Haha, isti odgovor moje mame, to "pa kad si blesava, ti se nerviraj".
Ništa, evo je normalna od jutros, samo tako upadne i izađe, još se ona ne zaglavljuje dugo, priprema me za to šta nas čeka. Što se šporeta i ringle tiče, nije ni skuvala pilav kako treba jer je u paničnom strahu da će ona, tako blesava, da zaboravi ringlu, pa je isključuje pre vremena. Nek se igra, vikendom ja kuvam, a preko nedelje ona skuva to što i bebe znaju, svakog dana joj dam neki prost zadatak, kao to mi se sad baš jede, a to bude supa ili tako nešto. Obično joj uspeva, juče me je iznerviralo što je prvo bila spremna za fajt ceo dan, a onda, kad sam je strpala u krevet sela u miru da jedem, ono šipak, zvecka pirinač po šerpi
A svađa se, onako reda radi, bocka da vidi šta će da joj upali, kad joj kažem da neću da se svađam s nemcem ona stane, začudi se kao šta joj ta bolest radi, eto, ona je uvek bila miroljubiva... Još mi pričamo o tome kao o nemcu i trudimo se da produžimo joj samostalan život koliko god može. Rano mi je da joj uzmem ženu, tačno vidim kako sve što radi svakog dana zna da radi, kad ta dođe, neće više ni kafu ni supu da kuva, pa će i to da zaboravi, samo će da sedi i da izmišlja. Mi se, za sad, znam da posle nema ništa od toga, protiv nemca borimo nemačkim metodama, mora da bude okupirana, stalno nešto da radi i onda je ok. Sad sam je poslala u apoteku da mi uzme neki lek, sva je bitna otišla, kao dete kad počne samo da ide u prodavnicu
Znam da ovo nije za duže, ne zanosim se.