DemokraCija i tolerancija u Kroacija - napad na Srbe

Dobro, ti misliš to što pišeš, sve ok. Samo me zanima kakvo je tvoje mišljenje hoće li Srbi slijedeće godine na sezonski ili stalni rad u Hrvatsku ili će je zaobići? Drugim riječima, po tebi, koliki dio Srba misli da su ove primitivne reakcije navijačkih skupina odgovor na provokativne pjesme o srpskom Dubrovniku i Kninu koje financira hrvatska država, a koliki dio da je u pitanju bujanje ustaštva? Sadašnje stanje je da se svaki dan u Hrvatsku netto stalno useljava 5-6 srpskih državljana (razlika useljenih i iseljenih) Izvor: DSZ migracije u RH za 2024 g. https://podaci.dzs.hr/2025/hr/97255
Usput, Hrvatska je statistički jedna od najsigurnijih zemalja u svijetu kad je u pitanju broj ubojstava, krađa, nasilja,... jedino mislim da u prometu ne stojimo baš najbolje.
P.S. jbg, ja sam zagovornik krupnog kapitala, pa me samo to zanima.

Pa oni koji moraju je sigurno nece zaobici.

Ne priznajem sudove politicke prirode.
Pa nije moja baba osnovala taj sud u Hagu nego su ga osnovale Ujedinjene nacije. Ako ne priznaješ Haški tribunal onda ne priznaješ ni Ujedinjene nacije jer Haški tribunal je institucija Ujedinjenih nacija. Ne možeš na pola priznavati Ujedinjene nacije, ili ih priznaješ kompletno, ili nikako. Nisu Ujedinjene nacije švedski stol pa da možeš reći ovo hoću, ovo neću, ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa.

Pa nije moja baba osnovala taj sud u Hagu nego su ga osnovale Ujedinjene nacije. Ako ne priznaješ Haški tribunal onda ne priznaješ ni Ujedinjene nacije jer Haški tribunal je institucija Ujedinjenih nacija. Ne možeš na pola priznavati Ujedinjene nacije, ili ih priznaješ kompletno, ili nikako. Nisu Ujedinjene nacije švedski stol pa da možeš reći ovo hoću, ovo neću, ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa.

Zasto Amerika ne priznaje Haski sud "genije"? :) A sediste UN-a u sred NY.

Dobro, ti misliš to što pišeš, sve ok. Samo me zanima kakvo je tvoje mišljenje hoće li Srbi slijedeće godine na sezonski ili stalni rad u Hrvatsku ili će je zaobići? Drugim riječima, po tebi, koliki dio Srba misli da su ove primitivne reakcije navijačkih skupina odgovor na provokativne pjesme o srpskom Dubrovniku i Kninu koje financira hrvatska država, a koliki dio da je u pitanju bujanje ustaštva? Sadašnje stanje je da se svaki dan u Hrvatsku netto stalno useljava 5-6 srpskih državljana (razlika useljenih i iseljenih) Izvor: DSZ migracije u RH za 2024 g. https://podaci.dzs.hr/2025/hr/97255
Usput, Hrvatska je statistički jedna od najsigurnijih zemalja u svijetu kad je u pitanju broj ubojstava, krađa, nasilja,... jedino mislim da u prometu ne stojimo baš najbolje.
P.S. jbg, ja sam zagovornik krupnog kapitala, pa me samo to zanima.
Ne vidim da se nešto treba dokazivati oko ovih "dana kulture". Neki lik je napisao u komentaru na VL i generalno se slažem:

Dajte se uozbiljite. Pa svakom je jasno kao dan da je srpska kultura primarno velikosrpska. Nema tog srpskog kulturnjaka ili političara koji se nije zalagao za domunaciju srba na ovim prostorima bilo kros jugoslaviju ili veliku srbiju... Danas je zoo srpski svet, regionalni jezik koji zdušno podržavaju možemo, te tzv. liberalni novinari, intelektualci i pisci u rh...

Nema sta pusti Ameriku, znaci UN je kao svedski sto. Ili vaze pravila za sve ili ne vaze ni za koga.

Znaci "genije" kako to da Amerika priznaje UN ali ne i Haski sud?
Priznaje li Amerika haške presude Mladiću, Karadžiću, Martiću, Babiću, Simatoviću, Stanišiću, Šljivančaninu, Šešelju? Ja mislim da priznaje. Tako da nije baš sasvim točno da uopće ne priznaje Haški tribunal. Zavisi kako kad.

Back