електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.189
Dragi moji, novi problem u mojoj porodici. Bratanica moje mame je tesko bolesna. Ta moja sestra od ujaka pozvala je mene da je vodim kod lekara i stalno insistira na mojoj angazovanosti oko svog lecenja. Naravno da joj pomazem i da cu nastaviti s tim. Da, ona je bila najzesci borac protiv mene u optuzbama za smestanje mame u dom, ali sta sad... prelazim preko toga. Svi su sada uglavnom okrenuti njenom stanju i svi gledaju opet sta ja mogu sve da uradim. Dobro. Zao mi je, tesko mi je... a usput se pitam kako cu saopstiti mami i kako ce ona to sve podneti, jer je stanje jako tesko. Za sada krijem od mame, a moracu jednog trenutka da joj saopstim. Ili mozda necu... A kako ce ostali da se postave... ne znam. Ruzno je mozda da vec sada razmisljam o tome, ali to je realnost. Mozda da popricam sa maminim doktorom? Ili ce i njemu biti cudno sto to sada pominjem? Uvek gledam da predupredim sok kod mame. Mada ona cas zaboravlja ono najvaznije, a cas je potpuno svesna i razumna. I to je taj raskorak koji me dovodi u zabunu, kako da je tretiram kada su ovako bolne stvari u pitanju.
Изгледа да си свој живот подредила нези целе фамилије. Како би било да мало о'ладиш од те 'безусловне љубави'?
) miko, od onog dana kada si napisao da se spavanje menja u ciklusima, mama me mnogo redje budi, kao da te je moj tata poslusao. naravno, u pitanju je apsolutna slucajnost, al` ja se naspavah posle duzeg perioda.
Uvece ima fikciju da ih voze na neko drugo mesto da spavaju. Sad je u fazi da je dovoljno strikala i da je sada u penziji pa ne mora. Kada kazem da je njena majka radila rucne radove do poslednjeg dana, kaze da njena majka nije bila u radnom odnosu. Sto je tacno, ali nema bas veze za celom pricom o rucnom radu. Uvek imam problem da je ponovo privolim da uzme pletivo u ruke. A kada uzme onda ne prekida dok ne uradi jedan sal. E sad ide leto... sta ce nekome salovi... Uh, jel ima neko ideju o pletenju na debelim iglama a da nije sal? doktorica je predlagala prekrivac sastavljen od salova. Moja majka kaze da je to seljacki
Kada nista ne radi onda vise fantazira. Nece da ukljuci televizor, malo pospremi po sobi i ceka da jede i da spava. Dok ceka verovatno joj se mota svasta po glavi i eto frke
, pa ce je mozda to motivisati.
Ludela sam od toga, jer se desavalo da ispritiska sve zivo i zablokira moje dolazne pozive ili iskljuci telefon a ne zna da ga ukljuci
Stalno je bila opsednuta da se telefon pokvario i da nece niko da joj popravi. A telefon je, zapravo, bio ispravan. Ima fiksni telefon u sobi, ali ne zeli da ga koristi. Zovem je na taj fiksni samo ako je zablokirala mobilni, jer se bojim da ce zaboraviti da se javlja na mobilni. Inace je mobilni za nju vazniji i od mene. Kada smo zajedno, ona se ujutru i ponekad uvece sekira sto je ne zove cerka.