Samo koliko god mozes smireno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa, mama ne može biti dobro, ima bolove i može samo da leži. U sobi je sa 5 žena, sve izlomljene i nepokretne. Kao i svaka bolnica...Meni najstašnije što nemaju slobodnu salu do utorka jer nešto renoviraju. Hteo je dr da je sutra operiše ali kažu nema mesta.
A ja...oduvek imam sindrom plavuše. I kad su mi deca bivala povređena, i kad je bilo životno opasnih situacija, uvek sam reagovala baš kako treba...ali posle par sati me stigne sve, i plač i slabost, a često i nesvest. Za sad još nije. Moram ovo moje čedo da smestim na spavanje, imala je buran dan, dve popravke zuba (a ima 5 godina). Verovatno ću pući onda. Možda popijem nekog smajlija u međuvremenu.
E sad, kakva su vasa iskustva, moja majka je ovih dana narocito konfuzna, a rekose mi da prolece cesto donosi dodatne tegobe?
Pa, mama ne može biti dobro, ima bolove i može samo da leži. U sobi je sa 5 žena, sve izlomljene i nepokretne. Kao i svaka bolnica...Meni najstašnije što nemaju slobodnu salu do utorka jer nešto renoviraju. Hteo je dr da je sutra operiše ali kažu nema mesta.
A ja...oduvek imam sindrom plavuše. I kad su mi deca bivala povređena, i kad je bilo životno opasnih situacija, uvek sam reagovala baš kako treba...ali posle par sati me stigne sve, i plač i slabost, a često i nesvest. Za sad još nije. Moram ovo moje čedo da smestim na spavanje, imala je buran dan, dve popravke zuba (a ima 5 godina). Verovatno ću pući onda. Možda popijem nekog smajlija u međuvremenu.
Postovani,prvi put komentarisem,mada mi je ovaj forum olaksao i pomogao da neke stvari lakse razumem.Moja mama takodje boluje od demencije i smestena je u dom.Prosao je period prilagodjavanja,ponekad je sve ok a ponekad intenzivno trazi da ide kuci...uglavnom mi se obraca kao da sam ja joj majka i naziva sebe mojom cerkom...i onfa se nacisto zbunim jer u jednom momentu razgovara naizgled normalno i za tren se sve promeni.Ne stignem tako brzo da se prebacim
U početnoj fazi demencije meteopatija je prisutna kao kod "zdravih" ljudi. Dakle, bitne su druge zdravstvene tegobe: srce, pluća, eventualne alergije i slično. Treba naći uzrok.
Koliko je meni poznato, u poodmakloj demenciji bolesnici ne reaguju na promene vremena, ni pozitivno ni negativno.
negira da ima bilo kakvu bolest
Ne znam gde je on bio u bolnici, ali ovde si srećan ako uopšte dobiješ posteljinu koja nije iscepana. Upravo sam danas išla da kupim kateter za operaciju i neki zavoj, kao i brijač.Marge trazi u bolnici da lezi na antidekubitnom duseku,ako to uopste imaju,da ne bi dobila rane od lezanja i nek joj stave kateter,ako vec nisu.
Moj pokojni svekar je slomio kuk,bio dementan i znam kako se ponasaju sa takvim bolesnicima.
Bila danas u bolnici da joj odnesem čarape jer joj je hladno na noge. Baš loše izgleda, ona se u stvari prepušta bolesti i sad misli da će da umre. Čitam po netu da je to manje više rutinska operacija i da se posle dva dana staje na noge. Jedino što treba isčekati operaciju.
Okliznula se dok se sestra okrenula da uzme tuš...a imala je i namazanu kosu sa farbom, i to su trebali da joj isperu.
Bila je, danas sam bila do nje.
Ne znam ni sama šta da mislim, kaže da ima bolove u kičmi. Izgleda da su je operisali pod epiduralnom, sestra ne zna, a nije mogla do lekarske sobe jer su imali neki sastanak. kaže mama da je videla sve i testere i čekić i klešta...prvo sam mislila da bulazni, ali ispada da su to alati za operaciju kuka.
Kičma je boli izgleda zbog epiduralne anestezije. Pitam je šta bi jela, kaže griz knedele. Ja inače uvek imam u zamrzivaču domaće supe u malim pakovanjima zbog ćerke. Izvadim, zakuvam knedle a ona pojede jednu veličine oraha i ne može više.
Valjda je tako uvek prvi dan posle operacije...
Hvala drage, evo upravo sam se posvađala sa mm zbog toga što je na pogrešan način uvukao pertle detetu u patike...i razmišljam da izbacim tepih iz sobe i ubacim neki drugi koji mi stoji nov, zamotan...
Jako nerazgovetno priča, dal od lekova, dal od ukupnog stanja, jedva uspem da je razumem.
Valjda bi mi rekli da je šlog ? Šta je u stvari "manja ishemija" ? Ono šo sam čitala po netu mi deluje kao nešto vezano za srčane probleme.