...evo mene u sledecem nastavku...
...jutros prvo zvoni telefom vidim mama zove, ajde okrenem, kad sledi pitanje gde su njena dokumenta, juce je pitala 2x za to...opet objasnim i razmisljam mozda je
samo pospana, mozda je ipak doktorka koja je pregledala (psihijatar) bila u pravu da je ona ok.....eee ali....
...zove ponovo, kaze da sam znala da je ovako nikad ne bi pristala, ne daju mi da idem u wc necu da me niko pere...kazem pa dobro mozes li ti da stignes do wc-a
svaki put, a ne mogu, pa sto se bunis onda, pa sramota me je....cujem lepo sestru gde govori, nemojte da je sikirate, sto to radite niste vi ni prvi ni zadnji samo se
opustite i uzivajte tu, pustite cerku da se malo rastereti....adje dobro prodje i to....
....malopre zovem, jer je dozvoljeno da se zove do 17h, posle ih ipak i presvlace i ide vecera, da ne zovem tad kad je guzva, kad ona besna, sve su joj pokupili njene
lekove i ona sad neam para da kupi sebi lek a boli je zeldac i treba joj Lemuval ( to je lek koji je koristial pre sto godina ne secam se ni za sta), misli na Loperamid...dobro ajde rekoh sta si rucala, nece da kaze, pa jedva izvukoh iz nje sta je jela....vidim besna je...
...okrenem sestru popricam sa njom, ona zena kaze nema ona dijareju ni z asta joj ne treba Loperamid, a to sto ima kiselinu evo vidite sa doktorom...prebaci me
na drugi lokal, javi se doktor, objasnim ko sam i sto zovem...on kostatuje sto i ja da se ona ipak gubi, da kad se probudi ne zna gde je i da joj se kao stalno spava...kaze pitao sam je jel inace u zivotu puno spavala kaze rekla je ne, nego mi sad tako doslo zadnje vreme, po 3-4 dana samo mi se spava pa mi posle bude bolje..
...rekao mi je da ocekujem da ce se to njeno gubljenje sve cesce desavati, ali da je to normalno u tim godinama, to je staracka demencija i tu nemam narocitog leka
da ne ocekujem nikakvo cudo i ako bi joj psihijatar dao neku terapiju....prepisace joj lek za regulisanje zeludacne kiseline, rece nije ni ranisan ni ranitidin, nesto na N...nisam dobro cula, kaze to je oko 300 dinara mesecno, jer ne idu ti lekovi na recept...kao da mi je to nesto novo....vazno je da on tvrdi da je lek bolji da ga je i sam
koristio....
....eto igranka se izgleda tek zahuktava,ali neke druge vrste...
...jutros kad sam videla da pada sneg, posle dosta godina sam prvu put pomislila padaj, bas me briga ne moram da mislim o tome ko e joj doneti ogrev i hoce li imati
dovoljno...i tako dalje....
....uhh...i sestra i doktor su rekli da je ovo sve normalno da je tek dosla i da ce joj trebati vremena da se navikne i prihvati bez obzira sto je svojom voljom pristala
da dodje u dom...ajd idemo dalje...