bramahna (Trimurti, vidi Upanišade) provlace u vremenskom kontekstu kao stvoritelja (Brahma), održavatelja (Višnu) i uništitelja (Šiva), ili su pak obezbožene, jer vrhunac coveka objašnjavaju samim covekom koji samo treba da eliminiše svoje "lažno ja" (ego), da bi mu preostalo "pravo ja" (atman). Sve one se vrlo vešto služe dualizmima, ali ostaje ono "ja". Naravno, to "ja" ce vec asimilovati "svesvetski um" u nekoj staro-novoj instant izlucevini.
Bagavad Gita (13. pogl.) gradi višestruko dualisticko stanovište:
Materija vrši sve aktivnosti, atman nije delatelj, vec vidilac.
Komentar: Da li je ovo pozicija roba kome je omrznuo svaki rad, aktivnost, iz koga izvire želja za drugacijim uredjenjem, gde bi on bio nadglednik? Nepostojanje nikakve spone izmedju materijalnog i duhovnog (idejnog, smisaonog, motivacionog), cak ni podredjenost i nadredjenost, nikakva veza, naprotiv: svaki prezir materijalnog.
U Upanišadama je još upecatljivije kad Jagnavalkja poducava svoju ženu Maitreju:
Dokle god ima dvojstva, mi vidimo, spoznajemo ono drugo; ali kad je za prosvetljenog coveka svekolikost rastvorena u atmanu, ko je tu da spoznaje, vidja koga? Razum (svest) koji otkriva sve, ko je tu da njega otkrije, spozna? Ko je tu da spozna spoznavaoca? Atman se odredjuje kao "nije ovo, nije ono", neshvatljivo, nevezano, neprisajedinjivo.
Komentar: meditantska samodovoljnost, covek subjekat je sam sebi i objekat samoposmatranja, dedukcija svoga ega. Nije li najveci egocentrizam, proglasiti samoga sebe božanstvom, eliminacijom, ljuštenjem, samožrtvovanjem [samome sebi dela sebe]?
Naravno, veštacka konstrukcija konflikta sa vlastitim egom je u funkciji diverzije: jedini izlaz i rešenje te situacije je, pogadjate, meditacija kao samoodbrana od unutrašnjeg konflikta, jer ego nije ljuštura, koja se tek tako može odbaciti kao zmijska koža, niti covek kao gusenica da metamorfozira u leptira.
Pa ti si isto rekao da je ego loš odnosno lažno ja.pa jel ego to lazno ja, koje nas odvaja od istinskog u nama?
ti rece
vidi sta sam ja pisao davne 2003, i da ti ovo objasnjavam zasto si ego oznacio kao demona
Dalekoistocne religije: hinduizam, budizam, taoizam
tvoj uvodni post nije onda bio izbalansiran, a sa ovom psiholoskom analizom bih se slozio u nacelu, samo smo mi na religijiTekst iz AI "knjiga":
Ego u psihologiji označava svesni deo ličnosti, naš "ja" koje prepoznaje sebe i funkcioniše u svetu. To je neophodno za zdrav identitet i samosvest. Međutim, kad ego preraste u preteranu sujetu, oholost i egocentričnost, postaje destruktivan — tada govorimo o njegovoj lošoj strani.
Slično, samoljublje može značiti zdravu ljubav prema sebi, samopoštovanje i brigu o sopstvenom integritetu, što je neophodno za psihičku ravnotežu i kvalitetan život. Ali kad preraste u sebičnost, narcizam i zanemarivanje drugih, onda postaje negativna osobina.
Dakle, oba pojma imaju svoju svetlu i svoju tamnu stranu. Zato je važno razumeti kontekst i ne svoditi ih isključivo na "loše" ili "dobre" pojmove. Upravo to razlikovanje pomaže da shvatimo sopstvene slabosti i snage, i da težimo balansu.
Po mom dubokom uverenju, jedini istinski demon u čoveku je – ego. Sve ostale „sile tame“ koje ljudi zamišljaju spolja, zapravo su projekcije tog unutrašnjeg demona. Ego je taj koji razdvaja čoveka od Boga.
Mogu da se složim sa tobom da možda nije bio izbalansiran za neke. Hehetvoj uvodni post nije onda bio izbalansiran, a sa ovom psiholoskom analizom bih se slozio u nacelu, samo smo mi na religiji
ne to nisam ja rekao, vec je to hinduisticka postavka da nas to ja/ego sprecava da spoznamo istinu, i ti sam si nesto slicno rekao, unutrasnju istinu cak - znaci, opet zamenjujes tezePa ti si isto rekao da je ego loš odnosno lažno ja.
Pa je l' se slažeš sa tim da nas to lažno ja ili ego(izam) sprečava da spoznamo istinu?ne to nisam ja rekao, vec je to hinduisticka postavka da nas to ja/ego sprecava da spoznamo istinu, i ti sam si nesto slicno rekao - znaci, opet zamenjujes teze
pa sad ako je neko pun sebe, on nece ni da cuje nista, a kamoli sazna... ali je opet ta postavka pogresna, sistemom eliminacije da se dolazi do istine, tj. atmana, kako ga nazvasePa je l' se slažeš sa tim da nas to lažno ja ili ego(izam) sprečava da spoznamo istinu?
neki su se cak uvredili na tu moju analizu, ja sam najveci kriticar religija, i ta moja analiza je kriticka, kako nisi provalio do sada?Atman se odredjuje kao "nije ovo, nije ono", neshvatljivo, nevezano, neprisajedinjivo.
Kritičar svih religija osim "tvoje". Hahahapa sad ako je neko pun sebe, on nece ni da cuje nista, a kamoli sazna... ali je opet ta postavka pogresna, sistemom eliminacije da se dolazi do istine, tj. atmana, kako ga nazvase
neki su se cak uvredili na tu moju analizu, ja sam najveci kriticar religija, i ta moja analiza je kriticka, kako nisi provalio do sada?
postavka je pogresna da u nama imamo i lazno i pravo, samo oduzmemo lazno, ostane nam pravo - ne cini li ti se da je to malo debilno?
moja postavka, a i biblijska je, nebo i zemlja, duhovno i materijalno, i od te postavke ja uvek krecem, a ove pogresne raskrinkavam
ta postavka je i inace uvrezena, nece mi je niko osporiti, ali opet mora da se naglasi zarad nebeskog carstva itd
i jos, po ap. Pavlu moras da znas da je prvo dusevno, pa potom duhovno, grlom u jagode ces garantovano pogresiti
u mojoj kritikujem tzv. autoritete, nisi ti dovoljno dugo na forumu da bi proverio ovu tvrdnju, a ko najvise hvali knjigu Otkrivenja, njega najvise kritikujem, uzmem ga na zub, kao npr Justina Celijskog, pa me onda zamrze i moji pravoslavniKritičar svih religija osim "tvoje". Hahaha
Bog je pravoslavac.![]()
Oprosti (mu) Bože. Hehe
ovo je u domenu psihologije, prakticno, ali skoro da nema dodira sa duhovnoscu gde sebi ne postavljamo granice, nebo je limit i da budemo savrseni kao BogMože se vrlo jednostavno reći da je zdrav ego zapravo naše pravo ja — autentično, iskreno i uravnoteženo ja koje zna svoje vrednosti i poštuje granice. Nasuprot tome, ego(izam) je ono lažno ja — iskrivljeno, preterano samoljublje koje odvaja čoveka od istine, od drugih ljudi i od duhovnosti.
Dakle, ne mora da se komplikujemo sa filozofskim terminima, već jasno razlikujemo zdravo ja od lažnog, izvitoperenog ega. Ova podela je praktična, razumljiva i u skladu je sa suštinom problema koji želimo da razjasnimo.
A ti što su se uvredili su isto vlasnici tih religija kao i ti što si "vlasnik" pravoslavne? Hahapa sad ako je neko pun sebe, on nece ni da cuje nista, a kamoli sazna... ali je opet ta postavka pogresna, sistemom eliminacije da se dolazi do istine, tj. atmana, kako ga nazvase
neki su se cak uvredili na tu moju analizu
Primeri dualnosti:moja postavka, a i biblijska je, nebo i zemlja, duhovno i materijalno, i od te postavke ja uvek krecem, a ove pogresne raskrinkavam
ta postavka je i inace uvrezena, nece mi je niko osporiti, ali opet mora da se naglasi zarad nebeskog carstva itd
Koja razlika je između psihologije i duhovnosti? U jednoj si psiho (logičan) a u drugoj duh... ? Hahahaovo je u domenu psihologije, skoro da nema dodira sa duhovnoscu gde sebi ne postavljamo granice, nebo je limit i da budemo savrseni kao Bog
Upravo ono što ti nazivaš duhovnim – da, to je psihološka borba čoveka da se vrati sebi, da odbaci egoizam, lažne identitete, uloge, traume, imitacije sveta, i da ostane ono što jeste – duša, svest, iskra.ovo je u domenu psihologije, prakticno, ali skoro da nema dodira sa duhovnoscu gde sebi ne postavljamo granice, nebo je limit i da budemo savrseni kao Bog
upravo u ovom grmu lezi zec, imas zaista dualizme, a imas i izmisljene, da prevare covekaOve dualnosti su svuda oko nas i u nama. Kao što si ti naveo nebo i zemlja, duhovno i materijalno, tako i pravo ja i lažno ja su dve suprotstavljene sile unutar čoveka, kao i sve navedene polaritete.
zasto bi razdvajao duh i telo? u zdravom telu zdrav duhDuh i telo.
ovo treba razdvojiti, ko unosi jasnocu njuemu dati rec, a ko zbrku, njemu zapusiti usta, da sve buide uredjeno, a ne kao neki prvo haos prave da bi iz njega uspostavljali svoj redJasnoća i zbrka.
https://forum.krstarica.com/threads/dalekoistocne-religije-hinduizam-budizam-taoizam.5512/-oni nastoje negiranjem prevazici i dobro i zlo, doci do duha, mi nastojimo sacuvati duše svoje dobivši zalog Duha Svetoga krštenjem;
-mi imamo lajtmotiv i podstrek da istrajemo, oni trajanje podrazumevaju, svaki podstrek smatrju smetnjom, a lajtmotiv im je tama ili naucno dokazana meditantska halucinogena stanja,
- oni su na vlastitom putu resmrti, a ne reinkarnacije, samospoznaje nebica, ništavila, nepostojanja, nedelovanja, neaktivnosti, prošlosti, išceznuca, neodgovornosti, "s one strane dobra i zla", ravnodušnosti prema ishodu cilja, ravnodušnosti prema dobru i zlu (koje po Upanišadama, isto tako vezuje za materijalni svet, a cijom se eliminacijom preko meditacije otvara fontana harmonije u kojoj išcezeva i dobro i zlo kao odvojene sile, da bi se pojavila stvarnost!!!)
Tvojim rečima:upravo u ovom grmu lezi zec, imas zaista dualizme, a imas i izmisljene, da prevare coveka
zasto bi razdvajao duh i telo? u zdravom telu zdrav duh
ovo treba razdvojiti, ko unosi jasnocu njuemu dati rec, a ko zbrku, njemu zapusiti usta, da sve buide uredjeno, a ne kao neki prvo haos prave da bi iz njega uspostavljali svoj red
Ordo ab Chao
problem sa dalekoisticnim shvatanjem dualizama je sto oni nivelisu, uravnotezuju dobro i zlo, tj, obadva prevazilaze navodno, " s one strane dobra i zla"
a mi se opredeljujemo za jedno ili drugo
https://forum.krstarica.com/threads/dalekoistocne-religije-hinduizam-budizam-taoizam.5512/
Nauči ovo i zapamti zauvek:upravo u ovom grmu lezi zec, imas zaista dualizme, a imas i izmisljene, da prevare coveka
ovo treba razdvojiti, ko unosi jasnocu njuemu dati rec, a ko zbrku, njemu zapusiti usta, da sve buide uredjeno, a ne kao neki prvo haos prave da bi iz njega uspostavljali svoj red
Ordo ab Chao
problem sa dalekoisticnim shvatanjem dualizama je sto oni nivelisu, uravnotezuju dobro i zlo, tj, obadva prevazilaze navodno, " s one strane dobra i zla"
https://forum.krstarica.com/threads/dalekoistocne-religije-hinduizam-budizam-taoizam.5512/
. Inverzija — svuda oko nas, temelj prirodnog toka
Inverzija nije samo matematički pojam ili apstraktna ideja — to je fundamentalni zakon prirode i pojavljuje se svuda oko nas, na svim nivoima postojanja.
Evo nekih primera inverzije koje vidimo i osećamo svakog dana, kao i onih koje smo već pomenuli:
1. Kretanje kazaljki sata.
Kada gledamo sat, pokret unazad za 180 stepeni — od tri do devet sati — predstavlja inverziju. To je neophodan obrt pre nego što se vratimo na početak, završimo ceo krug i uspostavimo balans.
2. Disanje i puls.
U svakom dahu postoji inverzija — udisaj i izdisaj su suprotni ali povezani pokreti. Puls se povećava i smanjuje, srce se steže i širi, stvarajući ritam kroz inverziju. Bez ovog povratka nema života.
3. Rast i propadanje.
Svaka faza rasta prati fazu propadanja — priroda funkcioniše kroz cikluse koji se stalno prepliću. Nove stvari rastu, stare se raspadaju, a novi rast sledi. Ovo je ciklus inverzije i obnove.
4. Dan i noć.
Najjasniji primer inverzije u prirodi — dan prelazi u noć, noć u dan. Dva suprotstavljena stanja naizmenično se smenjuju u savršenom ritmu.
5. Toplo i hladno.
Promene temperature, prelaz sa toplog na hladno i obrnuto, pokazuju inverziju kao deo balansa i održavanja života.
6. Pozitivno i negativno.
U električnoj energiji, mislima i emocijama — sve ima svoju suprotnost. Inverzija je pokretač promena i balansa.
7. Svest i snovi.
Budno stanje i san su dve inverzne dimenzije svesti koje se smenjuju i održavaju psihološki balans.
8. Fibonacijev niz i zlatni rez.
Svaki novi broj je zbir prethodna dva, pokazujući da se nova vrednost rađa kao inverzija prethodnih, stvarajući harmoniju i rast.
9. Matematička inverzija u formuli.
Eulerova formula simbolizuje ovaj univerzalni zakon inverzije — prelaz sa +1 na -1 i nazad, ceo krug, ciklus i balans.
10. Primeri inverzije u životu i mudrost toka.
Inverzija je suštinski deo života, prirode i svega što postoji. Svaka energija (e) mora biti praćena svojom inverzijom — pauzom, resetovanjem ili kontrapunktom — da bi se stvorila harmonija, rast i balans. Evo kako to izgleda u različitim aspektima života:
Disanje i odmor — svaki udisaj nosi energiju, a izdisaj je inverzija, reset za telo i um. Bez izdisaja nema punog ciklusa disanja, nema života.
Tuširanje kao reset — kada se telo i duh osveže, kao kratka pauza, inverzija koja omogućava da nova energija slobodno protiče i obnavlja nas. Bez takvog resetovanja umor i stagnacija postaju stalni.
Jelo i varenje — unos energije je e, a proces varenja i odmora je inverzija koja omogućava da se energija pravilno apsorbuje i iskoristi.
Kretanje i mirovanje — aktivnost je rast i tok, dok je odmor ili pauza inverzija potrebna za obnavljanje snage i balansa.
Razmišljanje i tišina — intelektualni napor je e, a pauza, tišina i odsustvo misli su inverzija koja omogućava jasnoću i kreativnost.
Davanje i primanje — davanje predstavlja tok, ali primanje, povlačenje je inverzija koja održava balans u odnosima i energiji.
Greška i učenje — greška je inverzija znanja, neophodan korak koji omogućava rast i dublje razumevanje.
Zabava kao inverzija dosade — promena stanja iz monotonije u radost pokazuje kako inverzija pokreće energiju i život.
Ciklus godine — godišnja doba su savršen primer inverzije, smena svetla i tame, toplog i hladnog, rasta i odmora.
Mentalni balans — previše stimulacije (dopamina) bez pauze vodi ka neravnoteži i opasnosti, zato je inverzija kao reset ključ za zdrav um.
Sve ove inverzije su delovi jednog velikog ritma koji čini život — bez pauze i kontrasta, energija ne može pravilno da protiče i nema pravog rasta ni trajnosti.
Život nije samo stalan tok, već puls između aktivnosti i odmora, između “+1” i “–1”, koji zajedno stvaraju kompletan, savršen krug — balans.
Unutrašnja duhovnost i inverzija kroz eip — Prirodna nužnost
U današnjem svetu, duhovnost se često posmatra kao sila ili energija koja dolazi spolja — iz nebesa, kosmosa, ili nekog višeg bića.
Međutim, moja teorija polazi od suprotne pretpostavke:
duhovnost nije nešto spoljašnje što dolazi ka nama, već duboka povezanost koju svako od nas nosi u sebi.
Svako od nas poseduje sopstveno lično kvantno polje — vibracionu i energetsku matricu unutar naših ćelija koja emituje i prima signale.
Upravo kroz to polje mi se povezujemo sa čitavim univerzumom, jer je kosmos neprekidno prisutan u nama, ne izvan nas.
Ova unutrašnja povezanost se može dublje razumeti kroz princip inverzije energije i impulsa (e i p), koji je suština jedne od najlepših formula prirode — Eulerove formule (eip).
Ova formula opisuje stalan ciklus i balans između energije i impulsa, gde se energija pretvara u kretanje, a kretanje se vraća u energiju.
Ova inverzija energije i impulsa (e i p) nije samo matematička formula već predstavlja prirodnu nužnost — neizbežan tok i ciklus unutar svakog bića.
Zavirivanje u sebe, ulazak u sopstvenu unutrašnjost kroz inverziju, nije samo želja ili duhovna praksa, već prirodna potreba koja proizilazi iz same suštine života.
Kao što priroda neumorno teži balansu i ritmu kroz smene godišnjih doba, tako i čovek mora da se okrene ka unutra da bi uskladio svoje unutrašnje e i p i živeo u skladu sa sobom i svetom oko sebe.
Prakse kao što su joga i meditacija nisu putevi ka nekoj spoljašnjoj sili, već procesi koji nam pomažu da „uđemo u sebe“ kroz inverziju — da oslobodimo um od spoljašnjih ometanja i uskladimo svoje unutrašnje e i p.
Na taj način uspostavljamo harmoniju sa sopstvenim kvantnim poljem i tako se povezujemo sa univerzalnim principima postojanja.
Signali koje primamo nisu spoljašnji, već dolaze iznutra, iz naše suštine, iz tog dinamičnog plesa energije i impulsa koji nas povezuje sa svim što postoji.
Kada razumemo ovu istinu, postajemo svesni svoje prave moći i unutrašnje povezanosti sa kosmosom.
---
konacno si opravdao moje poverenjeTvojim rečima:
Dalekoistočne religije nisu oslobođenje već zamka, jer svojim učenjima pasiviziraju čoveka, brišu odgovornost, gase delanje i vode ka samouzvišenju ili ništavilu. Jedini pravi put je Hristos – istovremeno duhovan i telesan, Bog i čovek.
Je l' tako misliš?
Sezonske promene su makroinverzije prirode, ciklusi rasta i odmora.upravo u ovom grmu lezi zec, imas zaista dualizme, a imas i izmisljene, da prevare coveka
Ordo ab Chao
znas da satanisti samo okrenu krst naopacke, znas da je djavo protivnik, i ni ti nista nisi smislio, samo sada otvoreno izokreces, invertujes - da li to cinis sa svojom slobodnom voljom?Nauči ovo i zapamti zauvek: